PDA

View Full Version : Zielona Karta Kazachstan i Mongolia

Granda
28.06.2012, 13:13
Witam!
Mam pytanko odnośnie zielonej karty na Mongolię i Kazachstan.
Otóż, we wtorek byłem w PZU dopytać.Mam od nich zieloną karte ale nie ma na niej zaznaczonej Mongoli i Kazachstanu.Szanowna Pani specjalistka ds. obsługi klienta zarzekała sie że katra jest uniwersalna i jest aktywna w w/w krajach.Dzwoniła też do centrali ale nie dała mi jasnej dopowiedzi, czy jest aktywna czy nie!więc nie wiem!!Co robić?Jechać na tej?Może na granicy można wykupic zielona karte?

Proszę o pomoc!
Pozdrawiam

Lepi
28.06.2012, 13:22
I tak nie ważne, co Ci odpowiedzą w PZU choćby z najwyższego stołka. Ważne co Ci powiedzą na granicy. Jechać.

Elwood
28.06.2012, 13:51
W KAZ wykupujesz na granicy.
W Mongolii nie wiem, jak teraz. Zapewne też.

jawy88
28.06.2012, 14:11
kazachstanu niema w zielonej karcie 2 tygodnie za auto 300 rubli 520rubli za miesiac(rubel na granicy z rosja nailepsza waluta na dolarach euro zawsze chca cos przyciac ) ...niestety niewiem ile za motor .. pytaj sie kierowcow polskich tirow i ukrainskich to ci doradza.. miesiac temu kurs kantorowy za dolara w kazachstanie 147tenge unikaj roznych sprytnych posrednikow bo to naprawde przyjazdne kraje i za darmo tez pomoga...

http://www.youtube.com/watch?v=YWAIjkpDGuw&list=UURT8si-UEvd8gbCbxbRpbtw&index=1&feature=plcp

Granda
28.06.2012, 21:03
Dzięki za info. ZDRÓWKO!!!