View Full Version : IX Rajd Podlaski
Zapraszamy wsiech do zagłębia Afrykańskich Rolników na IX Rajd Podlaski,
który będzie miał mniejsce 26-28 kwietnia i jak tradycja nakazuje "nie będzie niczego " a więc spanie w namiotach, jedzenie w krzakach :D.
Nie gwarantujemy niczego, a już na pewno dobrej pogody i dobrej zabawy !!!!
Może nam się uda znaleźć Cześka:dizzy:!
O miejscu i szczegółach będziem informować!!!
roger ktm
08.04.2013, 12:52
Do tej pory w krzakach robiło się co innego, hehe... Nieuchronnie idzie nowe ;)
ŁukaszBIA
08.04.2013, 12:53
Będziemy ganiać po śniegu :)
motormaniak
08.04.2013, 13:13
na to czekałem! będę!
oo niee makabra :dizzy: postaram się być :)
Jeżeli o tego Cześka chodzi to bez trudu można go spotkać ;)
No Czesław no fun:D
karwa..trza być..
Czyli krajobrazy nadbużańskie ?
:bow::bow: ja jest i Zenek tysz :at:
PokemonTC
08.04.2013, 21:47
Mały trening przed wakacyjnym wyjazdem wskazany. Jak dożyję to będę. ;-)
Zło na DR-kach też przybędzie z wielką radością:D
Będziemy ganiać po śniegu
Jest szansa, że się roztopi a wtedy co?
.
.
.
.
.
Błooooooooootoooooooo...................... :)
O nie, popuściłem w spodnie :D:D:D...
Policja i straż też pewnie będzie i do tego wujek JAJEK :) :lc8:
A co wujek JAJEK pomieniał motura?
nie, zmienił łopony na krosowe:)
hurraaa ,no i się doczekaliśmy,koledzy i koleżanki troszki wiecej szczegolow może,bo już po nocach nie sypiam od pojawienia się tematu ;),czy jako "młodego" tzn. pierwszy raz na tej zacnej imprezie obowiązuje jakieś wkupne i czy wogóle można oczywiście,myslałem ,że wkręcę sie z moim dobrym koleżka ,ale zamanilo mu się wyemigrować z kraju.Może przygarnie mnie świeżaka ekipa z Hajnówki ,bo pewnie takowa będzie ? Pozdrowionka i do zobaczenia jak co :zdrufko:
Moja afryka czuje już w czeluściach baku zbliżający się rajd z podpaski ;)
Poluzował sie utopiony, chyba dwa lata temu kawałek deski w baku do rozpałki ogniska ;)
To ten rajd co z Galiną przywieźliśmy paliwo rakietowe 80 okt w baku od ruskich, a w plecaku 70% Absinth :D
hurraaa ,no i się doczekaliśmy,koledzy i koleżanki troszki wiecej szczegolow może,bo już po nocach nie sypiam od pojawienia się tematu ;),czy jako "młodego" tzn. pierwszy raz na tej zacnej imprezie obowiązuje jakieś wkupne i czy wogóle można oczywiście,myslałem ,że wkręcę sie z moim dobrym koleżka ,ale zamanilo mu się wyemigrować z kraju.Może przygarnie mnie świeżaka ekipa z Hajnówki ,bo pewnie takowa będzie ? Pozdrowionka i do zobaczenia jak co :zdrufko:
Szczegóły wkrótce :D. A jako świeżak to oczywiście, że musisz się wkupić, że nie wspomnę o pokazaniu publicznie pewnej części ciała!!!!! A na ekipę z Hujnówki to uważaj, bo to dzikie ludzie!!! Pozdrawiam i zapraszamy!
Nareszcie - Ja się piszę 2 motorki :) pozdrawiam
Szczegóły wkrótce :D. A jako świeżak to oczywiście, że musisz się wkupić, że nie wspomnę o pokazaniu publicznie pewnej części ciała!!!!! A na ekipę z Hujnówki to uważaj, bo to dzikie ludzie!!! Pozdrawiam i zapraszamy!
pewnie chodzi o prawy łokieć :) taki hajnowski fetysz, trza zrozumieć.
pewnie chodzi o prawy łokieć :) taki hajnowski fetysz, trza zrozumieć. ej koleżko coś pijesz do Hajnowki :pain10: pogadamy jak coś po :zdrufko: Pozdrowionka z Hajnówki ale raczej nie od fetyszysty ;)
Ponury-Zibi
11.04.2013, 07:39
będeęę
ej koleżko coś pijesz do Hajnowki :pain10: pogadamy jak coś po :zdrufko: Pozdrowionka z Hajnówki ale raczej nie od fetyszysty ;)
Heheheh jasne, że piję ale z Hajnówką :D. Jak będziesz na Rajdzie to sam się przekonasz jak bardzo my się z Hajnówką "nie lubimy".
Gadki szmatki, a tu prognoza pogody z dzisiaj. Piątek 26.04 - możliwe słabe opady śniegu i 0 stopni w nocy (odczuwalna -4).
Trzeba będzie się ogrzać jakoś :friday:
mi osobiscie taka temperatura najbardziej do spania pasuje. a z reszta kto tam bedzie spac?
