View Full Version : Bośnia i Chorwacja - bałkański wrzesień 2016
Pokleiłem klipy z wrześniowego kółka po bałkanach.
Montaż oczywiście nie profesjonalny - zaczynam raczkować w tym temacie.
No ale może kogoś to zainteresuje. Zapraszam do oglądania! :at:
Bośnia i Hercegowina
https://www.youtube.com/watch?v=9HmDqUiH1Is
9HmDqUiH1Is
Chorwacja:
https://www.youtube.com/watch?v=ItFo0CtFAN8
ItFo0CtFAN8
Coś nie lata, popraw linki.
Coś nie lata, popraw linki.
Kurde, poprawiam, wstawiam zmieniam i nic, może ktoś podpowie czemu nie chce hulać? :confused:
motormaniak
27.11.2016, 15:36
Ważne że linki działają.
Przypuszczam że wstawiając okienko Youtube wkleiłes cały link do filmu youtube zamiast samej końcówki po znaku = czyli 9HmDqUiH1Is
zgadłem?
Ważne że linki działają.
Przypuszczam że wstawiając okienko Youtube wkleiłes cały link do filmu youtube zamiast samej końcówki po znaku = czyli 9HmDqUiH1Is
zgadłem?
Dokladnie! juz dziala wszystko. Dzieki!
Faajne!
Co to za most pod koniec pierwszej części?
Gdzie leży wrak tego samolotu?
Jak sobie można filmiki zajefajne porobić. Ja gamoń rok temu ponad kamerke kupiłem ani jednego filmiku nie nagrałem :haha2:
Napisz kilka słów do tych filmików!
:)
Samolot stoi na lotnisku Żeljava. Widzę, że niszczeje. Z lewego śmigła już stracił wszystkie łopaty, jak byłem trzy lata temu brakowało jednej, a druga była do połowy nacięta piłką. Trzeba się tam kiedyś znowu wybrać zanim rozkradną cały.
Jak byłem stały jeszcze obok dwa chyba F84. Stoją jeszcze?
Spoko wyprawa.
ps. a i szacuneczek za strój.
Dokładnie - samolot, kawałek pasa startowego i bunkry to Zeljava (44.857479, 15.735771). Samolot był tylko już tylko jeden, ale w zabudowaniach po twierdzy były jeszcze jakieś stare, zniszczone samochody i autobus. Ogólnie miejscówka warta zobaczenia, biorąc pod uwagę, że to bardzo blisko jezior plitwickich, a tam praktycznie każdy zajeżdża.
Most w Bośni znajduje się na drodze R 437, w pobliżu miejscowości Ostrożac (43.688850, 17.821135), ogólnie cała ta droga to fajny szuterek :D
nicek27, klika słów na temat filmików. Powiem tak, Bośnia - jak najbardziej polecam, żarcie smaczne i tanie, paliwo 3,70 PLN, mili ludzie, piękne krajobrazy, ogólnie jest gdzie pojeździć, wrócę tam na pewno, żeby spenetrować bardziej południową część.
Co do Chorwacji - byłem, widziałem i dość. Krajobrazy fajne, magistrala adriatycka warta zobaczenia, ludzie niby spoko, ale się trafili też naciągacze i oszuści. Paliwo droższe jak u nas, jedzenie w sumie też. No woda w morzu mnie zauroczyła. Ale raczej motkiem już tam nie polecę.
Całe kółko wyszło nam 4100 km, 14 dni z czego tylko 1 raz padało i było zimno a tak cały czas powyżej 30*C, także upał jak H...
Trasy zapisanej nie mam, ale jak ktoś by chciał, to mogę w google coś tam rozrysować.
eno, wiadomo, że Bośnia to najbardziej kozacki kraj tamtego rejonu, tylko najmniej doceniany.
Czy ja dobrze kojarzę? Jechaliście przez wyspę Pag i most na wyspę Krk? Pisze list do św. Mikołaja o kamerkę, może się ulituje i podrzuci pod choinkę :)
Afro_BAU
28.11.2016, 19:25
Przez Pag tak, ale Krk'u nie zwiedzaliśmy. Trasy mam zapisane jakby ktoś chciał.
Pytam bo sam też w tym roku jechałem podobnie, ino że jeszcze o Czarnogórę zawadziłem. Może się zbiorę z moją gównianą weną to opiszę co i jak.
Chciałem zobaczyć jakie Twoje zdanie. Co do Chorwacji mam podobnie. Raz mi wystarczy. Magistrala może i ciekawa, ale z czasem stała się udręką. Ograniczenia prędkości, pełno busów, ciężarówek. Co chwile wiocha że ciężko przejechać tyle ludzi.
:)
magistrala jest super, ale w drugiej połowie września. ;)
przejechałem kiedyś ją od połowy Albanii do Rijeki i bardzo miło wspominam.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.