PDA

View Full Version : S³owacja

ferolo
15.04.2015, 20:43
Witam panowie w wakacje planujê z rodzink± pojechaæ na S³owacjê nie mam jeszcze ¿adnej konkretnej miejscowo¶ci gdzie chcia³bym siê zatrzymaæ mo¿e mi co¶ poradzicie.
Jadê z ¿onk± i córa 6 letni± wiêc najlepiej jak miejscowo¶æ by³a by podobna do zakopanego. Oczywi¶cie blisko gór je¶li macie jakie¶ sprawdzone miejsca dajcie znaæ no i priorytet aby to nie by³a zabita dechami wiocha bo trzeba czasem wyskoczyæ gdzie¶ do sklepu i zje¶æ co¶ dobrego.
Pozdrawiam

smigacz
15.04.2015, 20:48
Beszenowa lub Liptowski Mikulasz. Temalne baseny, góry, wyci±gi gondolowe jaskinie(w Demanowskiej Dolinie) na pewno sie nie bedziesz nudzi³ a i Kobiety bêda zadowolone z ciep³ych i leczniczych wód.

Arkadius
15.04.2015, 21:00
Jaskinie slobody w demanowskiej dolinie polecam odwiedzic, w tantym roku tam by³em z ¿on±, jaskinia robi wra¿enie.

wilq.bb
15.04.2015, 21:03
Lodowa te¿ niczego sobie - jeno ch³odnawo wiêc ubraæ siê ciep³o.
Jak o ciep³e ¼róde³ka chodzi to polecam jeszcze Poprad - a szczególnie tamtejsze saunarium z komor± lodow±.
Wychodzisz z tych 120 stopni do chyba -30 i potem k±piel w wodzie o temp 4 stopni jest przyjemno¶ci± :)

xtr
15.04.2015, 23:10
S³owacja jest na tyle ma³a ze mozesz zwiedziæ naj³adniejsze rejony w kilka dni zw³aszcza pó³noc S³owacji rejon Popradu kapielisko Vrobov nie tak komercyjne jak Tatralandia niedaleko masz S³owacki Raj i jaskinie lodowa ¶wietne miejsce na wycieczki no i oczywiscie tatry po S³owackiej stronie, dalej na zachód rejon Liptowskiego Mikulasza Jesli góry to Fatry ma³a i du¿a kopielisko Tatralandia itd .

ferolo
16.04.2015, 12:48
Dziêki panowie za propozycjê sa ciekawe ale powiedzcie mi czy na S³owacji nie ma takiego miasteczka w klimacie zakopanego ?

Zet Johny
16.04.2015, 12:55
Kiedy¶ by³em w Tatrzañskiej £omnicy ale to by³o dawno. Mo¿e byæ podobny klimat. Masz tak dosyæ fajna atrakcjê w postaci kolejki na £omnicê.
No i kolejka jest na 7 miejscu - klik (http://podroze.gazeta.pl/podroze/56,114158,14920070,Gondola_po_niebie__13_spektakul arnych_podrozy_kolejka_linowa,,JS.html)
Kiedy jedziesz?

ivul
16.04.2015, 13:10
Stary Smokovec polecam. Wygl±da jak miasteczko przeniesione gdzie¶ z alp.
Na S³owacji to wszêdzie raczej blisko :)

ferolo
16.04.2015, 20:26
Wybieram siê w lipcu na wycieczkê na 10 dni.
A znacie mo¿e jakie¶ tanie noclegi w tych okolicach>?
¯onka podpowiada mi wioskê gdzie by³a kiedy¶ nova le¶na siê nazywa owa lecz ze wzglêdu na córê wola³bym co¶ wiêkszego aby za szybko ma³ej siê nie znudzi³o

wilq.bb
16.04.2015, 21:25
Podpowiem Tobie i nie tylko pewien sposób na nocleg: szukasz sobie na np: booking.com odpowiedniego lokum, potem szukasz googlem ich strony i dzwonisz/piszesz bezpo¶rednio, mówisz, ¿e na "bookingu cena jest taka i taka, a jaka bêdzie jak zarezerwujesz bezpo¶rednio - zwykle idzie 10-15% ekstra rabatu dostaæ (co najmniej tyle kasuje portal za po¶rednictwo) od tego co na portalu.
Testowane nie raz i dzia³a (akurat moja Luba pracuje w tej bran¿y - tzn hotelarstwo) wiêc to info, ze "¶rodka".

Poszukaj sobie w interesuj±cej Cie okolicy noclegów na portalach i pewnie co¶ ustrzelisz.

ferolo
27.04.2015, 11:55
Temat mo¿na powiedzieæ ¿e do zamkniêcia bo zaliczkê wp³aci³em za nocleg a wiêc wybra³em Tatrzañsk± £omnicê bo to wiêksza mie¶cina i córa nie bêdzie siê nudziæ a i ja bêdê mia³ gdzie pobiegaæ w wolnym czasie.
Pozdrawiam i dziêkujê wszystkim za rady