Zaloguj się

View Full Version : Woodstock Rally 2012 kto chętny???

lortprodisz
07.07.2012, 22:57
Witojcie ,

Nikogo chyba nie trzeba uświadamiać cóż to za balszoj kanciert gdzie zawsze pojawiają się motocykle :dizzy:.Wzorem lat poprzednich oczywiście i w tym roku
będzie wioska dla motongóff . fajnie było by się spotkać przy browarze w gronie ,,czarnuchów,, dlatego proponuje zrobić ,,afrykańską wioskę ,, na woodstocku rally . teren jest spory wiec problemów nie organizacyjnych nie powinno być - ja co roku mam moto przy namiocie i nikt nie buczał .
z kilkoma znajomymi zaraz po woodstocku lub w niedziele rano planujemy :at:wyjazd celem rozprostowania kości jakieś 70 km w głąb germani do miejscowości Wolennberg gdzie znajduje się muzeum techniki z okresu zimnej wojny :drif:- jest to kompletna jednostka systemu łacznosci troposferycznej BARS, w polsce było takich obiektów 5.......został sam beton:Thumbs_Down: . tiket do bunkra to koszt 13 jełrykóff wiec tragedii nie ma za 3 godziny zwiedzania . jak by ktos chciał poczytac :

http://www.bunker-wollenberg.eu/

wiec pisać kto chętny..

pozdro
Prodisz

Scorpi
08.07.2012, 06:27
Na łućstoku bede napewno. A co do wyjazdu na zwiedzanie to sie jeszcze okaze:)

lortprodisz
08.07.2012, 11:07
bandziorno,:D

okazuje się ze 13 kilometrów od Wollenberg znajduje się :drif::drif: kolejny bunkier który stanowił cześć systemu ..... trochę info::umowa:
http://www.atombunker-harnekop.de/8.html

dojazd ::at:

http://maps.google.pl/maps?saddr=Sternkrug+4++16259+H%C3%96HENLAND+Ortst eil+W%C3%B6llsickendorf&daddr=15345+Pr%C3%B6tzel+OT+Harnekop,+Lindenallee+ 1&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.62418,14.31573&sspn=0.466006,0.883026&geocode=FYfBJAMdlATVACGfO3QonB7-tSkxrcI_fsWpRzGfO3QonB7-tQ%3BFSwMJAMdnFvVACHrFlzFB4TFoSkDLdM808-pRzHrFlzFB4TFoQ&mra=ls&t=m&z=12

jak ktoś ma jakieś info co do miejsc wartych odwiedzin w okolicy Kostrzyna => pisać:priw:

kraft90
09.07.2012, 00:12
Ja będę ale niestety nie na motorze.

EmilD
09.07.2012, 07:12
Byłem w zeszłym roku, impreza naprawdę baaardzo zacna. W tym roku niestety mnie nie będzie ale polecam zlot wszystkim którzy sie wachaja :)

Belfegor
09.07.2012, 07:44
Będę siedział w Motowiosce od 30.07. mogę zająć miejsce :at:

mlody
09.07.2012, 08:43
tez bede i pomysł zwiedzana jest ok tylko nie lepiej było by wyskoczyć na bunkry np w sobotę po paradzie

Bartas
09.07.2012, 09:32
wyjazd celem rozprostowania kości jakieś 70 km w głąb germani do miejscowości Wolennberg gdzie znajduje się muzeum techniki z okresu zimnej wojny :drif:- jest to kompletna jednostka systemu łacznosci troposferycznej BARS, w polsce było takich obiektów 5.......został sam beton:Thumbs_Down:

"Polsce w okresie zimnej wojny wybudowano stacje łączności troposferycznej. System nosił nazwę BARS (ros. Leopard). Na terenie naszego kraju powstało pięć głównych punktów nadawania i odbierania sygnałów, dodatkowo stacje wspomagające.
Krąpiewo leży mniej więcej na linii między obiektami 204 i 207 oraz 202 i 206. Obiekt nr 204 znajduje się w Lipiance, k. Torunia, obiekt 207 znajduje się we wsi Suchowo, okolo 7 km na płn-zach. od Kalisza Pomorskiego. Obiekt 202 znajduje się w okolicach Chocianowa, obiekt 206 znajduje się w Łężycach k. Gdyni. Być może jednostka w Krąpiewie należała do systemu BARS"

Udostępnione do zwiedzania:
http://www.bunkierkrapiewo.pl/historia.php

Taki mały OT.

Kamyk
09.07.2012, 12:24
Ja bede ale nie motocyklem. Mozemy sie spotkac a jak, ale nie wiem czy moj stan bedzie odpowiedni, jak zwykle na W.!

Kamyk

kodanski
09.07.2012, 12:38
Będę jak co roku ale Afri zostaje w domu. To są takie trzy dni gdzie najlepszym przyjacielem jest browarek co za tym idzie motocykl to głupi pomysł na woodstocku w moim wykonaniu. Pewnikiem Afri zobaczy woodstockowe pole jakieś 2-3 tygodnie po imprezie. Kontrast jeśli chodzi o wygląd tego miejsca jest mega.
PS
Jak się jakiś Czarnuch napatoczy do mojej mini wioseczki zimny browarek się znajdzie :)

lortprodisz
09.07.2012, 16:24
Będę siedział w Motowiosce od 30.07. mogę zająć miejsce :at:

wjezdżając bramą zlotu do końca po lewej stronie miejsce byłoby ok , dokładnie na przeciw miejsca gdzie w 2011 roku były prysznice a co za tym idzie nie bedzie problemów z wyjazdem :at: a i do wodopoju blisko:haha2:jak by komu słabiej się zrobiło ....
z oficjalnej strony WOŚP wynika ze przystanek kończy się w niedziele nad ranem wiec pomysł wyjazdu na bunkry w sobotę po paradzie jak najbardziej okiej :Thumbs_Up: .jeszcze tylko musim sprawdzić :umowa: godziny otwarcia aby klamki od bunkra nie było konieczności całowania i wsio wpariadkie.
na woodstocku melduje się w środe w godzinach popołudniowych - czarna RD07a :D z saperką przypietą do prawego gmola

Belfegor
09.07.2012, 20:06
Zobaczymy jak z miejscem, ale "będzie pan zadowolony..." Generalnie w środę impreza na krawężniku przed bramą wjazdową, więc się napewno znajdziemy :friday:

mlody
12.07.2012, 10:43
wiec sobote rano zwiedzanko mi pasuje jak najbardziej bo i tak do 16godz nie bedzie chyba żadnych koncertów

Zet Johny
12.07.2012, 12:09
Jadę do Kostrzyna na Woodstock z kolega i bratem (na motórach)i chętnie zobaczymy coś więcej niż chmarę rokendrolowców.
Jak macie jakieś fajne miejsca które można zobaczyć w okolicy to piszcie bo cały czas nie będziemy słuchać muzyki.
Jedziemy już 1.08 ale mamy ponad 550 km i jeszcze opłotkami tak że wchodzi w grę 3, 4, 5 sierpień.

diverek
12.07.2012, 15:37
Jadę do Kostrzyna na Woodstock z kolega i bratem (na motórach)i chętnie zobaczymy coś więcej niż chmarę rokendrolowców.
Jak macie jakieś fajne miejsca które można zobaczyć w okolicy to piszcie bo cały czas nie będziemy słuchać muzyki.
Jedziemy już 1.08 ale mamy ponad 550 km i jeszcze opłotkami tak że wchodzi w grę 3, 4, 5 sierpień.