Oo tak, błoto musi być, duuużo błota poproszę i w postaci ciekło-glutowatej a nie zmrożonej :D
Kurza pyta!!
I znowu robicie jak nie mogę być!
No to bawcie się wszyscy dobrze. Zazdraszczam warunków do spania.
Oo tak, błoto musi być, duuużo błota poproszę i w postaci ciekło-glutowatej a nie zmrożonej :D
ta i jeszcze Ci ta ilość wyjdzie bokiem :D
ta i jeszcze Ci ta ilość wyjdzie bokiem :D
Nie bokiem, tylko górą przez świece:D
Cibor klv
14.04.2013, 11:31
Kurza pyta!!
I znowu robicie jak nie mogę być!
No to bawcie się wszyscy dobrze. Zazdraszczam warunków do spania.
Parys wpadaj, wprawdzie nie będzie siekiery, ale będzie... piła łańcuchowa!!! :D
tylko gwoździ nie rosypyyywać nie nada
Parys wpadaj, wprawdzie nie będzie siekiery, ale będzie... piła łańcuchowa!!! :D
Kurde no nie wiem kiedy wracam z nurowania - jak do soboty rano dotrę to może dojadę na popołudnie.
Więc, gdzie dokładnie odbędzie się tegoroczny Rajd? :D
szymon25
15.04.2013, 18:41
A w sobote gdzie będziecie?
Na Podlasiu :D
a przypadkiem nie Podlasem ?:D weźmiem botel i joł wypijem podlasem, bedzie słonina, chleb i rajt.
WojtekBBI
15.04.2013, 19:55
http://www.twojapogoda.pl/polska/podlaskie/bielsk-podlaski/16dniowa
no kur.a to jest niemozliwe
wasilczuk
15.04.2013, 20:05
Tak tak Sylwku. Fajny z niego chłopak był. Żegnaj zbanowany przyjacielu.
http://www.twojapogoda.pl/polska/podlaskie/bielsk-podlaski/16dniowa
no kur.a to jest niemozliwe
specjalnie wpisałem prognozę z 0 stopni i śniegiem
zobaczymy która się sprawdzi :D
robertG7
15.04.2013, 20:11
Będzie banan :)
Oj tam oj tam, ostrzeżenie a nie banan, ale pogoda obiecująca :D
w sobote i niedziele wszystko co w lesie bylo skute lodem, na polach mieszanka kry lodowej i blota :) ale niestety gorace powietrze wysuszy raczej wszystko do konca miesiaca. z reszta w te niedziele ekipa zweryfikuje trase :)
Sylwek bbi
16.04.2013, 21:00
Dobra,chyba jako pierwszy z Podlasia dostałem ostrzeżenie,po angielsku żeby było cool.Niestety nie zorganizuje sobie dziś bana bo jestem zmęczony i nie chce mi się gremzać,a chciałbym coś tam skrobnąć przed banem.
Serdecznie przepraszam wszystkich oczekujących ale naprawdę padam na ryj:vis:
P.S.Mam nadzieje że nikt nie przyrżnie dziada i nie wybanuje się pierwszy:Sarcastic:
Gdzie ta łysa polana na której będziem trzodować.Jakieś namiary na to podlesie.
A będzie hotel czy motel, żeby się umyć, dlaczego nie ma żadnych informacji, co mam brać w walizki i ile tych walizek? kto będzie wiózł moje walizki i dlaczego? co ja mam robić? pakować się czy nie pakować? A co z wulkanizacja i wyważaniem kół? O Jezu... ratujcie bo nie wiem czy to już czy jeszcze, a może za chwilę...
A będzie hotel czy motel, żeby się umyć, dlaczego nie ma żadnych informacji, co mam brać w walizki i ile tych walizek? kto będzie wiózł moje walizki i dlaczego? co ja mam robić? pakować się czy nie pakować? A co z wulkanizacja i wyważaniem kół? O Jezu... ratujcie bo nie wiem czy to już czy jeszcze, a może za chwilę...
Mój drogi Ziembo jesteś tak niecierpliwy, już nie długo i coś będzie wiadomo :D. Czy Wy jeszcze się nie przyzwyczailiście, że namiary na Rajd wrzucamy przed samym Rajdem!!!!
ivi, ej a moze wogole nic nie wrzucac i sprawdzic czy sie wszyscy poznajduja? no moze jakas drobna wskazowka typu: kierowac sie na zapach obornika, czy sladem pooranych sciezek...
ivi, ej a moze wogole nic nie wrzucac i sprawdzic czy sie wszyscy poznajduja? no moze jakas drobna wskazowka typu: kierowac sie na zapach obornika, czy sladem pooranych sciezek...
albo za dźwiękiem piosenki: "ona tańczy la mnie" lub "chodź chodź chodź tu na siano :D".
albo za dźwiękiem piosenki: "ona tańczy la mnie" lub "chodź chodź chodź tu na siano :D".
