PDA

View Full Version : Wykonawca stelazy potrzebny!!!

e200g_
29.03.2008, 14:49
Szanowne Kolezanki i Szanowni Koledzy ! W zwiazku z faktem, ze zamiaruje sie z zakupem kufrow Touratech do mojej Afri (mysle, ze czerwiec-lipiec), chcialbym sie zapytac Szanownego Grona, czy ktos nie podjalby sie wykonania stelaza pod te kufry :confused: Sprawa ma sie tak, ze ten ktory jest w katalogu wcale, a wcale mi sie nie widzi, gdyz chcialbym miec po obu stronach kufry jednakowej pojemnosci(41l), a nie chce obnizac wydechu, wiec stelaz musialby omijac ten wydech, kufry w jednakowej odleglosci od motocykla. Mysle, ze znawcy tematu wiedza o co chodzi;) Ja kupuje kufry, wszystkie mocowania i co tam jeszcze bedzie trzeba, a Fachowiec-Czarodziej dokonuje reszty :mur: . Oczywiscie omowilibysmy wszystko wczesniej, czyli jak ja to widze i jak to ma byc zrobione, cene ( dlaczego tak drogo ) , ewentualna zaliczke( napoje chlodzace musza byc dostarczane na biezaco), itp. Prosze o powazne potraktowanie sprawy :chleje: ! Dziekuje :bow: !!!

ramires
29.03.2008, 14:57
Wal do Pastora :)

chomik
31.03.2008, 08:49
Albo do Puszka....

Pastor
31.03.2008, 09:00
Wal do Pastora :)

Pastor nieczynny do odwołania. :friday:

Ropuch
31.03.2008, 09:38
A ja tak se czytam te Twoje symetryczne 41L....chlopie, Ty jak samochd bedziesz po szerokosci...obstawiam w okolicy 120cm lub wiecej !!!!!!!
Moja rada jest taka zebys przemyslal sens zakupu tak duzych puszek lub naprawde sensownie je zamontowal, bo inaczej jazda z okufrowaniem bedzie przeklenstwem !!!
Ps A Ty Pastorku starzejesz sie, czy ojcowskie obowiazki Cie dopadly...no chyba, ze w wolnych chwilach cos znowu kombinujesz....tak, zdecydowanie tak jest...ja Cie znam :) Krowa znowu dostanie jakis dodatek :)

puszek
01.04.2008, 18:58
Stelaze a la Podosek/Pastor maja od ramki do ramki 45 cm jak dobrze pamietam. Kufer 41 zega ma 28 cm...daje razem to jakies 100 cm...kiera ma około 90...wiec po 5 cm wiecej.Warto więc opuszczac wydech na dół..Daje to dużo wezsza zabudowe...

Truck
02.04.2008, 18:49
Ja kupiłem alusy i stelaże od Bonjura - pewnie więc nie będzie problemu żeby Ci Bonjur wyspawał stelaże do Touratecha. Zresztą popatrz na jego kuferki, na oko ładne jeszcze nie jeździłem pod ładunkiem ale ...
Produkcja Made in Poland i cena też tak jakby :)
http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C04%5C02%5Cbikepics-1239033-full.jpg
http://bikepics.com/pictures/1239033/ (http://bikepics.com/pictures/1239033/)

puszek
04.04.2008, 12:29
Tak z ciekawosci jaka jest szerokośc Bonjourowej zabudowy z tymi kuframi? Jakie pojemnosci sa kuferków?Podaj dokładne wymiary. Stelaz a la Podosek wymaga opuszczenia na dół wydechu i ma rozstaw 45 cm miedzy wewnetrzynmi scianami kufrów. Ale w Bonjurowym nie trzeba wydechu opuszczać..To ma swoja wartosc...

chinol
04.04.2008, 15:49
Szanowne Kolezanki i Szanowni Koledzy ! W zwiazku z faktem, ze zamiaruje sie z zakupem kufrow Touratech do mojej Afri (mysle, ze czerwiec-lipiec), chcialbym sie zapytac Szanownego Grona, czy ktos nie podjalby sie wykonania stelaza pod te kufry :confused: Sprawa ma sie tak, ze ten ktory jest w katalogu wcale, a wcale mi sie nie widzi, gdyz chcialbym miec po obu stronach kufry jednakowej pojemnosci(41l), a nie chce obnizac wydechu, wiec stelaz musialby omijac ten wydech, kufry w jednakowej odleglosci od motocykla. Mysle, ze znawcy tematu wiedza o co chodzi;) Ja kupuje kufry, wszystkie mocowania i co tam jeszcze bedzie trzeba, a Fachowiec-Czarodziej dokonuje reszty :mur: . Oczywiscie omowilibysmy wszystko wczesniej, czyli jak ja to widze i jak to ma byc zrobione, cene ( dlaczego tak drogo ) , ewentualna zaliczke( napoje chlodzace musza byc dostarczane na biezaco), itp. Prosze o powazne potraktowanie sprawy :chleje: ! Dziekuje :bow: !!!