Jako, że szykuje mi się nieprzewidziany, dluższy urlop (firma, w której jeżdżę chyba plajtuje). Postaram się do rozpoczęcia Woodstoku, zmajstrować jakiegoś offa połączonego z pokazaniem okolicznych ciekawostek.

Padło już na priva kilka pytań odnośnie możliwości gościny u nas. Otóż. Dwa górne mieszkania, w którym gościliśmy Was w zeszłym roku, teraz mam wynajęte. Ale za domem spokojnie zmieści się kilkanaście namiotów, a w razie jakiejś mega ulewy podzielimy się tym co mamy i podłogą. Od poniedzałku biorę się za robienie nalewek, więc na pewno nie zbraknie promili.

lortprodisz
12.07.2012, 18:47
wiec sobote rano zwiedzanko mi pasuje jak najbardziej bo i tak do 16godz nie bedzie chyba żadnych koncertów

awe
przez ostatnie 11 woodstocków z rzędu przeważnie duża scena startowała o godzinie 15 , od rana leciały ogłoszenia na przemian z muzyką z lokalnego kołchoźnika , mała scena przy ogródkach:chleje: piwnych czasami dawała rade
24 na 24 hehe a za harym tybetańskim cieżko było nadążyć :blues::dizzy:
....nie wspominajac o innych atrakcjach :haha2:których nigdy nie brak na tej imprezie :Thumbs_Up:

w sobote o godzinie 12 powinna byc parada motocykli przez miasto wzorem lat wczesniejszych

Zet Johny
12.07.2012, 22:25
Jako, że szykuje mi się nieprzewidziany, dluższy urlop (firma, w której jeżdżę chyba plajtuje). Postaram się do rozpoczęcia Woodstoku, zmajstrować jakiegoś offa połączonego z pokazaniem okolicznych ciekawostek

My mamy zaklepaną bazę noclegową i sprzętową kilkaset metrów od festiwalu właśnie w jakiejś firmie spedycyjnej.
Chętnie zobaczymy coś ciekawego chociaż z naszej trójki to tylko ja się na offa piszę bo oprócz mojej AT jedzie cb1000 i elektra.

Sławekk
12.07.2012, 23:10
jeśli się uda pojawię się i ja :)

ramoneza
13.07.2012, 12:59
wrzućcie jakieś info kiedy i z z jakiego miejsca jedziecie na offa też bym chętnie dobił do ekipy enduro

diverek
13.07.2012, 14:35
jeśli się uda pojawię się i ja :)

No to powoli stronę gitarę.

krzysiek_m
13.07.2012, 19:37
Będę z kobitką na 100% na Woodstocku - na bunkra się piszemy!

Prodisz, daj mi na priv jakiś telefon. W czwartek dojadziemy wczesnym popołudniem - żebyśmy jakoś się znaleźli!

kuras
14.07.2012, 01:38
dajcie nr tel do glownego wodzireja imprezy AT ,aby sie wszyscy znalezli

fabrizio13
15.07.2012, 08:47
Jak moja ukochana bedzie miala wolne bedziemy razem, jak nie to solo, tak czy siak moja afri bedzie ;)
Diverek zostaw mi kawalek ogrodu wolnego jak to nie problem :D:D:D Grazie mille

lortprodisz
15.07.2012, 22:37
dajcie nr tel do glownego wodzireja imprezy AT ,aby sie wszyscy znalezli

jak na razie nikt nie zgłaszał sprzeciwu wiec jak wjedziesz do moto wioski
nie stawiaj motocykla na zbiorowy parking wzdłuż ogrodzenia ( czasami potrzebne jest info na bramie dla organizatorów - problemów nie robią ) tylko jedz do końca droga i po lewej stronie ujrzysz :at::at::at::at::at:

Komak
18.07.2012, 23:11
Może i ja się pojawię.Pertraktacje w toku.

EmilD
18.07.2012, 23:59
Ja bede na pewno, razem z plecaczkiem juz we wtorek wyjeżdżam z wawy :)

diverek
19.07.2012, 07:33
Plany na traskę już mam. Kwestia tylko zostaje w jaki dzień ja zorganizować. Nie będzie to mega ciężki off. Choć nie wykluczone że ze względu na opady, jakie nas obecnie nawiedzają, trzeba będzie uporać się z błotkiem. Możliwe że będzie całkiem spora przeprawa wodna. Ale to wszystko zweryfikuje na kilka dni przed Waszym przyjazdem, aby nie okazało się że potopimy sprzęty w rozmokłym bagnie:) Chciałbym pokazać wam fortyfikacje, które otaczały Kostrzyn, do tego kilka urokliwych miejsc, jakieś ciekawostki. W połowie trasy w pięknych okolicznościach przyrody planuję zmajstrować przerwę na rozprostowanie kości z ogniskiem i małym popasem. No i jak pisałem na początku. W jaki dzień to zrobić? Wg mnie idealnie byłoby aby nie kolidowało to znacząco z koncertami. Więc na pewno trzeba wyruszyć z rana. Pozostaje tylko dzień tygodnia. Czwartek, piątek czy sobota?

PS
A gdyby ktoś chciał zadzwonić do mnie to jestem pod numerem 794 660 trzy sześć 2

lortprodisz
19.07.2012, 09:02
na sobotę jest plan wyjazdu do Wollenberg no i parada - ja chętnie na mały off się piszę . .jak na razie żadne atrakcje nie są planowane na czwartek i piątek wiec może to będzie dobry pomysł na off ze zwiedzaniem okolic kostrzyna?

ramoneza
25.07.2012, 21:31
witam
pojawie sie i ja z moją panią AT nieukrywam że głównie na offik,ale dla spokojności namiocik zapakuję.
A jak mawiają stare górale
"jak bydzie piknie to i do niedzieli zostane hej
'

AmberBamber
26.07.2012, 22:52
Pany a ja tak zapytam z innej beczki. Nie śmiejta się ale jadę pierwszy raz na "łódstok" i można bez kozery wjechać moto? I jak szukać "wioski AT"?

Soltys
26.07.2012, 23:26
Motocykle zostawia się na parkingu, który jest ogrodzony i oddzielony od wioski motocyklowej siatką.
Są spore szanse że będziesz widział motocykl z namiotu, ale na samą wioskę raczej się nie wjeżdża.
W niedziele można wjechać pod sam namiot żeby się spakować i nikt nie robi z tego problemu.
Ekipę Ucką będzie łatwo znaleźć gdyż zabieramy niebieski pawilon ogrodowy :D

Scorpi
27.07.2012, 01:34
Traf tylko na wioske motocyklową a tam to już znajdziesz kogo szukasz:D

Lepi
27.07.2012, 07:20
Myślę, że sporo ludzi dojedzie dopiero w piątek. Więc wspólny wyjazd z rana to najlepiej na sobotę planować.

