View Full Version : Plyta pod silnik.
madafakinges
10.07.2017, 16:03
71663
Ostatnio widziałem kilka takich zdjęć.
Gmoli na silnik nie będę zakładał, bo po primo nie podobają mi się, po drugie primo i tak kamień da rade wślizgnąć się.
Niestety Pan Honda pożałował na taką osłonę jak mieliśmy w starych afrach a więc co założyć???:confused:
http://www.onlybike.it/index.php?option=com_content&view=article&id=152:paracoppa-skidplate-africa-twin-crf-1000&catid=18:news&Itemid=116
To jest opcja doskonała, jednak ma mocno niedoskonałą cenę... 480eu:dizzy:
https://shop.touratechpolska.pl/engine-protector-rallye-extreme-for-honda-crf1000l-africa-twin.html
Touratech cena duża, ale fajnie chroni, podoba mi się jak jest zamontowana i wygląda na to, że nie będzie łapała dużo błota z przedniego koła, bo szczelnie dolega do ramy.
http://shop.bumot.eu/en/catalog/id/124.html
Fajnie chroni boki, ale będzie zbierać błoto bo ma pług z przodu otwarty...
http://www.twistedthrottle.com/sw-motech-aluminum-engine-guard-skidplate-for-honda-africa-twin-crf1000l-16
Najtańsza SW robi jakościowo dobrze rzeczy.
71664
Na advrider gość zrobił jeszcze takiego moda.
Pisałem z nim i mówił że od strony sprzęgła nie tuningował, bo płyta jest na tyle szeroka, że ładnie odsuwa silnik od zagrożenia.
Macałem ostatnio płytę GIVI chujówka, nie chroni wiele wiecej niż oryginał...
Są jeszcze różne lepsze i gorsze, ale ze względu na cenę, dostępność i ochronę jaką oferują będę wybierał między TT a SW+modyfikacja.
Dodatkowo będę chciał zając się produkcją osłony dekli z carbonu/amelinium
http://i1180.photobucket.com/albums/x414/misiopajur/Beznbsptytu1420upjon_zpsdf2969c7.png
Też powoli rozglądam sie za płyta pewnie wybiorę któraś z tych co wymieniłeś, w pierwszej kolejności bede patrzył na spasowanie z moimi gmolami Heed które póki co dają rade i sa dla mnie wystarczające. Te osłony dekli mnie interesują jak cos to ustawiam sie w kolejce ;)
Jakbyś urzeźbił osłone dekla sprzęgła do dzika to chętnie bym zakupił.Co do gmoli to muszę znowu przyznać Ci rację-niepotrzebne.Wczoraj miałem lota i niezły szlif przy ok 80 może więcej km/h i oprócz ślizgu na baku tylko dekiel sprzęgła od dźwigni hamulca dostał rysę nic więcej nie ruszone.
madafakinges
10.07.2017, 17:33
http://www.ktm950.info/how/Farkels/adventure/clutch_cover_protector/clutch_cover_protector.html
Wszystko masz w biblii
Dzięki -faktycznie prościzna - kiedyś to widziałem ale wywiało z pustego łba przez którąś dziurę ...
Co do gmoli to muszę znowu przyznać Ci rację-niepotrzebne.Wczoraj miałem lota i niezły szlif przy ok 80 może więcej km/h i oprócz ślizgu na baku tylko dekiel sprzęgła od dźwigni hamulca dostał rysę nic więcej nie ruszone.
Maga pisał o NAT, nie o LC8.
bukowski
11.07.2017, 19:22
Ja mam outback motortek i właśnie się weryfikuje dość intensywnie. Była gruba gleba przy 50km/h, były 6x rzeki, od spodu jebło już solidne kilka razy.
Mam do tego oczywiście kompelcik crash barów od silnika i wyżej.71672
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Chemik-sory za zamieszanie.Kupilem od Mady lc8 i trochę skrótem myślowym wyskoczyłem.Zrozumiałem że może Mada zajmie się ogólnie produkcją osłon dekli.Jak to problem proszę usunąć posta.
madafakinges
12.07.2017, 09:06
Może się zajmę ale dopiero na jesień.
Co do płyty Outback to ona chroni tylko dół silnika i lekko boki. Dobre to jest dla kogoś kto ma dolne gmole, ja takich mieć nie będę, dlatego szukam rozwiązania chroniącego boki silnika.
Niestety mój faworyt czyli TT rally extreme nie chroni lewego dekla, dlatego zostaje przy SW
kSGXJoidkjM
Tutaj fajnie widać jak wystaje poza obrys silnika.
Do tego modyfilacja jak na zdj wyżej i będzie płyta chroniąca jak w starej trójce.
Dodatkowo jak się dobrze poszuka można mieć SW za ok 850zł Do tego dospawanie boków max100zł.
