View Full Version : Jasna Góra 2012
grucjano
04.03.2012, 12:06
Czy w tym roku ktoś z afrykanerów zjawi się na otwarciu sezonu na Jasnej?
Do wiadomości wybierających się w tym roku na Zlot Gwieździsty do Częstochowy, zamieszczam plan organizatora, jakim jest od 2004r
MIĘDZYNARODOWY MOTOCYKLOWY RAJD KATYŃSKI.
Warto wiedzieć kto, gdzie i po co zaprasza :).
"Rozpoczęcie Sezonu Motocyklowego w 2012 roku, IX Zlot Motocyklowy im. Księdza Ułana, Zdzisława Peszkowskiego, Jasna Góra 2012, odbędzie się w dniach 14-15 kwietnia.
35 tys. motocykli i 50 tysięcy uczestników, to bilans policji z zeszłego zlotu.
W sobotę 14 kwietnia:
O godz. 14:00 w sali Św. Józefa, będzie pokazany film “HISTORIA ROJA”
i spotkanie z twórcami filmu. Więcej szczegółów http://www.historiaroja.pl/
18:00 w sali Ojca Kordeckiego, koncert Lecha Makowieckiego i wspólne śpiewanie polskich pieśni żołnierskich.
21:00 Apel Jasnogórski.
W niedzielę 15 kwietnia
od bladego świtu zbieramy się na Górce Przeprośnej (namioty można rozstawiać już w sobotę)
10:00 ruszamy do Jasnej Góry.
O godzinie 9:30 droga na Górkę Przeprośną od strony Częstochowy będzie zamknięta. Spóźnieni motocykliści gromadzą się na Starym Rynku, przyległych ulicach i dołączają na końcu kolumny. Niedopuszczalne jest włączanie się do jadącej kolumny. Jest to niebezpieczne.
Jesienią ubiegłego roku na jasnogórskich błoniach przeprowadzono renowację trawy. Ponad 50% powierzchni będzie w tym roku niedostępna dla motocyklistów.
Policja częstochowska przygotuje zastępcze parkingi na przyległych do Klasztoru ulicach. Gorąco Was proszę, nie zniszczmy tej pracy, nie wprowadzajmy motocykli na ogrodzone miejsca. Za rok, na X Jasnogórskim Zlocie, całe błonia będą już dla nas dostępne, będzie jeszcze piękniej.
O 12:00 Msza Święta. - Kazanie wygłosi ks. płk Sławomir Żarski
Podczas zlotu, tak jak każdego roku, będzie przeprowadzona zbiórka pieniędzy dla najbiedniejszych z nas, dla Polaków którzy pozostali na Kresach Rzeczypospolitej. Jeżeli dasz co najmniej 20 zł. otrzymasz pamiątkowy znaczek. Znaczek można otrzymać tylko podczas trwania Zlotu, od wyznaczonych motocyklistów którzy będą mieli identyfikator a pieniądze będą wkładane bezpośrednio do puszki.
Proszę również o przywiezienie zabawek dla dzieci z sierocińców na Kresach Rzeczypospolitej.
Policję częstochowską wspierają kluby motocyklowe –
KNIGHT RIDERS – LODZ –
i
PROSPECT GREMIUM MC - Czestochowa -
Im należy się podporządkować na na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej.
Przypominam że podczas trwania zlotu, na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej, niedopuszczalny jest jakikolwiek handel i promocja polityczna.
I jeszcze jedna prośba – jeżeli nie potrafisz zachować się w kościele - nie przyjeżdżaj – Jasnogórski Zlot nie jest dla Ciebie."
lukasz_vip
04.03.2012, 17:53
LUBLINIEC jak zawsze co rok obowiązkowo ;]
Napisał Tomek "Warto wiedzieć kto, gdzie i po co zaprasza"
Dodam od siebie, bo już wiele widziałem.
Żeby wszyscy czuli się dobrze na uroczystym rozpoczęciu sezonu . Nie przeszkadzało im kazanie w obronie ojczyzny, a przeszkadzało picie piwa i jedzenie w czasie mszy .
