View Full Version : k60 scout - inne alternatywy
witam,
chciałbym poprosić o pomoc w wyborze opon szosowo-terenowych do motocykla turystycznego z opcją zjazdu czasami na szutry.
Aktualnie używam V-stroma 650, w przeszłości miałem do niego fabryczne op. szosowe Bridgestone TrailWing 152 i Metzeler Tourance, na asfalcie super, żywotność super, poza asfaltem ślizgają się. Kolejne opony chciałem z nieco większym bieżnikiem niż Tourance, bo lubię sobie czasami pojeździć po lasach czy polach.
V-strom to jednak enduro nie jest, żeby trochę zrównoważyć jego niedobory założyłem mu Heidenau k60 Scout na oba koła. Poprawa w terenie odczuwalna od razu, i to znacznie, na asfalcie też ok. Nowością dla mnie są wibracje - zwłaszcza przedniego koła i hałas, chyba też głównie przód.
Motorek jedzie niedługo do Turcji/Gruzji/Armenii, z pasażerką i bagażem jakichś wielkich enduro tras nie zaliczę, ale jeśli będzie okazja gdzieś tam na szuter też chciałbym wjechać. Z drugiej strony cały dojazd i powrót to asfalty. W dalszych planach Albania i okolice, już solo i z zaliczeniem wszystkiego co tam należy zaliczyc.
Mam 3 opcje i trochę dylemat która byłaby najlepsza:
- zamienić obie opony na coś troche łagodniejszego w stylu TKC70 http://www.ridermagazine.com/wp-content/uploads/2014/09/TKC-70-Low.jpg , Continental Escape, Michelin Sirac itp.
- zmiana tylko przodu na coś "nie hałasującego" - znacie jakieś takie opony bieżnikowane?
- nic nie zmieniać, przyzwyczaić się do wibracji i hałasu
Metzeler Enduro Sahara
Zamiana K60 na, w sumie podobne Sahary raczej nie ma większego sensu. Poza tym Sahary wcale nie są ciche, wg mnie były głośniejsze niż zestaw afrykański.
A ja się nie zgodzę. Co prawda w TA miałem oba zestawy i głośniejszy był tkc80+09.
Do tego sahara o niebo lepiej na mokrym robiła.
W piasku i szutrze szła bardzo poprawnie - po błocie nie wypowiem się.
Wg mnie akurat sahara do dobra guma.
Maurosso
25.02.2015, 21:46
A np. opcja: Na dojazd coś szosowego, natomiast coś terenowego wysłać do kogoś w Turcji lub Armernii i zmienić na miejscu? Ciężko chyba znaleźć coś bardziej 50/50 jak k60 czy TKC80.
Mitas 07? Może nie rewelacja, ale tani i wolno schodzi.
Na szutrach daje radę, nawet w lekkim błotku pociągnie i też trochę cichsze niż zestaw afrykański
A np. opcja: Na dojazd coś szosowego, natomiast coś terenowego wysłać do kogoś w Turcji lub Armernii i zmienić na miejscu? Ciężko chyba znaleźć coś bardziej 50/50 jak k60 czy TKC80.
nie chcę wysyłać, skoro op. są nowe to przejadą w obie strony i jeszcze sporo ich zostanie. k60 ponoć są wytrzymałe a ja jeżdżę spokojnie.
A co sądzicie o zostawieniu na tył k60 i zmianie tylko przodu na coś bardziej 70%/30% - TKC70 http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/10/01/b147e046b236b947fb056e7243da89e1.jpg ?
Znalazłem ciekawe porównanie TKC70 vs k60 scout ale jest po włosku :( : http://www.ike-gs.com/2015/01/12/continental-tkc70-vs-heidenau-k60-scout/
ja polecę continental escape, na asfalt spoko, po szutrach tez polatasz, w błoto bym się nie pchał
Siurak albo ContiEscape jak większość asfaltem... z akcentem na tą pierwszą gumę.
Bartasso
26.02.2015, 11:16
drugi głos za mitasem e07
Stary-S3
26.02.2015, 11:51
Miałem Mitasy E-09 przód i tył. Szczególnie przód był głośny.
Teraz mam K60 scout i w porównaniu do poprzednich jest super cicha.
Tyle, że w terenie przestała działać. Przyczepność pod Afrą w terenie była dużo lepsza na E-09, za to dupa cierpiała na długich dystansach na asfalcie.