Ja mam outback motortek i właśnie się weryfikuje dość intensywnie. Była gruba gleba przy 50km/h, były 6x rzeki, od spodu jebło już solidne kilka razy.
Mam do tego oczywiście kompelcik crash barów od silnika i wyżej.71672
Orientujesz się ile to waży? Wygląda masywnie. Ori płyta spód od kamieni chroni OK gorzej z frontem ramy. U mnie już lakier poodpryskiwał i malutkie ogniska rudej się pojawiły ale nie mam przekonania co do dalszego zwiększania masy dodatkowym żelazem.
Ja wybralem SW Motech.Troche nie pasuje z dolem OM ale od czego ma sie dwie rece i maszyny.;)
madafakinges
12.07.2017, 09:24
Czekam na dokładne zdjęcia tej modyfikacji płyty SW.
Myko podrzuć jak to u ciebie wygląda, choć ty wasz wersje dla złych ludzi=dtc:haha2: tam to w ogóle silnik stercy na boki jak cycki w bmw
Wie sie :haha2:...troche estetyki do tego nie zaszkodzi i bedzie pieknie jak orginal :Thumbs_Up:
Zajme sie tym moze w weekend.Gmole i oslone silnika mam od OM i uwazam ze to najlepsza opcja.Plyta SW pasuje mi do ksztaltow Afryki i do tego fajnie sie komponuje.A ze trzeba ja lekko dociac do produktow OM to nie koniec swiata.Mysle ze bedzie git i jak zloze to do kupy to podesle foty
radiolog
12.07.2017, 09:56
Płyta OM jak siadłem oststnio na przeszkodzie nie pozwoliła mi sie wywalić
bukowski
12.07.2017, 12:25
Z tego co pamiętam, to całość 8,5 kg. Tzn płyta, gmole silnika i gmole góra (przy czym to nie jest taki pałąk wokół zbiornika). Moim zdaniem lepiej nie trzeba a masa nie jest tragiczna.
radiolog
12.07.2017, 13:45
Czyli z gmolami i plyta dalej mniej niż golas z dct ;-)
madafakinges
12.07.2017, 16:34
71687
Piękna sprawa
Jak błota do tego nabierze to nie wydłubiesz bez ciągnika :D.
bukowski
12.07.2017, 16:41
I wygląda na to, że może być kolizja z błotnikiem. Tam nie może nic wystawać.
radiolog
12.07.2017, 19:46
No może się zdażyć, OM zmieniał bo płyta tarła, to samo robił Altrider,ale boki jak w starej prawie
Można tam ze 3-4 puszki mielonki wołowej upchnąć. Po całym dniu jazdy akurat bedzie ciepły posiłek.
madafakinges
13.07.2017, 08:24
http://www.ridaventure.ca/index.php?/topic/31386-skid-plate-alu-africa-twin-souder-rivets-vis/#comment-452041
Raczej na pewno zdecyduje się na SW+mod.
Wybaczcie pytanie dyletatnta, ale po co w tej modyfikowanej płycie jest owa "płetwa" z boku? Tam coś jest, co trzeba osłonić? Czy tylko dekiel silnika?
madafakinges
13.07.2017, 08:48
Na pierwszej stonie na zdj masz pokazane przed czym ma to chronić
Na pierwszej stonie na zdj masz pokazane przed czym ma to chronić
Przed tym chroni "zwykła" niemodyfikowana płyta. Ja pytam o tą płetwę boczną.
madafakinges
13.07.2017, 09:05
Dekiel z lewej strony wystaje poza obrys płyty, przy położeniu się na kamieniach może zrobić się dziurka w deklu, a tego byśmy nie chcieli.
Widział ktoś na żywo TT rally extreme, wystaje poza obrys silnika?
HarryLey4x4
13.07.2017, 09:08
jakoś mi się nie chce wierzyć w sztywność tej rakiety tenisowej.
Osobiście szukam jakiejś płyty alu grubości 4 mm.
madafakinges
13.07.2017, 09:46
To nie musi być super sztywne, tu bardziej chodzi o pochłonięcie siły uderzenia i o ślizg. lepiej, żeby przetarła się płetwa w osłonie niż tekiel.
Dekiel z lewej strony wystaje poza obrys płyty
Teraz wszystko zrozumiałe.
Grzechu2012
21.08.2017, 22:16
temat przygasł, macie dobre rozwiązanie,
która płyta ochroni najlepiej ?
madafakinges
21.08.2017, 22:59
Moim zdaniej najlepsza cena vs ocheona to sw motech
Grzechu2012
21.08.2017, 23:03
a te R& R z australji czy jak im tam ? też wygladaja solidnie
i płyta nie zawsze pomoże
http://swisscars.pl/uploads2/163636_7.jpg
madafakinges
13.10.2017, 15:50
Zauważyliście że jak dziura to zawsze w lewym deklu...
madafakinges
13.10.2017, 15:58
http://www.trailjammerdesigns.com/honda-afric-twin-guards
Muszę się w końcu za to zabrać.
lugowskk
14.11.2017, 14:46
Czy i gdzie w Polsce można kupić gmole outback motortek ?