Zamieszczam piosenkę Lecha Makowieckiego która określa też charakter spotkania, zwiększy świadomość uczestników i pozwoli podjąć włściwą decyzje.
http://www.youtube.com/watch?v=6gfbf9wevR0
jakby nie patrzec to jest Msza ŚW i trzeba zachowac odpowiedni szacunek i zachowanie przez to 1,5h ale byłem w tamtym roku i debili nie brakowało którzy przyjechali dla lansu i pogadac. W tym roku tez się wybieramy razem z afrykanczykami z Kalisza i nie tylko.
jakby nie patrzec to jest Msza ŚW i trzeba zachowac odpowiedni szacunek i zachowanie przez to 1,5h ale byłem w tamtym roku i debili nie brakowało którzy przyjechali dla lansu i pogadac. W tym roku tez się wybieramy razem z afrykanczykami z Kalisza i nie tylko.
Dobrze gadasz zawsze i wszędzie trzeba wiedzieć jak się zachować aby nikogo nie urazić .
Pojadę i w tym roku ale coraz bardziej mi nie leży ta impreza
robertG7
05.03.2012, 12:32
Dobrze gadasz zawsze i wszędzie trzeba wiedzieć jak się zachować aby nikogo nie urazić .
Pojadę i w tym roku ale coraz bardziej mi nie leży ta impreza
To po co jedziesz i w tym roku?
Nie leży, bo coraz bardziej patriotyczna?
don_Pedro
05.03.2012, 12:53
Przypominam że podczas trwania zlotu, na Jasnogórskich Błoniach i na Górce Przeprośnej, niedopuszczalny jest jakikolwiek handel i promocja polityczna.
Rozpoczęcie sezonu na Jasnej Górze robi ogromne wrażenie. Za pierwszym razem. Pielgrzymowałem tu 4 razy z rzędu. Byłem zawiedziony, że ubiegłoroczna homilia nie uczyła, jak stać się lepszym (duchowo) motocyklistą. Nie spodobało mi się, że ktoś interpretuje moje intencje. Osoba głoszącego kazanie daje nikłą nadzieję, że w tym roku będzie inaczej. Z całym szacunkiem dla organizatorów, chętnie ustąpię miejsca innym i pojadę uczestniczyć we mszy św. w cichym, wiejskim kościółku.
To po co jedziesz i w tym roku?
Nie leży, bo coraz bardziej patriotyczna?
Z patriotyzmem to raczej niezbyt wiele ma wspólnego... To ma być msza święta i chwila wyciszenia, a nie bełkot w kazaniu i wciskanie propagandy.
Po ostatniej mszy w Częstochowie i małym niesmaku myślę, czy nie pogadać z księdzem motocyklistą z Prudnika i nie zorganizować mszy.
Klimat fajny, bo msza odbywa się w grocie. Byłoby raczej kameralnie dla niewielkiej ilości motocykli, bo miejsca tam dużo mniej niż w Częstochowie.
Co roku są tam zloty i takie msze się odbywają.
Panowie ostatnio było w nawiązaniu do Smoleńska, wiec mysle że w tym roku bedzie ok.
... Nie spodobało mi się, że ktoś interpretuje moje intencje. Osoba głoszącego kazanie daje nikłą nadzieję, że w tym roku będzie inaczej...
Cieszę się, że zwróciłeś na to uwagę.
Dla tych, co jadą na kazanie:
W zeszłym roku był to ks Małkowski. Wystarczyło czytać ze zrozumieniem i nie byłoby nagle zawodu z jego stałych socjologicznych wywodów.
To nie jest wątek z żalami, jak było w 2011.
W tym roku zaproszony jest ks. płk. Żarski, Zastępca Biskupa Polowego WP. Znam go od lat osiemdziesiątych i do dziś szanuję za stałość poglądów i wartości.
Nie wiadomo, jaki będzie temat kazania.
Wiemy, jakie konsekwencje poniósł za homilię w czasie mszy z udziałem prezydenta, w Święto Niepodległości w 2010. Warto posłuchać tego kazania, wiedzieć, co się po nim stało i samemu ocenić.
http://youtu.be/080NZ0uW8qI
Agitacja na zlot, ani polemika o wartościach nie jest moim celem.
Wątek czytają Ci, których to interesuje i chodzi mi o ich świadomy wybór.
