View Full Version : POMCY - PILNIE potrzebne tylne koło do RD04
spider2you
01.07.2014, 21:00
Pany szanowne.
Za tydzień mam wyjazd planowany od dawna, wszystko dopięte, więc zabrałem się (z Blobem) do wymiany łożysk w tylnym kole i to ukazalo się naszym oczom, to dramat.
Ktoś wcześniej napiedzielał młotem i rozwalił (ukruszył część pasty w środku).
Naprawianie tego jest bez sensu, bo szkody są znaczne, więc szukam na szybko koła do RD04.
POMOCY!!!! Ktoś widział, ma, sprzeda.
Piszcie proszę, bo jestem w czarnej d...e.
Miki Głogów
01.07.2014, 21:28
Jak nie jedziesz na Magadan to pożyczę Ci swoje, tylko czy od 07 podejdzie ???
1. Są na forum tęgie techniczne głowy. Może jak przedstawisz foty uszkodzeń coś poradzą.
2. Podaj terminy wyprawy, to może ktoś poratuje kółkiem pożyczając.
madafakinges
01.07.2014, 21:57
Mogę pożyczyć mam pod drugi zestaw koło od czwórki. Trza by łożyska wymienić i jest trochę utlenione i paskudne z zewnątrz, ale proste i szprychy wszystkie.
spider2you
01.07.2014, 23:38
Dzięki Pany, ale wolałbym zakupić, nawet brzydkie.
Zaraz fotkę wrzucę.
Mam fotkę.
https://lh4.googleusercontent.com/-B-iKRzjfIQg/U7MrrfW0uKI/AAAAAAAACxM/mAxkdfe71Go/w640-h480-no/20140627_182656.jpg
dramatu nie ma jak wygląda druga strona?? , osobiście bym nabijał nowe łożysko i w drogę 1, do tej pory jeździło 2, oska przechodzi przez tuleje i opiera się o bieżnie wew. łożyska 3. czy ty na pewno jeździsz LR ??
Mam do 07.Wszystko mófka .Tanio nie oddam.Ale czy pasuje?
spider2you
02.07.2014, 00:11
Wolly, druga strona jest luźna i łożysko latające jest.
Tutaj oprócz wyszczerbionego elementu jest jeszcze problem, że osadzenie na łóżysko jest podniesione do góry i wszystko się kolebie - sam nie wiem jak to jeździło?
Czytałem, że do RD07 nie podejdzie, ale niech się wypowiedż spece, bo ja lajkonik jestem.
jak ci przypasi koło od trampka 600 to mam. Tobie oddam za uścisk dłoni.
nie wiem czy spasuje piasta ale może???
m
spider2you
02.07.2014, 15:02
Właśnie Panowie, czy od Trampka będzie pasować?
Ktoś wie?
Dziękuję Matjas.
Odezwę się.
Zastanawiam się czy faktycznie nie pożyczyć koła i pojechać, a w tzw. międzyczasie naprawić i szukać dobrego?
Do Thorgala napisz/zadzwoń. On do swojego trampa motał tył z afry, a koło chyba zostawił z TA. Przeszedłbym się do garażu i rzucił na to okiem, ale tramposz jest zastawiony częściami jego nowej zmoty i szybciej będzie przedzwonić :)
Koło od TA wchodzi ale jarzmo zacisku od RD03 musi być.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.