Ja kupowałem bezpośrednio z węgier przez ich stronę. Poszło sprawnie i całkiem szybko.
bukowski
14.11.2017, 18:51
Czy i gdzie w Polsce można kupić gmole outback motortek ?Kupuj na stronie OM. Wysyłane są z Wegier. U mnie były w 3 (sic!) dni od płatności.
madafakinges
15.11.2017, 09:00
http://ruggedroads.co.uk/epages/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5/Products/CC3914
Myślę, że fajna cena jak za karbon.
Ma ktoś gmole od heed? Ktora płyta ładnie z nimi współgra i dużo osłania ?
Pozdrawiam
Pany,
zestaw: gmole made by Henry + płyta pod silnik SW Motech. Czy to pasuje bez rzeźby? Ma ktoś u siebie zamontowane? Jak oglądam na zdjęciach to powino pasić.
Pytam w imieniu brata. Gmole już zanabył a teraz rozgląda się za płytą.
Z góry dzięki za pomoc.
HarryLey4x4
07.02.2018, 08:41
Pozdrawiam
Też jestem zainteresowany. Mam nadzieję ,że Merta się pokusi o zrobienie w tym zestawie plug&play
Miał ktoś styczność z płytą Bumot'a? Wygląda całkiem dobrze, chroni chyba najlepiej z tych które widziałem (osłania np. połowę lewego dekla) i kosztuje akceptowalnie (259E z szipem, przy 2 płytach -5%). Są czarne, szare i srebrne, alu 4mm, mocowanie na 6śrub. Wg mnie nawiązuje do starej afry. http://shop.bumot.eu/en/catalog/id/124.html
http://shop.bumot.eu/uf/HONDA_AT/skid_plate/manual/c.jpg
http://shop.bumot.eu/uf/HONDA_AT/skid_plate/manual/g.jpg
Rozważamy z kumplem jeszcze płytę OM, ale ta chroni tylko kolektory i ramę, ale boków silnika już nie i trzeba by doliczyć do tego osłony dekli, co pewnie da kwotę wyższą od Bumot'a. Za to gmole OM na 100% bierzemy.
Może ktoś jeszcze chciałby Bumota to udało by się więcej urwać z ceny? Czekamy jeszcze na wycenę gmoli OM i płyt Bumot z Czech...
madafakinges
10.02.2018, 08:59
Kupiłeś jednak afre? Pochwal się. Też się zastanawialem nad tym bumotem, jednak wybrałem SW bo cena mniejsza i moim zdaniem SW sporo ładniejsze.
HarryLey4x4
10.02.2018, 09:42
No ten Bumot lekko przypomina szkopskiego tygrysa
Dokladnie Majki.Nic ani mru mru a tu nagle plyte kupujesz...:D
Ja kupowałem tego bumota, sprawnie szybko bez problemu, jak weżmiesz na firmę to sprzedadzą bez vatu, dodatkowo wziąłem u nich osłony chłodnic (plug&play). Nie montowałem jeszcze tej płyty bo wcześniej wysłałem lagi z Madą do anodowania i na razie moto stoi na podnośniku, aczkolwiek widzę że będę maił trochę zabawy bo mam gmole Head i raczej nie będzie ta płyta współgrać z tymi gmolami. Mi się akurat wygląd tej "ordynarnej" płyty bardzo podoba.
madafakinges
10.02.2018, 10:26
Jedyna sprawa że do czerwonej bardziej pasowałaby czarna płyta, może bym swojego sw potraktował raptorem...
https://raptor-polska.pl/sklep-produkty/raptor-zestaw-1l/
Się nie chwaliłem, bo to forum sporo dla mnie straciło, więc ostatnio jestem raczej biernym czytaczem.
Narazie też nie ma się czym chwalić, zwykła rally red w manualu, 2017. :D Na sam koniec roku (30.12) udało się wyrwać w mega fajnej cenie nówkę, ostatnią na salonie. Zupełny przypadek i zbieg okoliczności. ;) Wybierałem między czarną a czerwoną i się okazało, że na czerwoną mam lepszą cenę...i jednak jest ładniejsza.:bow: Narazie zrobiłem ponad 600km (w tym 400 z Wawy do Gdyni przy -5'C) i jest zacnie.
Zamówiłem czarny tłumik Ixil'a, krótkie klamki, poszerzenie stopki, małe podwyższenie kiery, zaraz będziemy brać gmole OM, myślę nad płytą, bagsterem i podwyższeniem kanapy kierowcy.