Życzę wszystkim, żeby znaleźli właściwą sobie formę uczestnictwa i wrócili z powiewem wiosennej świeżości. :)
my z Bydzi się tyż wybieramy :)
jak nie sypnie śniegiem albo lunie dyscem to się wybieram, z KRK w niedzielę rano
ATomek, z całym szacunkiem ale biskup polowy, kapelan, cała instytucja kościoła + wojsko coś nie ten teges... to tak off top trochu
Leon. Nie mam patentu, ni monopolu na wiedzę w tych tematach. Po prostu obserwuję i interesuję się długo, zanim zbuduję swoją postawę wobec jakichś wartości. Lubię wzorce osobowe i akurat w tym wątku pojawiają się postacie księży 'fachowców'.
Samo słowo 'ksiądz' jest nietypowe, trudne na tym Forum. Dobrze, jak się pojawia w kontekście dalekiej wyprawy motocyklowej. O! Przyjmie po nocy, gdzieś, poza cywilizacją, gdzie da schronienie, jeszcze flaszkę postawi, bo jest :Thumbs_Up:. Zresztą, sam dziduje na motocyklu i nawet zrobi zlota :). A na kazaniach powie o trudach motocyklowego życia. Swój chłop!
Fajny temat na inny temat, bo tak wielu jest wśród nich podróżników, pasjonatów przeżyć lub wiedzy. Jak jest Człowiekiem- mówić o nim, brać przykład, jak Dziadem- :vis:
Pomysłodawcą Rajdów Katyńskich i w konsekwencji Jasnogórskiego Rozpoczęcia sezonu jest Ks. Zdzisław Jastrzębiec Peszkowski.
To jego zawołanie miałem w swojej forumowej stopce od pierwszego dnia na tym Forum, do niedawna. W jego ustach "Alleluja i do przodu" brzmiało należycie. Niestety mocno nadużyte w czasie przez innych, straciło swój pierwotny wydźwięk, który zawsze będę pamiętał z pierwszych zlotów na Jasną Górę od 2oo4. To Ks. Peszkowski witał nas herbatą z wojskowego termosu, na częstochowskim rynku, gdzie w deszczu się spotkaliśmy. Wystarczyło zamienić z nim zdanie i było wiadomo, że to wielki Polak. Dawny ułan, więzień Kozielska, żołnierz Andersa na całym wojennym szlaku i dopiero po latach ksiądz, kapelan domowy papieża, duszpasterz harcerzy, inicjator pamięci Rodzin Katyńskich w Golgocie Wschodu i budowy Memoriałów w Katyniu, Charkowie, Miednoje.. Do końca człowiek, z którym każda rozmowa była lekcją dobrego wychowania i patriotyzmu.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zdzis%C5%82aw_Peszkowski
Tak zwykle jest, że komuś trzeba zaufać.
To też trochę odpowiedź na mieszanie się , powiązanie kościoła z codziennym życiem. I odpowiedź na pytanie, czy choćby samo miejsce zlotu, mocno zakotwiczone w naszej historii upoważnia do nawiązania do ważnych tematów. Później robi się z nich agitację polityczną, patriotyzm inaczej i takie tam.
Kiep ten, kto nie ma swego zdania i daje się urobić.
Są wartości ponad wszystkie, które każdy z nas musi wybrać, bo jesteśmy ludźmi wolnymi. Amen :)
Panowie, bardzo bym prosił aby ten wątek nie zamienił się w dyskusję religijno-polityczną. Wątek dotyczy zlotu i niech takim pozostanie.
Tomek , nic dodać nic ująć :Thumbs_Up:
Może tylko tą piosenkę http://www.youtube.com/watch?v=rQSdONgTPeA
Czosnek nie będzie dyskusji religijno - politycznej. Wszystko zostało powiedziane.
Dyskutowaliśmy tylko o świadomym uczestnictwie lub o świadomym nie uczestnictwie. Co by wszyscy byli zadowoleni i rozpoczeli sezon tak jak chcą. Nie przeszkadzając sobie na wzajem.
Grucjano! I ja się wybieram! :)
Moja propozycja wspólnego spotkania to sobota, po Apelu. Jedziemy na Przeprośną Górkę, stawiamy namioty, grzejemy przy ognisku świńską kiełbasę i mszalne wino :)
Z rana Grucjano prowadzi nas swoimi ścieżkami :at:, wracamy na mszę.
grucjano
08.03.2012, 22:21
To świetnie w końcu kogoś poznam z branży :D jak już kilka osób sie zadeklarowało :) To w sumie będzie mój pierwszy zjazd :)
Grucjano! I ja się wybieram! :)
Z rana Grucjano prowadzi nas swoimi ścieżkami :at:, wracamy na mszę.