AmberBamber
27.07.2012, 15:07
Zajebiście :) to do zo!

diverek
27.07.2012, 17:32
Myślę, że sporo ludzi dojedzie dopiero w piątek. Więc wspólny wyjazd z rana to najlepiej na sobotę planować.

Szczerze powiedziawszy też jestem za offem w sobotę. wtedy będzie maksymalna liczba ludzi. Można jak zwykle się podzielić. Jedni jadą zwiedzac inni z lekka się pobrudzić. Ja tak czy siak opracuję jaką traskę offową.

Na razie wziąłem się za porządki za domem. Zakupiłem nowego grilla bo zeszłoroczny się wziął i skończył. Już niemal wykosiłem to, co wyrosło za domem, wiec będzie gdzie rozstawić namiot, czy postawić motura. Dzisiaj nalewam wodę do basenu więc zdąży się nagrzać.
Tak więc zaczynam Was już powoli wyglądać:) Ci co będą mieszkać u nas będą wiedzieli co, jak i dlaczego:) Natomiast Ci, którzy będą mieszkać na terenie Woodstoku, oczywiście także są mile widziani. Chociażby aby zapodać sobie jakąś kąpiel, pogaworzyć i wypić co nieco. Wiem że przybycie Sołtysa grozi marskością wątroby, ale jakoś to będzie:)

Zet Johny
27.07.2012, 22:12
... Zakupiłem nowego grilla ..... nalewam wodę do basenu
Ci, którzy będą mieszkać na terenie Woodstoku, oczywiście także są mile widziani. ...aby zapodać sobie jakąś kąpiel, pogaworzyć i wypić co nieco.

Diverek kusisz, kusisz.
Mam numer to będę dzwonił żeby Was poznać.
Mam nadzieję że mi nic nie przeszkodzi.

gwardia
28.07.2012, 10:40
Ciekawy pomysł z tymi bunkrami. Zwiedzanie bunkrów w sobotę czy niedzielę?

Dubel
28.07.2012, 12:36
No jak co roku będe i ja :D Wioskę AT znajdę :D
Diverek i obiecuje Ci że swego chonoru w tym roku nie sprawie a w ramach przeprosin Macedońskie przysmaki dowiozę :D Do zobaczenia w środę lub czwartek :D
Będe dzwonił
Pozdro

diverek
28.07.2012, 15:32
No jak co roku będe i ja :D Wioskę AT znajdę :D
Diverek i obiecuje Ci że swego chonoru w tym roku nie sprawie a w ramach przeprosin Macedońskie przysmaki dowiozę :D Do zobaczenia w środę lub czwartek :D
Będe dzwonił
Pozdro

W barku czeka na Ciebie zeszłoroczne "winko", na ten rok tez ci chyba kupię i będziesz musiał tradycje dopełnić. I to podwójnie, bo w zeszłym rozku z tego co pamietam nie za bardzo ci to wyszło:D.

Grzesiek3M
28.07.2012, 21:52
Więc i ja się zjawie.
Będzie to dla mnie pierwsza możliwość spotkania ludzi z forum, gdyż AT mam od niedawna.
Ruszam już jutro, toteż całkiem możliwe że moja Afryka będzie pierwsza na polu :)
Do zobaczenia !

krzysiek_m
28.07.2012, 23:09
Amber, przy Woodstocku jest po prostu zlot motocyklowy. Policja i porządkowi nazywają to "moto wioską". Podjeżdżasz więc pod motowioskę i dalej jak zwykle: opłata za wiazd, a w środku kilka tysięcy moturzystów z browarami.
O ile dobrze rozumem prodiża to po prostu się tam z kimś dogadali, żebyśmy mogli motocykle koło namiotu parkować ;-).

diverek
30.07.2012, 17:37
Właśnie wróciłem z terenu woodstocku. Od dzisiaj już jest zamknięty dla ruchu. Nie chcieli mnie wpuścić wiec musiałem użyć leśnych ścieżek. Spotkałem tam kolegę Grzesiek3M. Troszkę obwiozłem ich po mieście i się rozjechaliśmy. Jego dziewczę jest w pokojowym patrolu wiec ma on możliwość wjazdu i wyjazdu. Sporo człowieków już przyjechało. Zaczyna się ruch. Jutro jadę na rekonesans i ostateczne wyznaczenie trasy offu.

yuchyo
30.07.2012, 21:48
jako gospodarz - to Ty się wypowiedz jakiego plana masz
piątek:
sobota:
niedziela:

mozna zrobic tak by załapać się i na offa i na zwiedzanie?

diverek
30.07.2012, 22:07
jako gospodarz - to Ty się wypowiedz jakiego plana masz
piątek:
sobota:
niedziela:

mozna zrobic tak by załapać się i na offa i na zwiedzanie?

Hej.
Off jednak na 90 % będzie w sobotę. Czemu? W czwartek i piątek zapewne nie będzie pełnej frekwencji a w niedziele już sporo ludzi będzie myśleć o odwrocie o ile już nie będzie w domu. Dlatego ten off bedzie połączony z lekkim zwiedzaniem. Tzn. tak to rozplanuje aby przerwy robic w jakimś interesującym miejscu.

yuchyo
30.07.2012, 22:16
o której startujecie?

diverek
30.07.2012, 22:22
o której startujecie?

Myślę że o 10 rano powinno być git.

lortprodisz
30.07.2012, 22:27
Właśnie wróciłem z terenu woodstocku. Od dzisiaj już jest zamknięty dla ruchu. Nie chcieli mnie wpuścić wiec musiałem użyć leśnych ścieżek. Spotkałem tam kolegę Grzesiek3M. Troszkę obwiozłem ich po mieście i się rozjechaliśmy. Jego dziewczę jest w pokojowym patrolu wiec ma on możliwość wjazdu i wyjazdu. Sporo człowieków już przyjechało. Zaczyna się ruch. Jutro jadę na rekonesans i ostateczne wyznaczenie trasy offu.

przez ostatnie lata notorycznie miałem problemy z :at:wjazdem na wood....
i to bez znaczenia czy moturem czy autem ale jest na to patent:D

głowny wjazd na droge dojazdowa na teren woodstocku jest na wprost z drogi gdzie wszystkie samochody jadace od centrum sa kierowane w prawo - chyba kierunek szczecin .. na tym skrzyzowaniu jak by komu zabronili wjazdu ,co moze sie zdarzyc nalezy skrecic nie w prawo a w lewo - w kierunku centrum - jest to celowo zamknieta droga bezposrednio do miasta dla słuzb ratowniczycz etc... po przejechaniu jakis 200 metrów po prawej stronie jest most z betonowym murem - osobówka spokojnie przejeżdza ,dalej polna droga kawałek i mniej wiecej wyjezdzacie koło moto wioski - plus minus 200metrow - z daleka widac juz bedzie

jezeli nidy rydy w ten sposób to kierujecie sie tak jak wszystkie pojazdy czyli jadym w prawo , za jakies 300 metrow po prawej przy drodze jest zajazd , a dajej z 200 metrow po lewej jest wjazd do lasu .....beda na 100% stac tam pokojowi , motocykli nigdy nie zatrzymują , dalej przejazd przez tory , potem droga dojazdowa na parkingi za wzgórzem akademii sztuk przepieknych hehe ... jadym cały czas ta droga....mijacie harego z tybetu i tym łoto sposobem trafiacie na asfalt z którego widac moto wioske :D

jak sie uda to jurto w nocy :at:wystartuje kierunek kostrzyn wiec chłodzcie browary bo bedzie jubel :D

diverek
30.07.2012, 23:30
przez ostatnie lata notorycznie miałem problemy z :at:wjazdem na wood....
i to bez znaczenia czy moturem czy autem ale jest na to patent:D

...