Bumot jest duży, ale jakoś mi się widzi i fajnie osłania, więc pewnie nic więcej by nie trzeba było montować na silniku. Na SW też patrzymy z kumplem, ale jest srebrna, a ja chcę wszystko w czarnym. Można pomalować, ale to kolejny koszt i to amelinium... ;) No i SW mi się osobiście mało podoba...poza ceną. ;) Jeszcze w obwodzie jest płyta OM, w cenie zbliżonej do SW...ale ochrona taka se...
Jakby się znalazł jeszcze jakiś chętny na płytę Bumota, to może by się udało z 10% urwać...ktoś coś? Wtedy by było ok. 1kpln...
Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.
No i po tym chyba zostawię oryginały plus ta Bumota
8Bodzio8
10.02.2018, 11:31
Jestem zainteresowany tą płytą Bumota. Przyznam się że mam oryginalne gmole i chciałem zamienić je na Heedy plus płytę sw.
Ale mam relację z pierwszej ręki co do oryginału gmolli. Afryka miała uderzanie w bok. Faktycznie gmol od razu się pogiął, wszedł w owiewki po prawej stronie, trochę je łamiąc, na dolnym zaczepie wgniótł,uszkodził blok silnika!. Ale akurat kierownik jest osobą która zawodowo "składa" ludzi i twierdzi że gdyby nie ta "strefa zgniotu" na tych lagach(edit gmolach) to by go nie było, albo by go nieźle połamało. Generalnie padło hasło że ludzie w hondzie wiedzieli co robią i przemyślane to jest. Tak samo z bakiem - cohones nie ucierpiały po wypadku.
Dokladnie Majki.Nic ani mru mru a tu nagle plyte kupujesz...:D
Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier
HarryLey4x4
10.02.2018, 11:31
Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....
O seryjnych 'gmolach', a raczej wieszaku pod halogeny NIKT się dobrze nie wypowiada. To nie jest oficjalnie do ochrony, nawet w Hondzie tak mówią i tak mają w prospektach napisane. ;) Ale każdy robi jak uważa.
Radzę tylko przyjrzeć się czy mocowanie gmoli zbytnio nie koliduje z płytą. My bierzemy gmole OM i one wyglądają, że powinny się ładnie zgrać z Bumotem.
Dowiadywałeś się może czy płyta sw motech podjedzie bez problemu przy gmolach Heed bunkier
osobiście nie sprawdzałem
Ciekaw jestem z jakiej wiedzy to wyczarował ten "składacz ludzi". Ech, fajne są czasem te opisy na forum....
Miał wypadek - dał swoją opinie, ortopeda - ma dla mnie jakieś pojęcie - Ty możesz czytać jak bajkę.
Widziałem motór, gdyby te gmole były sztywno przymocowane, a cała siła poszła by na rame, ta skręciła by się w przysłowiową ósemkę - a to akurat moja opinia
Nic mi o tym nioe wiadomo.Ale w moim przypadku wszystko podejdzie bo sobie poprostu wszystko dopasuje.I tak plyta SW podeszla mi pod dolne,silnikowe gmole OM
Jak byłaby za 1k to Ja też się pisze daj numer konta stukam przelew
Narazie mam na mejlu info, że dostaniemy 10% rabatu z Czech przy 2 sztukach, do tego płatność w PLN po dobrym kursie, czyli powinno być ok. 980zł. Ale jeszcze kminię czy miałbym możliwość na fakturę...tylko wtedy 1 max 2 sztuki bym brał, żeby nie było smrodu przy kontroli...
No i nie wiem ile by wyszło przy 4sztukach, ani nawet czy tyle mają. Może ktoś chce też gmole OM - było by z jednego źródła? :)
Narazie informacyjnie pytam i wysyłam mejle do firm. ;)
PS. płyta Bumot z mocowaniami 3,9kg, info od producenta.
Ja biorę i czekam na info jak będziesz znał konkrety wal śmiało
madafakinges
10.02.2018, 13:31
Sw waży 3.5 więc moja lepiej będzie na koło szlo
No i to jest argument !!!! :)
Jakie masz klamki? Tłumik inaczej brzmi? daj linka.
Się nie chwaliłem, bo to forum sporo dla mnie straciło, więc ostatnio jestem raczej biernym czytaczem.
Narazie też nie ma się czym chwalić, zwykła rally red w manualu, 2017. :D Na sam koniec roku (30.12) udało się wyrwać w mega fajnej cenie nówkę, ostatnią na salonie. Zupełny przypadek i zbieg okoliczności. ;) Wybierałem między czarną a czerwoną i się okazało, że na czerwoną mam lepszą cenę...i jednak jest ładniejsza.:bow: Narazie zrobiłem ponad 600km (w tym 400 z Wawy do Gdyni przy -5'C) i jest zacnie.
