View Full Version : Wyprawa z Polski do Brazylii "Volta ao Mundo" - Trzy pasje, dwóch facetów, jeden cel! [Sierpień 2012]
Czołem Afrykanerzy!
Inspirowany pasjami, w nadchodzącym sierpniu 2012, wyruszam z ziomem na niezwykłą wyprawę "Volta ao Mundo" co w wolnym tłumaczeniu znaczy "Wokół Świata". Prawdę mówiąc jedziemy wzdłuż i wszerz Świata aby dotrzeć z Warszawy do miasta Salvador w Brazylii ! :D
Zapraszamy na nasz świeżutki Fan Page gdzie dowiecie sie więcej o nas, o samej wyprawie oraz o przygotowaniach ! Wejdź i polub nas! :D
http://www.facebook.com/Wyprawa.VoltaAoMundo
Pozdrawiam,
Jastrab
No i piękny plan. Ciekawa trasa i hasło, co to Was zainspirowało do podróży. Będę trzymać kciuki za pomyślność całości.
Wrzucajcie jakies fotki lub info z trasy. Nawet jeśli ma być rzadko.
Powodzenia
Dzięki Ola! Więcej o pasjach wkrótce na stronce, którą chcemy postawić w ciągu najbliższych kilku dni. Ostatnie poprawki w toku ;) Będę informował.
Będziemy oczywiście relacjonować :) Nie wiem jak z dostępnością netu po drodze ale mamy nadzieje że nie najgorzej.
Salvador, bardzo ciekawe miasto. Kiedyś największy targ niewolników na całą Amerykę Płd.
Na małym starym ryneczku, na rogu jest taka sklepo- knajpa gdzie polecam spróbować tzw. Calavinio (różne mieszanki winiaków z różnych owoców) Polecam promenadę w Salvadorze ze stara latarnią morską oraz tzw okrąglak różną cepelią.
Ważna sprawa, jeśli będziecie poruszać się po mieście polecam taxi bo bezpieczniej. Również będę w sierpniu w Brazylii tylko że zawodowo :(
Udanej wyprawy
Dzięki Seaman! Na pewno spróbujemy :) Napiszemy czy smakuje nadal dobrze ;)
A poza tym...
W świąteczną niedzielę odpaliliśmy stronkę WWW wyprawy także zapraszam na www.voltamundo.pl (http://www.voltamundo.pl/)
Znajdziecie tam więcej informacji o projekcie i przede wszystkim BLOGa. Na chwile obecna zawiera trochę informacji z przygotowań, docelowo będziecie mogli tam śledzić relację z wyprawy okraszoną fotkami !
Dla nielubiących czytać - zapraszam jutro przed telewizor gdzie w porannym programie "Kawa czy herbata" na TVP1 opowiem to i owo razem z drugim uczestnikiem. Emisja programu 06:00 - 08:00. Na antenę mamy wejść ok 6:30-6:40 :)
To tyle! Dzięki! :)
Mam mieszane uczucia czytając o takich przedsięwzięciach, ale ....... życzę powodzenia. :Thumbs_Up:
Mam mieszane uczucia czytając o takich przedsięwzięciach, ale ....... życzę powodzenia. :Thumbs_Up:
Dlaczego mieszane ?
Ja mam bardzo proste uczucie, głęboką zazdrość ;PP
Koledzy już lepią foty, jak wyjęte z folderów reklamowych :drif:
http://voltamundo.pl/index/wp-content/uploads/2012/09/IMG_3486.jpg
Skąd oni tam mają internet, że co chwilę jest kolejna relacja z obszerną galerią? :confused: Ciekawe, czy ich ten junak dojedzie :D
bliźniak
22.09.2012, 20:33
Ciekawe, czy ich ten junak dojedzie :D :haha2: dojdzie na pewno - w końcu ma 5 par butów ;)
a chłopakom tylko pozazdrościć!!
Jedna fotki ze startu
33934
mieli jechać bmwkami ale przekonali się jedna do sprzętu made in japan