View Full Version : 15-16.04.2013 Festiwal "The Art of Ride" Ruda Śląska
Po raz kolejny rusza festiwal "The Art of Ride". Tematyka motocyklowa, podróżnicza, ale nie tylko :). Jest jeszcze jeden podobny w Losie Andżelesie, ale nasz rodzimy oczywiście jest lepszy :D.
Sporo się będzie działo, m.in. premiera i z tego co wiem, jedyne OFICJALNE wyświetlenie w Polsce, na dużym ekranie, filmu "Senna".
Jak kto jest ze Śląska i jeździ na Pingwina to rozpozna gościa - będzie godać Hop , czyli Sebastian Gazda, sympatyczny i zakręcony na motory jak pieron - przez tego gupka pojechałem pierwsze w życiu zawody enduro. Oby nie jedyne :D .
Jeszcze nie wiadomo, jak z paradą w sobotę, bo ta niezwykle ostra wiosna krzyżuje plany, ale do soboty jeszcze chwila (oby tylko śnieg z dróg spłynął) :).
Zresztą, co ja się będę rozpisywał. Sporo jest informacji w necie o tej imprezie, a tu macie linka do bloga festiwalu:
http://www.theartofride.blogspot.com/
Zapraszam serdecznie w imieniu Mateusza i Współorganizatorów :) .
będę ;) dobre piwko tam leją
I za to Cię Rumpel...szanuję :D :D Nie ściemniasz..:D
ta Pani która lała też niczego sobie tylko głupiego, znaczy kierowce znaleźć :))
dzięki Bartek
Tam się jedzie oglądać film a nie mordę zalać!
o moj kierowca sie odezwał ;)
W esce rock właśnie o tym mowa, wywiad z jakimś moto-podróżnikiem jest. Może to forumowicz ?
to jest organizator tego całego spędu
Więc kto się wybiera?Mam ochotę pojechać w sobotę,ale jeszcze nie wiem czy dam radę.
Ja jestem w piątek, sobota niestety ni dy rydy...:(
Miedziany
12.04.2013, 09:23
ja będę. ruszam z centrum Kato puszką koło 18:30 i mam 1-2 miejsca wolne. mogę kogoś zgarnąć
Miedziany
07.04.2016, 18:12
żeby nie tworzyć nowego tematu:
Festiwal Art of Ride 2016:
- kiedy: 15-16 kwietnia 2016
- gdzie: Kino Patria, ul. Chorzowska 3, Ruda Śląska
- program:
P I Ą T E K
18:00 / Start. Weronika Kwapisz – samotna wyprawa motocyklowa przez prerie Kanady oraz Stanów Zjednoczonych. 19 728km, 2014
19:00 / MotoVietnam – Mirek Kolerski, Wojciech Szmatłoch – wyprawa do Wietnamu, 2016
19:45 / LadakhBaby – film – Mircea Moldovan, Tomasz Golda, Mateusz Widuch, wyprawa motocyklami Royal Enfield do Ladakhu, 2015
20:30 / To nie koniec drogi – film – Jarosław Frankowski, motocyklowa wyprawa grupy niepełnosprawnych do Rumunii, 2014
21:30 / Koncert zespołu Box Canyon
S O B O T A / 16 kwietnia 2016 /
15:00 / Motorat – Rafał Bryła, Marcin Feldman – podstawy bezpieczeństwa podczas podróży motocyklowych
15:45 / Kazimierz Chęć – motocyklowe wyprawy do Australii, Ameryki Południowej, 2015
16:30 / Weronika Kwapisz – samotna wyprawa na motocyklu 125cm3 dookoła Europy od Islandii po Lizbonę. 16 500km, 2015
18:00 / Ricardu Fite Gonzales – motocyklowa wyprawa z Szwecji do Iranu, 2014
18:45 / Mirosław Bożek – Z toru na drogę – podstawy etyki motocyklowej
19:45 / Krzysztof Samborski i Aleksandra Trzaskowska – wyprawy motocyklowe po najwyższych górach świata
20:45 / Ogłoszenie wyników konkursu IV Festiwalu The Art Of Ride
21:15 / Motonomad – film – wyprawa motocyklowa z Austrii do Egiptu – MotologyFilms, Adam Riemann, 2014
wstęp za free
- stronka oficjalna: http://theartofride.pl
ktoś się wybiera z Forum?
Maher jak będziesz leciał to na Chorzów skręcisz i mnie tez zabierzesz wiesz gdzie wiec się nie MIGAJ...........:)
jaro5000
10.04.2016, 10:09
postaram się być, nie wiem jak, nie wiem w który dzień, ale się postaram
sambor1965
10.04.2016, 10:10
O, to ja tez będę ;)
Też chcę być. Ale dnia ni godziny nie znam...
W tutule tego watku jest zla data festiwalu.
Prawidlowa data 15-16. 04 2016
Mirek , to jest temat z 2013 roku.
Nowego wątku nikt nie zakładał.
Faktycznie- niezle przeoczenie z mojej strony...
Czy ktoś z Was będzie konkretnie na jakimś filmie, czy "jak będę, to będę"?
Wjazd free czy trza cos płacić?
Możliwe, że będę. Muszę na chwilę zajechać do Sosnowca na weekend to może akurat zachaczę...
jaro5000
13.04.2016, 21:33
no jak już jesteś tak blisko śląska to wpadnij koniecznie
Imprezka całkiem fajna, Olka i Sambor fajnie opowiadacie, ekipa za mną ciągle rechotała :)
Następnym razem będę musiał znaleźć "jelenia", bo się napić nawet nie mogłem :)
Ktoś się wybiera w tym roku?, za 2 tyg? :)
http://theartofride.pl/
P.I Ą T E K./.21.kwietnia 2017./
18:00 / Tylko dla Orlic 2016. Himalaje (film i prezentacja), Agata Lange, AnTośka Chyłkowska.
19:00 / Smaki Afryki (prezentacja). Moto-voyager Grzegorz Malicki.
20:00 / MotoTheMovie 8 (film). Polskie napisy. Reżyseria: Taylor Congdon. Czas: 62 minut.
21:15 / Ride United (fim). Czas: 105 minut. Produkcja: FourOhFour Films & Red Bull Media House.
S.O B O T A./.22.kwietnia 2017./
16:00 / Pod niebem Patagonii, czyli motocyklowa wyprawa do Ameryki Południowej (prezentacja). Izabela i Krzysztof Rudź.
17:00 / TukTuk Cinema (prezentacja). Robb Maciąg.
18:00 / Motocykle. Pasja mojego życia (prezentacja). Zbyszek Szatan. Touratech Polska.
19:00 / Włoska miłość do motoryzacji (prezentacja). Enrico Buscema.
19:40 / Finał Konkursu V The Art of Ride.
20:00 / Niespodzianka.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.