View Full Version : Tukan 2017
karol1989
31.01.2017, 23:28
Cześć,
Czy ktoś z forum wybiera się na rajd Tukan w tym roku?
Ja tak, na CRF1000L :). Fajnie byłoby jechać większą grupą.
Jeśli ktoś potrzebowałby transportu motocykla z Warszawy na rajd, mogę pomóc.
Karol
Tak tylko wspomnę, że właśnie wystartowały zapisy. W ciągu 20minut zapisało się już 50 osób :-)
Tak, z tego co wiem jedzie pewna niewielka grupa osób.
Jestem z Marek pod Warszawą i też jadę ale ja ciągnę przyczepkę i jakieś moto mogę zgarnac
Jadę ze Skierek, offem na kołach :D :lc8:Ale chętnie komuś dam tylną oponę do zawiezienia żeby jej nie targać.
Maurosso
01.02.2017, 11:29
No ciekawe, jaki czas wykręci DCT ;]
I po zapisach. Lista rezerwowa zostala jedynie.
Impreza dla afryk... - taki był mój plan parę lat wcześniej , czy się udał ? Nie wiem uczestnicy ocenią.
W sumie jestem zadowolony, trochę przestaraszony - bo okazuje się że 18 h wystarczyło by zapchać listę zapisów na offa...
chyba straszne parcie jest na tego ofa :)
Nic dziwnego - tereny offy są tu fajne - na szczęście na wyciągnięcie ręki :D
Puntek zrób dwie blźniacze edycje...
No to skoro to jedyny rajd dla dużych enduraków, to może w przyszłym roku ograniczenie, np. tylko do 50 lekkich? ;) Tak policzyłam mniej więcej (tak, mam czas :D) i jest na liście 87 lekkich, 87 jednogarowych i 55 dwugarowych..
Cytat z regulaminu:
"W Rajdzie Racing ustalone są następujące klasyfikacje:
„lekkie” Pojemność od 250 ccm do 570 ccm
„jednogarowe” – Pojemność pow. 571 ccm jednocylindrowe
„dwugarowe” – Pojemność pow. 571 ccm dwucylindrowe"
Czyli jak przyjadę moim trzycylindrowym Triumphem to nie zostanę sklasyfikowany choćbym nie wiem jak się starał? ;)
No to skoro to jedyny rajd dla dużych enduraków, to może w przyszłym roku ograniczenie, np. tylko do 50 lekkich? ;) Tak policzyłam mniej więcej (tak, mam czas :D) i jest na liście 87 lekkich, 87 jednogarowych i 55 dwugarowych..
No i dobrze, tym większa satysfakcja z objechania ich na klocku :D :D
Rezerwowa już zapchana ? :mur:
z sieci
68657
kupiłeś ????
radiolog
02.02.2017, 21:14
Lista zapełnoona,ale czy jest opcja przyjechać pokibicować i rozłożyć się na polu namiotowym,za opłatą uiszczoną na miejscu?
radiolog, zamiast kibicować, to idź oficjalnie na wolontariusza do pomocy :)
ramoneza
02.02.2017, 21:57
Gdyby było od 571 to bym miał motywację jechać ciężkim,a tak idę na łatwiznę i lisciem przylece, no ale ja dziadek jestem :D
Trzeba będzie zamontować jebitniejszy klakson... będzie co sentinelować i zawiadamiać tych na liściach o nadciągającym od tyłu zagrożeniu liczonym w setkach kilogramów ;)
Spoko, prolog trochę to ogarnie. Ach już się nie mogę doczekać :chleje::grass::hello::lc8:
Zuczek38
02.02.2017, 22:46
Bico widzę że ładny prolog sobie ułożyłeś:lol8:, Obyśmy nie spóźnili na prawdziwy prolog
:haha2:
Kurde. Chciałem jechać. Napaliłem się. 3 luty i mogę sobie pomarzyć.
sowizdrzal
03.02.2017, 13:00
Ha, ja się zapisywałem 1-go lutego o 05:30 i już byłem osiemdziesiąty któryś...