Hehe znam lepszy wjazd. Zresztą co roku wjeżdżaliśmy motorami, zostawialiśmy je koło wioski i po koncertach wracaliśmy do domu. A jeśli nic się nie zmieni w systemie zabezpieczeń jaki jest dzisiaj, to znam drogę, która na upartego dojechałbym nawet pod główna scenę na motocyklu. Zapewne ktoś z pokojowego patrolu by mnie ścignął jakbym jeździł wśród ludzi, ale możliwość jest. Dzisiaj przetestowana.

lortprodisz
30.07.2012, 23:58
hehe akurat znam doskonale sciezki w koło terenu .....jeno sie kurzyło za DRerą....hahha

Scorpi
31.07.2012, 02:38
kilka lat temu jezdzilismy w sobote normalnie po terenie woodstocku i nikt nam nie zwrócił uwagi. Wtedy motowioska była jeszcze koło małej sceny.

ramoneza
31.07.2012, 20:41
Myślę że o 10 rano powinno być git.
data i godzina perfecto

diverek
31.07.2012, 21:11
data i godzina perfecto
Kiedy będziesz konkretnie?

Byłem dzisiaj na woodstocku ponownie. Na wiosce spotkałem już kilku "naszych". No i ogólnie zrobiło się na mieście motocyklowo. Co prawda większość to "armatury" ale zaroiło się dość konkretnie.

ramoneza
31.07.2012, 21:35
piątek kole 18-19 na dwa motórki się pojawimy, nie bardzo wiem jak was tam odszukać ,wszak ludków będzie bez liku ?? ,tak czy inaczej do 10 rano w sobote was znajdę

diverek
31.07.2012, 21:42
Mnie znajdziesz zgodnie ze wskazówką z afrimapy lub do nawi wbij Jana Pawła II 99 i trafisz.
Acha, dzisiaj słyszałem od Belfegora, który już się tam rozbił, że maja w tym roku od czwartku nie wypuszczać motocykli z wioski. A jak już wypuszczą do nie wpuszczą. Jak mocno będzie to egzekwowane nie wiem. Pisze tylko to co słyszałem.

ramoneza
31.07.2012, 21:55
spoko
malutki nie jestem nie zgubie się jakby co to :mobile: i wbijam się na Jana Pawła
dzięki wielkie za info

Blazimir
31.07.2012, 23:58
Silna grupa pod wezwaniem z miasta Uć tez sie szykuje. Wystarczy krzyknąć "Sołtys", polecą flugi i juz będzie wiadomo gdzie jesteśmy :D DOZO!

yuchyo
01.08.2012, 00:15
Wy powiedzcie gdzie sie zbieracie - u Diverka, czy we wiosce - w piatek i Bukartyk, i Kasprzycki i LUXTORPEDA!!!!!!
gdzie sie zbieramy w sobotę?

Blazimir
01.08.2012, 07:42
Bedziemy stacjonowac w motowiosce, do Diverka wpadniemy z odwiedzinami jesli nie bedzie problemu z wyjazdami.

Soltys
01.08.2012, 08:19
Będą problemy z wyjazdami bo biorę cytrynówkę :D

krzysiek_m
01.08.2012, 09:12
Acha, dzisiaj słyszałem od Belfegora, który już się tam rozbił, że maja w tym roku od czwartku nie wypuszczać motocykli z wioski. A jak już wypuszczą do nie wpuszczą. Jak mocno będzie to egzekwowane nie wiem. Pisze tylko to co słyszałem.

Pamiętam, że już w zeszłym roku był z tym problem jak cholera.
Nie mogę sobie przypomnieć dokładnie szczegółów - ale po zgrzewkę wody zasuwałem w końcu z buta, więc mocne argumenty musieli mieć.

Myślałem, że to przez Prodidgy i ogólny chaos jaki spowodował napływ tłumów, ale z tego co piszesz to może być jakaś "nowa jakość".

Kijo
01.08.2012, 21:48
Dzisiaj byłem na małym rozpoznaniu w Kostrzyniu. Ludziska się już zbierają, ale ogólnie to pustawo

A tu jeszcze tegoroczne rozmieszczenie:
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 6109_n.jpg

i przemyślenia pewnego gościa :) :) :)
http://www.przewodnik-katolicki.pl/nr/spoleczenstwo/zwodniczy_rock_n_roll.html

diverek
02.08.2012, 00:25
Dzisiaj byłem na małym rozpoznaniu w Kostrzyniu. Ludziska się już zbierają, ale ogólnie to pustawo

To chyba w innym Kostrzynie byłeś :) Wieczorkiem już jest sporo luda.

Ja z rana wyskoczyłem na rekonesans trasy sobotniego offa. Będzie lekkie brodzenie, delikatne błoto (choć to deficyt bo tutaj z deszczami krucho) i trochę piachu tez znalazłem. generalnie większość to twardy szuter. Nazbierało się tego zdrowo ponad 100 km. Tak więc ruszamy w sobote o 10 i bądźcie zatankowani.

majek
02.08.2012, 09:02
wrruuummmm
na szosowych gumach i z pasażerką będę z przyjemnością off-ował czy bez? :devil:

diverek
02.08.2012, 09:58
wrruuummmm
na szosowych gumach i z pasażerką będę z przyjemnością off-ował czy bez? :devil:
Bez gum nie pooffujesz:) A z pasażerka będzie raczej ciężko, więc w sumie będziesz musiał ją chyba zostawić pod opieka moich przeszanownych Kiemliczy.

fabrizio13
02.08.2012, 11:11
To chyba w innym Kostrzynie byłeś :) Wieczorkiem już jest sporo luda.

Ja z rana wyskoczyłem na rekonesans trasy sobotniego offa. Będzie lekkie brodzenie, delikatne błoto (choć to deficyt bo tutaj z deszczami krucho) i trochę piachu tez znalazłem. generalnie większość to twardy szuter. Nazbierało się tego zdrowo ponad 100 km. Tak więc ruszamy w sobote o 10 i bądźcie zatankowani.