Zamówiłem czarny tłumik Ixil'a, krótkie klamki, poszerzenie stopki, małe podwyższenie kiery, zaraz będziemy brać gmole OM, myślę nad płytą, bagsterem i podwyższeniem kanapy kierowcy.
Bumot jest duży, ale jakoś mi się widzi i fajnie osłania, więc pewnie nic więcej by nie trzeba było montować na silniku. Na SW też patrzymy z kumplem, ale jest srebrna, a ja chcę wszystko w czarnym. Można pomalować, ale to kolejny koszt i to amelinium... ;) No i SW mi się osobiście mało podoba...poza ceną. ;) Jeszcze w obwodzie jest płyta OM, w cenie zbliżonej do SW...ale ochrona taka se...
Jakby się znalazł jeszcze jakiś chętny na płytę Bumota, to może by się udało z 10% urwać...ktoś coś? Wtedy by było ok. 1kpln...
Majki,
ja bym zanabył na mur. Wprawdzie do GS-a mi nie podejdzie ale brat se do Hondy zamontuje.
Biorę only w czarnym kolorze.
Daj info gdzie siano słać.
Może by tu jakąś listę stworzyć?
8Bodzio8
10.02.2018, 16:47
Co myślicie o tej
http://ruggedroads.co.uk/epages/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5.mobile/en_GB/?ObjectPath=/Shops/00cbb604-5d1c-407e-8207-580e14387ec5/Products/4701S&Locale=en_GB
Bardzo lubie firme RR i praktycznie w nią ubralem Afrykę na czym stracil TT ale wybralem SW . Wg mnie jest zgrabniejsza i lepiej paduje do motocykla
8Bodzio8
10.02.2018, 20:00
Jeszcze znalazłem taką
http://shop.motorbikeadventure.com/epages/105054.mobile/en_GB/?ViewObjectPath=%2FShops%2F105054%2FProducts%2FBO-CRF1
Sw waży 3.5 więc moja lepiej będzie na koło szlo
Jak dospawasz płetwę, pomalujesz raptorem i dorzucisz dekle to wyjdzie to samo :D
Jakie masz klamki? Tłumik inaczej brzmi? daj linka.
Klamki krótkie z aliexpress, idą, może do końca lutego dojdą. Oryginały są zdecydowanie za długie i nie wygodne.
Tłumik powinien być w przyszłym tygodniu. Na YT jest kilka filmików, mój powinien być jak ten
VjQpFsh8W2k.
Obecnie Ixil wycofał przelotowe tłumiki (xovs) ma tylko wersje komorowe (xove trochę dłuższe i cięższe), ale też powinny być przyjaźniejsze dla ucha. Sam jestem ciekaw.. :drif:
Ja biorę i czekam na info jak będziesz znał konkrety wal śmiało
:Thumbs_Up:
Majki,
ja bym zanabył na mur. Wprawdzie do GS-a mi nie podejdzie ale brat se do Hondy zamontuje.
Biorę only w czarnym kolorze.
Daj info gdzie siano słać.
Może by tu jakąś listę stworzyć?
:Thumbs_Up:
No więc lista:
1,2. majki 2x czarna
3. rene82 jaki kolor?
4. Futrzak jaki kolor?
5. Navaja (brat) czarna
Czekamy do poniedziałku, wtedy wyślemy zapytanie do Czech z prośbą o wycenę. Fajnie by było zgarnąć min. z 15%, wtedy płyty by były po ok. 925zeta + rozesłanie po Polsce (ok.10-15zeta kurier).
Zdjąłem i zaważyłem dziś oryginalną, 1100g...a sety pasażera ponad 1200g...
Strasznie szkoda, że Pan Honda zrezygnował z sensowniejszej płyty, się przydawała i robiła robotę
77805
Ciekawe czy płyta w ATAS będzie lepsza, na fotach wygląda przyzwoicie...
PS. ten rabat obejmuje wszystkie produkty ze strony Bumot'a ;)
czarny
Tylko ja bym chciał fakturę na siebie.
Rozumiem, że jak bierzesz na firmę to ci sprzedają bez Vat, a ty sam masz go sobie w Polsce naliczyć.
u mnie rozlicza to księgowa, ale raczej nic sobie nie naliczasz.
Klamki krótkie z aliexpress, idą, może do końca lutego dojdą. Oryginały są zdecydowanie za długie i nie wygodne.
podeślij linka do tych klamek
czarny
Tylko ja bym chciał fakturę na siebie.
Rozumiem, że jak bierzesz na firmę to ci sprzedają bez Vat, a ty sam masz go sobie w Polsce naliczyć.