Moją propozycja to anioły na śniegu, albo bałwany trzymające strzałki :D :D:D
robertG7
18.04.2013, 19:28
A miało być w rytmach http://youtu.be/2iUGfURqyhs
A trasa off bedzie bardzo błotna bo umyłem motura, który ma szosowe kapcie i się martwię czy dam radę przejechać nie brudząc garnituru?
małyżuczko
18.04.2013, 21:47
żuczek z Tośkiem się melduje :D A trasa? Miejmy nadzieję, że będzie wszystko :D
A będzie myjka żeby obmyć łańcuch oraz zaciski z tego okropnego błotska? Pit-stopy serwisowe co ile kilometrów? Będzie możliwość wymiany jednostki napędowej, czy cały rajd na jednej? Smary i woda będzie wliczona w składkę? Przelot samolotem na miejsce startu oraz późniejsze wsparcie techniczne, będzie wliczone w czy płacę sam za siebie?
pytam ja Ziemba^^
Sylwek bbi
20.04.2013, 16:37
Ja tam nie chce być ten upierdliwy ale sprawa hostess jest ciągle nie wyjaśniona:(
Cibor klv
20.04.2013, 20:20
Ja tam nie chce być ten upierdliwy ale sprawa hostess jest ciągle nie wyjaśniona:(
Koło gospodyń wiejskich z Proniewicz się zadeklarowało ;)
Dzis coponiektorzy sprawdzili trase... jest super, przejezdna i baardzo szybka. :-)
robertG7
21.04.2013, 19:58
Podobno lajtowa.
Każdy uczestnik powinien zaopatrzyć się w:
1. Saperka
2. Zapałki
3. Suchy prowiant na 7 dni
4. %% na 7 dni
5. Spray na niedźwiedzie
6. (Wojtek, co tam jeszcze było na liście?)
ŁukaszBIA
21.04.2013, 20:12
Błoto w szpreju??
Znaczy się trza zalecieć lekkim katem na nowych oponach,bo podobno jeszcze śnieg zalega na polanie.
Łał, łał, łał ...
Sądząc po ilości zamówionych koszulkach, niechybnie 100 będzie na starcie rajdu!!
Szykuj zapasowe bateryjki do kamery ;)
Pozdrawiam.
chciałbym do Was dotrzeć na sobotę, w którym miejscu nocujecie, będe leciał z Supraśla
Hmm a ja mam na busie jeszcze nie wyładowany namiot wojskowy NS64... po urodzinowej imprezie w Motorowni - może jednak przyda się? tak w kupie i raźniej i ciaśniej i ciepło i wogóle Cześka nie trzeba będzie szukać:)
wasilczuk
24.04.2013, 10:06
adi jak możesz to weź ten namiot.
kto wie jak potoczą się losy.
No nie ma problemu ale wtedy nie pojeżdzę sobie, chyba że wezmę też walizkę paliwka i ktuś by mnie uszczęśliwił pożyczając moturka na krótką, króciuteńką przebieżkę wokoło noclegowiska :) jak wtajemniczeni wiedzą szukając enduraczka wyszło busidło!
wasilczuk
24.04.2013, 10:13
No to dajmy z tym namiotem spokój. Poradzimy bez. Nie zawracaj sobie głowy- przybywaj na dwóch kołach.
No to dajmy z tym namiotem spokój. Poradzimy bez. Nie zawracaj sobie głowy- przybywaj na dwóch kołach.
Hmm.. to już wszystko ustalone :)
Już nie będziemy trzymali Was w niepewności i wrzucamy mapkę jak dotrzeć na Rajd. Trochę to trwało ale kartograf musiał wszystko dokładnie wymierzyć, obliczyć i piękniuśko narysować. Mapa jest w takim formacie, że na pewno zmieści się na tangbag ;).
Odnośnie tego co będzie, czego nie będzie to nie będzie niczego, nie ma wody, nie ma prądu nie ma nic :D. Tak więc, napoje, jedzenie, latarki i takie tam akcesoria weźcie ze sobą,. Najbliższy sklep będzie w Bielsku (czynny do 22:00) a od strony Lublina sklep w Boćkach, stacja benzynowa w Siemiatyczach. Jeżeli ktoś ma zamiar przyjechać autem, to będzie trzeba je zaparkować kawałek od miejsca noclegu, zaraz za zjazdem z asfaltu bo dalej jest armagiedon a nie wiem czy we wsi kto ma traktor,żeby z pola wyciągać;). Zrzuta symboliczna po 10 zł na opłaty manipulancyjne (kart nie przyjmujemy ;)).
Drugi nocleg będzie w innym miejscu, więc w sobotę szybkie zwijanie gratów i lecimy dalej :at:.
Gdyby były jakieś problemy po drodze to dzwonić do mnie 692446776 lub do Wasila 502775512.
Czekamy i do zobaczenia na miejscu!!!!!!
P.S. Mam przecieki, że Czesiek się znalazł i będzie:D
eee spokojnie pociemiaku się trafi :D
:))))) kartograf chyba pamięta czasy Króla Świeczka:))
:))))) kartograf chyba pamięta czasy Króla Świeczka:))
Kartograf jest najlepszy, zrobił taką mapę na jaką było zamówienie :D!!!!!
wasilczuk
24.04.2013, 13:52
Jedno małe ale. Kartograf nie określił skali i kierunku północnego.
Jedno małe ale. Kartograf nie określił skali i kierunku północnego.