Będę na pewno z dwoma xr 650 :D:D:D

diverek
02.08.2012, 11:33
Będę na pewno z dwoma xr 650 :D:D:D

Czekamy.

majek
02.08.2012, 12:29
wrruuummmm
no jeśli XRy przyjeżdżają to ja sobie zrobię wolne od offroadu.

jeszcze kiedyś przyjadę na kostkach! :devil:

mad.dog
02.08.2012, 15:58
wrruuummmm

Soł du aj,

Tymczasem przyturlam się na szosówkach... jak zrobię porządek z reglerem.

Kijo
02.08.2012, 19:26
To chyba w innym Kostrzynie byłeś
Ja bylem z rana ;) Chodzilo mi o to że w porównaniu do ilości osób które będą to bylo pusto

fabrizio13
02.08.2012, 22:25
wrruuummmm

HHHeeee tam marudzisz ja od 4 lat śmigam w teren z Afrą i nie ma taki tragedii wiadomo ze ja najwięcej zaliczam glebę ale do tego się przyzwyczaiłem :D:D:D Chłopaki tez z resztą :haha2::haha2::haha2:

yuchyo
02.08.2012, 23:14
chopoki - we dwojkę jedziemy z Poznania - bedziemy 15 - 16 ta
jak Was znaleźć?
- bo pewnie przy afrykach spac nie będziecie..
jakiś tel do mistrza ceremonii?
Diverek - będziem dzwonić
- w offa wjeżdzamy z nadzieją:)
ademy kurna ademy!!!!!

Ziarko
05.08.2012, 12:16
Będą problemy z wyjazdami bo biorę cytrynówkę :D

cholera mocna była, ja nie dałem rady :bow:

fabrizio13
05.08.2012, 15:36
Wielkie podziękowania dla Diverek i cała banda z Kostrzyna za organizowanie jazdę w terenie. Naprawdę warto było z wami się przyjechać, nie liczę ile razy leżałem wczoraj i na dodatek zablokowałem się totalnie w tym bagnie, jak by nie wielkiego quada:bow: nie było by szans ze by robić taką trasę :bow::D:D
Nie liczę też ile awarii wczoraj miałem :dizzy: chyba zagotowałem nowe klocki :mad: Brunetka naprawdę wczoraj mnie zaimponowała z swoją jazdę porównania z rok temu różnica jest kapitalna :Thumbs_Up::Thumbs_Up:;)
W sumie z Danekdr robiliśmy wczoraj ponad 250 km w terenie w butach miałem akwarium z rybkami i glonami. Ostatnie 16 km do Gorzowa jechaliśmy asfaltem bo ja po koleiną glebę już nie dałem rade prowadzić Afra :dizzy::lol19::lol19:
Ale UWAGA w Jeninie nawet Danekdr przyjechał całe rondo dupą :D:D:D Jadę normalnie przed nim a nagle za rondem już go nie ma :D:D na szczęście nic się nie stało:vis:
Teraz ja będę coś organizował ale na razie nic nie powiem nie długo dam znać;)
Chłopaki dawajcie fotki i filmiki :D:D:D

poniżej link do picasa

https://picasaweb.google.com/105205451103307483636/WoodstockJazdaTerenowa?authkey=Gv1sRgCJG41NqX2ZyG0 wE

.................................................. .................................................. .............................................

derka
05.08.2012, 17:30
podziękowanie dla Diverka i Brunetki za przygarnięcie na noc. zapowiadany ofik ,,bez" błotka rewelka. trasa świetna a towarzystwo ekstra.

yuchyo
05.08.2012, 17:54
też mi się dotarło już - z Fazim przedzieraliśmy się dziś przez armagedon jakis - drzewa z korzeniami latały, straż, policja, etc
- zajebiocha towarzystwo i pozdrawiam:)
szczególne ukłony dla Pani domu:):)

Brunetka
05.08.2012, 20:48
Hejka chłopaki, mam nadzieję , że każdy dotrze do domu w jednym kawałku !!!
Dzięki że mogłam się z wami przeczołgać po polu bitwy ;)
Przeżycie rewelacyjne !!! Nawet nie wiecie jaka ja jestem szczęśliwa że udało mi się przełamać do offu...
satysfakcja jest jeszcze większa dlatego , że Fabri zaliczył 3 malutkie wywrotki :) więc jest 3: 0 :haha2:
Choć wiem , że jeszcze dużo muszę się nauczyć.
Mam nadzieję, że nikomu nie przeszkadzałam, że nie jechałam jak ślimak :)

Fabrizio - Brunetka naprawdę wczoraj mnie zaimponowała z swoją jazdę porównania z rok temu różnica jest kapitalna :Thumbs_Up::Thumbs_Up:;)

Fabrizio - ja sama czuję małą różnicę , to co było rok temu a co jest teraz !!!
Strach powoli mija po tym co było.... ale nadal wiem że i tak trzeba uważać bo to boli !!!

Mam nadzieję, że będę mogła jak najczęściej brać udział w różnych offach, bo to naprawdę dużo daje !!!
Asfalty są nudne a błoto wciąga !!! :haha2:

http://www.youtube.com/watch?v=A-_KMlDLgB8&feature=plcp

Poza tym mam nadzieję, że nikomu nie było za mało spagetti :) i naleśników :) że nikt nie wyszedł głodny i o suchym .... :haha2: bo nie wiem czy 5 l cytrynówki i 5 litrów jeżynówki nie było za mało ??? :haha2:

Oczywiście za rok się widzimy w takim lub powiększonym składzie :) Zaproszenie macie dożywotnie :)

Zaix
05.08.2012, 21:41
Dojechałem bez żadnych niespodzianek(tylko trochę dupa boli od :at:)
Wielki podziw i podziękowania dla gospodarzy za gościnę takiego stada :D
Jesteście Wielcy!:bow::bow::bow::bow:

fabrizio13
05.08.2012, 21:43
Pozwolę sobie poprawić wczorajsze wynik 3-1 :umowa:
Brunetka nie oszukuj :D:D:D
Jak mi mówił Danekdr 2 lata temu nie ma enduro bez gleb dopóki sobie nic nie robimy to jest dla nas tylko szkoła która może nas zbliżyć. Widzisz Brunetka ja się nie martwię jak ktoś będzie lepsze ode mnie. Najważniejsze dla mnie to wasze towarzystwo ;)
Kur... muszę koniecznie obniżyć Afrę bo te parkingówki mnie dobijają :lol19::lol19::lol19:

Brunetka
05.08.2012, 21:46
nie było 3:1 ;)
tylko nogi mi się rozjechały na błocie... na postoju :)

A ja nie mówię że jestem lepsza od Ciebie... Tylko cieszę się że przy takim offie nic sobie nie zrobiłam :) pomimo tego że było tyle drzew w pobliżu :)

Szykuj jakiegoś offa - będę !!! :)

diverek
05.08.2012, 21:47
Dziękuje wszystkim obecnym za odwiedziny. Tym co pojechali za towarzystwo na offie. Robiąc dwa dni przed offem rekonesans na trasie miałem poważne obawy że będzie nudno. Aby choć nieco się zmoczyć musieliśmy się zdrowo naszukać kawałka błotnistej przeprawy. No ale ktoś tam w niebie chyba nas lubi i zesłał konkretna pompę na kilkanaście godzin przed naszym startem i było przednio. Szkoda jedynie że podczas tej najbardziej "wciągającej" przeprawy nikt nie wpadł na to aby wyciągnąć aparat aby to udokumentować. No i już wiemy ze powoli Brunetce będę musiał szukać jakąś Afrę. Da radę.

