View Full Version : Spidi Ergo 366 Pro Expedition- gdzie w PL?
Guglam i guglam, i nic nie mogę wyguglać. Tylko Niemcy, Anglia albo Stany.
Gdzie to w Polsce można pomacać?
Zależy mi na tym jasnym komplecie.
Żona mnie zabije , ale przydał by się strój na cieplejsze dni, choć też z odrobiną uniwersalności.
Do tej pory śmigam w Rukkce z laminowanych Gore i jest OK, ale w wyższych temp. <30*C jest słabo.
Ten Ergo 365 mi się podoba wizualnie i z chęcią bym go przetestował.
Pozaasfaltowe opcje w ciepłe kraje mam w szafie. Ten ma być głównie na czarne drogi.
marekmoto1
25.01.2018, 11:22
Największym przedstawicielem spidi w Polsce jest motoklan.pl. Tego modelu tam nie widziałem, ale jest mnóstwo innych, z tych samych materiałów. Osobiście mam 4season. Bardzo uniwersalny komplet. Sprawdziłem na wypadzie do Murmańska. :)
Ten produkt jest już wycofany z oferty Spidi wiec dostępność jest ograniczona.
Africa Tigg
27.01.2018, 20:15
moze nie w temacie, ale odnośnie produktu marki Spidi...
kupiłem rękawiczki Spidi TX1, letnie , przewiewne, bez gore, najwygodniejsze jakie mierzyłem na moją dłoń, ale ...po przejechaniu 500 km, czyli jakis 6 wyjazdach koło komina materiał na palcu wskazującym zmechacil się, a silikonowe elementy odpadly z palców. Nie ma tragedii, można jezdzić, tylko ich cena to prawie 400pln, a używane były tylko kilka razy, więc złożyłem reklmację.
Firma Spidi odowiedziała na nią po 28 dniach, a powinni po 14. Stwierdzili lakonicznie tylko, że nie uznają reklamacji, ponieważ stan rękawiczek wynika z normalnego zużycia materiału i tyle.
Ciekawe, czy nie wyrobią sobie za jakis czas takiej słabej opinii np. Modeka, a może tylko ja miałem takiego pecha i tylko ten model jest taki "słabo zaprojektowany" -jak stwierdził sprzedawca.
Nie tylko ty, mi rozpruła się "zbroja" sidi ale reklamację uznali (śladów zużycia co prawda nie było bo założyłem ja może ze dwa razy). Także robią całkiem fajne rzeczy ale z jakością bywa różnie.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.