Nikt nie mowil, ze bedzie latwo! ;)
... a te błoto na dojeździe co by służby mundurowe nie przeszkadzały :) ???
wasilczuk
24.04.2013, 14:42
o właśnie. Jakby ktoś się nie odważył to pas pobocza drogi krajowej jest dość szeroki. wystarczy miejsca na namioty.
e tam bloto luzik, gorsze jest to ze pole namiotowe opanowane jest przez mrowki, na srodku przeciez jest polmetrowy kopiec - mrowisko, sprawdzalem, mrowki sa jakies wschodnie wyrosniete nad wyraz, ciekawe jak z agresywnoscia...
http://kniewiarowski.w.interia.pl/Joker_.gifNiech Was Kochani nie zmyli ten radziecki szkic z czasów zimnej wojny, kiedy to mapy były cięte i składane jak bądź, w celu zmylenia wrogich wojsk...
osobiście, oraz własnoręcznie wykonałem mapę, kótra jest jedynym i niepodważalnym dokumentem określającym miejsce kempingowe Zacnych, Szanownych furmanekmapa (http://kniewiarowski.w.interia.pl/mapa.jpg)http://kniewiarowski.w.interia.pl/Joker_.gif
Może ktoś z Białego wybiera się na rajd w sobotę? bo ja w piątek, nie mogę, a nie wiem czy w sobotę sam trafię:(:at:
Ktoś z okolic Warszawy startuje w piątek wczesnym popołudniem? Bo ja nie z WTA, a niedaleko stolycy mam przystanek po drodze z Wrocka.
Może ktoś z Białego wybiera się na rajd w sobotę? bo ja w piątek, nie mogę, a nie wiem czy w sobotę sam trafię:(:at:
Leonr2, będę jechał z Supraśla i właśnie w sobotę rano. Moge jechać przez Biały
to może umówimy się na na stacji benzynowej przy wylocie na Bielsk skrzyżowanie plażowej, Suchowolca, Kuronia?
Tylko o której?
oto jest pytanie,ciekawe o której rusza rajd? ja to myslałem,żeby tam być na 8 czy to nie za późno?
o 8 to sie konczy ognisko zazwyczaj. ;)
Myślę, że o 8 rano nie będzie z kim rozmawiać;))):kumbaya::grass:
Może umówmy się o 8 na stacji paliw?:at:
Ja też chętnie się dołączę.:at:
ok to zgarną Cię z pod garażu przed 8 :)
O 8 to się jeszcze Cześka szuka :D
to o której umawiamy się na stacji paliw przy wylocie na Bielsk? 8?
Ja i Takisam wyjeżdzamy o 8 kto ma ochotę się podłączyć zapraszamy.
Ja i Takisam wyjeżdzamy o 8 kto ma ochotę się podłączyć zapraszamy.
No dobra już jest parę chętnych osób na 8 rano. Spotykamy się tam gdzie proponowałem?
Ok to będziemy na stacji ok 8 :D
I co taki spokój??? Pojechali już czy gdzie som :D???????
w robocie :mad: kuła wysiedzieć nie mogę!
wasilczuk
26.04.2013, 13:18
Szefowo. Nie nakręcaj się. Ludziom już te nasze rajdy obrzydli jak kocie gówno.
Za dwie godziny startuje trzoda z Białego:at:
To może przed zmrokiem dojedziemy :D
wasilczuk
26.04.2013, 13:27
seba weź maskę do nurkowania z długą rurką żebyś błota nie zassał
Seba Ty jak przyjedziesz to kluczyki do przechowalni oddaj, bo znowu się zgubią :D
Wasil, Prezesowo Wiedzę, że Wam w rabocie już też co innego w głowie :D
Obiecanki cacanki a potem tylko asfalt.
eh ja widze, ze tu sie nawalnica przetoczy burzowa w sobote, cholera trza bedzie jakis uszczelniacz do namiotu zabrac, bo konstrukcja za 37 zlotych z aledrogo nie wytrzyma tego. czy ktos moze zalatwic sznurek od snopowiazalki? mam plan tylko sznurka nie mam.
w robocie :mad: kuła wysiedzieć nie mogę!http://kniewiarowski.w.interia.pl/Joker_.gifPioter to nie siedź, tylko chodź... czekam na Wasze dupki, chmur nagnało może być ciekawiehttp://kniewiarowski.w.interia.pl/Joker_.gif
eh ja widze, ze tu sie nawalnica przetoczy burzowa w sobote, cholera trza bedzie jakis uszczelniacz do namiotu zabrac, bo konstrukcja za 37 zlotych z aledrogo nie wytrzyma tego. czy ktos moze zalatwic sznurek od snopowiazalki? mam plan tylko sznurka nie mam.