Ekipie z motowioski, która nawiedziła nas w piątek dziękuje za ululanie mnie do snu po południu. Sołtys cytrynówkę zrobiłeś zacną. Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki. Szkoda że to wszystko potoczyło się tak szybko.

No to do kolejnego Woodstokowiska.

danek-dr
05.08.2012, 21:54
Przyjemnie było polatać po pięknej dolinie Odry. Podziękowania dla przewodników w uniformach bundeswehry.

http://i48.tinypic.com/do9vnl.jpg

http://i48.tinypic.com/4gs1t1.jpg

http://i48.tinypic.com/11hxrsy.jpg

http://i47.tinypic.com/nn759y.jpg

http://i45.tinypic.com/15zrw3d.jpg

http://i46.tinypic.com/2ik2ly1.jpg

http://i50.tinypic.com/29fbfhj.jpg

http://i46.tinypic.com/2pzjn5u.jpg

http://i45.tinypic.com/350szn7.jpg

diverek
05.08.2012, 22:00
Pozwolę sobie poprawić wczorajsze wynik 3-1 :umowa:
Brunetka nie oszukuj :D:D:D
Jak mi mówił Danekdr 2 lata temu nie ma enduro bez gleb dopóki sobie nic nie robimy to jest dla nas tylko szkoła która może nas zbliżyć. Widzisz Brunetka ja się nie martwię jak ktoś będzie lepsze ode mnie. Najważniejsze dla mnie to wasze towarzystwo ;)
Kur... muszę koniecznie obniżyć Afrę bo te parkingówki mnie dobijają :lol19::lol19::lol19:

Chłopie ona Cieszy się tym offem jak murzyn blaszką albo zakonnica wibratorem. Najważniejsze że się przełamała po tym jej wypadku. teraz może być już tylko lepiej.

No a tak jak piszesz, najważniejsze że wszyscy wróciliśmy cali bez żadnej kontuzji ani poważniejszej awarii.

fabrizio13
05.08.2012, 22:17
nie było 3:1 ;)
tylko nogi mi się rozjechały na błocie... na postoju :)

A ja nie mówię że jestem lepsza od Ciebie... Tylko cieszę się że przy takim offie nic sobie nie zrobiłam :) pomimo tego że było tyle drzew w pobliżu :)

Szykuj jakiegoś offa - będę !!! :)

Nie będzie offa będzie coś dla naszych rodzinach ;);)
Więcej za tydzień na Lubuszanie
Czy termin 26.08 pasuję ????

No a tak jak piszesz, najważniejsze że wszyscy wróciliśmy cali bez żadnej kontuzji ani poważniejszej awarii.

No i oto mi chodziło ;):Thumbs_Up:

Brunetka
05.08.2012, 22:31
jasne

fabrizio13
05.08.2012, 22:35
Jak dam rade będę pisał o tym w piątek ciao ciao :):)

majek
06.08.2012, 01:15
wrruuummmm
offa miałem tylko własnego. za to z dwoma glebami. liczy się?
dojechaliśmy do domu po 7,5 godzinach. przeprawa przez Gorzów - masssakra.

dzięki za leżankę.

jeszcze wrócimy !

yuchyo
06.08.2012, 11:29
do dziś w pokoju wyczuwam delikatny bukiet zgniłych wodorostów:haha2:

diverek
06.08.2012, 12:44
do dziś w pokoju wyczuwam delikatny bukiet zgniłych wodorostów:haha2:

Jak masz kogoś z glonojadami w akwarium to podrzuć im swoje akwarium. jak objedzą, wysuszysz i będzie jak nowe;). Gorzej z Afri. Do akwarium może się nie zmieścić.

yuchyo
06.08.2012, 15:28
w końcu udało mi się wyprać - i to powinno wystrczyć:))
a Ty z Brunetka uważaj - że się przełamała, to cacy - ale to nie powód, by zapierdzielać z tak cenną Istotą 120 km/h po leśnych scieżkach!!! - WYORIACIE!!!!:)

jaro5000
06.08.2012, 17:32
Wielkie dzięki za gościnę. Jesteście wspaniali. Dojechaliśmy wczoraj o 23.30, ponad 2h wyjeżdżaliśmy z miasta, a potem kolejne korki na różnych zwężeniach - wniosek z tego płynie jasny: w przyszłym roku, choćby nie wiem co, to przyjadę na moto. Połączenie Woodstock'a, gościny Diverka i Brunetki, cytrynówki i całej rzeszy czarnuchów, to jest najlepsza impreza w roku.
p.s.: jeszcze raz bardzo, bardzo przepraszamy za "basen"

diverek
06.08.2012, 17:48
jeszcze raz bardzo, bardzo przepraszamy za "basen"

Basenem się nie przejmuj. Wczoraj została przeprowadzana akcja spuszczania i odmulania. Cała noc lania i jest znowu czysto.

Brunetka
06.08.2012, 18:04
w końcu udało mi się wyprać - i to powinno wystrczyć:))
:)

Mam nadzieję , że do następnego woodstocku zdążysz wyschnąć :haha2:
Bo z każdej strony zostałeś "olany" :haha2:

ramoneza
06.08.2012, 18:37
dziękuje Diverkowi i Brunecie za przyjęcie pod swój dach za jadło i napitki i za super imprezę,oczywiście za suchego offa:D najbardziej,
moja frauda z kidsami nie może pojąć że zamiast w paradzie motocyklowej wolałem się taplać w błocie, a ja pytam ,to była jakaś parada??
Szacun i pokłony dla Baśki:at:

Brunetka
06.08.2012, 18:48
moja frauda z kidsami nie może pojąć że zamiast w paradzie motocyklowej wolałem się taplać w błocie, a ja pytam ,to była jakaś parada??
Szacun i pokłony dla Baśki:at:

Ja tam Ciebie rozumie w 200 % :D mogę porozmawiać z Twoją żoną, chyba mnie zrozumie, jak kobieta kobietę :haha2:
parada woodstokowa to dla dzieci :)
My mieliśmy swoją prywatną pływająco - błotną paradę :)
I mam nadzieję , że stanie się to już tradycją , jak moje spagetti :)

diverek
06.08.2012, 18:53
I mam nadzieję , że stanie się to już tradycją , jak moje spagetti :)

Mnie Sołtys swoja cytrynówką tak ululał że spagetti pamiętam jak przez mgłę. Już lepiej pamiętam jak mościłem sobie spanko w... wannie.

