View Full Version : Smar molibdenowy do łożysk igiełkowych
Witam, czy ktos z kolegów wie może czy do kiwaczkowatych łożysk igiełkowych nadaje sie smar molibdenowy.???
Bardzo się nadaje, to tzw. smar do przegubów.
Sam molibdenowy do łożyska igiełkowewego raczej nie,
ale litowo-molibdenowy będzie w tym miejscu idealny.
Ok czy może byc wiec smar ten czerwony czy zielony? Bo ten litowo molibdenowy szukałem i sa duże tylko puszki wiec pasuje z niego
idz do motoryzacyjnego i popros o smar do przegubow homokinetycznych, jakies 5 zl za dosc spora tube
Dzięki za rady. Pozdrawiam
Smar do przegubów jest czarny i do¶ć rzadkawy nie dałbym go do łożyska.
Temperatura pracy -30/+135, praktycznie ruch obrotowy jest znikomy. Każdy ciepły smar jest rzadkawy ale się nie upieram :)
idz do motoryzacyjnego i popros o smar do przegubow homokinetycznych...
Ta... jasne, dostaniesz. Może po głowie ;)
Ostatnio poszedłem do hurtowni elektrycznej i poprosiłem o przycisk tablicowy rozwierny. Zdumienie w oczach ekspedientki bezcenne :)
a towot nie może być ? :P
Najważniejsze by smar był, do tego szczelne uszczelniacze.
No chyba że zależy komu¶ na kolorach ;)
Proponuję pozycja 1144:Thumbs_Up:
http://www.oks-germany.com/pl/produkty/smary&displaymode=print&url=pl/produkty/smary
Podobno w RD03 oryginalnie stosowano smalec z makaka ;)
Jak pisze Dzieju, coby¶ nie dał będzie dobrze. Nie ma tam jakich¶ szczególnych warunków pracy wymagaj±cych specjalistycznych ¶rodków smarnych.
Dodam że kiedy¶ zmieniałem u siebie jedno igiełkowe w kiwaczce a zużyło się przez uszczelniacze które pu¶ciły wodę do ¶rodka.
Przy wymianie napchałem smaru ile się dało i zakryłem nowymi uszczelniaczami.
Ot cała filozofia wymiany łożyska , ale kto komu zabroni pokombinować z kolorami smarów b±dĽ z wieloma wersjami ich składu chemicznego :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.