View Full Version : Merino project 2018
Cześć, jest krótki rękaw "M"?
Pozdrawiam
M mamy obecnie tylko z długim. Krótki tylko L i XL zostały.
Dzięki, długi juz mam.
Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
majkowski1
06.08.2019, 08:36
Poczekaj jeszcze troszkę, złożyłem zamówienie na produkcję w zeszłym tyg i powinny się pojawić za parę tygodni na stanie.
A będą jeszcze XL z długim rękawem?
Są w produkcji. Na stanie M,L, XXL
Dzięki, to będę śledził wątek i jak się zrobią, zapodam sobie jeszcze jedną - wymiatają pod każdym względem!:Thumbs_Up:
Będą dostępne w I tygodniu września.
majkowski1
05.09.2019, 08:00
Uzupełniliśmy stany magazynowe, więc serdecznie zapraszam ;)
piotr.dialog
05.09.2019, 09:12
Cześć Emek czy już coś wiadomo o bieliźnie o gramaturze ponad 250 g/m2
Mam zamówioną belkę. Czekam na dostawę. Sierpień urlopy na produkcji ale lada chwila powinna być dostawa. Zrobię jakąś próbną partę na testy.
kolor inny niż czarny wchodzi w grę? szary/grafit? Czy pozostaniemy czarnuchami? :)
Na 90% czarny. Brałem to co było od ręki. Produkcja koloru wymaga wsadu na ok 300 bluz.
czy długi M i krótki L ze 150 są na stanie? Jeśli tak to po wiele?
Paczuszka dotarła. Dzięki.
majkowski1
23.09.2019, 08:49
Paczuszka dotarła. Dzięki.
Również dziękuję i pozdrawiam ;)
czy długi M i krótki L ze 150 są na stanie? Jeśli tak to po wiele?
Grubszych jeszcze nie mamy, muszę pogadać i dam znać.
Konrad. A co z softshelami. Robią się? :)
majkowski1
23.09.2019, 21:42
Konrad. A co z softshelami. Robią się? :)
Tak, koniec msc winny być gotowe
Panowie, co aktualnie macie na stanie? Potrzebuję ciepłą, oddychającą bieliznę pod hardshell gore 'na już'. Chcę w tym jeździć dopóki śniegu nie będzie.
majkowski1
05.01.2020, 18:34
Daj czas do wtorku rano i napiszę co i jak.
Daj czas do wtorku rano i napiszę co i jak.
Dzięki :Thumbs_Up:
byłaby szansa na koszulkę i kalesony L ?
Nie mogę znaleźć cen tych ciuszków...
bukowski
06.01.2020, 01:58
Nie mogę znaleźć cen tych ciuszków...nie szukaj, kupuj. towar dobry, cena jeszcze lepsza.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Nie mogę znaleźć cen tych ciuszków...
Post #1
Patrzyłem do pierwszego i jakimś cudem nie widziałem... Thx.
majkowski1
07.01.2020, 12:52
byłaby szansa na koszulkę i kalesony L ?
Tak.
Po "noworocznym" liczeniu już wszystko jasne:
T-shirty na stanie M, L i XL
Koszulki długi rękaw M, L, XL, XXL
Legginsy M, L, XL
T-shirty i legginsy w cenie 100pln, koszulka z długim 110pln.
Jak coś potrzeba to priv
PS tu też dopiszę - brak już w tej chwili czapek z logo
Moja szybka recenzja legginsów po tygodniu w górach:
- rozmiary -> są dobrze dobrane
- komfort termiczny jest przyzwoity -> izolację cieplną oceniam na średnią
- komfort użytkowania -> bardzo dobry, elastyczne i nic nie "gryzie" nawet po zapoceniu
- jakość/wytrzymałość -> tutaj niestety słabo, na drugi dzień przy wciąganiu na nogi materiał przerwał się na odcinku 4 cm na wysokości uda od zewnątrz
Zbyszek1
27.01.2020, 13:10
Moja szybka recenzja legginsów po tygodniu w górach:
- rozmiary -> są dobrze dobrane
- komfort termiczny jest przyzwoity -> izolację cieplną oceniam na średnią
- komfort użytkowania -> bardzo dobry, elastyczne i nic nie "gryzie" nawet po zapoceniu
- jakość/wytrzymałość -> tutaj niestety słabo, na drugi dzień przy wciąganiu na nogi materiał przerwał się na odcinku 4 cm na wysokości uda od zewnątrz
Każdy materiał 100 % merino jest bardziej delikatny zaciąga się na zapięciach na rzepy ale i tak jakość tych jest najwyższa bo smartwool i icebreaker są słabsze.
Każdy materiał 100 % merino jest bardziej delikatny zaciąga się na zapięciach na rzepy ale i tak jakość tych jest najwyższa bo smartwool i icebreaker są słabsze.
Nie wiem jak inne, żona używa koszulki z merino i nigdy nic się nie stało. Btw. nic się nie "zaciąga". Legginsów wcale mocno nie naciągałem (są nieco za duże) a pękło, więc wytrzymałość jest ewidentnie do poprawki.
(...)
a filmik instruktażowy z połowy wątku widział ? :D
http://africatwin.com.pl/showpost.php?p=603834&postcount=217
Moje się też rozdarły trochę, bo zapomniałem, że trzeba robić jak ta pani na filmie i pociągnąłem za mocno przy zakładaniu.
Pani na filmie robi wrażenie ;-) ale jak miałbym jechać gdzieś w hektar daleko i tak uważać na galoty to bym się 2x zastanowił :o
Pani na filmie robi wrażenie ;-)
Ja też lubię oglądać fachowców przy pracy :D
Swoje rozdarłem 2 dni po zakupie, prawie rok temu, a od tamtej pory nawet nie zaszyłem bo sobie zawsze przypominam dopiero kiedy zakładam i nie rozdarło się dalej (dziura na 8-10 cm). Ale teraz noszę też w pamięci tą panią :)
HarryLey4x4
06.03.2020, 07:57
Sa jeszcze na sprzedaz jakies ciuszki ?
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
dawid8210
06.03.2020, 08:06
Też bym lyknął. Galoty i górę
CzarnyCzarownik
06.03.2020, 08:33
Ktoś może wyjaśnić zalety merino, w stosunku do poliestru (z jonami srebra)?
Z tego co kiedyś czytałem wyszło mi, że na zimowe szmaty jak i na motor lepiej wypada poliester. Generalnie plastik wysycha w moment i nie gromadzi wody jak wełna, czyli lepiej oddycha.
Plus wełny to to, ze jak jest mokra to zapewnia jakiś jeszcze komfort termiczny.
Sent from my SM-J600FN using Tapatalk
majkowski1
06.03.2020, 08:45
Sa jeszcze na sprzedaz jakies ciuszki ?
Tak, mamy jeszcze na stanie:
długi rękaw: M, L, XL i ostatnia 2XL
krótki rękaw: M, L, XL
legginsy: M, L, XL
I jest jeszcze jedna sztuka bluzy (gr.320) w rozmiarze XL.
Z tego co kiedyś czytałem wyszło mi, że na zimowe szmaty jak i na motor lepiej wypada poliester. Generalnie plastik wysycha w moment i nie gromadzi wody jak wełna, czyli lepiej oddycha.
Plus wełny to to, ze jak jest mokra to zapewnia jakiś jeszcze komfort termiczny.
Moje obserwacje :
- temperatura ta sama (tak samo ciepłe ) przy mniejszej gramaturze i objętości (sprężystość).
- mniej miejsca pod kurtka i w bagażu zajmuje merino a daje taki sam rezultat jak dobry polar
- ostatnia bluza merino przyjemniejsza na gołe ciało niż polar
majkowski1
06.03.2020, 09:29
Dużo polemiki w tej kwestii, dużo osób będzie popierać poliester i dużo przeciw... :dizzy:
Srebro w dzianinach ma nam niejako zapewnić biobójczość - czyli pozybcie się bakterii, grzybów czy pleśni... Niejako udowodniono to naukowo (niektórzy nawet piją syropy z nanosrebrem).
Nie napiszę mojej opini na ten temat... ale zastanawia mnie po co to srebro, skoro poliester nie jest atakowany przez pleśń, bakterie czy mole w szafie... ?? Jedynie nasz naskórek może pozostać na tkaninie i jeśli odzieży nie upierzemy to i tak będą bakterie... Pleśń i grzyb szybko się nie pojawią... Jak kto woli..
Moje plusy dla merino... NATURA... nie lubię sztucznego w kontakcie z ciałem - pościel, majtki, koszulki, skarpety...
Duży plus, to nie śmierdzi przez dłuższy okres użytkownia jak się spocimy nawet kilkukrotnie...
Niby szybciej wyschnie tkanina sztuczna, ale szybciej się w niej spocimy...
Można jeszcze pomyśleć czy zewnętrzna odzież tak szybko pozwoli wyschnąć pod spodem..
Poliester niby mniej się mnie czy gnie (elastyczne włókna), ale czy bielizna ma być wyprasowana?
Na początku myślałem, że będzie tylko na zimę ok, ale po kilku wyjazdach na rowerze w lecie (mimo że czarna), od 3 sezonów jeżdżę w merino...
Na pewno trwalsza jest sztuczna dzianina...
Gdybania dużo, musisz sprawdzić co dla Cb lepsze... ;)
I jest jeszcze jedna sztuka bluzy (gr.320) w rozmiarze XL.
Poproszę o dane do realizacji na PW. Dziękuję.
dawid8210
06.03.2020, 10:19
Proszę w takim razie: galoty M, góra dlugi rekaw M. I dane do przelweu.
bukowski
06.03.2020, 15:54
Dla mnie to nie ma co porównywać.
Merino nie smierdzi, nawet kilka dni moz a się w tym pocić i daje rade. Plastik oczywiście lepszy niz bawełna, ale wypada subiektywnie gorzej.
