View Full Version : Kurtka z softshellem
Cześć
Ostatnio odkryłem, że coś takiego istnieje.
Spodobał mi sie patent, że podpinka może robić za normalny softshell.
Nie trzeba ciągnąć bluzy na wyjady.
Kto więc robi takie kurtki ? Ja widziałem to w Spidi, ale sama w sobie kurtka mi nie leżała.
Kurtka powinna mieć dużo wentylacji, nawet bardzo duzo, dobre ochraniacze, sporo kieszenie i jasne kolory, gore nie jest konieczny.
Ktoś coś widział ? Znacie jakieś modele ?
Hehe, od razu pomyślałem o Spidi. Macałem ich kurtki i mi osobiście się całkiem podobały. :Thumbs_Up: Były dokładnie takie jak piszesz, tylko niestety rozmiarówka zupełnie nie dla mnie. :( Gdzie oglądałeś, w HondaPlaza?
Wiem, że gdzieś jeszcze widziałem ten patent, ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć u kogo...nie wiem czy nie Modeka któraś...
edit: Modeka AFT-Touring ma softshelową bluzę: http://www.modeka.pl/pl/produkty/#!box/aft-touring/181// jest jasna i ciekawa, ale cena... :(
Tak, oglądałem w Hondzie i tam tez odkryłem ten patent. O ile myślałem, że już wiem jaką chce kurtkę, to ta wizyta wszysko mi zaburzyła.
Modeka jakoś mi nie leży, nie mam za dobrych doświadczeń z nimi.
Rukka często ma w swoich kurtkach.
Rukka często ma w swoich kurtkach.
Trochę nie ta półka cenowa, poza tym, nigdy co prawda jakoś specjalnie się nie interesowałem, ale z tego co ogladałem rukka nastawiona jest mocno zimowo, i raczej ma mocno okrojona wentylacje.
rukka ma najlepszą wentylację, zobacz typ air. To właśnie to o czym piszemy, ma wpinkę z gore, którą można nosić osobno, plus kordura całkowicie przewiewna o specjalnym splocie. Warto poczytać. A, softschele to też często gore, albo inna membrana jakby co.
hein gericke robiło to już ponad 10 lat temu, trza by zobaczyc ich oferte
oscarFire
16.10.2012, 20:21
któraś kurteczka BUSE ma podpinkę którą można nosić oddzielnie. Nie pamiętam jaki model ale na pewno nie jest to OPEN ROAD gdyż taką posiadam.
Borewicz
16.10.2012, 23:37
Scott Stryker
Faktycznie jest jeszcze Buse STX-PRO "elegancka, wpinana podpinkę o charakterze kurtki."
No to trzeba będzie trzeba pojezedzić pooglądać, no i zastanowić się czy to wogóle ma jakieś znaczenie.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.