View Full Version : Albania - droga przez Cerem do Czarnogóry
Czy ktoś z Was próbował dojechać z/do Valbone od północy? Dokładniej drogą przez Cerem?
Interesuje mnie czy to szlak dla kóz czy droga. A jeszcze bardziej czy da się (legalnie) przekroczyć granicę z Czarnogórą w Pleve.
Ktoś coś?
Nie chce mi się jechać od południa ani od wschodu (Kosowo). Promem też już pływałem.
jakies domki tam sa moze Ci sie uda a jak nie to mozesz jechac do Kukes drogą SH23
W zeszłym roku jak planowałem Albanię na kiedyś tam, to rozważałem poważnie wjazd z tej strony i w Google Earth wyznaczając track znalazłem takie zdjęcie z tej drogi
55812
Gdybyś przetarł ten ślad byłbym wdzięczny
Droga luksusowa. A co z przejściem granicznym?
W poprzednie wakacje wjechaliśmy 4x4 do Albani od strony Plave gdzie zatrzymaliśmy się na campingu na nocleg, jest tam przejście.
Na północ od osady Cerem prowadzi droga do "Border crossing Qafë Vranicë - Plavë" ale czy to jest czynny punkt - nie wiem. Na zdjeciach nie widac najmniejszej nawet budy. Jak okrazalismy rok temu jezioro Plav to do granicy na grani prowadzily tylko polne drogi. Zadzwoń do albanskiej ambasady. W najgorszym razie masz niedaleko do przejscia granicznego Gusinje, na zachód od jeziora Plav i potem dolina Vermosh i droga SH20 do Szkodru.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.