View Full Version : BABY NA MOTÓRY 2015, czyli IV zlot czarownic
Drogie Dziewczęta, a w zasadzie Drogie Czarownice. :)
Mamy już luty, wiec czas najwyższy, by coś zacząć ustalać na temat zlotu. Chciałam zaproponować aby tegoroczne spotkanie odbyło się gdzieś około 80-100km od Krakowa. Jeśli dacie mi zielone światło, z chęcią się tym zajmę.
Wstępne ustalenia są takie, aby zamknąć się w cenie 40 zł osoba/doba (najlepiej z wliczonymi już śniadaniami ) - to jedno.
A drugie dotyczy daty. Co Wy na to, gdyby tak zlot przenieść na czerwiec 4-7? 4(czwartek) jest wolny, więc to jeden dzień dłużej a i ceny przedsezonowe!
No chyba, ze któraś planuje jakąś konkurencyjna imprezę :), to dawać znać .
Jakieś uwagi? Sugestie? Dyskusję uważam za otwartą :)
pls pls tylko nie długi weekend :/
Dobry wieczór dziewczęta ;) Kierunek bardzo tak, termin wstępnie też.
zaczekaj
03.02.2015, 19:47
Heja!
Kraków i okolice bardzo ok, co do terminu to teraz ciężko powiedzieć ale wolałabym aby to jednak nie był pierwszy ani drugi weekend czerwca.
Bardziej mi jednak lipiec odpowiada.
Wyklikano z Tapatalk
Termin całkiem odpowiedni, Rajdu Podlaskiego na pewno w tym terminie nie będzie ;). Tylko odległość....... ale jeśli dojeżdża tak jakieś pendolino to może mi się uda, choć nie obiecuję!
Ivi - to wcale nie tak daleko :D
te 80km od Krakowa w którą stronę? :) Jeśli na północ lub zachód - istnieje duża szansa, że bym przyjechała! :) Ale tak jak mygosia - tylko nie weekend bożociałowy :(
https://lh6.googleusercontent.com/-rTYI-rzmRZM/UdnEmBIGMeI/AAAAAAAANW4/MnSvrrOyP7k/w417-h625-no/DSC00901.JPG
No i nie 26.06 ;)
W sumie, to mi lipiec pasuje...
Ivi - dlatego zaproponowałam długi weekend - spokojnie można dojechać.
managa - może być północ, może być i zachód - zależy mi na fajnej miejscówce, zarówno noclegowej jak i "dopojeżdżeniowej". :)
Do rozpatrzenia więc zostaje jeszcze druga data, czyli standardowo pierwszy weekend lipca 3-5. Wstępnie mamy 3 do 3, choć jeśli o mnie chodzi, to mogę się dostosować. :)
Książu - Ty się tak nie rozmarzaj, tylko guziki zacznij przyszywać :)
Po co ma przyszywać - i tak zerwiemy ;p
Jak xionc nie przyszyje to nie bedzie co zrywac.....
Wyslalem podanie do biskupa o posluge kaplanska
O kropidle nie zapomnij! :D
robertG7
03.02.2015, 23:10
IVI, pomożemy dojechać :) Z pewnościa w okolicy nie brakuje dodatkowych pól noclegowych, a Fassi niech tak tej pianki nie spija sam!
PS no i baby jak zwykle o szczegóły się "kłócą" - u Was termimn to rzecz święta :)
Robert jak założysz blond perukę, różowa spódniczkę, ogolisz nogi i klatę to może wezmę Cię ze sobą :D
Nie "ogolisz", tylko "wydepilujesz". Woskiem
;p
Ivi - olej pendolino, w razie co, pożyczę Ci swoją miotłę :)
Powiem Ci, że jest rakieta :D
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfa1/v/t1.0-9/552390_296522890463304_367637276_n.jpg?oh=70d2ec78 607db14a39ab9cf88b67f1a7&oe=554BA36C&__gda__=1431798226_07c8f9fba7316906e1ee4f24a78aa0d d
Hehehhe a da się już na Rajd Podlaski zaklepać :)???