fabrizio13
03.02.2017, 20:06
miałem taki pomysł by jechać z Gilera 160 cc ale fakt trzeba pokazać wszystkim jak się jedzie z 250 kilogramowym bydle :D:D:D Misza twój pomysł podoba mi się może dopasowujemy sygnał od Tira albo od pociągu ??? :lol19::lol19::lol19:
Muszę zrezygnować z tukan bo kierownik przestawił mi urlop więc komu komu
Muszę zrezygnować z tukan bo kierownik przestawił mi urlop więc komu komu
Ooo, to, to, to! Chętnie pomogę na przykład jako trzymacz taśmy na trasie rajdu czy jakoś inaczej byle przydatnie :)
Ja chętnie pomogę donosząc browary pomocnikom :)
Taaa ba! A zerknij jeno jak zamaszyście sie to odbywa! :)
Z pełnym wdziękiem :)
I mieliście do śniadania jak ulał :)
Ramoneza nie odbieraj mi tego, myślałem że ja wystartuje jako pierwszy pełnoprawny dziadek ,a półrocznego wnuka zabiorę ze sobą do kibicowania i niech się przyzwyczaja do zapachu benzyny:at::at::at:
Przybyłowski
28.02.2017, 08:54
hej hej, do zobaczenia na Tukanie ;)
Witm,
zapraszam na krótki film "Kronika Upadków" :)
https://youtu.be/o07MqXzcKw4
Yamaszka niebieska ....i kierownik w pomarańczowych spodniach
10 pk :) :Thumbs_Up:
zaczekaj
12.05.2017, 14:23
Mam miejscowe do sprzedania na off. Najchętniej (najprościej) dla kogoś kto jest na liście jako wycofany. Info na pw.
Yamaszka niebieska ....i kierownik w pomarańczowych spodniach
10 pk :) :Thumbs_Up:
Rozumiem ze mowisz o moim facepalmie w bloto na iksteku. :smoking: dzieki za uznanie :D
Ogłoszenie parafialne:
Mam jeszcze miejsca w busie, jedno pasażerskie i jakieś 3 lub 4 dla moto, w zal od gabarytów. Start z Krakowa w piątek rano. Oczywiście mogę zgarnąć kogoś po drodze. Zrzuta na paliwo.
Tak myślałem :D
pozdrawiam
Rozumiem ze mowisz o moim facepalmie w bloto na iksteku. :smoking: dzieki za uznanie :D
Ogłoszenie parafialne:
Mam jeszcze miejsca w busie, jedno pasażerskie i jakieś 3 lub 4 dla moto, w zal od gabarytów. Start z Krakowa w piątek rano. Oczywiście mogę zgarnąć kogoś po drodze. Zrzuta na paliwo.
Jestem zainteresowany miejscem dla mnie i moto,do Krakowa się doczołgam
RAVkopytko
13.05.2017, 21:37
Mam miejscowe do sprzedania na off. Najchętniej (najprościej) dla kogoś kto jest na liście jako wycofany. Info na pw.
Asia,razem z moturem na czas rajdu ? ;)
Jestem zainteresowany miejscem dla mnie i moto,do Krakowa się doczołgam
No jaha Krzysiu, klepnięte :)
Na motóry jeszcze pare miejsc.
zaczekaj
15.05.2017, 12:46
Nieaktualne
Cześć. Zwolniło się jedno miejsce na Tukana. Szczegóły do omówienia pod nr tel: 506 339 883
krzysek99
20.05.2017, 16:06
Jadę z Siedlce przez wawe z przyczepka na tukana. Mogę zabrać jeszcze 1 ,2 moto z właścicielami .tel.502520377
Marcin3City
21.05.2017, 18:13
Witam, czy ktoś z Pomorza jedzie na Tukana na dwóch kółkach?
Cytat z regulaminu:
"W Rajdzie Racing ustalone są następujące klasyfikacje:
„lekkie” Pojemność od 250 ccm do 570 ccm
„jednogarowe” – Pojemność pow. 571 ccm jednocylindrowe
„dwugarowe” – Pojemność pow. 571 ccm dwucylindrowe"
Czyli jak przyjadę moim trzycylindrowym Triumphem to nie zostanę sklasyfikowany choćbym nie wiem jak się starał? ;)
spokojnie, z kolegą jedziemy Tigerami 800 i zostaliśmy sklasyfikowani z dwugarowymi, mam nadzieję, że nie będę musiał wykręcać jednej świecy ;)
sowizdrzal
23.05.2017, 14:41
W piątek rano ok. 8:00 startuję z Chorzowa, mam miejsce na lawecie, proszę o PW :)
gdyby ktoś jeszcze nie mógł jechać i chciał odstąpić miejsce na offa to mam dwóch chętnych 502 770 665
Nie można się już zamieniać/oddawać miejsc..