Merino grzeje, w wyższych temperaturach zachowuje się poprawnie. Nie wiem, jaki milaby być ten poliester, żebym dał radę zima w górach tylko z polarem. A z Merino (cienkie pod spod, grube góra) do - 5 jest pełen komfort.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
CzarnyCzarownik
06.03.2020, 16:40
Nie wiem czy warto tu robić śmietnik czy w innym temacie (zrobić "wełna vs plastik").
Ja pocę się kilka dni do plastiku i jest ok. Z tego co czytałem to jony srebra "psują" komorki bakterii, dlatego nie moga one rozwijać się na przepoconej szmacie. Oczywiście co kilka dni jazdy w upale warto wyprać. Bieliznę termoaktywną zakładam zawsze, nawet jak jest 38 stopni (rekord) - moczę termoaktywną w wodzie lub się polewam (z butelki wystarczy z 200ml na gorę) i mamy przyjemny chłodek podczas jazdy.
Jak jest zimno to mam drugi grubszy zestaw. Pod namiot zimą w gorach, (zeszło do -15 nad ranem) to ubierałem jedną na drugą i polar. Normalnie nie dało się w takim zestawie wytrzymać bo było za ciepło podczas chodzenia.
Mam tylko w domu jeden zestaw grubych skarpetek z merino i na tym moja praktyka z merino się kończy. Zakładam je tylko jesk jest zimno, na skarpetki z plastiku.
Nie zgadzam się też z tym, ze merino lepiej oddycha niż plastik. Plastik szybciej schnie, więc na logikę szybciej oddaje pot. Wełna natomiast ma tendencję do zbierania tej wody. Oddychalność materiału to właśnie jego skuteczność do odprowadzania (wyparowywania) potu.
Co do "przyjemności" dotykania plastiku to ta grubsza wersja od srodka jest taka włochata, niby trochę jak polar ale nic nie kłuje, bardzo fajnje się nosi. Cienka wersja to zwykły materiał, raczej nie ma tu nic do gadania :D
6 dni w drodze, temperatury 30 -33 stopnie. Na zmianę: forumowa koszulka merino i bielizna "chłodząca" rebelhorn. Rebelhorn suchutki, koszulka merino mokra.
El Komendante
06.03.2020, 17:54
Nie wiem czy warto tu robić śmietnik czy w innym temacie (zrobić "wełna vs plastik").
Ja pocę się kilka dni do plastiku i jest ok. Z tego co czytałem to jony srebra "psują" komorki bakterii, dlatego nie moga one rozwijać się na przepoconej szmacie. Oczywiście co kilka dni jazdy w upale warto wyprać. Bieliznę termoaktywną zakładam zawsze, nawet jak jest 38 stopni (rekord) - moczę termoaktywną w wodzie lub się polewam (z butelki wystarczy z 200ml na gorę) i mamy przyjemny chłodek podczas jazdy.
Jak jest zimno to mam drugi grubszy zestaw. Pod namiot zimą w gorach, (zeszło do -15 nad ranem) to ubierałem jedną na drugą i polar. Normalnie nie dało się w takim zestawie wytrzymać bo było za ciepło podczas chodzenia.
Mam tylko w domu jeden zestaw grubych skarpetek z merino i na tym moja praktyka z merino się kończy. Zakładam je tylko jesk jest zimno, na skarpetki z plastiku.
Nie zgadzam się też z tym, ze merino lepiej oddycha niż plastik. Plastik szybciej schnie, więc na logikę szybciej oddaje pot. Wełna natomiast ma tendencję do zbierania tej wody. Oddychalność materiału to właśnie jego skuteczność do odprowadzania (wyparowywania) potu.
Co do "przyjemności" dotykania plastiku to ta grubsza wersja od srodka jest taka włochata, niby trochę jak polar ale nic nie kłuje, bardzo fajnje się nosi. Cienka wersja to zwykły materiał, raczej nie ma tu nic do gadania :D
Z zaświatów.
Czołem Czarowniku!
Kiedy "odparuje" Ci plastik?
Tylko wtedy, kiedy wilgotność względna otoczenia Ci na to pozwoli.
Jak nie pozwoli, zauważysz tę mega różnicę między plastikiem a wełną.
Kiedy "odparuje" Ci plastik?
Tylko wtedy, kiedy wilgotność względna otoczenia Ci na to pozwoli.
Jak nie pozwoli, zauważysz tę mega różnicę między plastikiem a wełną.
Słuszna uwaga.
Niezłe porównanie (niestety tylko w English) merino vs. syntetyki:
https://www.ultimategearlists.com/advice/baselayers-merino-wool-vs-synthetic
Jedno z kluczowych zdań, w wolnym tłumaczeniu: "Merino posiada zadziwiającą zdolność zapewniania uczucia suchości, pomimo nasiąknięcia i zatrzymania określonej ilości wilgoci. Oznacza to, że na ogół będziemy się czuć bardziej komfortowo w zawilgoconym merino, niż w zawilgoconym syntetyku, nawet biorąc pod uwagę, że to pierwsze będzie nieco dłużej schnąć."
I jeszcze jedno, odnośnie jonów srebra i innych takich: "Pokrywanie syntetyków powłoką antybakteryjną na niewiele się zdaje, a sama powłoka znika po kilku praniach."
Moczenie koszulek jako chłodzenie wraca na starość w postaci bolących stawów :)
Moczenie koszulek jako chłodzenie wraca na starość w postaci bolących stawów :)Taaaa.... A alkohol szkodzi :)
Pzdr
Qter
Słuszna uwaga.
Niezłe porównanie (niestety tylko w English) merino vs. syntetyki:
https://www.ultimategearlists.com/advice/baselayers-merino-wool-vs-synthetic
Jedno z kluczowych zdań, w wolnym tłumaczeniu: "Merino posiada zadziwiającą zdolność zapewniania uczucia suchości, pomimo nasiąknięcia i zatrzymania określonej ilości wilgoci. Oznacza to, że na ogół będziemy się czuć bardziej komfortowo w zawilgoconym merino, niż w zawilgoconym syntetyku, nawet biorąc pod uwagę, że to pierwsze będzie nieco dłużej schnąć."
I jeszcze jedno, odnośnie jonów srebra i innych takich: "Pokrywanie syntetyków powłoką antybakteryjną na niewiele się zdaje, a sama powłoka znika po kilku praniach."
W moim przypadku powyższe się potwierdza.
W emkowych merynosach nawet przy temperaturach pod 40 st. czuję się komfortowo. Przejechałem w tamtym roku Bałkany w 2 koszulkach. W syntetykach czuje się dziwnie.
Ale jak widać z wcześniejszych postów wszystko zalezy od osobnika.
HarryLey4x4
08.03.2020, 19:09
Majkowski1, czytasz priv?
Please.
ja tez jestem chętny, jak jest jeszcze mozliwość
długi rękaw - 1szt.
krótki rękaw - 1szt.
legginsy - 1szt.
tylko nie wiem jaki rozmiar M czy L? mam 173cm wzrostu i waze 80kg, ni chudy ni gruby, Podpowiecie jaki rozmiar?
Na mnie 180cm 90kg L pasuje. Więc raczej bym M polecał.
183cm x 86kg, w klatce 103, M pasuje idealnie. Przylega, grzeje, jest miodzio
Hej, gdzie znajdę rozmiarówkę? Potrzebuję koszulę długi rękaw + kalesony.
majkowski1
16.03.2020, 21:15
S - wzrost 164-170cm, obwód pasa 76-84cm, obwód klatki 84-92cm
M - wzrost 170-176cm, obwód pasa 84-92cm, obwód klatki 92-100cm
L - wzrost 176-182cm, obwód pasa 92-100cm, obwód klatki 100-108cm
XL - wzrost 182-188cm, obwód pasa 100-108cm, obwód klatki 108-116cm
XXL - wzrost 182-194cm, obwód pasa 108-116cm, obwód klatki 116-124cm
S - wzrost 164-170cm, obwód pasa 76-84cm, obwód klatki 84-92cm
M - wzrost 170-176cm, obwód pasa 84-92cm, obwód klatki 92-100cm
L - wzrost 176-182cm, obwód pasa 92-100cm, obwód klatki 100-108cm
XL - wzrost 182-188cm, obwód pasa 100-108cm, obwód klatki 108-116cm
XXL - wzrost 182-194cm, obwód pasa 108-116cm, obwód klatki 116-124cm
Dzięki.
Jak jest to zamawiam XL: koszula długi rękaw + kalesony.
majkowski1
16.03.2020, 21:35
Raniutko zerknę, ale winno być jeszcze..
Marsinus
27.04.2020, 09:43
Dopiero odkrywam co mi potrzebne...
Czy zestaw na 180cm i 80kg (101cm w klatce i 87 w pasie) czyli ani L ani M jest jeszcze dostępny?
Jeśli tak to poproszę
Mamy tak:
Koszulka długi rękaw: M-1,XL-1,XXl-3
Koszulka krótki rękaw: M-2, L-3, XL-1
Kalesony: M-3, L-5, XL-6
Mamy tak:
Koszulka długi rękaw: M-1,XL-1,XXl-3
Koszulka krótki rękaw: M-2, L-3, XL-1
Kalesony: M-3, L-5, XL-6
Emek,
nie uchował Ci się softshell S-ka.
Kobiecie swojej chciałem kupić (ma 166cm i szczupła jest)
Wątpię ale sprawdzimy.
Dzięki.
Dario, niestety shella nie mamy.
Emek, wiadomo coś na temat możliwego terminu dodruku merino?
Tkanina jest, kwestia możliwości na produkcji. Na razie nie dam rady. Może bliżej wakacji. Pisz co ci potrzeba to uwzględnimy przy planowaniu?
