View Full Version : Problem z linką gazu
Krzysiek009
30.04.2012, 22:17
Witam mam problem z linką gazu w rd03 po dodaniu gazu na full gaz się blokuje , nie wraca z powrotem tak jakby linka się postrzępiła i nie odbijała ,
jak sie da gazu na maxa to trzeba pomóc mu wrócić co mam robić. kupić drugą linkę?czy rozebrac i zobaczyc bo nie rozbierałem i nie wiem która poszła otwierająca czy zamykająca pomóżcie prosze:confused::mur::bow:
Rozkręć rolgaz i zobacz która się zacina. Jak będą obie chodzić luźno, to starannie skręć do kupy. Powtarzaj do skutku ;)
Przy okazji jak będziesz miał rozkręcony rolgaz nasmaruj linki czymś coby były nasmarowane.
Wymień obie bo jak jedna poleciała to tylko patrzeć jak druga klęknie.
PROBLEM?! Utkwiłeś na trasie? To jest sprawa życia i śmierci? Potrzeba Ci natychmiastowej pomoc?
A może by tak temat odpowiadał bardziej zawartości postu?
Krzysiek009
01.05.2012, 21:09
pomogło nasmarowałem i obeszło się bez wymieniania linek poniewaz sie zagiela i nie wracala z powrotem nasmarowalem i chodzi jak nowa
:at:
nalezało by tu jeszcze zaznaczyć ze w wafrykch czesto zdaza sie złe złozenie rolgazu a dokłądniej plastikowej prowadnicy linek wewnątrz. Afrykański rolgaz jest dośc delikatny i wiele osób już potwierdziło ze nienalezy smarować powiezchni styki rolgazu z kierownica. Opory jakie stawia smar na takiej powierzchni potrafią skutecznie spowolnic odbijanie rolgazu. Najlepiej smarowac tylko linki i prowadnice a kiere i rolgaz wytrzec do sucha...
A ja dodam od siebie, że może to być ocierająca guma manetki o koniec kierownicy... Dwa miesiące się nad tym głowiłem ( i nie tylko ja), wymieniłem obie linki, rolgaz i ślizg :) Okazało się, że na darmo.
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.