Hej, jedzie ktoś z Łodzi albo przez Łódź z przyczepką i ma miejsce na KTM525? Zrzucam się na wachę i flaszkę dokładam ;)
Ruszyłem dzisiaj na w stronę rajdowych okolic. Życzę wszystkim lepszej pogody na dojazd na miejsce. Dziś zimno, mokro i mocno wieje. Nie spotkałem żadnego motocyklisty na trasie, a ponad 200km już za mną. Pozdrowienia z Domaszowic z pizzerii Mario :) Dopiero tutaj dosycham po ulewie którą miałem przyjemność spotkać po drodze.
panzer zapodaj nr do siebie na priva
Maurosso
29.05.2017, 18:23
Fajnie było :)
https://goo.gl/photos/9CvEQsYiN8mX9c759
Dziękuję wszystkim których spotkałem na tegorocznym Tukanie. Dziękuję za sympatyczne pogaduchy, za odpowiadanie na moje (czasem chyba głupie) pytania odnośnie tematyki enduro i za pomoc przy walniętym agregacie prądotwórczym na jednym z OSów :)
Zgodnie ze swoim założeniem poznałem kulisy przgotowań do rajdu, byłem na miejscu od środy i już od chwili przybycia poczułem się jak wśród dobrych znajomych, chociaż był to mój pierwszy raz na takiej imprezie.
Żałuję że musiałem wyjechać w niedzielę przed południem w trakcie trwania ostatniej konkurencji ale i tak wspomnienia z pozostałych dni zostaną na dłużej w głowie.
Do zobaczenia przy kolejnej okazji. Mój magiczny pojazd wzbudził zainteresowanie (albo politowanie?) więc pewnie teraz będę jeszcze łatwiejszy do wychwycenia gdzieś w trasie :)
https://s18.postimg.org/pf9algvqh/IMG_4616.jpg
alternatywy
29.05.2017, 20:03
Dziękuję wszystkim których spotkałem na tegorocznym Tukanie. Dziękuję za sympatyczne pogaduchy, za odpowiadanie na moje (czasem chyba głupie) pytania odnośnie tematyki enduro i za pomoc przy walniętym agregacie prądotwórczym na jednym z OSów :)
Zgodnie ze swoim założeniem poznałem kulisy przgotowań do rajdu, byłem na miejscu od środy i już od chwili przybycia poczułem się jak wśród dobrych znajomych, chociaż był to mój pierwszy raz na takiej imprezie.
Żałuję że musiałem wyjechać w niedzielę przed południem w trakcie trwania ostatniej konkurencji ale i tak wspomnienia z pozostałych dni zostaną na dłużej w głowie.
Do zobaczenia przy kolejnej okazji. Mój magiczny pojazd wzbudził zainteresowanie (albo politowanie?) więc pewnie teraz będę jeszcze łatwiejszy do wychwycenia gdzieś w trasie :)
https://s18.postimg.org/pf9algvqh/IMG_4616.jpg
Jak to Ty dzieliłeś wodą w zamian za oddanie kanisterka to wielkie dzięki:)
Maurosso
29.05.2017, 20:10
https://media.giphy.com/media/j9HgUpzXPFCvu/giphy.gif
zaczekaj
29.05.2017, 20:15
Fajnie było :)
https://goo.gl/photos/9CvEQsYiN8mX9c759
A już myślałam, że umiem robić ładne zdjęcia. Dzięki za pobudkę :D
Zdjęcia..:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
RAVkopytko
29.05.2017, 21:58
Gratulacje dla kierownika na NAT :D była jedna :Thumbs_Up:
teksty obsługi na OS Topola(przeprawa błotno rzeczna):
....ooo,jedzie nowa Afra,dawaj ją na głęboką....:haha2:
.....oooo, jedzie duży GS dawaj go na głęboką...:haha2:
aaa hooy dziewczyny też ... :haha2:
Sierdiukov
30.05.2017, 16:41
Gratulacje dla kierownika na NAT :D była jedna :Thumbs_Up:
teksty obsługi na OS Topola(przeprawa błotno rzeczna):
....ooo,jedzie nowa Afra,dawaj ją na głęboką....:haha2:
.....oooo, jedzie duży GS dawaj go na głęboką...:haha2:
aaa hooy dziewczyny też ... :haha2:
W imieniu kierownika, czyli siebie - dziękuję :)
Na szczęście nie słyszałem jak knują i nieświadomość chyba pomogła :)
Przybyłowski
30.05.2017, 17:23
To Ty mi powiedziałeś, że nie pomożesz bo masz klapki? xD
Sierdiukov
30.05.2017, 17:26
To Ty mi powiedziałeś, że nie pomożesz bo masz klapki? xD
Nie noszę klapek :) A już do szału doprowadzają mnie japonki. Więc chyba nie ja :)
zaczekaj
30.05.2017, 18:17
Łapcie fotki
https://goo.gl/photos/yad3LWBDyTNYR59g9
Ciekawe który będzie Romet 125 ADV hyhy
Łapcie fotki
Dzięki,znalazłem kilka swoich
W imieniu kierownika, czyli siebie - dziękuję :)
Na szczęście nie słyszałem jak knują i nieświadomość chyba pomogła :)
....no właśnie to było o tobie :D
Z Ciebie kierownik zacny, przejechałeś bezbłędnie :Thumbs_Up:
widać swoje w terenie wylatałeś :)
pozdrawiam
borys609
30.05.2017, 21:37
Pani i Panowie, super imprezka! Było zajebiście! Brudny i zmęczony wróciłem do domu i jeszcze mi mało :).