Tkanina jest, kwestia możliwości na produkcji. Na razie nie dam rady. Może bliżej wakacji. Pisz co ci potrzeba to uwzględnimy przy planowaniu?
długi rękaw: 2x S, 2x L, 2x XL, 2x XXL
krótki rękaw: 1x S, 1x XXL
Dzięki za info. Jak ktoś ma jakieś potrzeby to prosze wpisać co i w jakich rozmiarach, wtedy będzie nam łatwiej ogarnąć produkcję.
majkowski1
13.05.2020, 15:21
Przypominam zainteresowanym o możliwości dopisania się do listy. W tym tyg składam zamówienie produkcyjne i jeśli ktoś będzie potrzebował rozmiary typu XS, S czy 3XL to lepiej dopisać. Pozostałe też lepiej wpisać na listę mimo, że będą na stanie. Przewidywany termin realizacji początek lipca.
Przypominam zainteresowanym o możliwości dopisania się do listy. W tym tyg składam zamówienie produkcyjne i jeśli ktoś będzie potrzebował rozmiary typu XS, S czy 3XL to lepiej dopisać. Pozostałe też lepiej wpisać na listę mimo, że będą na stanie. Przewidywany termin realizacji początek lipca.
Jest dostępne xs? Mogę prosić o rozmiarówke?
dopisał bym do listy
długi rękaw - L - 1 szt +
kalesony - tylko gdzie ta lista ?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
majkowski1
31.05.2020, 20:58
długi rękaw: 2x S, 2x L, 2x XL, 2x XXL
krótki rękaw: 1x S, 1x XXL
dopisał bym do listy
Lista nie wielka, a zlecenie już na produkcji. Skoryguję jeszcze jeśli XS czy 3XL. Jeśli jeszcze ktoś reflektuje takie rozmiary, bo później nie będzie możliwość doszycia. Rozmiarówke wrzucę rano, bo mam na innym kompie.
majkowski1
01.06.2020, 07:57
Tabela rozmiarowa, w razie wątpliwości proszę bez wahań pytać o poradę ;)
bosmna 65
02.06.2020, 11:56
Jeśli jest jeszcze możliwość to zamawiam: krótki rękaw 4 sztuki rozmiar XL
majkowski1
02.06.2020, 12:17
Dzieki za info. Lepsze rozeznanie co szyć.
Długi rękaw xxl z chęcią bym wziął
Długi rękaw i krótki rękaw XXL.
Ja poproszę kalesony i długi rękaw rozm. L.
dopisał bym do listy
Kalesony dopisałem
przemo77390
03.06.2020, 09:43
Do kiedy ida zamowienia - zastanawiam sie nad kalesonami bo ostatni zakup mi sie przetarl na ostatnim wyjezdzie - jakas dziwna dupe mam.
majkowski1
03.06.2020, 09:57
Do kiedy ida zamowienia - zastanawiam sie nad kalesonami bo ostatni zakup mi sie przetarl na ostatnim wyjezdzie - jakas dziwna dupe mam.
Typowe rozmiary powinny być na stanie po produkcji, chyba że XS, S lub 3XL to napisz..
Artek.
krótki rękaw L -2 szt.
długi rękaw L- 2szt.
kalesony L-1szt.
Jeśli by dało radę, to poproszę o dopisanie:
- kalesony XS - 1szt
- koszulka z krótkim rękawem XS - 1szt
Poproszę o:
- długi rękaw - L
- kalesony - L
majkowski1
09.06.2020, 11:11
Dzięki za info o potrzebach poszczególnych rozmiarów. Jak tylko dotrą na magazyn, będę odzywał się priv.
Poproszę o rozmiar XL długi rękaw i kalesony. Pozdrawiam.
Może by tak krótki rękaw przefarbować na jaki stalowy cy cuś...;)
Taka wersja lymyted...
majkowski1
16.06.2020, 14:40
Mam już info z produkcji, przewidywany termin realizacji zamówień 3 tydzień lipca. W czwartek koło 12tej dokładnie spiszę potrzebne rozmiary, przekażę do skorygowania i zaczynamy kroić, a potem szyć. Jak "ktoś coś" to dopisywać w ciągu najbliższych 2 dni.
Może by tak krótki rękaw przefarbować na jaki stalowy cy cuś...;)
Taka wersja lymyted...
Limited ilość samej czarnej, a inny kolor będziemy planować przy zamówieniu nowej partii dzianiny. Będzie info jak tylko skończymy z tym zamówieniem.
aadamuss
16.06.2020, 15:33
Może czerwony lymyted :-)
dopisuję: długi rękaw 2XL
Może czerwony lymyted :-)
Czarnych mam ze 4.
Czerwony to byłby dobry pomysł
Panowie. Uroczyście deklaruję że następna zamawiana partia materiału będzie w innym kolorze. Dla mnie to bez znaczenia. Problem jest taki że na szybko jak trzeba domówić to czarny z reguły jest na stanie natomiast inne kolory wymagają wybarwienia. Wybierzcie sobie kolor jaki wam pasuje i następną partię po zakończeniu produkcji czarnego zrobimy w takim odcieniu jak wam pasuje. Dodam tylko że nie ma możliwości mixu kolorów. Musi być jeden.
Zróbmy (ja z fona nie mogę) ankietę i przynajmniej zarys koloru będzie.
Ps. Konrad pracuje? Pytam bo nie dostaję odp. na PW.
Ja bym tylko sugerował aby nie brać zbyt jaskrawych żeby brudu za bardzo nie było widać. To co mam w magazynie + zlecona produkcja wyczerpuje zapasy dzianiny więc proszę się określić co do koloru i taki będzie next time. Ceny mogą się lekko zmienić w górę ale to będę wiedział dokładnie przy zamawianiu kolejnej partii. Kolor nie ma wpływu na cenę, po prostu surowiec zdrożał.
hej, poproszę o rozm. L, długi rękaw.
maciekrom
12.07.2020, 15:39
Szary byłby najbardziej neutralny.
majkowski1
12.07.2020, 15:59
Przyszły tydzien, będę realizował zamówienia i zrobimy ankietę na następną partię.
maciekrom
12.07.2020, 19:42
A można jeszcze zamówić jedną damską w najmniejszym dostępnym rozmiarze S/XS?
Jak jeszcze nie pokrojone to się da ale jak już pocięte to następnym razem.
majkowski1
13.07.2020, 15:13
A można jeszcze zamówić jedną damską w najmniejszym dostępnym rozmiarze S/XS?
Z tego co wiem są już gotowe... Przyszły tydzień będę realizował i sprawdzimy czy komuś się nie "odwidzi" ;)
Kilka osób pisało wcześniej, że jedną z zalet koszulek z wełny w porównaniu to koszulek z tkaniny technicznej jest to, że nie 'walą' po całym dniu noszenia.
Jak to robicie?! 😉
Mam jedną. Faktycznie jest lepiej. Ale bez przesady. Tzn jak to śpiewał Kazik 'Pot śmierdzi spod pach, na sali syf aż strach'
Zrobiłem raz test koszulki merino bez użycia antyperspirantu. Wtedy było najlepiej.
Czy tak to trzeba robić, żeby wykorzystać zalety naturalnej tkaniny?
Skrócić kłaki pod pachami, zastosować etiaxil raz na 2 tygodnie. Będzie sucho i znośnie pod względem zapachów
majkowski1
07.08.2020, 13:17
Ciężko określić, sami nie poczujemy tak dokładnie zapachu własnego potu... Jak kolega usiądzie obok to czuć bardziej mimo, że dopiero godzinę temu brał prysznic... Różnie bywa też ze specyfiką potu. Czasem jak zjem kilka ząbków czosnku to po 2 dniach śmierdzę nim pod pachami.. Ale koszulki piorę zazwyczaj zwykłym mydłem i dokładnie płukam, czasem J&J dla dzieci "żeby nie płakały" się zdarzy jak na szybko pod prysznic razem z koszulką wskoczę, bo wiem że na jutro muszę ją z rana mieć. Ale nie odczuwam zapachu nawet po kliku dniach, kiedy koszulka czarna ma już białe, "słone" naloty i na bank mniej śmierdzi niż po dniu w bawełnianej czy po 2-4h w poliestrowej.
Skrócić kłaki pod pachami, zastosować etiaxil raz na 2 tygodnie. Będzie sucho i znośnie pod względem zapachów
Mówisz o tym deo z aluminium?
Ta, chlorek glinu. Czy to znaczy że umrę?
Ta, chlorek glinu. Czy to znaczy że umrę?
Tego nie powiedziałem.
Tylu zwolenników, co przeciwników. Każdy robi, co uważa za słuszne.
Zasada jest taka, że facet pachnieć nie musi. Śmierdzieć nie powinien.
Zapach spod skrzydła ( i nie tylko) jest zależny od diety.
Ja raz w miesiącu golę włosy pod pachami i rano sztyft. Pomaga w 85%.
Porównując merino do bawełny, u mnie koszulki wygrywają pod wieloma względami.
Może to także efekt placebo, ale od kiedy je noszę ( także do spania) nie łapię sezonowych przeziębień.
Na razie tylko kilku moich znajomych przekonałem do tych koszulek. Każdy z nich stwierdza, że "coś w tym jest" i zostają przy merino z ORK.
Mogę w koszulce merino 4-5 dni smigac bez uszczerbku dla powonienia. Na rejsie 14 dniowym rejsie zużyłem 3 koszulki i dalej żona przytulała się bez obrzydzenia :)
Dzięki za wasze opinie.
Nie mam problemu z potliwością a o zaletach wełny nad bawełną jestem przekonany.
Natomiast nie zauważyłem takiej różnicy vs tkanina techniczna w zakresie 'zapachów' właśnie.
majkowski1
17.09.2020, 09:05
Reszta dzianiny w kolorze czarnym zużyta. Krótki rękaw, długi oraz legginsy na stanie praktycznie we wszystkich rozmiarach dostępne. Jeśli ktoś zainteresowany to serdecznie zapraszam.
