View Full Version : MapFactor Navigator Free
Korzysta może ktoś z takiej mapy?
Próbowałem. Strasznie lipnie wyznaczał trasy. Trzymałem go w larku w razie "W" na wypadek, gdyby pokrycie dróg było za słabe w pozostałych mapach. Nie polecam.
Potwierdzam.
Wyznaczanie tras jest tragiczne.
ja mam i w tel i navi. Jako awaryjne wspomaganie jest ok, dosc dobre mapy, plusem jest to ze caly swiat masz za free. Jesli tylko nauczysz sie nie wiezyc bezgranicznie w wyznaczanie tras to jest calkiem ok
Po londynie prowadziło jakimiś zakamarkami (w sumie fajnie, bo można było pooglądać co nieco). W Mołdawii uratowało trochę tyłek, bo automapa czy sygic miały tam po kilka dróg.
Tak jak pisali poprzednicy, dobra opcja jako awaryjna albo sama mapa :)
Warto spojrzeć na Nokiową mapkę - HERE (na androida), też są darmowe mapy i wyznacza już całkiem sensownie :)
Pytam bo mam Navroada z AutoMapą tylko na PL i byłem dzisiaj w Katowicach w Navrodzie chciałem rozbudować na Europe i stwierdziliśmy że nie ma sensu .Licencja na AutoMape musiał być wykupić plus mapa na Europe suma zamykała sie w 430zł .Kobita stwierdziła że mają darmową mape i lata to bez zarzutów a co ważne urządzenie navigacja się nie zawiesza jak to ma przy AutoMapie i tu miała racje u mnie było normą zawieszanie się podobno automapa potrzebuje kupa pamięci i jeszcze robi zrzuty .Widze co forumowicz to inna opinia ja w sumie z AutoMapy jestem tak sobie zadowolony kilka razy busem śmigałem po lesie tak mnie poprowadziła a raz zatrzymałem się przed transformatorem :p który stał na końcu drogi -chore .Przy każdej mapie trzeba mieć dystans.
W czerwcu jedziemy do Portugali i zastanawiam sie czy czasem nie kupić nowej lub używki z automapy na Europe czy skorzystać z darmowej od Navroad
przetestuj, pobaw się i zobaczysz, przecież to nic nie kosztuje ;)
jeśli w MF odpowiednio ustawisz wybór tras to nie powinno być żadnych problemów
przetestuj, pobaw się i zobaczysz, przecież to nic nie kosztuje ;)
Bawie się tym wynalazkiem i nawet wyznaczyć trasy nie umiem:D
krzysiek_m
12.02.2015, 12:52
Jako backup idealna.
O ile dobrze pamiętam - Automapa miała słabe pokrycie POI Kempingów w Bułgarii, więc posiłkowałem się NavigatorFree. Miałem to zainstalowane w telefonie - działa bez Internetu, co w dzisiejszych czasach jest plusem...
Tylko, że ja zazwyczaj jeżdżę na papierowych mapach, jak leje deszcz, albo mi kompletnie wszystko jedno to włączę nawigację.
Podejżewam że jak bym śmigał od początku na Navigator Free to był nie marudził ale nie ma co kombinować kupie nową AutoMape i będzie gitara plus mapy papierowe -mapy papierowe mam również opanowane -pracowałem na początku lat 2000 w firmie gdzie smigaliśmy na mapach papierowych i zawsze się dojechało .
Z opiniami powyższymi się zgadzam ale objechałem na tym Gruzję, Armenię, Maroko i latam czasem po Polsce. Urządzenie - MIO.
Nie ufam trasom wyznaczanym z automatu przez nawigację.
Zawsze mam mapę papierową. Na niej wyznaczam sobie trasę. Potem wbijam to w nawigację okraszając punktami przez które ma mnie prowadzić.
Później w drodze nie muszę otwierać mapy papierowej. Navi prowadzi mnie trasą którą ja wybrałem.
Wszystko zależy co komu i do czego potrzebne.
Z minusów. grafika słaba, aby zobaczyć boczne dróżki trzeba mieć spore zbliżenie. Ja jeżdżąc, mam mapę ustaloną w sporym oddaleniu. Jakbym jechał na papierowej.
Cały świat za darmo i dobre pokrycie są dla mnie wystarczającym argumentem.
Automapa na EU 330zł średnio za tą sume jestem wstanie kupić nowe urządzenie z wgrana już mapą EU zastanawiam się co zrobić bo urządzonko mam stare 5 letnie ale działa -mapa papierowa musi zawsze być analog to analog:p
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.