View Full Version : Kogo widziałem dalej i bliżej ;)
dominikon
13.05.2024, 21:33
Jak to było ok 17.00-18.00 (nie pamiętam dokladnie) to mogłem być ja. Wracalem znad morza pod Nowy Sącz.
A ja widziałem RD04 w Jaworznie i na granicy Sosnowca (kolo centrum Fasion House) w sobotę 11-go ok godz.13.00-13.30 na numerach KRA... Kierownik z kamizelką Ratownik i z wężem Eskulapa na kufrze.
Dzisiaj jak często leciałem kolarzówką z Poznania na Gniezno i za Pobiedziskami z naprzeciwka minęła mnie RD07 1995 bodajże:))) potem gdy wracałem zajechałem na Lednogórę a tam dwie NAT na parkingu na bydgoskich numerach ....
Wczoraj tj. 15.06 czarna XRV przy bunkrach w Mamerkach ok 17tej.
Rafał_RD
18.06.2024, 12:45
Dzisiaj ( 18.06.24) w Limanowej około 10-11, piękna siódemka , na blaszkach KTT.
7a na trasie numer 7 w okolicy Ostródy. Dziś ok 11:30
Czyja ta młodsza siostra ??
Już jakiś czasu temu w WPR...poczekałbym na właściciela aby pogadać ale byłem na lewiźnie w robocie ;-)
lukasz_vip
30.06.2024, 16:27
RD03 z trzema białymi kuferkamidzisiaj w Kokotku obok Lublińca?
Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Zet Johny
19.07.2024, 21:41
Kogo dzisiaj widziałem o 21.26 na siódemce tri color z Terytorium Kieleckiego Imperium (TKI) w Limanowej? Ktoś od nas?
Edit:
Jednak to były rejestrację TKA czyli okolice Kazimierzy Wielkiej.
Wczoraj spotkałem kolegę na Rd07 koło Bochni i wszystko się wyjaśniło.
Jeżeli kolega jest na forum to pozdrawiam.
Szklanka
29.07.2024, 19:25
Zlot w Maniowie i piękna rd07a TRI kolor trochę pogrzebana kogoś z forum? ;)
Wysłane z mojego CPH2113 przy użyciu Tapatalka
Dzisiaj ( 18.06.24) w Limanowej około 10-11, piękna siódemka , na blaszkach KTT.
Teraz dopiero doczytałem - jeśli biała to ja:D
06.08.24 dwie takie same ładne Afryczki chyba 1100L w kultowym malowaniu. Blachy DX. Pzdr
ziutek2002
19.08.2024, 10:27
Czy to sprzęt kogoś z naszych? Co roku jak jeżdżę spotykam ją na Generalskim Polu Namiotowym w Bornym Sulinowie, ale nigdy jakoś kierownika nie mogę złapać :)
Pozdrowienia dla kierowników trzech klasycznych Afric, mijanych wczoraj na remontowanym mostku trasy z Komańczy na Cisną, od załogi klasycznego BełeMWu i nieklasycznego CBx'a ;)
majkowski1
28.08.2024, 13:30
Jakiś Kierownik w Mielnie zeszły tydz... ;)
Dzisiaj rano przed 7 na drodze pomiędzy Sulęcinem a Wędrzynem widziałem czarno srebrną RD07 bez a, na blachach FSL. Kto to? Na afrimapie nie ma.
Rafał_RD
29.08.2024, 23:43
Teraz dopiero doczytałem - jeśli biała to ja:D
Tak, biała. Pięknie się prezentuje, do zobaczenia następnym razem.
https://africatwin.com.pl/picture.php?albumid=447&pictureid=2585
Wczoraj przed Nowogrodem wyprzedziły mnie dwie CRF i Tiger. Ja na docieraniu to się stówką turłakem.
Zielona RD07 na trasie Tresna - Łodygowice
Akurat w zakręcie był więc nawet nie było jak pomachać
Lublin, na skrzyżowaniu przy ul. Spokojnej i Ewangelickiej, stała koło brzydkiego GSa:).
Pozdrawiam.
Posiedziałem z 15 min ale nikt nie przyszedł. Ładna zdrowa trójka.
Warszawa, skrzyżowanie powstańców śląskich i wrocławskiej rdo7a szara teraz
CzarnyEZG
23.09.2024, 15:49
23.09 około południa rondo w Strykowie.