Wiadomo coś już może odnośnie produkcji w innym kolorze?
Grzechu2012
17.09.2020, 12:32
Wiadomo coś już może odnośnie produkcji w innym kolorze?
chodzą plotki że mają być też różowe, także jest nadzieja :haha2:
PIOTRAMP
20.09.2020, 22:21
Jeżeli są dostępne to zamawiam L ,XL długi rękaw po jednej sztuce.
Znalazła by się 1 sztuka 2XL z długim rękawem?
majkowski1
18.10.2020, 11:49
Znalazła by się 1 sztuka 2XL z długim rękawem?
Tak. Daj info na priv i jutro załatwię sprawę.
Ja dodam od siebie, że rozm. L z długim rękawem ma długość koszulki ok, ale rękaw mam o jakieś 2cm za krótki. Przy wzroście 184cm - zwykle noszę t-shirty w rozm. L i np. koszulka Bruebeck'a w rozm. L jest idealna w rękawie.
Czy to tylko ja taki niewymiarowy? ;)
Dla mnie jest ok. Przy 180 wszystko pasi.
Grzechu2012
22.10.2020, 20:21
Ja dodam od siebie, że rozm. L z długim rękawem ma długość koszulki ok, ale rękaw mam o jakieś 2cm za krótki. Przy wzroście 184cm - zwykle noszę t-shirty w rozm. L i np. koszulka Bruebeck'a w rozm. L jest idealna w rękawie.
Czy to tylko ja taki niewymiarowy? ;)
nie tylko Ty, ale tak ma być.
slim fit.
brubeck ma tak długie rękawy że na nogi można go zakładać :)
ja przy 183 mam M od majkowskiego i rękawy są ideolo, reszta opięta ale grzeje jak trzeba. Brubeck L.
Jeśli by się jeszcze merino ostało, lub była wola produkcji, to byłbym zainteresowany:
1. Góra długi rękaw L
2. Góra długi rękaw M
3. Kalesony L
4. Kalesony M
Mamy zapasy. Jutro się obczai co dostępne od ręki.
majkowski1
26.10.2020, 20:08
Zerknę jak wrócę z lasu, jakieś 2h.. Ale powinny być, to napiszę co i jak.
A ja tak z innej bajki. W czym prać te szmatki merino ? Wystarczy jakiś proszek/płyn do wełny delikutaśnych tkanin czy koniecznie iść w mini/makro/nano technologie typu nixwax czy jakoś tak ?
Jak ci pasi. Nie ma specjalnych wymagań
A ja tak z innej bajki. W czym prać te szmatki merino ? Wystarczy jakiś proszek/płyn do wełny delikutaśnych tkanin czy koniecznie iść w mini/makro/nano technologie typu nixwax czy jakoś tak ?
byle nie w zwyklym proszku, plyn do welny z rosmana bedzie calkiem ok. Inna sprawa by prac jak naj mniej
Witam czy coś z długim rękawem w rozmiarze najmniejszym z możliwych oraz xxl zostało?
majkowski1
29.11.2020, 17:02
Witam czy coś z długim rękawem w rozmiarze najmniejszym z możliwych oraz xxl zostało?
XS 2szt, S brak, M, L, XL 2XL dostępne. Wracam z Krk to jutro z rana dokładnie zerknę i jeśli coś potrzebne to się odezwę i wypiszę.
Te dostępne L-ki to te cieńsze czy grubsze?
Wysłane z mojego Hammer_Energy_18x9 przy użyciu Tapatalka
Poproszę zatem te dwie xs i jedną xxl
wooocash
29.11.2020, 21:42
XL z długim rękawem bym wziął
radiolog
29.11.2020, 22:02
Obecne XL są większe niż te z początkowej serii, mnie ten nowy rozmiar bardziej pasuje
Poproszę M + L długi rękaw.
majkowski1
30.11.2020, 13:21
Poszło komu się udało ;)
Na stanie zostało:
Długi rękaw - M-1, XL-7, 2XL-5
Leginsy - XS-1, S-1, L-5, XL-7, 2XL-4
Krótki rękaw - S-1, M-3, L-9, XL-8, 2XL-6
Poszło komu się udało ;)
Na stanie zostało:
Długi rękaw - M-1, XL-7, 2XL-5
Leginsy - XS-1, S-1, L-5, XL-7, 2XL-4
Krótki rękaw - S-1, M-3, L-9, XL-8, 2XL-6
Dzięki za przesyłkę ,wszystko doszło rozmiar idealny towar pierwsza klasa.
Wziąłbym zestaw long i short ale przypomnij proszę rozmiarówkę bo zniknęła w pomroce dziejów. Myślę, że xl ale nie jestem pewien
Edit: dwa zestawy
Kiedy kolor planujecie?
Pytanie do ORK.
Możemy już planować. Kolor dowolny może być z tym że wszystkie kolejne partie będą w wybranym kolorze do wyczerpania materiału. Nawet dziś o tym myślałem.
Może ankieta czy coś? Tylko nie umiem.
majkowski1
07.12.2020, 17:59
https://imgupload.pl/images/2020/12/07/rozm-ORK.jpg
Dla zastanawiających się nad rozmiarem ;)
a z 3XL nic nie ma? Sołtys wszystko wybrał? ;(
3XL robimy tylko pod zamówienia. Ostatnio z 2 lata leżały. Będzie następna produkcja w nowym kolorze będzie można zamawiać.
3XL robimy tylko pod zamówienia. Ostatnio z 2 lata leżały. Będzie następna produkcja w nowym kolorze będzie można zamawiać.
chude jakieś te afrykańczyki :confused: czaję się zatem na nowy wypust.
PS poprzedni dalej służy rewelacyjnie :D
Czy jest szansa na damskie wersje przy nowej produkcji ?
Czy jest szansa na damskie wersje przy nowej produkcji ?
Niestety nie przewidujemy konstrukcji damskiej.
majkowski1
09.12.2020, 12:25
Przygotowałem krótką ankietę dotyczącą koloru następnej partii. Proszę o uzupełnienie, a na końcu możliwy dostęp do wyników. Cztery kolory proponowane i opcja wpisania innego koloru. Zobaczymy jaki wynik wyjdzie i wtedy zdecydujemy na jeden najbardziej pasujący oczekiwaniom.
ANKIETA (https://docs.google.com/forms/d/1aFWTHiPT8rI343dGJGIvRED8qyRjCRRr2JYFNXz7U3I/edit?usp=sharing)
Jeśli ktoś ma pytania lub sugestie proszę o kontakt priv lub tel.
Ankieta zostanie otwarta do końca br. Potem zamykamy i zamawiamy dzianinę na kolejne partie. Zachęcam do oddania głosu.
Rademenes75
13.12.2020, 19:26
Jeśli są jeszcze stare zapasy to chciałbym zamówić 2 szt. koszulek z długim rękawem w rozmiarze XL.
Zet Johny
14.12.2020, 17:05
Też chciałbym jedna koszulkę z krótkim rękawkiem Xl i jedną L
Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
Ja bym się zapisał na 6x krótki 2x długi xl, z nowej dostawy. Koszulki :)
majkowski1
14.12.2020, 17:27
Też chciałbym jedna koszulkę z krótkim rękawkiem Xl i jedną L
Daj chwilę, bo coś serwer aktualizuje i nie mam jak dokładnie sprawdzić, ale powinno być. Jak tylko skoczy to puszczę priv.
Ja bym się zapisał na 6x krótki 2x długi xl, z nowej dostawy. Koszulki :)
Tu chodzi o nowe... Czekamy do końca roku i ankiety, mamy... głosów i prowadzi...
Jeśli coś potrzebne "pilnie" to proszę o priv.
Tu chodzi o nowe... Czekamy do końca roku i ankiety, mamy 33 głosy (-).
Nie, no bez jaj! Naruszyłeś ciszę wyborczą.....:)
Muscalero
16.12.2020, 21:54
Ja poproszę z nowej dostawy L z długim rękawem.
Wysłane z mojego TC57 przy użyciu Tapatalka
majkowski1
17.12.2020, 11:40
Zapisy czy listę uruchomimy to będzie dla każdego możliwość dopisania się potem, ale też raczej zrobię w GogleDoc... Dam znać.
Na daną chwilę z długim rękawem zostało tylko 5szt w 2XL, krótki praktycznie wszystko od S-2XL, a kalesony od XS-2XL bez rozmiaru M już.
Ankieta zamknięta. Prawie połowa ankietowanych (46,3%) optuje za kolorem szarym i taki zostanie zamówiony. Mamy kilka odcieni do wyboru w szarości ale raczej skłaniamy sie bardziej w kierunku ciemniejszym niż jaśniejszym aby nie było zanadto widać brudu.
Dla tych, którzy są zainteresowani czarną klasyką mam taką informację, że mamy jeszcze trochę czarnego więc równolegle z produkcją szarego jeszcze będzie dostępna wersja dotychczasowa do wyczerpania zapasów.
Ankieta zamknięta. Prawie połowa ankietowanych (46,3%) optuje za kolorem szarym i taki zostanie zamówiony. Mamy kilka odcieni do wyboru w szarości ale raczej skłaniamy sie bardziej w kierunku ciemniejszym niż jaśniejszym aby nie było zanadto widać brudu.
Dla tych, którzy są zainteresowani czarną klasyką mam taką informację, że mamy jeszcze trochę czarnego więc równolegle z produkcją szarego jeszcze będzie dostępna wersja dotychczasowa do wyczerpania zapasów.Emek, a robisz na zamówienie(wymiar) ciuchy termo? Wujek żony jest ponadwymiarowy i chciałby sobie sprawić. Jest z kieleckiego, więc może podjechać. Pytanie czy robisz też "chłodzące"?