Wezmę sznurek linę i co tam będzie jeszcze potrzeba http://kniewiarowski.w.interia.pl/Joker_.gif
ŁukaszBIA
27.04.2013, 20:45
Krótka zajawka :)
dawaj więcej (muszę zobaczyć co straciłem )
ŁukaszBIA
27.04.2013, 20:55
Swoją drogą wątek o BMW powiększy się o kilka stron po dzisiejszym dniu na rajdzie...
ja już od godzinki w domu : D: D fajnie mieć blisko : D: D: D: D jak zwykle zajebiscie było,dzięki wszystkim za wszystko:bow::bow::bow::bow:, i generalnie chyba nigdy jeszcze na żadnej imprezie sie tak nie wyspałam jak teraz:D:D
Słaba pogoda na powrót, i mnie wczoraj deszcz złapał na trasie. Rajd jak zwykle super, dzięki świetną organizację i towarzystwo.
pozdrawiam
RAVkopytko
28.04.2013, 09:55
Blink,chodzi o : "Golf mit happy end" ? :hehehe:
widze gruuuuuubooooo było :Thumbs_Up:
Krzych_BBI
28.04.2013, 10:06
Serdeczne dzięki wszystkim za wspaniałą zabawę, miłe towarzystwo oraz cenne uwagi :bow: Pozdrawiam i do zobaczenia:at:
Pięknie zmęczony, szczęśliwy i baardzo brudny wróciłem w deszczu:-) . Plan wykonany. Sprzęt przetestowany. Dzida i trzoda pierwyj sort, spasiba balszoje wsiem.
Mirek Swirek
28.04.2013, 11:48
Babo skradlas mi wypowiedz. Dziekuje wszystkim za wszystko. Jadziem dali. Do nastepnego.
Było zajebiaszczo, powrót do domu deszczowy i torche błotny :)
Dzięki i do następnego...
a tu mamy foty jakies :)
https://picasaweb.google.com/A.D.babeee/IXRajdPodlaski02?authuser=0&feat=directlink
Wojtek, to specjalnie dla Ciebie...tygrysku ty :haha2:
NdFMKaaS0ek
Ja również dziękuję za mojego pierwszego motocyklowego "OFFA";) Już chyba rozumiem fanatyków AT. AT JEST ZAJEBISTA!!
P.S.
Fajna trzódka wasilczuku:) Pozdrawiam wszystkich!!
Blackdog
28.04.2013, 14:50
Dzięki za wspaniale spędzony czas, za pomoc i w ogóle za całokształt imprezy. Mimo strat, i tak zaczynam myśleć o kolejnym rajdzie. Zatem do zobaczenia :-)
Ja również mocno dziękuję.... Wspaniali ludzie...... Wspaniały czas....
Grupa rolników z Ciechanowa, DZIĘKUJE za pierwsze w tym roku prace na roli PODLASKIEJ.
Było w ci......kę.
Ekipa warszawska, nie bez przygód, ale też już dotarła.
Dzięki za gościnę, u Was zawsze czuję się lepiej niż w domu!
Złom
mareksz007
28.04.2013, 19:13
https://picasaweb.google.com/116834275331730910604/20130428WiosennyPodlaski2013
Dzięki było Super, a na powrocie lekki szuter jeszcze mam uśmiech na twarzy.
widać na ostatnich fotach moje akalice (seba was zaciągnął )
Krzych_BBI
28.04.2013, 19:49
Nie wiem czy tutaj mogę zapytać? Jeśli nie, proszę przenieść. 5 fotka od końca - osłona lamp - czy można prosić o jakieś szczegóły? Gdzie, za ile, od czego, montaż? Co prawda, tuż przed odjazdem widziałem na żywo, ale trochę się śpieszyłem...Za odpowiedź będę wdzięczny :bow:
wasilczuk
28.04.2013, 20:29
Oglądam sobie zdjęcia z dzieciakami a syn w pewnym momencie krzyczy:
"OOO BABA!!!!!!!!"
hahaaha.
Dzięki wszystkim za przybycie i fajne wspólne dzidowanie. To był mój pierwszy rajd na którym, można powiedzieć, że bylem i nie byłem. Do jesieni.
Wróciliśmy razem z załogą BMW w deszczu, bezpiecznie i w jednym kawałku.
Dziękujemy wraz z Madzią zauroczoną po raz kolejny gościnnością Podlasiaków i urokiem waszej ziemi. Rajd jak zawsze udany i mamy co wspominać i oczekiwać z niecierpliwością wykopków jesiennych.
Dziękujemy za to że komuś się znowu chciało i zorganizowaliście mega super przejazd, oraz miłą atmosferę, niezapomniane doznania i olbrzymią ilość wspomnień, które na długo zostaną w naszych głowach.
OSŁONY LAMPY - SIMSON S50 lub S51 (taki z lat 80/90) allegro -około 30 zł/kpl.
biaksem ściąć rant ok.60%,coś tam podciąć i wejdzie pod czachę.(czachę zdjąć)
Dla zdolnego dobromira ok.2 godziny roboty
robertG7
28.04.2013, 20:54
Widzę, że pałlicjanty wczoraj odwiedziły obozowisko. Dziś rano w Proniewiczach zatrzymywali czarnuchów. Między innymi życiowego partnera Adelle :)
Było dmuchanko?
Było super fajnie, do zobaczywska następnym razem.
Poza dzidą, trzodą i najebką odhamiłem się troszkę słuchając ciekawych historii Podlasia. Wizyta w synagodze i na Garbarce bardzo ciekawa.