Jak Aga ze wsi mazurskiej da radę to tandem łódzki w postaci mnie i Ślicznoty też da radę. Jak dla mnie termin dowolny, byle śniegu nie było ;-)
Postaram się moje dwie młodsze koleżanki "zaczarować" pomysłem.
No jak ja mam nie dac? :D
Brawo Kacha!
Laski - prośbę mam...
Czy możemy podjąć decyzję o terminie zlotu do 18,02?
Bo wtedy mi mija termin wpłaty zaliczki na inną imprezę i muszę jakąś decyzję wówczas podjąć...
Proszę
:)
Motylowa
06.02.2015, 10:38
jeśli mogę... to ja też proszę, żeby to nie był długi weekend.
Po pierwsze primo, to rodzinka czasem też sie doprasza o swoje prawa i z nimi tez trzeba sie gdzies wybrac, a długie weekendy są na to niestety najlepsze. Po drugie zapewne wówczas będzie wysyp imprez, bo to już tak zawsze jest a po trzecie wszedzie bedzie pełno ludzi, bo każdy gdzies zwiewa....
2 lata temu byłam pierwszy raz na Zlocie - było super !!!
Rok temu nie udało mi sie dojechać ;(
W tym roku BARDZO chciałabym przyjechać, dlatego bardzo proszę o termin w pierwszej połowie czerwca.
Mi się jakiś kuzyn za żonę wydaje 12 czerwca i wtedy jest też babski zlot na Grodźcu, choć klimaty nieco inne ;) Może jednak 3- 4 lipiec, tak jak było onegdaj ;)?
Ustalony już jakiś termin? Chyba Romek musi podjąć męską decyzję...
Coś tak patrzę,że bez flaszki to my tego terminu nie ustalimy :D
zaczekaj
06.03.2015, 20:02
Coś tak patrzę,że bez flaszki to my tego terminu nie ustalimy :D
Polać jej :D
Dobrze, minęło wystarczająco dużo czasu, więc teraz trochę szczegółów. :)
TERMIN: 3 - 5 lipca
CENA: 150 zł - ( 2 x nocleg, 2 x śniadania, 2 x ognisko/grill)
NOCLEG: http://www.zajazdorlik.pl/
LOKALIZACJA:42-440 Ogrodzieniec; Kiełkowice, ul. Turystyczna 132 - około 70 km od Krakowa
W planach:
Piątek: przyjazd, wieczorem ognicho, integracja, czyli tańce, śpiewy
Sobota:śniadanie, później przejazd offem -stopień nisko-średni ;), chyba że będziecie narzekać, to podniesiemy stopień trudności. :) Oprócz tego w okolicy jest mnóstwo miejsc wartych zobaczenia, więc nudzić się nie będziemy.
Wieczorem - ognicho, być może jakieś konkursy (ale bez takich głupich, np.: co to palik jest wbity w ziemię, trzeba się zgiąć w pół i kręcić wokół niego, a po 10. obrotach biegnie się w określoną stronę. Można się np. wywrócić i nie zdążyć rozłożyć "podwozia" :haha2: ;). A zatem jeśli konkursy, to szachy, scrabble, a bardziej ekstremalnie- bierki lub kalambury ;) :D)
niedziela: śniadanie i powroty do domów
LISTA:
1. romuś :)
P.S. Zaleca się kopiowanie posta na inne fora.
zaczekaj
14.03.2015, 00:04
I to mnie się podoba. Termin ok. Na chwilę obecną wszystko pasuje. Wpisuje się.
2. zaczekaj
Wyklikano z Tapatalk
Mieszkam tak blisko, że wstyd byłoby nie przyjechać, szczególnie, że 2 lata temu jojczyłam, że chciałabym coś w moich okolicach :-) Jest już trasa/y zaplanowana? Pytam z ciekawości, w którym kierunku będzie wycieczka ;-)
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
4.
A czy ew. przyjęlibyście jedną lub kilka CBFek?
Managa - przejazdy są w przygotowaniu, choć jeśli ktoś ma gotowe (legalne) offowe trasy z okolic Ogrodzieńca, to z chęcią skorzystam. :) :bow:
Tiarus - nie ma się co zastanawiać i gdybać, tylko datę w kalendarzu zaznaczać!
