View Full Version : Grzejąca sie tarcza hamulcowa tył
Kudłaty Rysiek
06.04.2009, 21:05
Grzeje mi sie tarcza hamulcowa z tyłu aż fioleta łapneła. Przed sezonem wszystko rozebrane i nasmarowane, płyn wymieniony i odpowietrzone. Pierwszy wyjazd 40km i cała tarcza lekko fioletowa po jezdzie smierdzi i gorąca jest jak diabli. Co sie dzieje??? Kolcki Nissin (szare) wygladaja jak nowe, hamulec nawet niezly.
witam. Ale tłoczek był wyciagany i czyszczony zacisk ,czy tylko mechanizm suwu?
Kudłaty Rysiek
06.04.2009, 21:40
Tłoczka nie ruszałem gdyż lekko sie przesuwał i można go było palcami wcisnąć.
Sprawdź, czy na tłoczysku pompy hamulcowej masz luz !!!
Jeśli tam jest wszystko OK to pozostaje wymiana pierścienia gumowego na tłoczysku i sprawdzenie jakości i kompletności blaszek sprężystych w zacisku.
daniel_87
06.04.2009, 22:15
panie wyjmij se pan zacisk przeczysc do zera, wez se Pan smar do tloczkow nababraj i ladne czysciutkie złóż i zalej plynem, bedzie dobrze. jak juz wymieniasz klocki zmieniasz plyn to przy okazji mozna hamulce do zera przepatrzec. Ja wczoraj rozebralem rpzod wydawalo sie w sezonie ze hamuja ok ale niestety tylko po1 tloczku na zacisk.
A jaki może być orientacyjny koszt pierścieni uszczelniających na zacisk?
Sprawdź, czy na tłoczysku pompy hamulcowej masz luz !!!
Jeśli tam jest wszystko OK to pozostaje wymiana pierścienia gumowego na tłoczysku i sprawdzenie jakości i kompletności blaszek sprężystych w zacisku.
Czy chodzi o luz tłoczyska lewo prawo czy bardziej o luz góra dół że luz przy naciskaniu? nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem....
Voytas, podskocz dzisiaj do mnie - mam prawie w 100% zregenerowany tylni zacisk, przekładkę zrobimy
http://zsf-motorrad.de/images/categories/skizzen/13MY1P41/IMGE/F__1200.gif
Po wymianie tarczy i klockow tarlo jak cholera. Okazalo sie, ze zakitowane byly szpilki, na ktorych zacisk powinien "plywac" (floating caliper on sie nazywa :)). Winny byl zastygniety smar 50/50 z blotem. Nalezy ostroznie wybebeszyc elementy 10+17 oraz 11+16+21. Umyc w nafcie przesmarowac lekko wazelina albo silikonem i zlozyc.
Aha, jeszcze sprawdz, czy klocki "u dolu" ladnie wskoczyly w blaszke-sprezynke (poz.8), bo lubia przy zakladaniu zacisku wylezc.
powodzenia,
samul
Mam bardzo już zmasakrowane te blaszki cienkie, czy one mają jakieś ważne zadanie spełniać?
ło te te cinkie takie pod klockami, nie wiem czy one mają poprawiać posuw klosków :confused:
nr 6 i 8 na skanie Samula
nr 8 zabezpiecza jarzmo przed "tluczeniem" klockow w nie (po to ta blaszka jest)
nr 6 to "naciąg" klocka aby nie latal jak szmata po zacisku a byl zawsze troche napiety.
o ile nr 6 mam to 8 nie mam teraz pod rd04 - pod rd07 mam jedynie komplety. chcesz to zamowie - grosze to kosztuje.
to poprosze o zamówienie blaszek owych:)
Samopoczucie mi się poprawi:)
kuntakinte
03.07.2016, 23:46
Stary temat ale zapytam. Do czego sluzy blaszka na zdjeciu na poprzedniej stronie numer 9? Przez zime gdzies mi sie zgubila z polki. :-/
szynszyll
04.07.2016, 12:12
hajtechnologiczna blaszka separacyjno poslizgowa majaca na celu zwiekszenie masy motocykla o 0,5g i uczynienie zacisku bardziej 'dżezi'. na moje - moze byc ale nie musi.
kuntakinte
05.07.2016, 08:19
Dzieki Szynszyll!!!
FrankoChmiel
01.01.2017, 12:09
Czy może mi ktoś wytłumaczyć z Szanownego Grona, gdzie ta blaszka nr 9 ma być??? Z tego rysunku wynika jedynie tylko, że gdzieś ona sobie tam jest? Wypadła mi podczas demontażu i nie mam bladego pojęcia gdzie ona była:mur:. Bardzo proszę o podpowiedź.
hellwoot
01.01.2017, 13:20
Na klocku.
FrankoChmiel
01.01.2017, 13:46
dobra poproszę jak dla ślepego: czyli tak jak jest na rysunku, w tym samym ułożeniu tylko on idzie na zew. klocka między 4 a 3? Czy tym półokrągłym wycięciem do góry? O co ma sie ta blaszka zapierać, bo ewidentnie ma skrajne części do tego uformowane. W ogóle to jakie ona zadanie spełnia?
Tymi ząbkami zachodzi na klocek a drugą stroną opiera się o tłoczka.
FrankoChmiel
01.01.2017, 19:12
Dzięki Pany, muszę to rozkminić w realu, ale teraz będę wiedział od czego zacząć
FrankoChmiel
02.01.2017, 20:35
Tak ma być?
hellwoot
02.01.2017, 20:51
No :D Z tym dałeś radę to i remont silnika sam zrobisz :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.