Mitas 09 - (lub inne podobne z mocną kostką) nawet nie rozważam, do Vstroma to za dużo. Taki bieżnik jak w Heidenau k60 Scout 50/50 myślę że dla tego typu motocykla o uniwersalno-szosowym przeznaczeniu to jest max co jest sens założyć.
Rozważam raczej gumy trochę delikatniejsze, 40/60 lub 30/70, ewentualnie zastąpienie przodu k60 o specyfice 50/50 czymś bardzo podobnym, tylko żeby nie "śpiewało" podczas jazdy. Nie wiem czy cisza i brak wibracji jest w ogóle osiągalna przy tego typu gumach ? Może ktoś ma jakiś cichy model z bieżnikiem 50/50?
drugi głos za mitasem e07
wygląda ciekawie, podobna do k60 dosyć.
Czy to jest cicha guma? Bo jeśli hałas i właściwości miałyby być podobne jak w aktualnie obutej k60 to nie bardzo jest sens tamtą zmieniać.
Lucky Luke
26.02.2015, 14:10
Metzelera shara 3 na przód nie polecam, słabo robi w terenie, a na asfalcie wyje
Na tyl polecam E07 w porownaniu do K60 lepsza przyczepnosc w "offie".
Na ostatnim E07 zrobilem 15200km troche wiecej niz na K60 (12100).
Gdzies na forum sa zdjecia obu opon po wymianie... E07 jeszcze moglo kilka km zrobic K60 juz mniej.
Minusem mitasa jest przyczepnosc na mokrym asfalcie (ale jak jest mokro to zawsze sie jezdzi ostrozniej) K60 chyba lepiej trzymalo...
Na przod wole chyba TKC80 bo K60 to jakas porazka w ofie jest...
Sirac'a bym zaproponował. Co prawda bardziej na ON ale daje rade!
Bartasso
27.02.2015, 12:16
TDM
cisze można interpretować rożnie ja zdecydowałem się an te gumy ze względu na masa pochlebnych opinii z for zagranicznych i ich wytrzymałośc, jadą ze mna do skandynawii a to chyba najleopszy test, dodatykowo jaks ie sprawdza to pewnie drugi komplet kupie na krótsze pojeżdzawki po polsce.
wcześniej jeździłem na e09 i tkc i tam buczenie mi nie przeszkadzało:)
wcześniej jeździłem na e09 i tkc i tam buczenie mi nie przeszkadzało:)
mi trochę przeszkadza. Aczkolwiek nie wykluczam, że przywyknę, bo coraz bardziej widzę, że chyba nic cichszego od tych k60 przy zbliżonych właściwościach w terenie chyba nie uda się znaleźć. Wcześniej zjeździłem parę kompletów 85/15 typu tourance i spółka, przyzwycziłem się że opon w ogóle nie słychać, motor też mam cichy.
Widzę że po przygodach z tenerą i afryką wróciłeś do Vstroma. Trochę jak ja po przygodzie z trampkiem. :) Coś ci nie pasowało tam?
Jedź na tym co masz, nie kombinuj. Cokolwiek mu założysz - enduro z niego nie zrobisz. Max gdzie chcesz zjechać to szutry, więc K60, które masz będą jak najbardziej ok.
Nie kombinuj, szkoda kasy.
Zjedziesz je do końca wtedy przyjdzie czas na posmakowanie czegoś nowego.
Sahara 3 na piaski, szutry - jest wg mnie jak najbardziej ok, nawet do ciężkiego motocykla. Głośny jest ale jedzie.
Żywotność na GS1200: tak w okolicach 10kkm.
po przeczytaniu testu TKC80 vs k60 vs Enduro 3 Sahara http://www.oponeo.pl/artykul/subiektywny-test-opon-motocyklowych zostanę przy tych co mam, autor jako użytkownik wszystkich trzech modeli wskazał, że wytrzymują najdłużej i są najcichsze w tym zestawieniu. K60 scout jest poprawioną wersją k60, więc skoro starsza okazała się ok to tym bardziej chyba nowszy model.
Jakbyście mieli dostęp do podobnych zestawień porównawczych (np. uwzględniających mitasa07 albo inne podobne) to wrzućcie, kolejnym osobom będzie łatwiej coś wybrać.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.