View Full Version : Niklowanie - gdzie?
Roomyanek
20.01.2013, 23:02
Chciałabym poniklować stare felgi w moto, możecie kogoś polecić ?
nie jestem pewien czy chcesz koniecznie niklować...
niklowane były detale motocykli przed 1939r tak ogólnie - powłoka lekko żółtawa i miększa niż chrom. jeśli to MA być nikiel to ponownie zazdroszczę :D
jeśli chodzi o chrom to zadzwoń do mnie. dam Ci dobry namiar na krakowskiej we Wro. ew. szukaj fmę Galtech.
odwiedzisz od razu na kawę koleżankę z gumoserwisu.
cena będzie zależała głównie od tego w jakim stanie znajdują się koła. jeśli są wżery to trzebaby to pomiedziować konkretnie lub pocynować przed miedzią. proces dla zniszczonych elementów zrobionych tak na sicher jest drogi.
matjas
Felunek w afrykach jest zdaje się kadmowany, żółty cynk jak niektórzy mówią...
raczej są to aluminiowe felgi anodowane.
przepraszam Panowie ale czy ktoś mówił o felgach do AT?????? :/ lub innych z alu?
RAVkopytko
21.01.2013, 18:30
W Trzebnicy robią,dużo różnych rzeczy do staroci u nich widziałem.Tak jak Napisał Matjas,tanio nie będzie.
http://www.galwanizernia.kulik.com.pl/main.html
Bartasso
21.01.2013, 19:24
Roomianku a może na własnym podwórku:)
to tak z googla:)
http://www.galtech.net.pl/niklowanie.php
Roomyanek
21.01.2013, 19:47
w google znalazłam, ale że to dla mnie nowe klocki ( nie wiem czy np warstwy miedź nikiel chrom to konieczność itp... więc wolałam zapytać bardziej doświadczonych Kolegów
a niklowane będą felgi do Jawy 350 - maszynki, na której zrobiłam swoją pierwszą zagraniczną eskapadę :D oczywiście 100 lat temu hihihi
Ja w wawie tydzień temu za kierownice z klamkami od WSK dwu ramówki z 64r zapłaciłem 200 zł.Jedna felga to około 250-300zł
Bartasso - czytaj to co inni napisali wcześniej :D
Rumjanek - jeśli to było 100 lat temu to tylko nikiel :D
Ceny /jak pisałem wcześniej/ zależą mocno od stanu objektu do renowacji. Jeśli przypadkiem masz Renate na mysli Jawę TS350 to raczej proponowałbym zakup nowych obręczy - będzie taniej.
Niestety znając Ciebie spodziewam się, że kurs na 'A' robiłaś na czymś takim jak poniżej :D. Jawa 350 mówiłaś??? :D
Roomyanek
22.01.2013, 01:11
Matias, takie to dopiero sie śniły projektantom ;)
a prawko robiłam na motocyklu siedmiokonnym, z ogonkiem hihihi
Niestety znając Ciebie spodziewam się, że kurs na 'A' robiłaś na czymś takim jak poniżej :D.
Matjas, za to to chyba nasz Roomyanek powinien się obrazić...:D:D:D
Myślę, że znając mnie Roomyanek się nie obrazi :D
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.