RD04 w malowaniu HRC jadąca od Zgierza.
Kto to?
Jechałem z drugiej strony z Żoną.
Czerwono-czarna NAT + dwa inne adv na gruntówce gdzieś między Parchatą a Zbędowicami wczoraj.
Niedziela (wczoraj) od strony Kłodzka w stronę Wrocławia niebieska mydelniczka - Jakby Matjas ....
Niestety chyba nie byłem to ja :)
Moja mydelniczka zamydla gdzieś w Białymstoku już :)
Krótki romans.
Wczoraj mogłeś mnie widzieć na czerwonym r80gs w towarzystwie czerwonej bety50rr i niebieskiego obłoku za nią :)
Niemniej - serdecznie Cię pozdrawiam. M
Czarna rd07 chyba właśnie mnie minęła obok zamku krzyżtopór
Dzisiaj rano na parkingu sztolni w Kowarach stały 2 piękne RD07A.
Ktoś z forum ?
Dziś ok 13 chyba 2 x XRV na trasie S6 na wysokości Reblinka. Pomachane z puszki.
Pozdrowienia dla pięknej RD07 dziś na Zarabiu w Myślenicach. Machałem najpierw z chodnika, potem udało się ustrzelić fotkę! Piękna sztuka. :)
Dobroszyce - kilka dni temu. Machałem z Tenery.
Pozdrowienia dla kierownika siódemki (z blachą ZPL i ciekawymi lampami z tyłu) widzianego wczoraj na wylocie ze Szczecina. Dogoniłem na światłach, ale zaraz potem kolega podjął rękawicę (skutecznie!) I poszedł jak strzała z dwoma ścigami...
dziś rano między 8 a 9 szara 7ka na węźle nad S8 na wysokości Nadmy
Ok 16:30 fioletowa rd07 na Obozowej w Warszawie
A dziś na wylocie ze Zgierza biała AT
Czy zgadniesz, kogo dziś widziałem? :D
lpa6JR_oU8o?si=GMibTqrdveTACK3S
Cała błękita rd04 dziś na warszawskich bielanach ok 15:30
mysle ze to było dwa dni temu Wodzisław koło cerfura rano kolega jechał chyba od szpitala crf1100 i po południu druga atas czarna z 24 roku bo małe koło z przodu w Pszowie gdzies na wysokości domu kultury pozdrowienia
Pozdrowienia dla Kolegi Mariusza (o ile dobrze zapamiętałem)
CPN Orlen w Annopolu 24.08
Dzięki za okolicznościową smycz, którą znalazłem na mojej NAT:):Thumbs_Up:
W okolicach Paradyża/Gościkowa koło 14-15 była LWG dla kierownika czystej afryki z '92 czarno-biało-czerwonej z dwoma światłami mijania.
Brzeszczot
27.01.2026, 20:05
Przyznać się, który dziś jeździł po Szczecinie? 😁https://uploads.tapatalk-cdn.com/20260127/a845647b56d99de8b40850e636861865.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20260127/1fb462d126b9bb2bc80aea4701450569.jpg
Wysłane z mojego 23117RA68G przy użyciu Tapatalka
Pierwsza jaskółka: wczoraj po 17stej w W-wie na Towarowej w stronę Żwirek CRF1100! Cóż za melodia dla uszu moich była!
Dzisiaj wyprzedziła mnie czarna rd07a na blachach dx, 7 Zakopianka w Mogilanach, temperatura -4 stopnie. Panowie, przyznać się, który z Was jest takim twardzielem?
DX to zachodnie rubieże Wrocławia - leśnica, coś tendyk :D ale nie znam żadnego morsa stamtąd.
naprawdę podziwiam hart ducha i odwagę podparte brakiem wyobraźni :D
DX to zachodnie rubieże Wrocławia - leśnica, coś tendyk :D ale nie znam żadnego morsa stamtąd.
naprawdę podziwiam hart ducha i odwagę podparte brakiem wyobraźni :D
cały wrocek już jest na dx
skończyła się pula dw :)
DX to nie jest chyba już Wrocław a powiat. Nie będę się jednak upierał.
Stosunkowo niedawno rejestrowane dwa motocykle wciąż mam jako DWR.
