View Full Version : Przesunięcie przełączników na kierownicy?
Chciałem przesunąć przełączniki głębiej w stronę półek, ale zauważyłem, że oryginalna kierownica ma wywiercone dziurki, a przełączniki mają wypustkę i mają tak jakby swoje docelowe położenie. Czy ktoś przemieszczał przełączniki? Po spiłowaniu tych wypustek w przełącznikach zacisną się śrubami na kierownicy, czy będą się obracać? Czy może lepiej wywiercić nowe dziurki w kierownicy w miejscu w którym chcę?
Pozdrawiam
Problem w tym, że na kierze afrykańskiej jest to wszystko idealnie rozłożone :D Przesuniesz starter? Nie, bo wtedy musisz ruszyć pompe, jak ruszysz pompe to wtedy lusterko jest za daleko albo za blisko, z drugiej podobna akcja. Jak już musisz coś spieprzyć to nie wierć kiery, nie szlifuj plastiku tylko skręć jak jest - tylko dotnij cienką piankę.
Taki hondowski przełącznik ze spiłowanym plastikiem będzie się kręcił. Miałem tak w pierwszej afrze.
Te "dziurki i bolce" to tylko po to żeby ustalic fabryczne położenie przełącznikow- możesz usunać bolec i nie bedzie problemu, bo całość sie i tak trzyma na "ścisk".
Często przełaczniki trzeba przesunać montujac grzane manetki i nie ma problemu z obracaniem ich przez brak bolca (przynajmniej tak u mnie bylo i nie tylko w Hondzie)
Tak właśnie myślałem, ale wolałem sie upewnić, żeby się nie okazało, że popsułem przełączniki. Najwyżej podłożę pod przełączniki kawałek gumy, żeby było mniejsze tarcie.
Pozdrawiam
Chyba żeby było większe tarcie. Ale to tylko ja.... grammar nazi.
:lukacz:
Jasne, że większe - pomyłka.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.