Moje ścieżki jeszcze nie istnieją :D bo moto kupiłem z końcem roku 2012 i jeszcze się drogi nie utarły :D ale przypuszczam ze wszyscy polecą na OLSZTYN na zamek , Złoty Potok i takie takie...coś sie wymyśli raczej nie powinno wiać nudą :PP
tak na marginesie to najprawdopodobniej w ogóle nie będzie się dało wjechać na błona przed szczyt Jasnogórski;/ dzisiaj tam przechodziłem iż wracałem z Intermotorsa ;/ i prawie cały plac jest po ogradzany i trawa posiana ;/ wiec powątpiewam ze do 14-15 kwietnia coś z tego będzie ...
A co do umówienia się to myślę ze wszyscy z Forum się jakoś spotkamy, Ci co oczywiście się zjawia... ja się jeszcze dokładnie zapoznam z rozkładem całego dnia, bo tak generalnie to nie planowałem planować :D :dizzy:
od kiedy smigam na afri, to jestem tam co roku,z roznymi ekipami... w tym roku raczej tez podjade w niedziele
Czarek40
13.03.2012, 00:20
Panowie, bardzo bym prosił aby ten wątek nie zamienił się w dyskusję religijno-polityczną. Wątek dotyczy zlotu i niech takim pozostanie.
Nic z tych rzeczy...
Cz-wa to jedno z unijnych miast!!! Miasto kultu religijnego...
to troszkę stary film ale nadal aktualny..
Ii0twE5YpA8
A tu muzyka która pasuje do klimatu alei NMP w NASZYM mieście..
http://bjcs8730.wrzuta.pl/audio/9RIAQQnVu1O/potop_-_na_oslep
;)
15.03.2012, 22:43
Uwaga !! Własnie dostalem newsa ,że w tym roku organizatorzy , czyli Stowazyszenie Miedzynarodowy Rajd Katyński przenosi w tym roku zlot do Gietrzwałdu koło Olsztyna.
falcon500
15.03.2012, 22:48
wspomniany news
No i się narobiło.
Każdego roku zapraszając w imieniu organizatora podkreślałem, że zlot, o którym tu mówimy, jest bez komercji. I osobiście uważam, że odróżniało go to od całej masy innych.
Kilka lat temu pojawił się w Częstochowie w tym samym czasie inny zlot, na który zapraszała fundacja Młodzi-Młodym, ale taki z zapłatą za wjazd, z kiełbaskami itd, pojawił się nawet słynny eurodeputowany z agitacją (ten sam, o którego wypadku motocyklowym mówiła cała Polska). Mimo ciągłego wzrostu frekwencji na Jasnogórskich Błoniach, pojawiły się głosy, że to już nie ten sam zlot, co w 2004-2007 roku. Wielu motocyklistów jechało nie wiedząc już- kto i po co zaprasza. Stąd cierpliwie tłumaczyłem co rok, jak to jest z tym Radosnym Rozpoczęciem Sezonu.
Niestety, z osobistym smutkiem informuję, że w roku 2012 zlot w Częstochowie się nie odbędzie.
Wklejam najświeższą informację organizatora wraz z jego oświadczeniem o zmianie miejsca:
Cyt:
"JASNA GÓRA 2012 w GIETRZWAŁDZIE
IX Motocyklowy Zlot Gwiaździsty
im. Księdza Ułana ZDZISŁAWA PESZKOWSKIEGO
Radosne rozpoczęcie sezonu motocyklowego
w dniach 14-15 kwietnia 2012 roku w GIETRZWAŁDZIE k/Olsztyna,
w niezwykłym miejscu, gdzie w 1877 roku Matka Boża objawiła się polskim dzieciom i kiedy Polakom pod zaborem pruskim
PANI JASNOGÓRSKA JEDZIE Z NAMI, jadą Ojcowie Paulini.
Ojcowie Paulini i Stowarzyszenie Międzynarodowy Motocyklowy Rajd Katyński serdecznie zapraszają wszystkich motocyklistów.
