View Full Version : Amortyztor tył do Transalpa 650
gumbas24h
13.10.2012, 11:13
Może ktoś się orientuje czy da sie wsadzić lepszy amortyzator do Transalpa 650 zamiast fabryki i czy duzo przerabiania.
Jakieś WP Ohlinsy?
Co się ma nie dać :)
np:
http://www.ebay.de/itm/Wilbers-Federbein-Honda-XL650V-Transalp-RD-10-11-ab-00-/260507755494?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item3ca778e3e6#ht_893wt_1163
gumbas24h
13.10.2012, 12:44
Opcje z Wibersami znam chodzi mi raczej o przekladke z jakiegos KTM itp. wiem że do afryki po małych przeróbkach pasi z KTM ciekawi mnie czy do trampka tez coś wejdzie. Jak nic nie wymyśle to w zimie kupię wilbersa.
Opcje z Wibersami znam chodzi mi raczej o przekladke z jakiegos KTM itp. wiem że do afryki po małych przeróbkach pasi z KTM ciekawi mnie czy do trampka tez coś wejdzie. Jak nic nie wymyśle to w zimie kupię wilbersa.
Jak masz kasę to kup wilbersa. Nie ma się co zastanawiać.
Jak masz kasę to kup wilbersa. Nie ma się co zastanawiać.
Gumbas kup, kup, będę cię miał w ryzach...bo jak sie twa Małżowina dowie, że jej żałowałeś na waciki!!! ;)
Sorry za off, czym właściwie różni się ten wilbers ze zbiorniczkiem od tego bez, pomijając cenę? I jak to się przekłada na jego działanie?
Czy ten tańszy i tak będzie lepszy niż oryginalny?
Jako użytkownik innego zawieszenia w królowej, stwierdzam co następuje:
Mam założony w zasadzie nowy amor tylny. Kupiony na ebay.de w pudełku.
Przód USD showa 47mm, już lekko widać nawet na lagach zużycie.
Różnica w pracy jest jakby jeżdzić nowym dużym fiatem i 5 letnią subaru imprezą.
Dla mnie to przepaść.
Ten bez zbiorniczka niema regulacji prędkości szybkiego i wolnego dobicia. Tylko samo odbicie ale raczej chodzi to o niebo lepiej niż seria jak mniemam
motormaniak
13.10.2012, 20:43
Jakieś WP Ohlinsy?
ja kiedyś jak miałem trampoline 650 to próbowałem. Ale amor od trampka jest króciutki i nic mi nie przypasiło. Chyba musi być dedykowany- ale chętnie się dowiem że się myliłem..
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.