View Full Version : LC4 nie pali z kopki
Dobra, wiem że to nie afryka :) ale zawsze spytam.
Rozładowany aku. Nie odpala ze startera tylko cyka. No to go z kopki. Działało, działało i przestało. No przestał odpalać z kopki. Za chińskiego boga.
Rozładowany aku może utrudniać palenie z kopki? Ma to ze sobą coś wspólnego?
Sorry że tutaj wrzucam, ale jakoś tak wiem że tutaj ludziska różne pojęcia mają.
Aha - akumulator po podłączeniu do ładowarki pokazuje 12,5 V - tyle nie starczy na odpalenie? Zdawało mi się że przy takim prundzie to jeszcze powinno pójść..
Ja to bym na dziendobry swieczke zmienil .
maciej33
08.07.2014, 19:40
na kable odpal , jak odpali to aku powinno sie podladowac troche
1. Z kopniaka powinien zawsze odpalać.
2. Jak aku dobry to masz rozrusznik do roboty.
J.
madafakinges
08.07.2014, 19:45
Ledwo kata kupił a już zepsuł
Inspekcja zaworów żeby mieć pewność że luzy OK , zaglądnij do filtra powietrza i gaźnika , wymień profilaktycznie świecę .
Aku 12,5 V, ładuje się. Jak się naładuje, to sprawdzę jeszcze raz.
Inspekcja zaworów żeby mieć pewność że luzy OK , zaglądnij do filtra powietrza i gaźnika , wymień profilaktycznie świecę .
A to wszystko jest do roboty u mnie :))))))
strobus1
08.07.2014, 21:47
Pełen przegląd zafunduj silnikowi - zawory, świeca, pranie gaźnika, dysze porównaj z rozpiską dla modelu. Te silniki odpalają jak gupie. Jak aku słabe to się ratuj odprężnikiem ręcznym - włączasz odprężnik, potem rozrusznik niech ze dwa razy zakręci wałem potem puszczasz odprężnik - nawet zdechłe aku to wykona. Z kopniaka też zimne czy ciepły przy opanowanej technice kopania musi za pierwszym, drugim gadać. Gasimy też odprężnikiem, ale to pewnie Szparag już Ci powiedział.
Na aku pali od bezproblemowo. Tylko aku słabe.
Eh..
Ostatnio na spocie wyczaiłem jeszcze inny sposób. Koleś palił z kopki i przy tym naciskał starter..:D
Ostatnio na spocie wyczaiłem jeszcze inny sposób. Koleś palił z kopki i przy tym naciskał starter..:D
Pomaga ale bardzo nie zdrowo dla sprzęgła rozrusznika :D
strobus1
09.07.2014, 08:02
Może trzeba nad techniką "kopania popracować"??
Przejrzy szczegóły jak będą w porządku to tylko trening uczyni miszcza.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.