Jak tak to musisz sam się dogadywać z Bumotem...
podeślij linka do tych klamek
Brałem te: https://pl.aliexpress.com/item/For-Honda-Africa-Twin-CRF1000G-2015-2016-CNC-Adjustable-Short-Long-New-Clutch-Brake-Levers-Set/32809185461.html Krótkie, czarne z czerwonym regulatorem
Czyli narazie mamy 4 płyty. Czekamy do jutra jeszcze jakby co.
Majki a ile wychodzą gmole? Może bym dobrał do kompletu?
Gmole środkowe Outback'a są po 210E wszędzie i nic nie chcą z tego spuścić...mieliśmy zamówienie na ponad 1000E przygotowane...pisałem nawet do samego właściciela i nic, jedynie przesyłka gratis. Natomiast plus od Czecha to przelew w PLN po normalnym kursie - w piątek to było 4,186 (oszczędzamy na przeliczniku bankowym/paypalowym - tam jest ok. 4,37) i szip do PL gratis. Jakbyś był chętny to możemy zapytać jutro o wycenę 3x gmole środkowe + 4-5 płyt Bumot...to będzie ponad 7kpln. Zobaczymy co Czech na to...męczymy go już z miesiąc... ;)
Tylko informuję, że nie mam pojęcia czy płyta Bumot z gmolami OM będzie się mijała bez konfliktu...ze zdjęć wynika, że powinno wszystko pasować, ale na żywo nie sprawdzałem. ;)
Hmm no to mam klina
Ale o gmole pytaj
Najwyżej będzie rzeźba;)
Po dokładnym przyjrzeniu się fotom OM i Bumota na 99% nie powinno być kolizji między gmolami centralnymi a płytą... tylko ten 1% ;)
Czekam na info a co mi tam biorę:):)
i korzyść lokalną, legalną z przyjemnością za pomoc okażę:)
No więc tak Panowie:
Przy zamówieniu 3x gmole OM + 4x płyty Bumot mamy 20% rabatu na Bumot'a, czyli jedna płyta to 207E - ok 870zł! :D
Gmole niestety dalej po 210E, ale na płytach to odbiliśmy.
Wychodzi, że na Bumota mamy cenę bez Vatu. :)
Przesyłka do PL gratis, tylko rozesłanie po PL w naszej kwestii (ok. 15zł).
To jak? Wszyscy potwierdzają? :)
Dane do przelewu na priv poproszę:) i wieczorem puszczam za płytę i gmole:)
Potwierdzam płytę czarną. Podaj na priva dane do przelewu.
czy mozna jeszcze się dołączyć do zamówienia ?
8Bodzio8
12.02.2018, 20:48
Pozdrawiam
Hej jakie masz gmole Heeda ?? Udało Ci się dobrać jakąś płytę ? Też się przymierzam myślę o SW-Motech ale nie wiem czy podjedzie....
Privy z danymi poszły :)
czy mozna jeszcze się dołączyć do zamówienia ?
Pewnie można. A co dokładniej byś chciał?;)
Jak tak to musisz sam się dogadywać z Bumotem...
[QUOTE=majki;570474]No więc tak Panowie:
Przy zamówieniu 3x gmole OM + 4x płyty Bumot mamy 20% rabatu na Bumot'a, czyli jedna płyta to 207E - ok 870zł! :D
Gmole niestety dalej po 210E, ale na płytach to odbiliśmy.
Wychodzi, że na Bumota mamy cenę bez Vatu. :)
Przesyłka do PL gratis, tylko rozesłanie po PL w naszej kwestii (ok. 15zł).
To jak? Wszyscy potwierdzają? :)
To znaczy ja odpadam,chyba że czegoś nie rozumiem, wtedy proszę mi wytłumaczcie, ale bez szydery:).
1. tak na wstępie zwrócicie uwagę, że są płyty do manuala i dtc - nie zauważyłem żebyśmy określali - tak ostrożności tylko piszę
2. majki ty zwróć uwagę na fakturę, jak bierzesz na firmę żeby ci nie wbili zakupu wewnątrzwspólnotowego z 0 vatem - tak z ostrożności,
wtedy sprzedają ci bez vatu, sam naliczasz i od razu odliczasz, no chyba że środek trwały 50%
3. mam afrę na firmę (pewnie jak cześć z nas) w środku trwałym na 50% , zarejestrowany płatnik wewnątrzspólnotowy -czyli jak wezmę na firmę to płyta wychodzi 8 stów
4. chyba że robimy zbiorówkę w ten sposób że każdy dostanie swój rachunek/Fvat, a płyty przyjdą od razu na poszczególne adresy (free shiping UE)
Ale ten ostatni punkt to tylko propozycja, jak wy nie macie na firmę to nie ma różnicy. Poza tym Majki już wszystko ogarnął.:zdrufko:
Płyty nie będą bezpośrednio od Bumot'a, tylko od pośrednika a Czech razem z gmolami OM.