Nie robię na wymiar. Co znaczy chłodzące? Chłodzące to napoje znam tylko😉
DziadekH
10.01.2021, 09:52
Może już za późno, ale jestem zainteresowany koszulkami ze "starej produkcji": krótki rękaw rozmiar L 1szt. i XL 1szt. Załapię się jeszcze?
Nie robię na wymiar. Co znaczy chłodzące? Chłodzące to napoje znam tylko😉
Z tymi chłodzącymi to może chodziło, że zrobione z coolmaxu.
Coolmax ma tyle wspólnego z chłodzeniem co z colą😉. Tak robię też z coolmaxu jak o to chodzi.
Ale marketing nieraz działa cuda :)
Jasne. Pot po tobie spływa i jak cię owieje to efekt chłodzący murowany.
Może już za późno, ale jestem zainteresowany koszulkami ze "starej produkcji": krótki rękaw rozmiar L 1szt. i XL 1szt. Załapię się jeszcze?
Krótki rękaw mam od ręki w rozmiarach, które potrzebujesz.
a lista to od kiedy będzie .... nie chciałbym przegapić ;-)
majkowski1
13.01.2021, 14:33
a lista to od kiedy będzie .... nie chciałbym przegapić ;-)
Raczej nie będzie potrzebna lista.. Jak się skończy produkcja to dam znać i będzie można zamawiać.
Na chłopa 190cm,szczupły to jaki rozmiar? Potrzebował bym 2xkrótki i 2xdługi rękaw i dla siebie jeszcze raz krótki rękaw i długi- L.
majkowski1
13.01.2021, 15:32
Na chłopa 190cm,szczupły to jaki rozmiar? Potrzebował bym 2xkrótki i 2xdługi rękaw i dla siebie jeszcze raz krótki rękaw i długi- L.
Z wzrostu wynika 2XL, wtedy klatka w obwodzie jakieś 116-120cm i pas 108-116... Napisz priv jaki dokładnie obwód klatki to dokładniej dopasuję. XL będzie krótka w rękawie...
W T-shirt mam jeszcze na stanie, ale długi rękaw trzeba będzie poczekać, aż uszyją..
Nie że bym poganiał czy się niecierpliwił, tak z ciekawości kiedy ruszacie z produkcją?:)
Melonie, z produkcją będę mógł ruszyć jak materiał do mnie dotrze. Tkanina jest zamówiona ale jest jakaś obsuwa w dostawie. Jak tylko wjedzie zabieramy się za robotę.
Melonie, z produkcją będę mógł ruszyć jak materiał do mnie dotrze. Tkanina jest zamówiona ale jest jakaś obsuwa w dostawie. Jak tylko wjedzie zabieramy się za robotę.
Uruchamiacie tylko koszulki, czy bluzy też?
Koszulki tylko. Długi i krótki. Uruchomimy jak wejdzie tkanina.
Koszulki tylko. Długi i krótki. Uruchomimy jak wejdzie tkanina.
Ok. Dzięki za info. :Thumbs_Up:
Emek ĂĽ nie myślałeś robić bluzy z merino tak z około 350g?
Wszystkie ciuchy które zakupiłem od ciebie sprawdzają się wyśmienicie, jednak merino jakoś do tej pory nie mialem okazji widzieć na żywo. Jaka jest Twoja dzianina? Miałeś może okazję macać produkty Janus, Bergans czy Devold? Które bardziej przypomina?
Robione były w grupowym zakupie. Mam jedną i się sprawdza.
po długim użytkowaniu muszę powiedzieć ze kulkuje i trochę drapie.
Porównanie z
Devold
Icebreaker
Janus
Niestety ceny nowych powalają.
ALE
mam nowego Janusza i Devolda od 5 lat.
Niedozajebania.
ALE
Imvho icebreaker to jest jeszcze inna liga jeśli idzie o cienka wełniana dzianinę. Top.
Emkowa dzianina robi w sensie odprowadzania wilgoci od ciała i nieśmierdzenia. Za ta kasę jest git.
O to chodzi
M
Ps polecam również obejrzeć decathlon. Fajne koszulki i dość trwałe.
Domieszka nylonu wpływa pozytywnie na wysychalnosc.
Tyle w kwestii porównania.
starałem się .... ale nie dotarłem do sedna ... ???
Polecasz , czy nie te Emkowe ... ?
Ja mam kilka szt... Trochę "drapią " , nie capią , czekam , aby kupić kolejne .
Gacie natomiast się "puszczają " na szwie albo obok ... , może to wynik złego traktowania ..:D . Poza tym spełniają moje oczekiwania :p
godz. 22. 22 ..
Zdrowia
Mutt
Producent ma jedną i się sprawdza. Jakiej informacji oczekujesz ode mnie Mutt?
Robione były w grupowym zakupie. Mam jedną i się sprawdza.
Też kupiłem tę bluzę (sweter) z welny - coś ponad 300g. Jest to mój ulubiony ocieplacz, który noszę na codzień przy obecnych mrozach jak jeżdżę po budowach (zazwyczaj pod emkowy softshell:)).
Bluza jest super (lekka, ciepła i rzeczywiście nie śmierdzi nawet przy dłuższym noszeniu), dlatego kilka postów wcześniej pytałem o ewentualną reedycję, bo chętnie kupilbym jeszcze sobie i rodzinie.
po długim użytkowaniu muszę powiedzieć ze kulkuje i trochę drapie.
Porównanie z
Devold
Icebreaker
Janus
Niestety ceny nowych powalają.
ALE
mam nowego Janusza i Devolda od 5 lat.
Niedozajebania.
ALE
Imvho icebreaker to jest jeszcze inna liga jeśli idzie o cienka wełniana dzianinę. Top.
Emkowa dzianina robi w sensie odprowadzania wilgoci od ciała i nieśmierdzenia. Za ta kasę jest git.
O to chodzi
M
Ps polecam również obejrzeć decathlon. Fajne koszulki i dość trwałe.
Domieszka nylonu wpływa pozytywnie na wysychalnosc.
Dla mnie zdecydowanie z tych firm wygrywa devold, jego dzianina jest inna niż pozostalych, zdecydowanie drobniejsza. Dodatkowo mnogość wyboru gramatury i rodzajów przeznaczenia podnosi poprzeczkę.
Zadałem pytanie bo chętnie wypróbował bym emkowe merino, jednak zaplot i jego gęstość ma dla mnie duże znaczenie.
Mam sweter merino 350-400 gr (nie pamiętam dokładnie) i jest to coś wspaniałego, tyle że cena zabija.
Te emkowe są grubsze niż standardowy zwykły devold.
Minimalnie cieńsze niż icebreaker z długim rękawem.
Zdecydowanie cieplej w tym jest ale jak napisałem - są miejsca gdzie się kulkuje.
Devold jest jedwabiście gładki. Wszystko zależy od ceny :)
Jeśli cena się utrzyma to pewnie kupię sobie kolejna koszulkę z krótkim ALE najchętniej po trzech latach chciałbym kupić komplet tj długi i krótki.
W tym roku chyba również się szarpnę na nowego icebreakera z długim. Wiele zniósł i naprawdę jest w Ajebistym stanie nie licząc odbarwień pod pachami. Po tylu latach to raczej normalne.
Muszę po otwarciu sklepów zobaczyć co tam w Decathlonie piszczy bo oni maja niezłe ceny.
M
Nie wiem co masz na myśli pisząc standardowy devold, oni nie mają standardu tylko różne gramatury skierowane do różnych aktywności. Najgrubszy dostępny to Expedition z gramatura 250g
Moje koszulki są opisane w pierwszym poście. Gramatura to 150 g/m2. Grubsze bluzy które raz robiliśmy miały gramaturę 300-320 g/m2 z tego co pamiętam.
Devold expedition to gramatura 235 g/m2 czyli coś pośrodku, że tak powiem.
Te emkowe są grubsze niż standardowy zwykły devold.
Minimalnie cieńsze niż icebreaker z długim rękawem.
Zdecydowanie cieplej w tym jest ale jak napisałem - są miejsca gdzie się kulkuje.
Devold jest jedwabiście gładki. Wszystko zależy od ceny :)
Jeśli cena się utrzyma to pewnie kupię sobie kolejna koszulkę z krótkim ALE najchętniej po trzech latach chciałbym kupić komplet tj długi i krótki.
W tym roku chyba również się szarpnę na nowego icebreakera z długim. Wiele zniósł i naprawdę jest w Ajebistym stanie nie licząc odbarwień pod pachami. Po tylu latach to raczej normalne.
Muszę po otwarciu sklepów zobaczyć co tam w Decathlonie piszczy bo oni maja niezłe ceny.
MA z Decathlon to piszesz o ich koszulkach merino?
Akurat jestem fanboyem Decathlonu ale merino od nich nie mam. Techniczne t-shirty tak i są spoko.
'tutejsze' merino jedne mam. Sprawdzają mi się. Trochę drapią w porównaniu do odzieży nie wełnianej ale mnie to nie przeszkadza.
Aktualizacja. Dzianina po wielkich bojach właśnie przyjechała i będziemy zabierać się za robotę. Cen nie zdołam utrzymać bo surowiec, transport, waluty i robocizna zdrożały dość mocno a ceny nie były aktualizowane od kilku lat. Aktualne ceny w pierwszym poście.
Poza kolorem nic się nie zmieniło. Dzianina jest ta sama 100% merino wool.
Mam jeszcze końcówkę koloru czarnego a wiem, że są zainteresowani tym kolorem. W związku z tym poproszę o wysłanie info do Konrada @majkowski1 jak ktoś sobie życzy kolor czarny i w jakim rozmiarze. Szacunkowo około 40 sztuk czarnego możemy jeszcze wykonać (bez znaczenia jaki produkt).
Reszta będzie już w kolorze szarym. Mamy kupę roboty ale postaramy się aby produkcja był zrealizowana w kwietniu.
Uwaga!
