View Full Version : Kierunkowskazy
Może ktoś ma pomysł czym się różni przedni i tylny kierunek do afri, że cena tylnego jest wyższa o 30 PLN? Jeśli długością przewodu to wolę sobie kupić przedni i dolutować druta.
Pozdrawiam.
Na przednim mam Stanley 1400, a tylnym 1403, ale sam różnic nie widzę. Chyba faktycznie tylko ten przewód.
barthelemi1
25.08.2016, 10:39
a ja pójdę w drugą stronę...
Porównywałem kierunki AT i Trampka. Wygladają na takie same, czy faktycznie tak jest?
Podrążyłem u dostawcy, a konkretnie w tym sklepie (http://www.sklepmotocyklowy.pl/pl/produkty,6,4593,1,10,kierunkowskazy-honda-xrv.html) i dowiedziałem się, że jedyną różnicą między przednim kierunkiem, a tylnym jest to, że ten tylny (droższy o 30 PLN) ma homologację.
Ciekawe... to w takim razie na przodzie można mieć kierunki bez homologacji, a z tyłu nie. Bezsens... i tak tego nikt nie sprawdza i nawet nie jest chyba w stanie sprawdzić.
Pozdrawiam.
hellwoot
25.08.2016, 11:19
Chopie... to jakieś podróby są :D
No to skąd? Oryginał za 300 PLN? :D
Porównywałem kierunkowskazy w transalpie, afrze xl600r i wszystkie tylne są takie same, dominator rd02 ma chyba identyczne jeszcze z przodu.
barthelemi1
25.08.2016, 15:17
Porównywałem kierunkowskazy w transalpie, afrze xl600r i wszystkie tylne są takie same, dominator rd02 ma chyba identyczne jeszcze z przodu.
U mnie wnętrze jest już wypalone. Żarówka nie masuje. Musze kupić cały kierunek czy wystarczy jak przełożę wkład np z polamanego kierunku
kuntakinte
25.08.2016, 15:51
U mnie od wibracji kierunkowskaz podczas urlopu na Balkanach popekal w kilku miejscach i wisial smutno na dol. Musze kupic tylni. Jesli potrzebujesz tylko srodek Barthelemi, moge ci sprezentowac moj stary caly ale moze troszeczke potrwac.
Jakby co to ja "środki" też mam na zbyciu, bo u mnie sytuacja wygląda tak samo jak u kuntakinte, czyli syndrom smutnego kierunkowskazu.
Pozdrawiam.
szymon25
25.08.2016, 22:00
Przód i tył różnią się nie tylko długością przewodu. Inaczej wygląda miejsce w którym kierunkowskaz łączy się ze stelażem z przodu i z tą blaszka z tyłu. Przód ma, jak to nazwać... wypustke... wchodząca w dziurę w stelażu a tył takiej nie ma.
barthelemi1
25.08.2016, 22:32
Kuntakinte bardzo chętnie ;) życzliwość jaka to cieżko spotykana ostatnio cecha;) pozdrawiam
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.