View Full Version : Crossfire czy FOX?
Proste pytanie jak w temacie, będę chciał kupić kalosze, i mam takie typy:
- FOX Comp 5
- FOX Comp 8
- Sidi Crossfire 2 (nie SRS cbo ciasne w palcach)
- i zasadniczo poza budżetem Fox Instinct.
Czy Comp 5 lub 8 są OK i czy warto dopłacić do Crossfire?
Sorry za laickie podejście ale nie chcę się w temacie doktoryzować a widzę że Crossfire polecają prawie wszyscy. Mam niedaleko sklep z Foxami w dobrych cenach i stąd pytanie.
Pozdrawiam i dzięki!
zimny
widzę że Crossfire polecają prawie wszyscy.
Nie bez przyczyny. Jak ma być porządnie to SIDI.
Przerabiałem temat na wiosnę, mierzyłem wszystkie buty, którymi się interesujesz - wybrałem crossfire i jestem w pełni zadowolony.
Przy Krosfrajerach 3 SRS dokręćcie śrubki.
zaczekaj
05.07.2017, 09:06
Crossfire. Warto.
Ja mam pierwszy model i jestem strasznie zadowolona. Jak dobrze zapięte to wody nie puszczają. Minus taki, że ciężko je dobrze zapiąć z ochraniaczami acerbis impact(nie wiem jak z innymi).
Już nigdy nie kupię butów z niższej półki 😀 Do tego mega wygodne jak na pancerny but.
I nie chcą się zbytnio rozpaść. Ja już ostrzę zęby od 2 lat na crossfire ale 12 letnie obecnie FlexForce trzeba by chyba piłą pociąć aby zniszczyć.
Niedawno zmieniłem stare Astarsy na Crossfire 2, przed kolejnym wyjazdem w rumuńskie góry. Pierwszy dzień był nieco dziwny - mocno sztywniejsze niż kaloszowate Astarsy, od drugiego dnia były jak przyrośnięte do nogi. Nie chcę już innych, są zajebiste.
Dzięki serdeczne. Zatem bez zbędnego rozkminiania kupię Crossfire 2 :Thumbs_Up:
Mirek Swirek
05.07.2017, 10:13
Zimny obadaj Fox Instinct. Kolega w bandzie ma, a moje beda jako kolejne buty. Sa lekkie i wygodne i pelna ochrona i podobno nie chca puszczac wody. W porownaniu do nich, moim zdaniem Crossfire to siano. Zdrowka dziewczyny.
Istincty wiem ze dobre ale o ile crossfire to około 1400 o instincty to okolice 2000pln...
Dla mnie kapcie za ponad tysiąc to i tak już konkret. Po czarnym jeżdżę od 5 lat w RST za jakieś 350zeta :D
Mirek Swirek
05.07.2017, 10:33
Racja.
Poszperaj po malym ebayu. Smialo nozna wyrwac od 250-300 jurkow.
Boski-Kolasek
05.07.2017, 10:43
Racja.
Poszperaj po malym ebayu. Smialo nozna wyrwac od 250-300 jurkow.
Najtansze na eflayu 300e plsu 45e wysylka z austarli
Foxa comp 5 nie ma co w ogóle porównywać, bo to miękki lać bez zawiasu. Zresztą comp 8 chyba też ;-)
Mirek Swirek
05.07.2017, 11:15
Najtansze na eflayu 300e plsu 45e wysylka z austarli
Ebay to nie sklep. Trzeba polowac i raczej nie brac moich slow w tym przypadku doslownie. Napisalem, ze mozna kupic, a nie, ze sa dostepne w wymienionych kwotach.
Spoko, skupię się na Crossfire 2 - jakby nie podeszły (choć mierzyłem i były OK) to wtedy spojrzę na coś innego.
Nie ma co miodu w d... szukać :)
Boski-Kolasek
05.07.2017, 11:36
Kupilem CF 2 SRS, za 1000 pln na polskim ebayu
Kupilem CF 2 SRS, za 1000 pln na polskim ebayu
Jak masz stopę rozmiar 39 albo 50 to nic dziwnego ;)
"Standardowe" rozmiary ciężko wyrwać w takiej cenie.
Ja mam 44. I to jest typowy rozmiar więc ciężko o jakieś mega niskie ceny.
SRSy mi nie leżą, są ciaśniejsze w palcach..
Ja za instinct zaplacilem w sklepie 1399 byly w promocji tutaj http://sklep.motocyklelublin.pl/home/3283-buty-fox-instinct-20-white.html
jezdze w nich 3 sezon troche skrzypia ale mega wygodne no i nie puszczaja wody ,tez mialem kupic buciki max do 1000 ale nie zaluje ,mega pancerne i lekkie ,warto podjechac do sklepu i przymierzyc ,mi chlopaki wyjeli buty od najnizszej polki do najwyzszej ,zakladalem po jednym z kazdej pary i dlugo nie myslalem nad wyborem po przymiarce.
Ja mogę polecić SG 12. Pierwszy dzień był ciężki, teraz bajka. Lekkie super się chodzi niema problemu ze zmieszczeniem ochraniacza. Jestem bardzo zadowolony tylko skrzypią mocno.
Boski-Kolasek
05.07.2017, 23:20
Jak masz stopę rozmiar 39 albo 50 to nic dziwnego ;)
"Standardowe" rozmiary ciężko wyrwać w takiej cenie.
42 mam
Zamówiłem Crossfire 2, dziś odbieram, jutro jeżdżę :D
Dam znać o wrażeniach, wierzę że będzie OK :Thumbs_Up:
deftones
07.07.2017, 10:23
Jakieś istotne różnice pomiędzy crossfire 1 a 2? Różnica w cenie 100 euro.
Trzeba szukać okazji. Ja za sawoje CF 2 SRS zapłaciłem 200€ z wysyłką do PL.
Szukajcie, a znajdziecie... ;)
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.