Docelowo na stan magazynowy będziemy robić krótki i długi rękaw więc jeśli ktoś chce kalesony to bardzo proszę zgłaszać to teraz bo później okres oczekiwania może być różny.
Aktualizacja. Dzianina po wielkich bojach ...
Link do Google Drive nie działa. Sprecyzuj też proszę do kogo się kontaktować, bo ten email jakiś taki dziwny "konrada" ???
majkowski1
31.03.2021, 12:08
Link do Google Drive nie działa. Sprecyzuj też proszę do kogo się kontaktować, bo ten email jakiś taki dziwny "konrada" ???
Do mnie PM lub kons@odziezrobocza.pl, link GD był do starej listy zamawiających.
Kontakt z: majkowski1 (http://africatwin.com.pl/member.php?u=9240)
greenman
12.04.2021, 08:30
Była gdzieś tabelka z rozmiarami? W pierwszym poście link do excela nie działa, a chyba tam coś kiedyś widziałem.
https://imgupload.pl/images/2020/12/07/rozm-ORK.jpg
Wyślij mi ktoś nr do Konrada na priw bo gdzies przesiałem.
Dzieki Pozdro
majkowski1
21.04.2021, 11:16
Poszlo PW
TOMADYNA
21.04.2021, 11:21
Czyli można już zamawiać?
Potrzebuję:
koszulka krótka L
koszulka długa i leginsy L
Można. Najlepiej pisac bezpśrednio do Konrada @majkowski1.
Mamy małą obsuwę na produkcji. Jak ktoś złożył zamówienia wysyłki planowane są na połowę maja. To co zostanie będzie dostępne od ręki.
Moje zamówienie leży od stycznia.
majkowski1
17.05.2021, 09:18
Produkcja zakończona :)
Jeśli ktoś jeszcze coś potrzebuje, proszę o kontakt :priw: (kons@odziezrobocza.pl)
Kiedy będą bluzy 320 G dostępne ?
Bluzy 320 nie były planowane. Jak jest większa ilość chetnych możemy zrobić zapisy i wyprodukować.
greenman
17.05.2021, 13:30
Jest kiedyś szansa na bluzy z suwakiem na całej wysokości?
Emek , postaw temat żeby to miało ręce i nogi może się uzbiera opłacalna ilość
Zrobimy listę. Jak będzie dość chętnych to zrobimy. 1 kolor, dwa warianty zamka, do połowy lub po całości. Podam cenę i się zobaczy ile będzie zainteresowanych.
majkowski1
17.05.2021, 15:17
Zrobimy listę. Jak będzie dość chętnych to zrobimy. 1 kolor, dwa warianty zamka, do połowy lub po całości. Podam cenę i się zobaczy ile będzie zainteresowanych.
Fajnie, ja również chętny na 2szt. ;)
Też bym się w ciemno wpisał na dwie sztuki
Zrobimy odrębny wątek żeby nie mieszać. Wyjdźmy od tego proszę.
Na bluzę 320 i ja byłbym chętny:)
Byłbym bardzo zainteresowany bluzą, nawet o mniejszej gramaturze, lecz ze stójką pod brodę.
Mam jedną i robi. Potrzebowałbym drugiej.
Bluzę 320 mam i używam jako podstawowego ocieplacza pod kurtkę.
W zimie nosiłem zamiast swetra.
Bardzo chętnie kupię drugą jakby była produkcja.
Wolę taką z zamkiem do połowy niż na całej długości.
A można gdzieś znaleźć zdjęcia tych bluz 320? Może i ja byłbym chętny - jeśli powinienem sam znaleźć, to jestem gotowy na lincz....
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35970
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=35970
Dzięki. Robię doktorat i pewnie dopisze się do lusty
Koszule przyszły .:):Thumbs_Up:
Informacyjnie, dla zainteresowanych posiadamy jeszcze końcówkę koszulek z długim i krótkim rękawem w kolorze czarnym.
sambor1965
19.05.2021, 13:11
U mnie też są i nawet mi sie brzuch wciągnął jak założyłem koszulkę.
Dzięki!
Wiesz, jak się ma własne ulice to trza z wciągniętym chodzić :D
majkowski1
09.07.2021, 13:39
Ostatnie sztuki kaleson i T-shirtów, jeśli ktoś potrzebuje serdecznie zapraszam.
Jest dostępna koszulka z długim rękawem rozmiar L?
Wszystkie rozmiary dostępne.
Uprzejmie poproszę w takim razie.
Czy kolor szary jest dostępny?
Poproszę 4szt L długi rękaw kolor szary.
Informacyjnie.
Będę w Białej więc jak ktoś ma jakieś potrzeby wełniane to mogę zabrać towar i będzie możliwość odbioru na miejscu.
Długi czy krótki? Proszę najlepiej na pw , bedzie mi łatwiej ogarnąć.
Obecnie mam długi i krótki rękaw i kalesony. Bluzy się produkują.
blazej3131
08.09.2021, 23:19
W jakiej cenie masz koszulkę i kalesony?
majkowski1
09.09.2021, 05:23
W jakiej cenie masz koszulkę i kalesony?
Jak w pierwszym poście:
KOSZTY:
Koszulka długi rękaw - 139 pln
Koszulka krótki rękaw - 129 pln
Kalesony - 129 pln
blazej3131
09.09.2021, 23:19
Dzięki za odpowiedź. Wysłałem Ci PW, żeby nie robić tutaj bałaganu.
honda_honda
04.10.2021, 14:25
Są jeszcze koszulki z długim rękawem ?
deftones
06.10.2021, 09:04
Zestaw długi, krótki, kalesony wszystko w rozmiarze L dostępne?
Dla dzieciaków nie planujesz rozmiarówki?
W rozmiarze L mam pełen komplet dugi, krótki rękaw i kalesony. Kolor szary. W czarnym rozmiarówka niepełna.
Dla dzieciaków nie planuję rozmiarówki. Mogę zrobić S i XS ale to przy najbliższym planie produkcji czyli raczej w wiosną i tylko na zamówienie.
El Kowit
06.10.2021, 09:26
A jak z XL sytuacja wygląda?
majkowski1
06.10.2021, 09:26
A jak z XL sytuacja wygląda?
A XL dostępne, ale last sztuka legginsów..
Dla zainteresowanych aktualne stany magazynowe:
Długi rękaw czarny
2XL 3
M 3
Krótki rękaw czarny
2XL 5
M 3
Kalesony czarny
2XL 2
S 1
XL 6
XS 1
Długi rękaw szary
2XL 2
L 25
M 16
XL 21
Krótki rękaw szary
2XL 3
L 7
M 4
XL 5
Kalesony szary
L 2
XL 1
aadamuss
06.10.2021, 09:40
Proszę o XL długi rękaw czarny 1 szt, XL krótki rękaw czarny 2 szt.
Komu przelew i dane?
pozdr adam
majkowski1
06.10.2021, 09:42
Jeśli potrzebna bielizna proszę pisać kons@odziezrobocza.pl lub priv to szybciej uda się ogarnąć zamówienie.
deftones
06.10.2021, 18:15
Wysłałem na maila, szary L długi rękaw+kalesony
honda_honda
08.10.2021, 07:11
Koszulki wczoraj przyjechały - Konrad wielkie dzięki :Thumbs_Up:
majkowski1
08.10.2021, 07:22
Koszulki wczoraj przyjechały - Konrad wielkie dzięki :Thumbs_Up:
:Thumbs_Up:
Dziś biorę się za bluzy, więc chwilka z rana na obeznanie ze wszystkim i zaczynam.
majkowski1
07.03.2022, 12:59
Info dla zainteresowanych, zlecę produkcję dodatkowych sztuk kaleson i koszulek. Termin realizacji jeszcze nieznany, ale mamy już dzianinę na magazynie. Jak tylko się pojawią dam znać.
Proszę o informacje tu lub priv jeśli ktoś potrzebuje rozmiary XS, S, 3XL ;)
Czy można prosić o ponowne zamieszczenie oferty ze szczegółową rozmiarówką,kolorystyką oraz cenami ?
Pierwszy post. Kolor czarny lub szary w zależności co jest dostępne.
aadamuss
07.03.2022, 16:03
Co jest dostępne?
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
majkowski1
07.03.2022, 16:52
Co jest dostępne?
M, L, XL i 2XL koszulki z długi rękawem w kolorze szarym
M, L, XL i 2XL T-shirty szare
Kalesony po 2 ostatnie sztuki XL i 2XL
Doszyjemy kalesony, żeby kompletować i jeśli ktoś potrzebuje rozmiary których brak..
Mamy się tu w wątku dopisywać? excel w pierwszego posta nie hula.
Mam pytanie na chłopca 12 lat, 150cm wzrostu S'ka bylaby dobra?
majkowski1
07.03.2022, 20:17
Mamy się tu w wątku dopisywać? excel w pierwszego posta nie hula.
Mam pytanie na chłopca 12 lat, 150cm wzrostu S'ka bylaby dobra?
Tutaj wystarczy...
XS chyba raczej.. 158-164 wzrost... S już większy...
Rafał Rs7
07.03.2022, 21:16
A jak z rozmiarem na 185cm wzrostu .
I czy to gryzie po założeniu .
majkowski1
07.03.2022, 21:34
XL jak w tabeli rozmiarów. Jest taka w pierwszym poście.
Czy gryzie? Mnie nie, a można poczytać opinie.. Niektórzy już nawet "uzależnieni" od tego... ;)
Tutaj wystarczy...
XS chyba raczej.. 158-164 wzrost... S już większy...
Zatem poproszę o:
Krótki rękaw L - 2szt
Krótki rękaw - XS - 1szt.
Nie gryzie, uzależnisz się od noszenia tego ;)) Jak wkładam teraz Bruebeck'a 'oddychającego' to jakbym w plastiku chodził ;) Mam 184cm wzrostu i mi pasuje L'ka, zarówno długi jak i krótki rękaw, jest średnio obcisłe, jak lubisz powiewne ciuchy, to faktycznie może XL, ale przy oddychających ciuchach to lepiej jednak jak przylega do ciała. pozdrawiam!