Nie biorę faktury, dostaniemy jeden zbiorczy rachunek.
Dlatego pisałem, że jak chcesz fakturę to musisz to sam z Bumot'em załatwić.
m
Majki
Chciałbym płytę pod silnik do afry z DCT w kolorze srebrnym. 1 sztuka
HarryLey4x4
13.02.2018, 16:41
Jestem zaintetesowany płytą do DCT z gmolami Heed'a. Jak ktos coś to prosze o info. Najlepiej gruba 4 mm alu
Majki
Chciałbym płytę pod silnik do afry z DCT w kolorze srebrnym. 1 sztuka
Oki, zaraz wyślę na priva dane do przelewu (cena jest ta sama).
Srebrny czy szary, bo mają obie wersje? ;)
Przelew poszedł:)
Kasa jest :)
Od brata Navaja też. :)
Harry, Bumot ma płyty do DCT, 4mm. ;)
HarryLey4x4
13.02.2018, 19:16
Oki, zaraz wyślę na priva dane do przelewu (cena jest ta sama).
Srebrny czy szary, bo mają obie wersje? ;)
Kasa jest :)
Od brata Navaja też. :)
Harry, Bumot ma płyty do DCT, 4mm. ;)Pytanie czy z Heed'em spasuje?
Wszystkie przelewy są, zamówienie złożone, czekamy na ostateczne potwierdzenie z rachunkiem do zapłaty. Niestety nie ma tyle płyt na miejscu, więc musi domówić, w przyszłym tygodniu powinny być w Czechach, potem ze 3 dni i będą u mnie. Postaram się wysłać jak najszybciej, jak je tylko porozdzielam i popakuję odpowiednio. :)
Niezła paczka będzie...5x4kg (płyty) + 3x...4-5kg (gmole)...ciekawe jak duże pudło...?
ha ha ha przywiozą euro paletę :)
Pytanie czy z Heed'em spasuje?
ja mam Heedy i tą płytę zamówiłem jakiś czas temu, ale jeszcze nie montowałem, na pierwszą przymiarkę wygląda, że bez przeróbki się nie obejdzie.
HarryLey4x4
15.02.2018, 09:02
ja mam Heedy i tą płytę zamówiłem jakiś czas temu, ale jeszcze nie montowałem, na pierwszą przymiarkę wygląda, że bez przeróbki się nie obejdzie.
Dzięki za info.
Jak będziesz na etapie przeróbki to chętnie podpatrzę co musiałeś robić by to spasować.
ha ha ha przywiozą euro paletę :)
Hope not... :p
Zamówienie potwierdzone i opłacone. Dotowarowanie zlecone, czekamy... :)
Paczka z zamówieniem odebrana...na palecie, 47,5kg (płyty ok. 4kg, gmole ok. 5kg). ;)
Swoje graty wczoraj zmontowałem, wszystko pasuje bez kombinowania i demontażu czegokolwiek. Wykonanie bardzo fajne (gięcia, spawy, wykończenie bez zarzutu), wygląda zacnie i osłania dobrze. :Thumbs_Up: Podoba mi się to nawiązanie do płyt z XRV. :drif: Trzeba będzie pokombinować i może się uda wpasować jakąś narzędziówkę pod dekiel prądnicy (jest tam sporo miejsca w płycie i ciężar byłby niżej).
Jedna płyta wczoraj przekazana bratu Navaja, resztę dziś wysyłam w Polskę.
78814
78813
78815
78816
78817
78818
78819
Wygląda na dobry stuff :at:
Grzechu2012
14.03.2018, 10:58
Fajna, teraz zaluje ze nie kupilem :/
8Bodzio8
23.04.2018, 09:21
Jestem zaintetesowany płytą do DCT z gmolami Heed'a. Jak ktos coś to prosze o info. Najlepiej gruba 4 mm alu
Wiec tak Płyta swmotech nie podejdzie pod gmole heed bunkier bez modyfikacji.
1. Nalezy z lewej strony podciac plyte pod mocowanie gmoli.
2. Z prawej strony trzeba wymienic srube mocujaca gmol oraz plyte, na dluzsza. Wymiana sruby wymaga zdemontowania kolektora dolotoewgo ( a przynajmniej odkrecenia i uchylenia aby podmienic srube )
Cala operacja zajela mi 2 godziny glownie przez precyzyjne docinanie plyty i dopasowywanie do gmoli. Wymiana sruby z wykreceniem kolektora 15min. UWAGA przy demontowaniu kolektora uwazajcie na sonde lambda, ja nie wykrecalem sondy przewod jest na tyle dlugi ze wystarczy na odchylenie i wyjecie sruby.
Podlacze fotki jak ktos chce....