2. zaczekaj
3. managa
4. Jagna (jak trzeba będzie, to przywiozę wielebnego ;) )
zaczekaj
14.03.2015, 16:00
A czy ew. przyjęlibyście jedną lub kilka CBFek?
No pewnie. Wpisujta się na listę. :)
Wyklikano z Tapatalk
Managa - przejazdy są w przygotowaniu, choć jeśli ktoś ma gotowe (legalne) offowe trasy z okolic Ogrodzieńca, to z chęcią skorzystam.
Ok, chętnie pomogę/skonsultuję, a i sama czegoś poszukam, bo nie raz jeżdżę w tych okolicach ;)
aaa btw. Czy jest możliwość rozbicia namiotu? Ew. przyjazdy tylko na jedną noc?
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
4. Jagna (jak trzeba będzie, to przywiozę wielebnego )
5. mygosia
https://scontent-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/13483_467691700051313_2064787761306010958_n.jpg?oh =cf95ebb7edec81faa31af7255b533324&oe=55815272
:)
Jagna, ten obrazek bawi mnie za każdym razem, jak na niego patrzę. :D :D
Managa - możesz śmiało wpadać na jedną noc. :)
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
6. agawu (nie obiecuję, ale się postaram)
Dzisiaj mi się Romek śniła...
gotowała cos w mojej kuchni - tak jak Conchita z koleżanką psycholożką w zeszłym roku u Agi ;)
tak jak Conchita z koleżanką psycholożką w zeszłym roku u Agi ;)
no Dziewczyny :haha2: upichciły jedzonko pierwyj sort! :D
Romek jako Conchita w śnie Mygosi....hmmm :dizzy:
Aga, coś mi nie czyta znaków, ale chyba najważniejsze zrozumiałam. :D
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
6. agawu (&*$ obiecuję, *^@ !+" *<%$#_~' )
Romek jako Conchita w śnie Mygosi....hmmm :dizzy:
to pewnie przez Twoją ksywkę ;)
Aga, coś mi nie czyta znaków, ale chyba najważniejsze zrozumiałam. :D
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
:haha2:
no dobra. postaram się bardziej ;)
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
7. Ania TAGDB
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
7. Ania TAGDB
8. Irena (Eisblau GS z Poznania, jakby która nie pamiętała)
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
7. Ania TAGDB
8. Irena (Eisblau GS z Poznania, jakby która nie pamiętała)[/QUOTE]
9. Kaś (agawu - Ty się postaraj najbardziej, bo po Ciebie przyjadę :-) )
Aktualizacja listy z forum GS
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
7. Ania TAGDB
8. Irena
9. Kaś
10. Doodek
11. Kasiek
12. Motylowa vel Easy ale tak... 90%
13. Rzymska
:Thumbs_Up:
naGranicy
17.05.2015, 15:06
14. naGranicy
Drogie Czarownice!!! Nadejszla chwiła, kiedy moje konto staje otworem i zaczyna przyjmować wpłaty. Można wpłacać całość lub w formie zaliczki - 30 zł. Część wpłat przeznaczone jest na jedzonko na grilla. :)
Nr konta 02 1140 2004 0000 3002 6818 7382 Renata Torbińska
W razie pytań nr tel. 532 777 789
Tak więc do dzieła, czas start. :)
1. romuś
2. zaczekaj
3. managa
5. mygosia
7. Ania TAGDB
8. Irena
9. Kaś
10. Doodek
11. Kasiek
12. Motylowa vel Easy ale tak... 90%
13. Rzymka
14. Bawarka (chyba)
15. naGranicy
Ja jak już, to chciałabym przyjechać tylko na sobotę, bez noclegów i innych wygód.
babencja
11.06.2015, 11:16
Ahoj wszystkim:)i ja się pragnę zapisać na wyjatkowy sabat :):)Babencja Świdnica Dolnośląskie
zaczekaj
11.06.2015, 11:20
Super. Jakbyś szukała towarzyszek wspólnego dojazdu to zapraszam. Ja lecę z okolic Legnicy a Motylowa z Zielonej Góry :)
wytapatalkowano
babencja
11.06.2015, 13:07
Fajny pomysł :)jasne ,że się zgramy w końcu więcej przestrzeni lotnej na trasie:) wiec przesyłam fona 696 732 170 tym razem nie miotła:) a żółtym dronem:)czekam na odzew:)
babencja, jedziesz XRą? :D (czyt. jedź! jedź!)
babencja
12.06.2015, 07:52
XRa to juz tylko wspomnienia zostaly :) dolece na zoltku bo z nim ostatnio latam :)
Z wieeeelką przykrością muszę ogłosić, że nie dam rady.