To ja poproszę
T-Shirt
Koszulka z długim rękawem
Kalesony
Wszystko 1 szt. w rozmiarze XL
dawid8210
14.03.2022, 20:04
Do kiedy można składać zapisy? Na pewno będę miał 3 pary, a prawdopodobnie cztery
majkowski1
14.03.2022, 20:11
Pilnie, bo wcześniej muszę rozmiarówke dokładnie dopasować..
Do piątku proszę.
dawid8210
14.03.2022, 20:19
Zrobi się:)
2XL koszulkę z długim rękawem poproszę.
aadamuss
14.03.2022, 20:50
To są zapisy na nowe szycie ?
majkowski1
14.03.2022, 21:23
Tak, można dopisać żeby nie brakło..
Krisstel
15.03.2022, 11:40
Aktualna produkcja bedzie tylko w kolorze SZARYM? Chetnie bym przytulił ze 2-3 T-shirty czarne w rozmiarze L, jako uniwersalne nie tylko na moto. , bo z opinii i rozmiarowki wynika, ze na 175cm i jakies 110 w klacie beda ok. Na moto kolor nie tak wazny, wiec dodatkowo dlugi rekaw L i kalesonki M. Ale zadeklaruje sie po odpowiedzi odnosnie kolorow. Dzieki.
Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka
Mamy i szarą i czarną dzianinę. Szarej niewiele a czarnej sporo. Będzie pewnie jeden i drugi kolor równolegle.
Krisstel
15.03.2022, 12:00
ok, dzieki za szybka odpowiedz Emek. przemysle jeszcze temat i sie zadeklaruje asap.
To i ja poproszę. Koszulka długi rękaw: 3XL-1szt; XL-1szt; L-1szt; M-1szt. Kalesony: 3XL-1szt; XL-1szt; L-2szt; M-1szt. Koszulki w kolorze szarym, kalesony w czarnym/jeśli to możliwe/.
To może nie być możliwe akurat.
To ja też poproszę:
- długi rękaw / czarny / L / 2 szt
irekafrica
16.03.2022, 07:56
Poproszę 1szt / długi rękaw-szary M . 1szt./ krótki rękaw-szary M.
Krisstel
16.03.2022, 08:59
ro to ja poprosze:
- T-shirt czarny L - 2 szt.
- dlugi rekaw czarny L - 1szt.
- kalesonki czarne M - 1szt.
aadamuss
16.03.2022, 09:31
Poproszę
T- shirt czarny XL - 4szt
długi rękaw czarny XL - 4 szt
Jeśli można dać jakieś sugestie :-) to krótki rękaw mógłby być 2 cm dłuższy i ogólnie koszulki 2-3 cm krótsze. Bicepsy mi za bardzo wychodzą :-)
dawid8210
17.03.2022, 20:33
W rozmiarze XS długi rękaw +kalesony 1 para
.................S długi rękaw +kalesony 1 para
.................L długi rękaw + kalesony 1 para
kolor obojętny
To i ja pls o 2 x długi rękaw XL, jeden szary drugi czarny.
Do tego czapkę (z polartec-a) ale bez logo.
T-shirt + spodnie w rozmiarze "L" poproszę (o ile są dostępne :)
majkowski1
04.10.2022, 13:48
Informacja dla zainteresowanych, do końca roku 2022 ceny na uszyte i zmagazynowane produkty zostają na aktualnym poziomie:
Koszulka długi rękaw - 139,00
T-shirt - 129,00
Legginsy - 129,00
Kominiarka (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=42597&highlight=merino) - 60,00
Czapka Polartec z logo (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28635&highlight=merino) - 70,00pln
Koszty wysyłki 18,45 (15,00 netto).
Na koniec przyszłego miesiąca planujemy złożyć zamówienie na doszycie brakujących rozmiarów oraz "nietypowych", więc jeśli ktoś coś potrzebuje proszę o informację priv lub wpis na listę. Mamy również trochę dzianiny merino szarej w gramaturze 320, więc można jeszcze doszyć szarych bluz (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40323&highlight=merino) jeśli uzbiera się większa ilość chętnych. Ceny od nowego roku wzrosną względem zmian kosztów (dokładnych jeszcze nie znam).
Poniżej przedstawiam listę dostępnych produktów:
Koszulka długi rękaw czarna:
M-10szt.
2XL - 1szt.
Koszulka długi rękaw szara:
S - 0szt.
M - 5szt.
L - 3szt.
XL - 1szt.
T-shirt czarny:
M - 6szt.
L - 1szt.
XL - 0szt.
2XL - 6szt.
T-shirt szary:
M - 1szt.
2XL - 2szt.
Legginsy czarne:
M - 3szt.
L - 0szt.
XL - 0szt.
2XL - 2szt.
Legginsy szare:
L - 0szt.
Kominiarki: (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=42597&highlight=merino)
one size - 70szt.
Czapka Polartec z logo: (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=28635&highlight=merino)
one size - 5szt.
Serdecznie zapraszam przed planowanym na grudzień remanentem.
Musiałem edytować, ponieważ po zamówieniach tel i @ brak już niektórych rozmiarów..
Harap-merino 320gr,3xl,zamek po całości-1szt
delirium
04.10.2022, 20:01
wezmę:
merino 320gr, 2XL, zamek po całości-1szt
Koszulka merino długi rękaw czarna 2XL-1szt
Kominiarka merino -1szt
merino 320gr,3xl,zamek po całości-1szt
Leginsy szare L- 1szt
Koszulka długi rękaw szara L-1szt
Kominiarka -1szt
Czapka Polartec- 1szt
Dla mnie poproszę:
- 2 razy Merino 320g rozmiar S, suwak po całości
- 1 raz Merino 320g rozmiar M, suwak po całości
Mazurkas007
05.10.2022, 10:12
Czy można jakoś odświeżyć linki/pliki z wzorami/kolorami itp...
Chętnie coś bym zamówił ale nie wiem co i jak.
Pliki z pierwszych postów, z odnośnikami do chmury google, usunięte.
Dla mnie proszę przyrezerwować bluzę merino 320 z suwakiem od dołu do góry.
Na te chłodne wieczory, gdy u mnie jeszcze nie palą jest po prostu idealna.
majkowski1
05.10.2022, 10:26
Czy można jakoś odświeżyć linki/pliki z wzorami/kolorami itp...
Chętnie coś bym zamówił ale nie wiem co i jak.
Pliki z pierwszych postów, z odnośnikami do chmury google, usunięte.
Chodzi o listę z pierwszego postu tego wątku (https://africatwin.com.pl/showpost.php?p=550858&postcount=1)? W chmurce była stara lista zapisowa, ale już dawno nieaktualna, więc nie ma co odświeżyć. Bielizna nic się nie zmieniła w kroju. Dostępna tylko w dwóch kolorach czarnym i szarym, a nowa partia będzie szyta z koloru czarnego. Rozmiary typu XS, S, 3XL, 4XL można dopisywać w wątku poniżej, a ja dorzucę do listy w naszym systemie.
Bluzy 320g będą szyte z koloru szarego i wygląd, sposób mierzenia i rozmiary jak tutaj opisany (https://africatwin.com.pl/showpost.php?p=734645&postcount=1). Cena na bluzy i bieliznę z nowej partii będzie podana wcześniej, aby była jasność i każdy mógł potwierdzić czy jest taką zainteresowany.
Pytania lub informacje dodatkowe, śmiało można pisać priv , mejlem kons@odziezrobocza.pl lub dzwonić bezpośrednio do mnie 6O9 63 36 99.
Mazurkas007
05.10.2022, 10:33
Koszulka, krótki rękaw, 3XL - 3 szt.
Jeśli można - biała
Jeśli nie - to szara
Jeśli nie - to czarna
Ja poproszę:
Bluza merino 320g - typ A, XL, szara - 1 szt.
Koszulka krótki rękaw: XL szara - 1 szt, XL czarna - 1 szt.
wojtekk: 1 x bluza 320 g - rozmiar S (jeżeli jest to damski), zamek 1/2, szare
1 x kalesony cienkie - - rozmiar S (jeżeli jest to damska), szare
Można jeszcze zakupić kalisraki cienkie w rozmiarze XL oraz koszulę z długim rękawem XL u szanownego Pana?
Mazurkas007
23.11.2022, 08:31
Jest już znany termin zamknięcia listy i wysyłki ?
majkowski1
24.11.2022, 11:04
Zamykam listę jutro, bo potrzebne zlecenie na szwalnię. Termin realizacji dopiero poznam jak przyjmą zlecenie i dam znać jak tylko się pojawi informacja.
To ja poproszę bluzę 320g /rozmiar M/suwak po całości/1 szt/
Jak wyglądają ceny? COś się zmieniło?
majkowski1
24.11.2022, 12:04
Jak wyglądają ceny? COś się zmieniło?
Dokładnie wszystko będę miał po zatwierdzeniu zlecenia.
wojtekk: 1 x bluza 320 g - rozmiar S (jeżeli jest to damski), zamek 1/2, szare
1 x kalesony cienkie - - rozmiar S (jeżeli jest to damska), szare
ja nadal zainteresowany, podtrzymuję zamówienie ale dalej już na email dogadamy szczegóły.
majkowski1
09.12.2022, 14:49
Dobre wieści, przed 20tym powinna zejść nowa partia odzieży.. Spokojnie, będę dawał znać :)
Mazurkas007
12.12.2022, 03:49
Na przełomie roku będę dwa tygodnie w PL.
Gdyby udało sie rozesłać paczki, to mam szansę osobiście odebrać.
Tak tylko ....
majkowski1
16.12.2022, 14:30
Hej,
Info:
Bluzy już praktycznie wypisane dla osób z listy, proszę zerkać w elektroniczną pocztę (czasem niektórzy mają w SPAMie).