Sondę można odłączyć. Kawałek dalej jest złączka.
HarryLey4x4
26.04.2018, 13:45
....Gmole swmotech nie podejda pod gmole heed bunkier bez modyfikacji.....
Rozumiem,że piszesz o płycie SW Motecha a nie o gmolach ?
8Bodzio8
26.04.2018, 16:00
Rozumiem,że piszesz o płycie SW Motecha a nie o gmolach ?
Tak plyta Sw Motech nie podejdzie pod gmole heed bunkier do DCT bez modyfikacji porawione
HarryLey4x4
27.04.2018, 15:37
Fajnie, dzięki za pamieć i info.
Grzechu2012
08.12.2018, 17:25
W koncu nabylem w czarny piatek byla dobra promocja.
Z gmolami Henrego pasuje jak pięść do twarzy, dupa do sedesu, czyli idealnie.
Niestety z Madafakowym ochraniaczem podnozka juz mniem, trzeba lekko przyciac plyte.
Grzechu2012
08.12.2018, 17:56
chirurgiczne cięcie :)
Nooo haha
W tym akurat jestem dobry żeby odjebać coś na szybko :D
U mnie podobna rzeźba była 😂😉👍
Kto z Wrocka udostępniłby moto na przymiarkę do zrobienia pancerwagen płyty pod silnik???
jak coś to napiszcie priv
M
U mnie podobna rzeźba była 😂😉👍
Ale chyba cięcie chirugiczne było u Ciebie. :)
guenvyhar
10.12.2018, 04:55
Mnie interesuje przedłużenie płyty fabryczne do ATAS DCT, które było by mocowane do stopki centralnej. Zależy mi przede wszystkim na osłonięciu amortyzatora tylnego. Ta ze zdjęcia pasuje pod stopkę SW tylko. Ktoś coś widział, czy mam się za to zabierać samemu?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181210/b9f191f37815b3ea1447b050a36da776.jpg
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Africa Tigg
07.01.2019, 10:11
wracając do początku tematu i płyty sw-motech, modyfikował już ją ktoś tak jak madafakinges radził?
przekonałem się boleśnie że lewy dekiel powinien być lepiej chroniony niż tylko przez gmole.
radiolog
07.01.2019, 10:20
Mnie interesuje przedłużenie płyty fabryczne do ATAS DCT, które było by mocowane do stopki centralnej. Zależy mi przede wszystkim na osłonięciu amortyzatora tylnego. Ta ze zdjęcia pasuje pod stopkę SW tylko. Ktoś coś widział, czy mam się za to zabierać samemu?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20181210/b9f191f37815b3ea1447b050a36da776.jpg
Wysłane z iPad za pomocą TapatalkMiałem i 2 ale
1. W offie łapie pełno błota, które ciężko wygrzebać, a z błotem zaczyna strasznie kłapać, bo sprężyna nie wydala
2. Bez błota też kłapie jakby więcej, jak chcesz chronić amora to załóż skarpetę, takie moje zdanie.
Jaka macie płytę pod heed bunkier tak żeby nie trzeba było za dużo wycinać ?
SW motech, minimalne cięcie z lewej strony przy gmolu.
Ja ostatnio zanabyłem płytę portugalskiej firmy ACD Racing:
https://www.acdracing.com/products/skid-plate-africa-twin-honda-crf1000l-2015-2019?variant=17428922204224
Wcześniej chodziła mi po głowie płyta SW Motech ale mam gmole Heed Bunkier i nie uśmiechało mi się coś tam dopasowywać itp.
Zamówiłem wersję srebrną. Płyta nie wymaga żadnych przeróbek (poza jedną, ale o tym zaraz). Cała procedura wymiany szybka i ładnie pokazana na filmiku YT w powyższym linku. Cena jakieś 750zł (zależy od kursu euro itp) czyli taniej niż większość innych płyt, a jakość, ochrona i wygląd według mnie bardzo OK.
Jedyny problem to kompatybilność z osłoną prawego podnóżka od Mady więc nie obyło się bez minimalnego cięcia kawałka płyty.
Fotki poniżej:
wooocash
26.05.2020, 22:13
Darek z DTMotoproject ma na ukończeniu płyte carbon/kevlar pod silnik do AT. Widziałem jego produkty w GS800 i można powiedzieć, że nie do za%^&*nia.
dawid8210
22.08.2020, 18:51
Płyta do CRF po japońsku...
agBdd1EZKbk
Co do samego pomysłu...nie wiem, ale przyjemnie było popatrzeć na pracę gościa. Po porostu warsztatowa pornografia:D
ale przyjemnie było popatrzeć na pracę gościa
Oj tak - zdecydowanie! Przypomniało mi się, jak dorabiałem z aluminium "boczek" do XL-ki, ale to nie ta skala;)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.