Przedwczoraj wypuścili mnie ze szpitala (złapałam na stare lata mononukleozę i ciężko ja przeszłam...), za słaba jestem na jakąkolwiek jazdę motkiem...
A auto pechowo postanowiło wypluć uszczelnienie w pompie wody i też odpada...
Bawcie się dobrze !
Gdzie tu jest przycisk: "Nie lubię" ? ;)
Tak się stało, że będę prowadziła szutrową grupę (czyli pewno większość). Jakby ktoś chciał, to na PW mogę dać link do ściągnięcia śladu, jakby któraś chciała się gubić :-)
zaczekaj
03.07.2015, 00:11
Tak się stało, że będę prowadziła szutrową grupę (czyli pewno większość). Jakby ktoś chciał, to na PW mogę dać link do ściągnięcia śladu, jakby któraś chciała się gubić :-)
Ja bym prosiła :-)
wytapatalkowano
zaczekaj
05.07.2015, 21:50
Heja!
Dzięki Romuś za imprezę, czterdzieści lat minęło i takie tam.
Babeczkom za towarzystwo- jesteście wielkie!
Babencji i Motylowej za wspólny dojazd.
Do zobaczenia!
https://lh6.googleusercontent.com/O55FIP08g3SfG_6yWpr6xSDWtjkURMFjK_jnUPulXXq8=w1011-h569-no
https://plus.google.com/photos/103380033430082961336/albums/6168103345751409201?authkey=CMHz9uaJu6y4QA
Ja również dziękuję za spotkanie. Mam nadzieję, że trasa była w porządku. Przepraszam za "skałki", miało być trochę inaczej :P Ale brawa za wytrwałość na piochach, bo słyszałam, że niektóre z Was to pierwszy raz poza asfalt wyjechały :) Jakby co, to zapraszam na jurajskie szuterki ;-)
zaczekaj
05.07.2015, 22:25
Trasa była bardzo w porządku, byłam w Jurze pierwszy raz i było fajno, chętnie wrócę, no może nie w taki skwar :D
wytapatalkowano
Pochwalcie się śladem waszych wojaży....
Z zaplanowanej trasy zrobiłyśmy może z 50km :-P Taki mniej więcej miał być pierwotny plan - http://www.gpsies.com/map.do?fileId=oajjqocsghqiiity
Tam na górę mało się zapuszczam, ale teren jest tam fajny. Szkoda że Błędowska jest teraz wyłączona....
naGranicy
06.07.2015, 10:56
Mi się podobało jak na pierwszy raz. Poczułam mooooc.
babencja
06.07.2015, 13:49
Ale się działo:).....kto nie dojechał niech żałuje:)))Asia dzięki również za drogę i fajne zdjęcia. Szkoda, że czasu zabrakło na dokończenie trasy z plażingiem:)ale na następnym zlocie może się uda błotne spa z plażingiem:)))
zaczekaj
10.07.2015, 18:33
DH_r5Ih-nMk
naGranicy
13.07.2015, 16:24
Babencja chodzą słuchy, że robiłaś zdjęcia. Dziewczyny poszukują uwiecznionych swoich twarzy. Rzymka (z Wawy) najbardziej, bo nie jeździła z nami.
zaczekaj
14.07.2015, 07:59
Kaś była widziana z aparatem.
Kaś do tablicy! ;)
Kaś była widziana z aparatem.
Kaś do tablicy! ;)
Witam
Jak chcecie to je gdzieś podeślę i niech jedna sprytna zrobi wspólną galerię. Jest tego raptem 15 sztuk...
Pozdro
zaczekaj
14.07.2015, 19:28
Możesz mi nawet na maila wysłać a ja dorzucę do mojego albumu.
9jankowska@gmail.com
wytapatalkowano
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.