jak chcesz kufry wal do chomika on chce jej sprzedać

Bonjour
04.04.2008, 20:56
Moje Pancerniki na stelazach mojej produkcji w wersji asymetrycznej maja 1 m szerokości. Oczewiscie z tłumikiem w górze. Bez problemu otwiera sie kanapę, bez potrzeby odpinania kufra.
Moge zrobic symetryczne stelaze pod dwa duże kufry. Robiłem juz takie Gregorowi. Nie pamiętam ile tam wyszło z szerokosci. Stelaże miały chyba 45 cm szerokości i też nie trzeba było odpinac kufra żeby zdjąc kanapę. Jak dobrze pamietam to z moimi 41 litrowymi Pancernikami szerokość wynosiła 95 cm.

chomik
04.04.2008, 21:02
jak chcesz kufry wal do chomika on chce jej sprzedać

Chinski przeca już dawno sprzedane :) mówiłem Ci sklerotyku...

calgon
24.06.2008, 12:50
Czesc Wam poniewaz od jakiegos czasu poszukuje na forum wykonawcy stelazy i gmoli do rd04 2kpl i niestety nie udało mi sie nikogo przekonac prosze o opinie na temat owych czesci produkownych przez Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca takze bardzo prosze o jakies wsparcie w tym temacie,dzwoniłem równiez do firmy holan ale na wstepie troche mnie zmiazdzyli cena. pozdrawiam.

szwedzkikucharz
24.06.2008, 16:16
.........Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca .......

Nie chcę Cię martwić ale na www jest info, że zamówienia będę przyjmowane/realizowane z początkiem sierpnia

chomik
24.06.2008, 18:51
Nie chcę Cię martwić ale na www jest info, że zamówienia będę przyjmowane/realizowane z początkiem sierpnia
Potwierdzam, gadałem z Robertem wczoraj i dopiero na początku sierpnia będzie wolny.

hero
24.06.2008, 23:27
Stelaże, zresztą bardzo dobre produkuje kolega forumowy Bonjur. A co do gmoli to szukaj czegoś fajnego i sprawdzonego na allegro i innych takich. Opinie i opisy gdzieś na forum znajdziesz wpisując w przeszukiwarkę "gmole".

{czy forma interpunkcyjna wszystkim odpowiada?}

Ronin
24.06.2008, 23:49

:Thumbs_Up:

PS. Ramiro, jak mi się dwa razy to samo klikło, to jest jakiś sposób żeby niepotrzebną kopię skasować?? czy np. mam to po prostu na pustego posta edytować?? teach me master!! :bow:

ramires
25.06.2008, 00:03
:Thumbs_Up:

PS. Ramiro, jak mi się dwa razy to samo klikło, to jest jakiś sposób żeby niepotrzebną kopię skasować?? czy np. mam to po prostu na pustego posta edytować?? teach me master!! :bow:

usunac posta moze moderator lub admin, czasem uzywaj edit i wycinaj podwojnego posta (jego zawartosc) a ja niemal 99,9% sprawdzam zawsze (kurde, za rok guru bede :D ) i usuwam takowe. takze ten powyzszy usune.

felkowski
25.06.2008, 00:50
Tak z ciekawosci jaka jest szerokośc Bonjourowej zabudowy z tymi kuframi? Jakie pojemnosci sa kuferków?Podaj dokładne wymiary. Stelaz a la Podosek wymaga opuszczenia na dół wydechu i ma rozstaw 45 cm miedzy wewnetrzynmi scianami kufrów. Ale w Bonjurowym nie trzeba wydechu opuszczać..To ma swoja wartosc...

A jakby zastosować inny wydech np cieńszy lub owalny to można by wycienić pake i zachować sylwetkę i symetrię. Zdaje mi się, że i parę kilo dałoby sie urwać

rambo
25.06.2008, 01:27
moje stelarze z ducha po przeróbkach wydechu i samym w/w mają 40cm. do tego dochodzi szerokosc kufra razy dwa. spokojnie da sie zjesc poniezej 95cm. powodzenia.

calgon
25.06.2008, 09:30
Kolega Bonjur niestety nie robi stelazy do rd04.Kolega Pastor niestety takze:-(

Stelaże, zresztą bardzo dobre produkuje kolega forumowy Bonjur. A co do gmoli to szukaj czegoś fajnego i sprawdzonego na allegro i innych takich. Opinie i opisy gdzieś na forum znajdziesz wpisując w przeszukiwarkę "gmole".

chomik
25.06.2008, 09:33

http://www.motostel.pl/kontakt.html ale do sierpnia nie ma czasu.....

