View Full Version : problem z odpaleniem
Krzysiek009
02.06.2012, 18:40
Mam problem Honda nie pali mi na jeden cylinder. Potrzebuje cewki tanio możecie coś doradzić, nawet kable zamieniałem na cewce i nie odpala a 2 dni temu pracowała normalnie.Pomocy jak ktoś ma cewki do rd03 na sprzedaż to proszę o kontakt tel.513075703. W ogóle nie ma iskry pomóżcie
Moduły sprawdź najpierw a później cewki.
Pozdro
Dubel dobrze gada masz dwie świeczki na garnek 4 cewki ale tylko dwa moduły zamień je miejscami zobacz co powie obrotomierz.
Nie chce zagadać jednym grarku?
szymon25
24.08.2012, 14:06
a jezeli po zamianie modułów obrotomież nie działa to co to znaczy?
Oznacza to że jeden moduł masz padnięty prawdopodobnie. To tylko jedna z przyczyn, poniewaz obrotomierz jest sterowany impulsem z modułu o ile sie nie myle.
Mi tez nie działał jeden garnek - wymieniłem wtedy moduły (mam zapas przynajmniej) i regler forumowy załozyłem od Raf - wszystko pięknie działa.
PS: Mam cewki na sprzedaż - mam cały kąplet, sprawne.
Mam podejrzenie, że padł mi moduł. Przerywa pow. 5000 obrotów. Jest jakiś sposób na sprawdzenie bez podmianki?
Mam podejrzenie, że padł mi moduł. Przerywa pow. 5000 obrotów. Jest jakiś sposób na sprawdzenie bez podmianki?
W takiej sytuacji przyjrzałbym się dokładniej filtrowi powietrza, gaźnikom i ewentualnie zaworom.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.