Soltys
07.08.2012, 00:45
To są pomówienia ja tam żadnej cytrynówki nie pamiętam... :friday:
Brunetku i Diverku zawsze jak od Was wyjeżdżam chce mi się płakać i boli mnie serce, a potem wątroba :D
Spagetti, naleśniki i jeżynówkę bedziemy wspominać jeszcze długo.
Dziękuje Wam za klimat jaki tworzycie zawsze jak się do Was przyjeżdża.
Dziękuje również całej ekipie, która pomagała nam tą jeżynówkę unicestwić, fajnie
było was znowu zobaczyć :D
O ekipie z wioski motocyklowej nawet nie będę wspominał bo jeszcze mnie boli wątroba,
ale pod niebieskim namiotem dzięki Dublowi i Prezesowi działy się cuda...
Na przykład w czwartek budziliśmy się dwa razy:hehehe:

Mam nadzieję że za rok spotkamy się w większym gronie i będzie tak samo sielnie jak w tym roku :Thumbs_Up:

p.s. Niestety wyjeżdżając z woodstocku Artur zgubił telefon wiec straciliśmy sporo zdjęć i filmów (te z offa niestety też)...:(

Wątrobo przepraszam :p

Dubel
07.08.2012, 10:58
Witam
I ja bardzo dziekuje Brunetce i Diverkowi za goscinę:bow::bow:. Winko padlo, jeżynówka zmiękczyła głowe a kultowe spagetti bylo rewelacyjne:drif:!!!!!!!! Jeszcze raz DZIĘKUJE :bow: no i do zobaczenia :umowa:

Jesli chodzi motowioske :at: to trzeba powiedzieć że wsi nikt nie robił :p Było zacnie, trunki lały sie w ilościach dla profesjonalistów :hehehe::dizzy::D Tu tez chce podziekowac calej ekipie za mile towarzystwo:friday:, zajebista atmosfere :rules::drif::dizzy:!!!!!!!!!! Za rok nie piję :haha2::haha2::haha2::haha2::haha2::haha2:

Do zobaczenia za rok :umowa::umowa::umowa::umowa::D:blues::osy::zdrufko ::chleje::webers::friday::rules::rules::beer2::dri f::oldman::osy:

Ja juz w pracy ale noc na promie byla ciężka :vis::vis::cold::vis::vis:

MłodyUć
07.08.2012, 20:27
To są pomówienia ja tam żadnej cytrynówki nie pamiętam... :friday:
Brunetku i Diverku zawsze jak od Was wyjeżdżam chce mi się płakać i boli mnie serce, a potem wątroba :D
Spagetti, naleśniki i jeżynówkę bedziemy wspominać jeszcze długo.
Dziękuje Wam za klimat jaki tworzycie zawsze jak się do Was przyjeżdża.
Dziękuje również całej ekipie, która pomagała nam tą jeżynówkę unicestwić, fajnie
było was znowu zobaczyć :D
O ekipie z wioski motocyklowej nawet nie będę wspominał bo jeszcze mnie boli wątroba,
ale pod niebieskim namiotem dzięki Dublowi i Prezesowi działy się cuda...
Na przykład w czwartek budziliśmy się dwa razy:hehehe:

Mam nadzieję że za rok spotkamy się w większym gronie i będzie tak samo sielnie jak w tym roku :Thumbs_Up:

Sam bym tego lepiej nie ujął... Ja również bardzo chciałbym Wam podziękować i zapraszamy serdecznie do Łodzi! :)

jagna
07.08.2012, 22:05
dobryyyy,

i ja dziekuje za przygarniecie, i za nocleg i za wsio. Jeszcze nie wiecie, ale w waszym garazu wystepuja niże baryczne zwiekszajace cisnienie w czaszce. Mialem takiego offa w tym garazu o 5,31 nad ranem, ze mi wystarczylo na dzien caly. Dzieki dla killera ze mnie nie zezarl, kota Groszka za mruczneie nad uchem i dla was wszystkich wesolch gęb? Gąb? Gębów? Polska jezyk. trudna jezyk. Dzieki jeszcze raz

buziaki

jagna
07.08.2012, 22:08
o kurde, Jagna mie zaszczeli, nic jej nie mowcie...

to pisalem ja , fazik. Wracam jeszcze do domu. Aaaa, na zachod to tędy??

fazik

Blazimir
08.08.2012, 10:38
Diverku i Brunetko :bow: Szacun i dzięki wielkie za gościnę, poczęstunek i napitek. Jeżynówka stanowi silną konkurencją dla naszej rodzimej, Sołtysowej cytrynówki. Skromne, uckie progi stają dla Was zawsze otworem.

Dzięki również pozostałym Towarzyszom za wsparcie przy rozpracowywaniu cytrynówki na polu :D Do zobaczenia, mam nadzieję, niebawem :at:

Brunetka
09.08.2012, 18:52
Polecam !!!! Oczywiście tematyka woodstockowa :)

http://www.youtube.com/watch?v=GeV9x-Z35Jc

fabrizio13
12.08.2012, 16:17
LUDZIEEEEEEE gdzie filmik z offu ???? :mur::mur: dawać tutaj :Sarcastic: jeden z nas ma filmik jak wyciągają nas z błota :D:D

Zaix
12.08.2012, 16:22
no właśnie ja chce zobaczyć jak yuchyo dostaję szprycą z tylnego koła na klatę :D

Blazimir
12.08.2012, 18:07
LUDZIEEEEEEE gdzie filmik z offu ???? :mur::mur: dawać tutaj :Sarcastic: jeden z nas ma filmik jak wyciągają nas z błota :D:D

Junior (od XR) znalazł wczoraj telefon, który zaginął w zeszłą niedzielę....telefon znajdował się przez cały czas w...tylnej kieszeni kurtki (mapnik) :D więc jak chlopak dojdzie juz do siebie, to sterroryzujemu go, zeby zrzucil wszystko na komputer.

fabrizio13
13.08.2012, 12:00
Junior (od XR) znalazł wczoraj telefon, który zaginął w zeszłą niedzielę....telefon znajdował się przez cały czas w...tylnej kieszeni kurtki (mapnik) :D więc jak chlopak dojdzie juz do siebie, to sterroryzujemu go, zeby zrzucil wszystko na komputer.