Złom, udało się ogarnąć Paulinę, czy hol był?:)
piki (również zadowolony ze swojego pierwszego grupowego wyjazdu :Thumbs_Up:)
Henryk-Knox
29.04.2013, 07:56
Było super i jakoś przebitych dętek było mało :) .
Co tu pisać :) fajni ludzie, zdrowy klimat, ubaw po pachy - full relaks! - bezcenne i nie dopodrobienia.
Fatum Bankowego przejął Zybi - no może nie do końca bo tylko 1 guma - oby nie bo po co sprawdzać to!
Złom, udało się ogarnąć Paulinę, czy hol był?:)
piki (również zadowolony ze swojego pierwszego grupowego wyjazdu :Thumbs_Up:)
Udało się!
Coś powykręcaliśmy, trochę pomacaliśmy motóra, trochę się popatrzyli i pomogło - motór nie domagał ale z każdym następnym kilometrem wracał do formy. I jakoś całkiem sprawnie się dotoczyliśmy do stolicy.
nie wiem komu i gdzie zrobiłem te foto ale było zaje.... :)
wasilczuk
29.04.2013, 11:19
Geneza
https://www.youtube.com/watch?v=XvdHT6G_m5U
Wailu, to wspomniana piosenka?
Byłem na tamten czas w Gibach fajowa impreza...tylko dzień mi umknął :D
Tu inna wersja tego z "pokazywaniem" https://www.youtube.com/watch?v=yZtBIdKr3Ds
Geneza
https://www.youtube.com/watch?v=XvdHT6G_m5U
hehehe moja ulubiona piosenka :D
No i IX Rajd przeszedł do historii! Dzięki,że byliście,że chyba się podobało i że może przyjedziecie jeszcze ;).
ja tylko zaluje ze ta druga miejscowka bez krzakow byla :( ... po autokonsultacji i wniknieciu w swoj umysl stwierdzilem ze to jednyny powod mojego powrotu musial byc.
... aaa, dziekuje ekipie z lublina za porady jak dociazyc LC4 by spelnial wszystkie normy wzorowego krazownika.:)
obawiam się , że jeszcze sezon i Czesiek straci pozycję lidera :haha2:
Paula(tor)
29.04.2013, 14:11
Udało się!
Coś powykręcaliśmy, trochę pomacaliśmy motóra, trochę się popatrzyli i pomogło - motór nie domagał ale z każdym następnym kilometrem wracał do formy. I jakoś całkiem sprawnie się dotoczyliśmy do stolicy.
Widocznie mój motór lubi być pieszczony ;p
Ale niestety przez jego zachcianki nie dojechaliśmy offem ... ech
Swoją drogą, wielkie dzięki wszystkim za zjaebisty weekend ! :bow:
Machalescu
29.04.2013, 15:29
Przez ten jeden weekend nauczyłam się więcej niż w miesiąc jeżdżenia samemu :) Chcę więcej;)
Paula(tor)
29.04.2013, 16:01
zdjątka :)
https://picasaweb.google.com/108368547192363768520/IXRajdPodlaskiWiosna?authuser=0&feat=directlink
Krzych_BBI
29.04.2013, 19:59
OSŁONY LAMPY - SIMSON S50 lub S51 (taki z lat 80/90) allegro -około 30 zł/kpl.
biaksem ściąć rant ok.60%,coś tam podciąć i wejdzie pod czachę.(czachę zdjąć)
Dla zdolnego dobromira ok.2 godziny roboty
dzięki rakiet, podpowiedz jeszcze, pierwsza czy druga?
http://allegro.pl/listing/listing.php?string=+simson+KRATKA+LAMPY+PRZ%C3%93D&search_scope=category-19007
Ktoś na tym forum stwierdził, że powroty są do dupy. No i są, zwłaszcza jak się wraca z Podlasia gdzie ludzie są świetni, a kraj piękny. Dzięki organizatorom za zaangażowanie i chęci, a uczestnikom za niepowtarzalny klimat.
Zdrowia!
Oj. Obie identyczne są. Tak to te
Dzięki wielkie, impreza jak zwykle w pytkę. Onanizatory debeściaki :Thumbs_Up::D
Imprezka jak zwykle:Thumbs_Up:
Podziękowania organizatorom za chęci aby coś zrobić.
Małe straty, to siny paluch i heniowa DR zatopiona.
Szkoda, że nie mogliśmy dokończyć odcinka specjalnego:)
Może ma ktoś jeszcze fotki z szutrów za Surażem?
Organizator się nie popisał! Obiecywał sranie w krzakach, a były wysokie drzewa i widać było, że niektórzy twardziele kucają do sikania! :)
I odwrotnie :)
Najbardziej podobał mi się powrót z Grabarki! Dzięki Tosiek & Syn!
Ech, lubię te Podlaskie klimaty!
Powrót z grabarki był wypas, seba chciał błocka a przegapił taką traskę.
Powrót z grabarki był wypas, seba chciał błocka a przegapił taką traskę.