Dzisiaj wyprzedziła mnie czarna rd07a na blachach dx, 7 Zakopianka w Mogilanach, temperatura -4 stopnie. Panowie, przyznać się, który z Was jest takim twardzielem?
Minus 4 to żaden problem , bardziej powierzchnia drogi.
To nie twardziel to zwykły Afrykaniec , oni wszyscy tacy .......albo i nie wszyscy :)
Pozdrawiam Kolegę Śmigacza,
miło było poznać osobiście,
wczoraj w Kowalówce :Thumbs_Up::)
Gdzieś pośrodku między Bochotnicą a Zbędowicami NAT chyba w kolorach Tesco. Dokładnie nie widziałem bo kierownik w dziurze mielił kamienie z błotem a towarzysze chyba nie mieli liny....
Ech, młodość!
Mijałem się w niedzielę z XRV gdzieś na szosie Stańczyki - Gołdap. Ktoś od nas? Pozdrawiam! :)
Kto sprzedał ładne 7a chłopu z moich okolic?
Czy to Motad ze starych zapasów? :)
Motad=LOVE.
Na moto był założony remus.
Czy ktoś z forum w ostatnią sobotę mało nie wywinął orła na rd07 na przejeździe przez drogę 235 obok Męcikału?? Widziałem jak na żwirze miotnęło ostro 4literami. Jak się potem okazało chyba nie było to zamierzone...ale portki mogły być do prania...:dizzy:
Jechałem CRFą od strony zapory Mylof.
Nasz R2D2 - w programie w TV wypowiadał się o programowaniu sterownika silnika do porsche:))
sysiek300
04.06.2026, 21:52
Wpadłem na ten temat i pomyślałem, że to wrzuce, nie jestem długo na forum, może to jakaś ciekawostka dla starszych uzytkowników, facet ma polar z naszywką AfricaTwin.com.pl, widać to w 13:47. NIe wiem czy wypuszczaliście takie polary czy naszywki :) raczej to drugie
https://youtu.be/sZm66WB3tIc?t=133
Wczoraj Szczyrk około 16-17.
German disco RD04
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nasz R2D2 - w programie w TV wypowiadał się o programowaniu sterownika silnika do porsche:))
Wiedziałem, że to celebryta
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wpadłem na ten temat i pomyślałem, że to wrzuce, nie jestem długo na forum, może to jakaś ciekawostka dla starszych uzytkowników, facet ma polar z naszywką AfricaTwin.com.pl, widać to w 13:47. NIe wiem czy wypuszczaliście takie polary czy naszywki :) raczej to drugie
https://youtu.be/sZm66WB3tIc?t=133
Bardzo ciekawy temat. Naszywka forumowa, a polar pewnie też. Ciekawe kto rozpozna?:)
Naszywkę to nawet gdzieś mam! A teraz piję kawkę z\w kubku FAT
majkowski1
08.06.2026, 09:47
Ooo... Polar porządny :D
consigliero
08.06.2026, 14:28
U mnie niebieski nosi żona u mnie odblask
Szklanka
08.06.2026, 22:14
Jeśli mówisz o tym człowieku --> https://youtu.be/mC2MQoOeoqU
To nie R2D2
Jeśli mówisz o tym człowieku --> https://youtu.be/mC2MQoOeoqU
To nie R2D2
I tak i nie.
Widziałem końcówkę jednego z odcinków na TVN Turbo gdzie Duda telefonował do gościa od elektroniki do silników i nazwał go R2D2 - konsultował ustawiania.
Osoby tam widać nie było. Tu chyba nazywa go też Arturo?
Ta sama seria, ale oficjalny odcinek, ale na razie za PayWallem.
No nic szkoda:))
Dementuję że ja z telewizjami nie mam nic wspólnego i mieć nie chcę.
Grzebie w swojej i waszej elektronice ale na pewno nie w samochodach.
Dziękuje za czujność :D
Dementuję że ja z telewizjami nie mam nic wspólnego i mieć nie chcę.
Grzebie w swojej i waszej elektronice ale na pewno nie w samochodach.
Dziękuje za czujność :D
Ja wiedziałem, że Ty grzebiesz w naszych układach :) dlatego mam na zlotach czapeczkę z aluminium :)
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2026, Jelsoft Enterprises Ltd.