Franz
25.06.2008, 10:17
Czesc Wam poniewaz od jakiegos czasu poszukuje na forum wykonawcy stelazy i gmoli do rd04 2kpl i niestety nie udało mi sie nikogo przekonac prosze o opinie na temat owych czesci produkownych przez Pana-Roberta Bartkowiaka MOTOSTEL DUH.Chciałbym takowe ustrojstwo nabyc do poowy lipca takze bardzo prosze o jakies wsparcie w tym temacie,dzwoniłem równiez do firmy holan ale na wstepie troche mnie zmiazdzyli cena. pozdrawiam.

Tyle ,ze Holan robi to już dobrze. Zmienił materiał na lepszy.Rurki mają juz nie pękać. Co jak co to jest drugi po Pastorze.Robiłem u niego do trzech motocykl w odstępach mniej wiecej co dwa lata. Jakość wzrosła wraz z przebiegiem czasu. Nie wiem czy motostel nie robi takie taśmówki jak hepco&becker czy inni podobni. widziałem toto u Mio. Godne politowania.

Pastor
25.06.2008, 10:17

Do RD03, ani do RD07 ani wogóle do niczego innego nie robię też. To tak na przyszłość coby jakichś niedomówień nie było.
Zdrowia!
:hello:

P.S.
I gmoli tez nie robię.

Franz
25.06.2008, 10:23
Do RD03, ani do RD07 ani wogóle do niczego innego nie robię też. To tak na przyszłość coby jakichś niedomówień nie było.
Zdrowia!
:hello:

P.S.
I gmoli tez nie robię.

....z pewnymi wyjątkami. :Thumbs_Up::) buziak

chomik
25.06.2008, 10:53
Zapytaj Włodara ma gmole od Duha, ja będę robił u niego na Afrykę.....

calgon
25.06.2008, 13:18
Franz miał chody to se z kolega Pastorem załatwił hehehe-spoko dogadałem wstepnie z duhem. dzieki Chomik w razie w beda miał na uwadze.

Henryk-Knox
19.05.2009, 23:18
modyfikowałes mocowanie tłumika przykrecajac stelaze , jakos niezbyt szeroko wygladaja ?

Henryk-Knox
19.05.2009, 23:22
Ja kupiłem alusy i stelaże od Bonjura - pewnie więc nie będzie problemu żeby Ci Bonjur wyspawał stelaże do Touratecha. Zresztą popatrz na jego kuferki, na oko ładne jeszcze nie jeździłem pod ładunkiem ale ...
Produkcja Made in Poland i cena też tak jakby :)
http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C04%5C02%5Cbikepics-1239033-full.jpg (http://w3.bikepics.com/pics/2008%5C04%5C02%5Cbikepics-1239033-full.jpg)
http://bikepics.com/pictures/1239033/ (http://bikepics.com/pictures/1239033/)
modyfikowałes mocowanie tłumika przykrecajac stelaze , jakos niezbyt szeroko wygladaja ?

Henryk-Knox
19.05.2009, 23:28
Hej moze ktos mi poda rozmiar samej ramki stelaza , długosc i wysokosc , moze byc do kufrów Zega lub Pancernika , prosze mi szybko podac bo jestem w fazie wyginania rurek

puntek
20.05.2009, 07:14

Wal do Randala na mojej 4 się uczył ma doświadczenie już i dobrze zrobi :)

Sławekk
20.05.2009, 12:34
Mi randal zrobil do 07 . Dobre i mocne. Polecam.
Ale on straśnie nie lubi nic wykańczć, malować itp. Myślę że na surowe da się namówić.

Henryk-Knox
20.05.2009, 23:27
Mi randal zrobil do 07 . Dobre i mocne. Polecam.
Ale on straśnie nie lubi nic wykańczć, malować itp. Myślę że na surowe da się namówić.
Wielkie dzieki jestem w trakcie robienia stelazy chodziło mi tylko o rozmiar ramki stelaza wzgledem kufra ale Podos mi juz podał parametry .

Kudłaty91
13.03.2012, 22:12
Czy ma ktoś z forum giętarkę do rur stalowych? Chodzi mi o wygięcie samego kształtu pod kufry( prostokąt) bo cała resztę sobie sam dospawam.

lukasz_vip
13.03.2012, 22:25
Czy ma ktoś z forum giętarkę do rur stalowych? Chodzi mi o wygięcie samego kształtu pod kufry( prostokąt) bo cała resztę sobie sam dospawam.