No bo mafię Włoską naślę :D:D:D Czekam cierpliwie ;)

lortprodisz
13.08.2012, 18:07
witojcie ,
co tu duzo kryc było miło ale sie skończyło hehh jak juz wszystkim wiadomo obywatel Dubel wraz z towarzyszem Sołtysem podczas zorganizowanej grupy baletowo biesiadniczej popsuli Diverka wczesniej doprowadzajac do stanu niewazkosci kolegów bedacych w moto wiosce co w okolicach czwartku zaowocowało zakazem wyjazdu dla zlotowiczów na miasto hehe. w ramach informacji turystycznej telefon podany na stronach internetowych bunkra wollenberg jest nie aktualny - jakiez to było zdziwienie goscia w słuchawce gdy oznajmiłem mu swoim łamanym niemieckim ze z polski wybiera sie grupka motocyklistów bedaca obecnie na zlocie motocyklowym woodstock rally chcaca przyjechac pozwiedzac hehe ,,warum? ... i tak z 5 razy ,, ubaw wyszedł niezły gdyz okazało sie ze nr podany na stronach www jest do prywatnego mieszkania hehe. w sobote wiekszosc chetnych na wycieczke miała problemy z utrzymaniem równowagi ( patrz wyzej ) , około godziny 10 ruszylismy w kierunku kantora celem nabycia ichniej waluty zwanej ojro :) ,dalej tankowanie i kierunek Harnekop jakies 70 km od kostrzyna . po dojechaniu na miejsce odczekaniu 20 minut polacznonych z instrukcjami jak nalezy sie zchowywac pod ziemia ruszylismy na zwiedzanie podziemi . w bunkrze tym jest całkowity zakaz fotografowania niewiedziec niby czemu - wystrój wnetrz rodem z czasów wczesnego gierka hehe pełno róznosci z tamtego okresu niemniej jednak sie zawiedlismy z powodu braku ogórków kwaszonych ze szprewaldu na kuchni . miły starszy pan który nas oprowadzał po obiekcie co chwile kierował słowa ,,finger weg!,, ...to chyba jakies takie ich pozdrowienie haha . po wyjsciu na swiatło dzienne wszyscy sie wygrzewali w słoncu - w bunkrze panuje temperatura max12 stopni .....na zewnatrz było jakies 26 . dalej ukierunkowalismy sie do miejscowosci wollenberg znajdujacej sie 13 km dalej .po dotarciu na miejsce poinforrmowano nas ze nastepne zwiedzanie jest o godzinie 16 - czyli prawie 2 godziny czekania wiec udalismy sie do najblizszego miasta zasilic nieco przewód pokarmowy - zatrzymalismy sie w tureckiej jadłodajni hehe jak stwierdzili ,,Londyńczycy ,,o szefie kuchni ,, ten jest jakis podpalany wiec zarcie bedzie dobre ,, . po powrocie do wollenberg zostalismy zaproszeni wraz z motocyklami na teren zamknietego potrójnym drutem kolczastym obiektu gdzie motongi stały pod kamera - bedac w podziemiach na monitorze mielismy na nie podgląd :)
w swietlicy był króki rys historyczny postania obiektu i przeznaczenia całego systemu po czym udalismy sie na zwiedzanie obieków połozonych na ziemia ,na wszystkich mega wrazenie zrobiły samochody w stanie idealnym (niecałe 5000km na blacie ) srubka w srubke kompletne z działajacymy radiostacjami gdzie kazdy mógł wejsc zobaczyc dotknac pokrecic . jako nastepny rarytas był juz sam bunkier - udalismy sie długim na 150 metrów podziemnym tunelem do głownych 2,5 tonowych drzwi za którymi znajdowały sie schody w dół i tysiace metrów kwaratowych pomieszczeń gdzie stały tony róznej masci sprzetu ..........i tym optymistycznym akcentem zapraszam do zwiedzenia galerii ..

https://plus.google.com/u/0/photos/106232991584900986099/albums/5775755642000550897/organize

wielkie dzieki wszystkim za mile spedzony czas na tegorocznym woodstok rally ,nie bede wymieniał bo kogos mógłbym pominąc niechcacy oczywiscie - do zobaczyska w przyszłym roku

yuchyo
15.08.2012, 00:30
szkoda, że sie podzieliliśmy - dojechalismy w piatek o 18 i na wiosce nie było juz miejsca - dzieki boże!!! - bo goscinność Brunetki i Diverka była tym, czego na woodstock szukalismy:bow::bow::bow:
razem się powinniśmy..

pss: za rok dostaniesz kolejnego klapsa:)

Brunetka
15.08.2012, 16:08
Cieszę się , że mogłam Was ugościć :) starałam się jak mogłam :D Na przyszły rok myślę , że trzeba będzie kupić większy garnek na spagetti :)
Myślę , że za rok, będzie nas więcej na naszej "prywatnej wiosce motocyklowej" ;)

A co do klapsa to spróbuj ... Ale obiecuję , że oddam :haha2:

Czekam, na zdjęcia i filmiki, te które się niby zgubiły :)

yuchyo
15.08.2012, 23:24
prowokować to Ty umiesz Dziubek - aż mi serce migdałki obiło:):):)
a że mi motór zgasł - cóż - Diverka terytorium..:)

tyle megabajtow tam wypstrykanych i wiekszosc sie pogubiła?
pzdr:)
pierwszy raz odwiedziłem miasto z kompletnymi murami obronnymi - moryń - i jak mnie nie stac na ściane wschodnią - to po Waszej wycieczce planuję ściane zachodnią. o!

krzysiek_m
19.08.2012, 14:13
To i my wróciliśmy w końcu po prawie 3kkm po tym woodstocku :-).

Prodisz - dzięki za bunkry, wypas był - zminowojennych nie widziałem wcześniej.
Brunetka - dzięki za "wyłapanie" nas w Inter Marche :-), byśmy inaczej się nie poznali z ekipą stacjonującą u was :-).

Brunetka
19.08.2012, 14:44
Brunetka - dzięki za "wyłapanie" nas w Inter Marche :-), byśmy inaczej się nie poznali z ekipą stacjonującą u was :-).

No widzisz, swój swojego zawsze znajdzie :)

Widziałam Was jak jechaliście jeszcze na głównej drodze. Akurat też szłam do Inter... Więc pomyślałam, że może Was tam spotkam :)

Trochę byłeś zdziwiony , że jestem w temacie Afrykańskim:D
Mam nadzieję, że Twoja dziewczyna nie była zła jak Ciebie zaczepiłam :D

krzysiek_m
19.08.2012, 16:18
Zdziwiony byłem i zawinięty jak domek od ślimaka.
Raz, że po wycieczce bunkrowej, dwa, że zaopatrzeniem dla tych co carslberga nie lubili i mnie tu jeszcze jakieś dziewczyny zaczepiają :-).
Asia pozdrawia waszego nowofunlanda :-).

diverek
28.08.2012, 19:18
Pochwalony.
Melduję że czynię już przygotowania do akcji Woodstock 2013. Mianowicie:
- jeżynówka już zalana spirytem
- malinówka jak powyżej
- śliwowica a właściwie nalewka ze śliwek zalana spirytem - ilość i moc zostanie ostatecznie przygotowana w wersji dla wyczynowców :)
- porterówka już gotowa (ciekawe czy dotrwa rok?)

Ze względu na klęskę urodzaju śliwek, myślałem żeby zrobić z nich zacier i przepędzenie. Ale ostatecznie kupiłem spiryt i zalałem.

No i aby dotrwać w zdrowiu przez nadchodząca zimę pozwoliłem sobie na nalewkę czosnkową, tzw likarstewko:)

Porobiłem trochę fotek i myślę że jak się ogarnę wrzucę w innym poście. tak na poszczucie i narobienie smaka:)

PS. 9-setny post i w jak zacnym temacie:)

fabrizio13
10.09.2012, 21:56
No i filmik z offu nadal nie ma wielka skoda :mad::mad::mad: