View Full Version : Tomtom Rider 400 naprawa.
Zesrał się totalnie. Odpala tylko biały ekran. Próbowałem resetować.
Gdzie oddać do naprawy?
Sierdiukov
05.07.2017, 14:37
Zacznij od napisania do producenta - może to mieści się w jakiejś akcji serwisowej, albo uznają, że to specyficzna sytuacja i sprawę załatwią. Bo jak rozumiem, jest już po gwarancji? Mi tak załatwili sprawę pękniętej bazy do ładowania mocowanej na RAM.
Widzisz go po podpięciu do komputera? Możesz zgrać jakiś backup jak masz tam coś ważnego (ślady, punkty), wyciąć dane i podpiąć do TomTom Home - powinna nastąpić reinstalacja systemu.
Jak chcesz się pobawić (gwarancja rozumiem minęła?), możesz rozkręcić, odłączyć baterię na minutę, złożyć w całość i podpiąć do komputera żeby aplikacja TomTom Home wgrała wszystko raz jeszcze.
Pomoc w postaci filmu z podmiany baterii:
https://youtu.be/ZWpthjQ2U_M
A widzisz, do kompa go nie podpinałem. Muszę spróbować.
Próbowałem z kompem i nic.
Dawać do serwisu, czy jakiś magik?
Jeśli serwis, to gdzie jest w Polsce?
PiraniaD
30.08.2017, 07:28
Serwis tomtoma jest w Rumuni.
robertG7
30.08.2017, 09:32
U producenta w Holandii nie ma?
PS Zapytaj Rambo, dystrybuuje TomToma
Tom tomy używałem 3.
Jeden z pierwszych modeli zaraz po gwarancji padł na amen. Był u trzech różnych fachowców i żaden nie mógł nic poradzić.
2 sztukę kupiłem powystawową i miesiąc przed końcem gwarancji zwariował:dizzy:(przypadek:D?) Wysłany przez sklep do Holandii chodzi do dzisiaj bezproblemowo. 3 sztuka( w razie W) chodzi na piracie.
Popytaj w serwisie telefonów/nawigacji w najbliższej galerii, robią cuda z telefonami to nawigacja nie stanowi problemu.
Dane kontaktowe serwisu:
TomTom Polska
ul. Marynarska 15
02-674 Warszawa
tel.: +48 22 34 91 598
Dzięki panowie. Spróbuję w serwisie.
Zadzwoniłem do serwisu. Koszt naprawy pogwarancyjnej jest stały i wynosi 105 euro. Chyba jednak poszukam magika. (Telefon do nich się zmienił: 22 306 23 35)
gumpinoga
22.11.2018, 13:03
zeby nie zakladac watku,masz jeszcze tego TT ?
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.