Program zlotu:
14 kwietnia (sobota):[/B]
- godz. 18.00 – spotkanie motocyklistów połączone z koncertem pieśni patriotycznych w wykonaniu Lecha Makowieckiego i wspólnym śpiewaniem (o godz. 21.00 – Apel Jasnogórski).
- namioty rozstawiamy w miejscach wskazanych przez organizatorów.
15 kwietnia (niedziela):
- od świtu zbieramy się na błoniach w Gietrzwałdzie.
- godz. 11.00 – uroczyste wyniesienie Matki Boskiej Częstochowskiej na błonia gietrzwałdzkie.
- godz. 12.00 – Msza Święta i poświęcenie motocykli.
Jak każdego roku Motocykliści proszeni są o przywiezienie ze sobą zabawek, które zostaną przekazane dzieciom w sierocińcach w Polsce i na Kresach Rzeczypospolitej.
Przypominamy, że podczas trwania zlotu niedopuszczalny
jest jakikolwiek handel i promocja polityczna!
Treść oświadczenia:
OŚWIADCZENIE
Już od 9 lat na Jasnej Górze zbierają się motocykliści, aby prosić Jasnogórską Panią, Królową Polski, o opiekę i bezpieczny sezon motocyklowy. Każdego roku, w trzeci weekend kwietnia na Jasną Górę przyjeżdżają motocykliści z całej Polski a również z Węgier, Ukrainy, Litwy i innych krain. W ostatnim, VIII Jasnogórskim Zlocie im. Księdza Ułana Zdzisława Peszkowskiego, uczestniczyło ponad 50 tys. osób i 35 tys. motocykli. Policjanci z Komendy Głównej jak i z Miejskiej w Częstochowie, zwracali uwagę na wzorowe zachowanie się i samodyscyplinę motocyklistów, uczestników tego zlotu. Cechą wyróżniającą Jasnogórskie spotkania od innych zlotów motocyklowych, jest zakaz handlu i promocji politycznej.
Tylko Jasnogórska Pani i motocykliści. To stwarzało niezwykłą atmosferę i nadawało szczególne znaczenie temu spotkaniu. Pomijany milczeniem przez media, Jasnogórski Zlot Gwiaździsty, stał się największym zlotem motocyklowym w Europie.
Wiedzieli o tym kolejni prezydenci Częstochowy, wiedział i Pan prezydent Krzysztof Matyjaszczyk.
I oto dowiaduję się kilka dni temu, że w III Alei NMP, w bezpośrednim sąsiedztwie Jasnej Góry, w miejscu z którego korzystają motocykliści którzy nie mieszczą się na Jasnogórskich Błoniach, pod patronatem Pana Prezydenta Częstochowy, przygotowywany jest bazar. Będzie handel, trzy zespoły rockowe, tanie dyskoteki, puby.
Nie wiem czym kieruje się Pan Prezydent Częstochowy? Czy to tylko chęć zysku? Czy może chęć zrównania zlotu z setkami innych, a tym samym jego likwidacja?
W tej sytuacji postanowiłem:
JASNA GÓRA 2012
IX Motocyklowy Zlot Gwiaździsty im. Księdza Ułana Zdzisława Peszkowskiego, radosne rozpoczęcie sezonu motocyklowego w dniach 14-15 kwietnia 2012 roku
odbędzie się w GIETRZWAŁDZIE k/ Olsztyna,
w niezwykłym miejscu, gdzie w 1877 roku Matka Boża objawiła się polskim dzieciom i kiedy Polakom pod zaborem pruskim nie wolno było mówić w języku ojczystym, przemówiła do nich po polsku.
Pani Jasnogórska jedzie z nami, jadą Ojcowie Paulini.
Wiktor Węgrzyn
Prezes Stowarzyszenia Międzynarodowego Motocyklowego Rajdu Katyńskiego,
Organizator Jasnogórskich Zlotów i Motocyklowych Rajdów Katyńskich.
Warszawa, 15 marca 2012 roku"
Zatem, do zobaczenia w Gietrzwałdzie!
grucjano
15.03.2012, 23:02
ciekawe...