Bielizna w kolorze czarnym gotowa w poniedziałek będę realizował zamówienia, a jeśli ktoś coś potrzebuje, to proszę śmiało dzwonić, pisać priv lub na mejla.
Pozdrawiam ;)
PietiaBBI
16.12.2022, 15:33
Cześć jakie ceny ostatecznie wyszły ?
majkowski1
16.12.2022, 18:30
Jak do tej pory się udało.. Bez zmian. T-shirt i legginsy 129, długi rękaw 139, bluza z zamkiem na pół 320, bluza z zamkiem na całość 330.. +KW 15netto.. Po nowym roku wzrosną już.
To ja poproszę:
dario9z /Koszulka długi rękaw czarna 2XL - 1szt./Legginsy czarne 2XL - 1szt./kominiarka 1szt.
Gdyby któryś z posiadaczy świeżo zakupionej koszulki z długim rękawem w rozmiarze XS po świętach przestał się w nią mieścić - to chętnie odkupię :)
Ja poproszę bluza z zamkiem na całość 330 rozmiar L :)
Piszę się na komplet bielizny w rozmiarze S.
andriu23
18.12.2022, 13:28
Czy są dostępne koszulki z długim rękawem S szt.1 , kalesony S szt.1
majkowski1
18.12.2022, 14:07
Przykro mi, ale XS czy S w jakimkolwiek kolorze brak.
Zostało jeszcze M, L, XL, 2XL w czarnym koszulki i legginsy oraz M, L, XL w kolorze szarym same koszulki, brak już legginsów.
majkowski1
18.12.2022, 14:09
Ja poproszę bluza z zamkiem na całość 330 rozmiar L :)
Dziękuję za wpis na listę, jak taka powstaje, to nic nikomu nie brak :) A im szybciej ktoś się dopisze tym szybciej można zlecić produkcję..
DwaMariany
18.12.2022, 14:12
To ja L poprosiłbym. Komplet.
Bluza z zamkiem na pol, długi rękaw, legginsy.
Wszystko w XL
Poproszę. Gdzie i kiedy płacić?
majkowski1
19.12.2022, 07:43
Bluza z zamkiem na pol, długi rękaw, legginsy.
Wszystko w XL
Poproszę. Gdzie i kiedy płacić?
Bluz nie mam nic na stanie już, ale można dopisać się na listę zamawiających (https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=40323&page=8&highlight=merino)
W sprawie bielizny poszedł priv
Hej, poproszę:
Renard /koszulka długi rękaw czarna XL + legginsy czarne XL
Przykro mi, ale XS czy S w jakimkolwiek kolorze brak.
Zostało jeszcze M, L, XL, 2XL w czarnym koszulki i legginsy oraz M, L, XL w kolorze szarym same koszulki, brak już legginsów.
Ja poproszę komplet w rozmiarze L, tj. koszulkę z długim rękawem i kalesony.
Dzięki,
gonz
Jeżeli jeszcze są to poproszę: T-shirt i legginsy rozmiar L.
Kolor:
T-shirt - szary
legginsy - czarne
Poproszę komplet w rozmiarze L: T-shirt, legginsy i koszulę z długim rękawem.
A czy w przyszłym roku planujecie może powtórkę z polarów i softsheli?
Materiały mamy. Co prawda w ograniczonej kolorystyce ale są. Kwestia ilości chętnych. W każdym razie jest to możliwe. Jeden polar ze wstawkami z shella (czarno-zielony) w rozmiarze L jest dostępny od ręki.
Hej,
Co jest teraz na stanie?
I czy będziecie coś doszywać z bielizny?
majkowski1
17.01.2023, 08:46
Hej,
Co jest teraz na stanie?
I czy będziecie coś doszywać z bielizny?
W tej chwili dostępne:
Ostatnia bluza szara 320g z zamkiem na całość - 2XL
Czarne:
Długi rękaw: M, L, XL, 2XL
T-shirt: M, L, XL, 2XL
Legginsy: S, M, L, XL
Szare:
Długi rękaw: M, XL
T-shirt: 2XL
Z szyciem czekamy na uzupełnienie listy bluz, jak się jeszcze kilka osób dopisze, to zaczniemy coś.
Jaro-Ino
17.01.2023, 11:12
Bluza szara z zamkiem 2XL i czarny t shirt 2xl - rezerwuję.
Koszulki szare z krótkim rękawem są w planach do lata?
Szarych nie będzie bo nie mamy dzianiny. Jest jakaś końcówka teraz ale chyba tylko M i L. Do weryfikacji. Czarne w pełnej rozmiarówce powinny być wkrótce.
ku-fel koszulka z długim rękawem M, kalesony L i M czarne
ku-fel pomyłka kalesony 2XL nie L
RafalHonda
16.05.2023, 07:38
RafalHonda kalesony, ktutka i dluga koszulka, M, czarne, ale jak nie bedzie to na szare sie nie obraze
Witam,
Dzisiaj otrzymałem paczkę z bielizną, jakość super. Jeżeli ktoś się zastanawia na zakupem to nie ma nad czym, trzeba kupować póki są.
majkowski1
27.10.2023, 09:26
Cześć,
Informuję o zakończeniu produkcji nowej partii bielizny w kolorze czarnym.
Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o PM.
Pozdrawiam serdecznie.
dawid8210
08.11.2023, 15:38
Pytanie do użytkowników merino. Zauważyliście jakieś nadmierne rozciąganie się ciuchów? Koszulka z 2022 roku z długim rekawem rozwlokła się z M do słusznego rozmiaru L. Poprzednia która ma ponad trzy lata trzyma rozmiar, jakbym ją tydzień temu pierwszy raz założył. Gacie trzymają rozmiar pięknie. A u Was jak?
U mnie też koszulka pod szyją się rozciągnęła.
dawid8210
08.11.2023, 18:49
Pod szyją to tam wiadomo. Na to bata nie ma. U mnie to po całości.
Nie zauważyłem takiego problemu.
Mam koszulki z 2021 i 2022.
Mam koszulki z długim i krótkim z każdego roku od 2019 do 2023, ale żadna się nie rozciągnęła pod szyją. Za to te najstarsze mają już dziury na łokciach - pewnie od kurtki moto z ochraniaczmi się przetarły. Po 3-4 latach ciorania przez calutki rok nie tylko na moto, ale i na codzień to wybaczam im bez wahania :)
dawid8210
20.11.2023, 14:09
Może trafił mi się jakiś trefny. Ale mimo to nie chcę niczego innego:) Moja najstarsza też dziurawa, ale jeszcze daje radę:)
RAVkopytko
29.11.2023, 12:25
Może trafił mi się jakiś trefny. Ale mimo to nie chcę niczego innego:) Moja najstarsza też dziurawa, ale jeszcze daje radę:)
Moja też ma dziurę na łokciu ,po nie udanym wheelie na Równicy :haha2:
nadal robi robotę
Czy jest w planach kolejna partia, bo moje gacie też już zmęczone. A może coś zostało z XL - kalesony i długi rękaw.
majkowski1
22.12.2023, 22:09
Mamy czarnej partii jeszcze trochę, więc zajmę się po świętach.
Są i są super !
robertG7
18.01.2024, 15:24
Można coś zamówić? kalesonki i koszulka długi rękaw
majkowski1
18.01.2024, 16:02
Można coś zamówić? kalesonki i koszulka długi rękaw
Jasne, omówimy na priv.
Cześć, chętnie bym zamówił koszulkę i spodnie rozmiar L. Mogę prosić o ofertę na priv?:))
Stirlitz
09.02.2024, 21:47
Cześć, też proszę o ofertę, może jest coś nowego.
Z pewnością bym brał koszulkę długi rękaw M.
Bardzo polecam merinoski od chłopaków! Nie dość, że koszulki są super jakości, to jeszcze obsługa klienta na najwyższym poziomie :)
Odświeżę temat
Jest planowana nowa produkcja lub z poprzednich serii zostały jakieś sztuki?
majkowski1
18.10.2024, 08:57
Bielizna na stanie, głównie w kolorze czarnym.
Są dostępne również niektóre rozmiary bluz 320g oraz kominiarki.
Wysyłam priv, aby dokładnie ustalić co potrzeba.
Odświeżę temat
Jest planowana nowa produkcja lub z poprzednich serii zostały jakieś sztuki?
muszel72
18.10.2024, 09:08
W jakim rozmiarze i kolorze te bluzy się ostały?
majkowski1
18.10.2024, 09:15
Kolor szary w wersji z zamkiem na pół w rozmiarze M-7szt, L-5szt, XL-1szt oraz zamek na całość M-1szt, L-3szt, XL-1szt.
Te bluzy mocno polecam.
I czekam na ew. produkcję szarych koszulek.;)
zaczekaj
18.10.2024, 18:29
W dalszym ciągu polecam bieliznę merino.
Wczoraj zorientowałam się, że od tygodnia nie prałam koszulki. Wieczorem wyprana, rano sucha, będzie na kolejny tydzień ;)
muszel72
10.12.2024, 11:55
Kupiłbym czapkę zimową jak kiedyś z logo.
majkowski1
10.12.2024, 12:09
Kupiłbym czapkę zimową jak kiedyś z logo.
Polartec Granatowa (https://africatwin.com.pl/showpost.php?p=521723&postcount=1) z logo?
Polartec Granatowa (https://africatwin.com.pl/showpost.php?p=521723&postcount=1) z logo?
Masz ją?
Chętnie zakupię.
muszel72
10.12.2024, 14:44
Tak, granatowa z logo polartec.
majkowski1
10.12.2024, 14:46
Ostatnie 4 sztuki na stanie dziś. Zapraszam priv.
Wysłałem zamówienie na PW i cisza .
Potrzebuję bluzę z krótkim zamkiem xl
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.