View Full Version : lekki otwarty enduro/cross
everybike
27.04.2015, 20:29
Macie już jakieś sprawdzone lekkie modele ?
Mile widziane w rozsądnej cenie chociaż to trochę się gryzie niestety ?
1450 waży mój obecny ls2 i patrząc na ofertę to teraz gażdy gram dosyć sporo kosztuje ...
Suomy Mr Jump, tylko cena...
Przymierzałem kilka takich kasków ale ten był najlepszy :)
Wygodny, super wykonany, lekki, daszek podklejony czarnym materiałem który nie odbija promieni słonecznych - kask na lata :)
Kupiłem kiedyś dokładnie to malowanie :)
Aha Shoei vfx-w
54765
Suomy Mr Jump. 990g, wygodny. Polecam
zaczekaj
27.04.2015, 23:54
Też się rozglądam. Mój waży 1650. Głowa opada po całym dniu jazdy...
Tylko szukam czegoś troche tańszego jak Shoei czy Suomy.
Shark SXR, widzę, że jakieś wyprzedaże na ten model są. Mam podobny i jest git, ale ja się nie znam, bo nie jeżdżę w off-ie :)
Ja używam shoeia i muszę przyznać że choć sporo tych złotówek to warty każdej z nich. Lekki, łatwy w praniu, super materiały. Naprawdę polecam.
Mam AGV AX8, czasami można trafic promo.
Mam kilka lat, jestem zadowolony, ale użytkuje go tylko okazjonalnie na małym moto.
Może zamiast na Aviatora, warto spojrzeć na Terminatora. Jest bardzo podobny do Aviatora, różnią się głównie wentylacją, ale waga jest podobna. W rozmiarze L Terminator ma 1070gr. Z tańszych kasków są modele z włóknem szklanym, np. LS2 MX456, ale ważą co najmniej 1250gr-1350gr. Fox V-1 zrobiony z poliwęglanu waży w sumie tyle samo 1250gr-1350gr. Wszelkiej maści dodatki typu szyby czy blendy automatycznie bardzo podniosą wagę kasku, a także większy rozmiar to większa waga. Chociaż tego to już chyba nikomu zbytnio tłumaczyć nie trzeba. W sumie to nie spotkałam się z lżejszym kaskiem niż 980gr
Niestety, tez radze inwestowac w shoei-ja.
Tylko to I kask, reszta to wiadro )))
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.