View Full Version : Afryka odnaleziona! potrzebna stacyjka...
na poprzednim forum pisalem ze mi ukradli afri w dubliie. po 3 tygodniach sie znalazla! gardziarze (irl policja) znalezli ja w dobrym zdrowiu, jedynie stacyjka jest zmasakrowana i wkladka "wypada":dizzy: mozna odpalic zaplon srubokretem plaskim...:eek:
nowy komplet stacyjki to 950zl w serwisie. ma moze ktos inny pomysl na zabezpieczenie zastepcze? oprocz lancucha czy alarmu? trche drogo en serwis...
musze jeszcze odkupic sobie kask Shoei i rekawice...:(
Kurcze to super że się znalazła :)
Napisz coś więcej czy złapali złodziei czy po prostu ktoś sobie pojeździł i ją porzucił ?
Na Twoim miejscu poszukałbym stacyjki z jakiegoś rozbitka ..
Witaj Zbuju ... to jest naprawdę wspaniała wiadomość. Cieszę się razem z Tobą.
A co do stacyjki to zgadam się z Hubertem. Popytam wśród znajomych.
Co do stacyjki w AT to niestety nie jest najlepsza. Faktycznie łatwo ją 'złamać' i odjechać.
Tak naprawdę to może tam być inny dowolny zamek (fiat, polonez), który po przekręceniu daje prąd. Możesz sobie zamontować jakąś małą i dać ją np z boku jak w choperze :)
Ja zamontowałem sobie jeszcze alarm, zawsze to coś więcej.
Fajnie, że się znalazła. :)
Swego czasu Larsson miał stacyjki, ale chyba taniej wyjdzie szukać rozbitka
Aaa no i oczywiscie zajefajnie że się motór znalazł :)
Pozdr
newrom
Andrzej_Gdynia
05.04.2008, 09:13
To pierwszy znany mi przypadek odnalezienia.... Czy to znaczy ze Garda jest skuteczniejsza niz policja, czy tylko złodzieje dziełali po amatorsku...?
To pierwszy znany mi przypadek odnalezienia.... Czy to znaczy ze Garda jest skuteczniejsza niz policja, czy tylko złodzieje dziełali po amatorsku...?
Może to tzw słynny 'angielski humor' ? :)
U nas też miał miejsce przypadek odnalezienia skradzionej Afryczki z tym że w tym przypadku historia nie skończyła się tak różowo bo Afryczka została przerobiona na jakieś straszydło ...
sam nie wiemco o tym myslec...
gardziarze mieliduzo szczescia bo miejsce kradziezybylo obserwowane przez 3 kamery :)
a zlodzieje nie zmienili nawet numerow-stala na moich polskich :cool:
ogolnie nie zniszczona - oprocz stacyjki i zamka pod siedziskiem. poszedl tez kask i rekawice zbagaznika, ale to juz mniej istotne niz caly motor! pal, jezdzi i ma sie dobrze.
co ciekawe stala na czyjejs posesji (jak bedzie ktos winny to mogezalozyc sprawe zeby pokryl zlodziej koszty napraw, kasku itp.) i conajdziwniejsze byla zabezpieczona lancuchem przed kradzieza! :lol8:
coza czasy ze zlodziej zlodziejowi nie ufa...:oldman:
kurcze, rewelacja, ciesze się razem z Tobą.
Cóż, może jeszcze nie mam swojej, ale mogę lekko parafrazować słowa Adasia
Afryko, Królowo moja, Ty jestes jak zdrowie...
...ile Cie trzeba cenic, ten tylko sie dowie, kto Cie stracil...
pozdrawiam i obyś szybko znalazł tą stacyjkę :)
Kurcze co za szczęście, że się znalazła :) i to tak szybko... :) zajebiście :)
No prosze brawa dla władzy!!!!
gratulacje. trzeba założyć dodatkowy wyłącznik zapłonu nie ma co
A co Ci to da jak wsadzą na busa.... lepiej przykuć się łańcuchem do motocykla :) albo teściową - dla odstraszania....
co ciekawe stala na czyjejs posesji (jak bedzie ktos winny to mogezalozyc sprawe zeby pokryl zlodziej koszty napraw, kasku itp.) i conajdziwniejsze byla zabezpieczona lancuchem przed kradzieza! :lol8:
coza czasy ze zlodziej zlodziejowi nie ufa...:oldman:
Noooooooooo to przynajmniej masz za free zabezpieczenie.. poproś złodzieje co by Ci kluczyki do kompletu dał..
Zawsze to cośśś
Noooooooooo to przynajmniej masz za free zabezpieczenie.. poproś złodzieje co by Ci kluczyki do kompletu dał..
I niech jeszcze dorzuci wyżej wspomnianą teściową do kompletu :lol8:
tak tylko w kwesti informacyjnej.
wlasnie przyszlado mnie naprawiona stacyjka i zamek pod siodlo. koszt naprawy to 85zł :Thumbs_Up:
magik mi zrobil w ciagu jednego dnia i wyglada rewelacyjnie! i co najwazniejsze - dziala!
jakby ktos chcial to namiar u mnie na emaila: zbuju@wp.pl
teraz tylkopozadny kasksobie musze kupic (mialemMultiteca SHOEI) bo teraz mam Probikera - oba szkekowe ale jednakroznica jest duza,,,:oldman:
A co Ci to da jak wsadzą na busa.... lepiej przykuć się łańcuchem do motocykla :) albo teściową - dla odstraszania....
Swoją teściową:convulsion: oddam za darmo może jeszcze dopłace - będzie taniej jak zabespieczenie i alarm no i syrena (drze się głośniej )
Super , że afri cała wróciła .:Thumbs_Up::Thumbs_Up:
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.