Łapcie fotki
Kolejne fajne zdjecia.. w przyszlym roku, jak dozyje jade! :Thumbs_Up:
Marcin3City
30.05.2017, 22:09
I ja się znalazłem na ostatnim podjeździe , potem była awaria nogi.
Sierdiukov
30.05.2017, 23:16
....no właśnie to było o tobie :D
Z Ciebie kierownik zacny, przejechałeś bezbłędnie :Thumbs_Up:
widać swoje w terenie wylatałeś :)
pozdrawiam
Heh, właśnie błędnie - kilka klep było na innych odcinkach :))))) Ale czyż nie po to się w terenie lata? :))) ZAWSZE ktoś leciał mi pomóc. Za to bardzo wszystkim dziękuję :)))))
kuba1981
01.06.2017, 11:06
Dzięki,znalazłem kilka swoich
Gilu ,szkoda ,ze na koniec mielismy taki problem ze znalezieniem trasy Off
:mur:
Ale impra jako całokształt fajna !Ciekawe jak i czy wyjdzie edycja we wrześniu ?
zaczekaj
02.06.2017, 20:17
hp-ebZdEj0k
sowizdrzal
03.06.2017, 20:50
hp-ebZdEj0k
:Thumbs_Up::Thumbs_Up::Thumbs_Up:
borys609
04.06.2017, 13:11
Dzikowiec był świetny!
zaczekaj
04.06.2017, 22:18
a teraz Baby na Tukanie ;)
VBxP3TdKVP8
Brawo Baby :brawo: :at: :Thumbs_Up:
Ooo... Swoją była zobaczyłem na fotkach ;) Byłą DR 350 pozdrawiam kierowniczkę.
kuba1981
05.06.2017, 22:14
https://www.youtube.com/watch?v=CifNRrrytYA&t=60s
Os. Dzikowiec
Cały filmik z Tukana 2017
https://www.youtube.com/watch?v=vYFOzO2JKjg
vYFOzO2JKjg
Świetny montaż :Thumbs_Up:
No i się nie załapałem na filmie. Ale nic to, i tak jestem bardzo zadowolony że byłem i mam fajne wspomnienia :) Montaż efektowny, docenić należy także popularyzację kamer - autorzy produkcji mieli z czego wybierać. Tylko czekać aż w kolejnych edycjach pojawi się jeszcze więcej ciekawych ujęć.
Maurosso
12.07.2017, 10:24
To i coś odemnie lekko strawnego z czołgowiska ;)
Film zawiera emocje, napięte jak plandeka na żuku, muzę i operację na otwartej pompie :)
WBJYPAAP0hM
Świetny montaż :Thumbs_Up:
To prawda . Ogląda się wyśmienicie
No i się nie załapałem na filmie. Ale nic to, i tak jestem bardzo zadowolony że byłem i mam fajne wspomnienia :) Montaż efektowny, docenić należy także popularyzację kamer - autorzy produkcji mieli z czego wybierać. Tylko czekać aż w kolejnych edycjach pojawi się jeszcze więcej ciekawych ujęć.
Było jechać offem;)
Pompy w afrach tak maja zdychają gdy są potrzebne buhhhaaa
To i coś odemnie lekko strawnego z czołgowiska ;)
Film zawiera emocje, napięte jak plandeka na żuku, muzę i operację na otwartej pompie :)
WBJYPAAP0hM
Błyskawiczna akcja serwisowa... pięknie !
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.