Nadrobił zaległości podczas wczorajszego powrotu ;), grubo było :D
A czy ktoś udostępni filmiki z jazd? Z tej na Grabarkę i z powrotem i z głównej części. Sporo osób miało kamerki, chociaż nie jestem pewien, czy na tym bonusie też.
lazyjack
30.04.2013, 08:10
Zorali mnie droge a zapomnieli zasiać. Dzięki wszystkim, i do zobaczenia na jesiennych wykopkach.
...powrót przez Suraż lekkimi szutrami:)
http://www.youtube.com/watch?v=V3as9C4uH_U&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=u1405FVU4ls&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=Xh8sUuYSG8I&feature=youtu.be
http://www.youtube.com/watch?v=UbsmStM-akI&feature=youtu.be
dobre, u mnie w YT w filmach podobnych wyświetliło to: :)
http://www.youtube.com/watch?v=NF1MGBlgQ7Q
he, minelismy sie przed Grabarka, pojechalem zgodnie z nawigacja - trasa terenowa:) i trafilem na te sciezki, powiem szczerze, ze jedna z kaluz mnie troche przerazila jak poczulem ze kolanami juz rozcinam tafle:) ale faktycznie radosc byla rownie duza.
super filmiki(ja w tym błocie spędziłem z godzinę bylem sam)
http://africatwin.com.pl/picture.php?albumid=110&pictureid=703
mareksz007
30.04.2013, 17:05
Dzięki za lekki szuter to była "wisienka na torcie"
W pełni zgadzam się z Markiem. Szkoda tylko, że tak krótko wyszło. A tak ogólnie to dzięki wszystkim za fajną imprezkę. Do następnego :)
A może by tak poprawiny hard-offowe zrobić ? Nurzec (http://kniewiarowski.w.interia.pl/maps.jpg) w tym miejscu ma jakieś 80cm głębokości .:D:D
O tak !! świetny pomysł!!!!! więcej błota:drif::bow:
wrzucam niesegrowane to co bylo na kamerce, wiem troche traktuje motur jak modelke ale tak juz mam z tym katem:)
Cibor klv
05.05.2013, 17:56
Sweet focie...
Lubię te nasze spotkania plenerowe i sranie po krzakach, a zwłaszcza spotkania i pogawędki z tak pozytywnie zakręconymi ludźmi. Minus imprezy, to jazda na kacu w sobotę...kurde jakoś mi nie idzie, drugi minus to kurz...organizatorzy powinni coś z tym zrobić. Nie po to zapier..lałem z samego Białehostoku, żeby całą sobotę wdychać kurz, nie wspomnę o filtrze powietrza w mojej maszynie. Organizator mógł wcześniej na trasę rajdu wysłać jakieś polewaczki, albo zraszacze, ewentualnie bardziej precyzyjnie ustalać termin rajdu lub umiejętnie prowokować opady deszczu, a nie jak tym razem w niedzielę. Mam nadzieję, że na następny rajd już nie będzie takich niedociągnięć.
dobra biba i zarąbiste szutry dzięki i do następnego :at:
... tak, te sobotnie samopoczucie podczas kilku ostatnich rajdów na tyle nie pozwalało mi w pełni rozkoszowac się dzidą na przodku, że w tym roku postanowilem sam siebie oszukac: 4 piwka na wieczór, a jak się skończyły to piłem sok:) po raz pierwszy wstałem z rana, wsiadłem na motong i widziałem gdzie jade.... no w sumie czasem nie widziałem, bo kurzyk był gęsty.
metoda ta wymaga jednak sporej odwagi w odmawianiu, konsekwencji w postanowieniu i umiejętności negocjacyjnych.
9 dni, 2kkm wczoraj powróciłem szczęśliwie do domku.
Dzięki tradycyjne za wspólne spotkanie, śpiewanie, spanie i szutrowanie.
wasilczuk
06.05.2013, 19:39
Jakoś dziwnie Cię ta nowa nawigacja poprowadziła do domu ale grunt, że kierowca zadowolony.
Było w pytkę :D
Dzięki i do następnego
Znalazłam kilka słłit foci z Rajdu :D Oczywiście z części rozrywkowych, bo niestety w czasie jazdy nie wyciągałam aparatu.
https://picasaweb.google.com/Covax1983/WiosennyRajdPodlaski2013?authuser=0&authkey=Gv1sRgCK7qrPrY-MbQ3AE&feat=directlink
Jeszcze moje zaskórniaki:
https://picasaweb.google.com/113711274755932269993/RajdPodlaskiWiosenny2013
fabrizio13
03.09.2013, 21:25
HALOOOOOOO jest tu ktoś ??? Dawać tu termin ;);):):):)
Toż się samo jesień zaczęła co dopiero, a to zwykle jakoś na koniec:-) moto X podlaski:-)
Sprostowanie małe - jesień się jeszcze nie zaczęła :umowa::D
kolana zaczęły kręcić - zatem zaczęła:) meteorologiczna.
żeby tylko kolana......:haha2:
Coś już w trawie piszczy...
Z nudów zmontowałem, małe co nie...... z IX Rajdu Podlaskiego.Miłego oglądania:at:!!!!!!!. http://www.youtube.com/watch?v=IpAkRxzMRBk .
motormaniak
23.12.2013, 13:11
Kurcze. już myślałem że idzie kolejny rajd Podlaski... bo pogoda ok.
