View Full Version : Tripmaster brak cyferek
giennios
16.02.2017, 13:28
Witam,
Mam problem z tripmasterem w mojej RD07. Mianowicie dziala podswietlenie, nie wyswietla natomiast zadnych cyferek. Dodam, ze problem zaczal sie w lato, kiedy po wylaczeniu zaplonu na ok pol godz i wiecej trimpaster sie resetowal i dalej naliczal km od nowa. Obecnie dziala tylko podswietlenie.
Przejrzalem tematy na forum i jest kilka identycznych lub podobnych dolegliwosci, ale nikt nie napisal co jest przyczyna. sprawdzilem bezpieczniki i zasilanie, wszystko jest ok.
Mam ten sam problem ale narazie sie tym nie zajołem.
Z tego co sie naczytałem to R2D2 z tego forum umie zaklinać Tripmastery.
Z mojego dośdwiadczenia to większość problemow wynika z utraty połączeń w kostce (schowana pod czachą)
kudlatov
16.02.2017, 14:46
U mnie trip po paru dniach stania resetuje sie. Kostki sprawdzone. Kiedys tego nie było.
Z tego co sie naczytałem to R2D2 z tego forum umie zaklinać Tripmastery.
Nie tylko potrafi "zaklinać Tripmastery", ale przywoływać dobre duchy, które wskrzeszają układy elektroniczne z przed wieków;):D Ja nie mogłem sprawdzić, bo moja babcia takiej "puszki" nie posiada:(
Nie tylko potrafi "zaklinać Tripmastery", ale przywoływać dobre duchy, które wskrzeszają układy elektroniczne z przed wieków;):D Ja nie mogłem sprawdzić, bo moja babcia takiej "puszki" nie posiada:(
..a jak się można z Nim skontaktować, bo nie odpisuje na wiadomości?
R2D2 ogarnia pięknie takie tematy. W moim tripie też znikły cyferki i on to ogarną.
podepnę się...u mnie sytuacja "inna", śjakoś popierniczyło mi się i odwrotnie podpiąłem aku na kablach i włączyłem stacyjkę, trip zadziałał i zdechł...i już nie żyje - moje pytanie: czy trip ma jakieś zabezpieczenie ( bezpiecznik ) czy to już gruba sprawa??
nikt nie zna odpowiedzi??
Trip nie ma zabezpieczenia " bezpiecznika" ale da się raczej naprawić.
Rafał_RD
19.04.2018, 20:04
U mnie trip po paru dniach stania resetuje sie. Kostki sprawdzone. Kiedys tego nie było.
Mam podobny problem, wystarczy kilka godzin (noc), ktoś może zdefiniował problem?
Nasz Kolega z forum r2d2, ja u niego naprawiałem tripmastera jakiś 2 miesiące temu.
Objawy miałem podobne, efekt trip działa:)
JacaBaca
05.08.2023, 12:25
Hej dzisiaj dopadło i mnie.
Wcześniej miałem sporadyczny reset tripa ale naprawdę działo się to bardzo rzadko. Dziś jadąc w trasie akurat się na niego patrzyłem jak zgasł. Myślałem ze leśny dukt przywróci życie ale jednak nie �� na razie nie sprawdAlem jeszcze nic ale może to słabe tylko połączenie chociaż dziwne ze zgasł jadąc na asfalcie bez żadnych dziur
Czy kolorów R2D2 jeszcze działa w temacie napraw. ?
Czy kolorów R2D2 jeszcze działa w temacie napraw. ?
Raczej tak. Napisałbym priv i cierpliwie czekał na odpowiedź.:)
JacaBaca
05.08.2023, 14:38
Dzięki. O dziwo zjechałem na kebsa przy okazji napisałem post i po chwilowej przerwie licznik znowu działa ustawiłem godzinę i ogień. ale w trakcie powrotu musiał mieć szybki reset bo mi wyzerowało godzinę ponownie. Hmmm Chyba trzeba będzie wkoncu wybrać się do garazu i trochę pogrzebać przy babci
marcino0
25.04.2025, 18:13
Witam, wątek ten znalazłem w poszukiwaniu odpowiedzi dot. Tripmastera . Po zakupie motocykla RD07 w ogóle nie działał tripmaster - nie załączał się, a podświetlenie - żarówka działała. Znalazłem jednego majstra od elektroniki na internecie w Rzeszowie gdzie po przesłaniu naprawił tylko wyświetlanie cyfr ale żadne przyciski nie działały i po podłączeniu do kostki w motocyklu odrazu się załączał nawet gdy zapłon był wyłączony coś namieszał nietypowe zachowanie. Próbowałem się skontaktować z użytkownikiem R2D2 z forum lecz bez skutku. I przypadkowo wpadłem na film na youtube odnośnie naprawy urządzeń elektronicznych JackieAudio skontaktował się messengerem gdzie po chwili po dogadaniu szczegółów przesłałem na wskazany paczkomat. Następnie po 3 dniach licząc z przesyłką sprzęt naprawiony jak nowy nawet dostałem film z opisem wymienionych częściami - koszt 270 złotych czyli znośnie Naprawdę Gorąco polecam jak by ktoś szukał osoby do naprawy. w załączeniu film
https://youtu.be/9Cnxrdo9wGE
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.