View Full Version : Air Box-wieksze otwory dolotu powietrza
Czy z szanownych Kolegów testował taki patent ,jeżeli air box ma poklejone silikonem wszystkie łączenia i nie ciągnie powietrza gdzie popadnie to moze mieć ciężko naciągnąć powietrza tyle ile potrzeba i przy wyższych obrotach skład mieszanki może być nie halo,on ma takie 2 otwory okrągłe po bokach a jak by zwiększyć ich średnice oczywiście przy zastosowaniu co najmniej filtra hilfo.Ktoś coś kombinowal z tym?
Czy z szanownych Kolegów testował taki patent ,jeżeli air box ma poklejone silikonem wszystkie łączenia i nie ciągnie powietrza gdzie popadnie to moze mieć ciężko naciągnąć powietrza tyle ile potrzeba i przy wyższych obrotach skład mieszanki może być nie halo,on ma takie 2 otwory okrągłe po bokach a jak by zwiększyć ich średnice oczywiście przy zastosowaniu co najmniej filtra hilfo.Ktoś coś kombinowal z tym?
Prawdopodobnie, bez wiekszych dysz ten pomysł nie ma sensu.
Testowalem to w DR650. Zmienilem pare rzeczy i dodalem 1 dodatkowy otwor wielkosci 5zł. Po tym modyfikacjach motor zupelnie nie działał. Dusil się, nie wchodzil na obroty, nie mial wolnych itd. Dopiero po konsultacji z lożą starców doszedłem do wniosku, że ten dodaktowy dolot zmienil skład mieszanki... a ja myslalem, że czym wiecej powietrza tym lepiej.
szynszyll
20.01.2016, 14:50
Zima. Nudzisz widze sie...
... a ja myslalem, że czym wiecej powietrza tym lepiej.
Czym więcej mieszanki tym lepiej.
Czym więcej mieszanki tym lepiej.
Czyli, ze czym wieksza dysza tym wiecej potworów trzeba nawiercac? Eksperymentalnie pewnie.
No i wtedy pewnie ma wiekszego kopa ale wiecej pali?
Nie ma jakiegos patentu jak ten cziptuning w TDI? Wiecej mocy, mniej pali, emisja spalin taka sama... nie wiem gdzie jest magia.
Akurat w dieslu nie musisz martwić się składem mieszanki więc jest łatwiej.
Akurat w dieslu nie musisz martwić się składem mieszanki więc jest łatwiej.
Dlatego, że sa wtryski? Czyli np motocykl z wtryskiem mozesz takie zmiany robic bez problemu?
Sory, ze takie glupie pytania zadaje ale troche sie zdziwilem ostatmi razem jak myslalem, ze bede kozaczył ze zmianą dolotów.
Dlatego warto pytać zanim samemu sie zacznie eksperyment
ja po eksperymentach z przerabianiem airboxu w xr wróciłem do oryginału
Dlatego, że w dizlu skład mieszanki czyli stosunek paliwa do powietrza nie musi być stały.
Dizel ciągnie tyle powietrza ile mu się podoba, bo nima przepustnicy. Wszystko sterowane jest czasem wtrysku. Do moto z gaźnikiem możesz wsadzić Dynojet'y, wolny wydech, filtr K&N ale to nie jest plug&play.
We wtrysku znowuż wydech, wtryskiwacze, ciśnienie paliwa. Można tak bez końca wiadomo wymieniać. Neverending story.
:)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.