Wszystko w swoim czasie. Przecież nie było jeszcze premiery oficjalnego filmu z ostatniego. Złooooomiiiieeeeeeee....................
duzers04
25.01.2014, 15:05
Dla przypomnienia.
http://www.youtube.com/watch?v=cBpE83G6PIA
szymon25
17.03.2014, 19:01
Jak tam pogoda na Podlasiu? Bo po mojej stronie Buga już pohasać se da.
:)
w Sobotę może zajżę na Waszą :)
ŁukaszBIA
17.03.2014, 20:01
Szymon wpadaj. Mysle ze cos bedzie sie dzialo.
a już myślałem że to zapowiedź XI :lc8: :drif:
Chyba większość czeka na tą zapowiedź
robertG7
17.03.2014, 20:57
Słyszałem z anonimowych źródeł, w tym roku tylko jesienny będzie
a ja słyszałem z nieanonimowych że jednak będzie ;)
Mirek Swirek
18.03.2014, 00:24
Szczekam ;)
ŁukaszBIA
18.03.2014, 13:33
Chodzą słuchy że w tym roku nie będzie podlaskiego, natomiast pewna ekipa szykuje potajemnie I Rajd Lubelski!!
mareksz007
23.03.2014, 20:52
Utopilim dziś ciuka no i podsłuchaliśmy jaką trasą ma iść rajd wiosenny. Te organizatory to umysły postradali taką trasę wyznaczyli. Kawałek udało się przejechać reszta to tylko amfibia i czołg może przejedzie. Sami popatrzcie to najlżejsze kawałki tu aparat można było wyciągnąć by jaką fote zrobić
46855
46856
46857
46858
46859
46860
damy radę, mam nowe oponki w xr
WojtekBBI
23.03.2014, 20:56
Seba i Bankowy dzis takie dolki na szlifierkach lykali:bow:
:drif::drif::drif::drif::drif:i oto chodzi , dużo błota to ogry lubią najbardziej
Lucky Luke
24.03.2014, 10:10
Widać, że trasa typowo pod Afryki
2 metry po prawej nie bylo blota....taplacie sie jak dzieci:)
Tradycyjnie , jak co roku na przedwiośniu Podlasiaki zaczynają grę wstępną.
Tu nie ma miejsca na akty strzeliste, tylko k..wa błoto i środkiem kałuży!! :)
motormaniak
24.03.2014, 11:41
Z kałużami czy szutrami i tak będzie zajebiście, bo jest atmosfera.. osobiście lubię jak wcześniej popada - nie kurzy się.
mareksz007
24.03.2014, 16:27
2 metry po prawej nie bylo blota....taplacie sie jak dzieci:)
:oldman: No no no rolnikom po polach to My jeździć nie będziemy.
a co wy wątku IX Rajd Podlaski jak był już i X Rajd
Bo Podlasiu czas płynie wooolniej, czasami wręcz potrafi się zaaatrzymać, a i wstecz po resecie potrafi pooopłynąć... :dizzy: Mnie to nie przeeeszkaaadza :)
mylisz sie drogi ATomku. ...na podlasiu czas nie istnieje. ;)
http://youtu.be/bJD1E1MDmWw
bJD1E1MDmWw
http://vimeo.com/109786570
109786570
Złomku piiiiiiiiiiiiięknie!!! I jakie rolnicze giemby :D!!!!! i jakie nasze Podlasie cudne!!!! Już nie mogę się doczekać jutra!!!!
o ja pierdole, zlomie dzieki za zajebisty poczatek dnia....
masz talent i masz w ryja przy najblizszej okazji za takie filmiki
:Thumbs_Up::Thumbs_Up:
Jak zwykle warto było czekać.
Extra - oglądałem juz trzy razy :D
Złomku piiiiiiiiiiiiięknie!!! I jakie rolnicze giemby :D!!!!! i jakie nasze Podlasie cudne!!!! Już nie mogę się doczekać jutra!!!!
ba, na żywo jeszcze cudniejsze, że się tak wyrażę "o, tako" :)
Złom :Thumbs_Up:
ŁukaszBIA
23.10.2014, 19:28
Kawał dobrej roboty!
wasilczuk
23.10.2014, 21:32
Super Złomku. Obyś nigdy nie opadł z chęci.
mareksz007
23.10.2014, 22:12
Złomie złapałem Cię jakżeś dumał nad tymi ujęciami
50795
50796
nie dumał tylko kaca giganta miałem (nie widać, że cierpię??!!), myślałem, że zejdę! Dwa razy puściłem pawia w czasie jazdy, dobrze, że kask mam z otwieraną gardą ...
Pamiętam jaki Złomek był popsuty :D, nawet chciałam Go na nowo upić, żeby Mu przeszło:D
nie dumał tylko kaca giganta miałem (nie widać, że cierpię??!!), myślałem, że zejdę! Dwa razy puściłem pawia w czasie jazdy, dobrze, że kask mam z otwieraną gardą ...
kac-cierpienie pod krzyżem. Jakie to symboliczne :)
Mirek Swirek
29.10.2014, 20:57
I ten zbiornik Trampka ;)
Klasa.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.