Chciałem o coś takiego pisać do Merta Parts. Bo też potrzebowałbym samą ramkę a resztę już sam sobie pospawam. Jak znajdziesz kogoś i w jakieś cenie to daj znać.

Bartas
13.03.2012, 22:34
Pawelw555 z forum XTZ: 661 271 442

lukasz_vip
13.03.2012, 22:43
Dzięki Bartas. Całkiem o Pawle zapomniałem ;]

ltd454
14.03.2012, 08:31
http://mertaspecialparts.com/ramki-do-stelazy-surowe/

Kudłaty91
14.03.2012, 10:03
A czy ktoś z forum u nich już zamawiał takie ramki? 40zł za jedną to trochę dużo tak mi się przynajmniej wydaje. Co o tym sądzicie czy lepiej potruć Pawelw555 z forum XTZ?:D

Bartas
14.03.2012, 10:16
Co za problem zadzwonić i zapytać o cenę? :)

stopa-uć
14.03.2012, 10:22
Cześć Kudłaty
Ja mam giętarkę ale łoża tylko do niektórych średnic.
Rurkę o jakiej średnicy chcesz zagiąć?
Pozdrawiam
Stopa

wasilczuk
14.03.2012, 10:38
40 zł za ramkę to normalna cena. Ostatnio robiłem takie i wbrew pozorom jest z tym sporo zabawy.

Kudłaty91
14.03.2012, 12:41
Co za problem zadzwonić i zapytać o cenę? :)

Bartas dla mnie to nie problem i dzięki za tel, czekam do wieczora na propozycję, a potem będę dzwonił po ludziach:D

Fihu
14.03.2012, 14:14
Kudłaty daj znać co i jak - i jak byś już coś zamawiał konkretnie to też odezwij się wcześniej ;)

Kudłaty91
14.03.2012, 16:03
Fihu dam Ci wieczorem znać:D też byś był zainteresowany samymi ramkami o wymiarach 35x24?:D

Fihu
14.03.2012, 19:03
Myślę że tak, ale jeszcze jutro lub w pt popytam u mnie w mieście - czasem potrafią mile zaskoczyć ;)

Kudłaty91
14.03.2012, 19:07
to także daj znać:)

Kici
14.03.2012, 19:08
A jakie rozmiary ma mieć ta ramka i z jakiej rurki?

Kudłaty91
14.03.2012, 20:38
35x24 średnica 17mm:)

Kici
15.03.2012, 09:50
Pan od rurek mi powiedział tak na oko 35-40 zl

Kudłaty91
15.03.2012, 10:52
To widzę że standard, porozglądam się jeszcze u siebie czy ktoś przypadkiem nie ma giętarki na takie średnice:)

Vooytas
15.03.2012, 12:12
Sama rurka bezszwowa precyzyjna jest droga. Tak jak pisze Wasil trochę dupcenia z tym jest.

Ja robię ramki z rurki 18 scianka 1,5 lub 2 mm

Kobra
15.03.2012, 12:35
Jak już temat odświeżony to pozwole sobie zadać pytanie-kto aktualnie wykonuje na forum stelaże? Ubiegły rok to śmiganie wokół komina, może już pora gdzieś dalej się wyrwać:)

bialypawel
15.03.2012, 14:19
Z Mertaparts ramki szybko i sprawnie, jakość też OK. Polecam.
Dotarły na 3ci dzień od zamówienia a potem 4 popołudnia rzeźbienia i dziś wieszam wyrzeźbione stelaże na motocykl.
Radość z wykonanego dzieła - bezcenna. A czy amatorkie spawy wytrzymają to przyszłość pokaże.

Dubel
15.03.2012, 14:45
Jak już temat odświeżony to pozwole sobie zadać pytanie-kto aktualnie wykonuje na forum stelaże? Ubiegły rok to śmiganie wokół komina, może już pora gdzieś dalej się wyrwać:)

POLECAM tego oto kolegę http://africatwin.com.pl/member.php?u=1118
Kupiłem kiedyś kufry do Afri, później bagarznik, osłone łąńcucha i jeszcze pare szpeji. Robota na najwyszym poziomie:Thumbs_Up:
Pozdro

Fihu
15.03.2012, 15:48
Ja dziś kupiłem kolanka Habsburskie (90stopni) 1/2 cala - ok 15mm , czarne, nieocynkowane (żeby spawik był ładny). Do tego rurka 1/2 cala nieocynkowana.
Co Wy na to?

Kudłaty91
15.03.2012, 18:46
hmm niech pomyśle Fihu...też tak robiłem w 04:D