Rozumiem, że msza odbędzie się.
grucjano
16.03.2012, 08:44
czyli generalnie można tam się wybrać ;)
piotreklodz
16.03.2012, 09:03
To jest koło tego Olsztyna na Mazurach?
drugi koniec Polski... :mur:
grucjano
16.03.2012, 09:12
niestety na to wygląda ;/ ze mazury ;/
No i pozamiatane... prawie 400 km w jedną stronę na mszę nie pojadę :(
Miras Sc
16.03.2012, 09:59
Jak dla mnie wystarczy symboliczna wycieczka do Częstochowy. Spotkanie na Przeprośnej Górce - jak proponował ATomek. A te wszystkie fochy i urażone ambicje organizatorów .... to ja mam .... A jak im się z nie spodoba coś na Mazurach to w kolejnym roku znowu zmienią miejsce otwarcia sezonu ???? Absurd
A na Przeprośną Górkę wjedziesz ?
Spotkanie na Przeprośnej Górce - jak proponował ATomek.
Się narobiło, szkoda.
robertG7
16.03.2012, 11:17
Niektórym drugi koniec Polski, a niektórym zaraz po sąsiedzku, więc nie bijcie piany EGOISTY JEDNE :D
Miras Sc
16.03.2012, 11:52
A na Przeprośną Górkę wjedziesz ?
Ja nawet nie wiem gdzie ona jest. Ale spotkać się można.:D
Ja nawet nie wiem gdzie ona jest. Ale spotkać się można.:D
Również jestem za :)
PANI JASNOGÓRSKA JEDZIE Z NAMI, jadą Ojcowie Paulini
Mszy Świętej może nie być, chyba, że ktoś wie coś innego.
Msza Święta będzie.
Wpisz www.rajdkatynski.net . Tam na pierwszej stronie na samej górze jest oświadczenie organizatora i do pobrania plakat z opisem spotkania w Gietrzwałdzie .
Msza Święta będzie.
Wpisz www.rajdkatynski.net . Tam na pierwszej stronie na samej górze jest oświadczenie organizatora i do pobrania plakat z opisem spotkania w Gietrzwałdzie .
Ale na Jasnej Górze to raczej nie będzie?
Uroczyste rozpoczęcie sezonu zostało przeniesione do Gietrzwałdu k/Olsztyna.
Wszystko masz pod w/w stroną Rajdu Katyńskiego.
Przeczytaj tam jest wszystko opisane.
Czytałem to i wiem co i jak. Teraz chodzi o temat spotkania się na górce przeprośnej i czy na Jasnej Górze coś się będzie w ogole działo, czy tylko bazar w alei ;)
Mnie zmiana zaostrzyła apetyt i zastanawiam się nad wyjazdem już w piątek :at:.
Znowu kuszę i stawiam butelczynę 'mszalnego' w sobotę, gdzieś przy ognisku.
PS. Weźcie berety, bo może być zimno! :D
czyli co?? mam rouzumiec ze w kwietniu nic sie nie odbedzie w Częstowchowie tylko na mazurach tak?
W kwietniowym numerze MOTOCYKLA jest info o rozpoczęciu sezonu w Częstochowie 14-15.04.2011.
Nie wszyscy czytają plakaty i fora z niejasnymi wpisami typu Gietrzwałd k/Czestochowy.
Ojcowie Paulini jadą do Gietrzwałdu?
Znaczy imprezę przejmuje prezydent miasta (SLD), może to i dobrze, że nie Palikot, bo z kadzidełkiem ;) trzeba by się stawić.
Jak rozumieć zaistniałą sytuację ?
Spór, obraza, wojna czy samounicestwienie ? I to za pięć 12.
Jedno jest pewne. Na mazurach będzie mniej ludzi przez bałagan.
14-15.04.2011.
oczywiscie 14-15.04.2012
Władze Częstochowy od samego początku wiedziały jaki charakter ma Uroczyste Rozpoczęcie Sezonu. Wiedziały od samego początku jakie są zasady na tym spotkaniu.
I za pięć dwunasta Prezydent (pewnie z nakazu władzy na górze) ogłasza że na III Alei NMP będzie bazar.
Myślę że organizator zachował się honorowo i jak opisuje " nie będziemy przeszkadzać Panu prezydentowi i przenosimy się".
Władza boi się tak ogromnych zgromadzeń i bolszewickimi metodami próbuje rozbijać wszystko co zwiększa świadomość.
Może przyjedzie mniej motocyklistów, ale JAKICH. Liczy się jakość.
Teraz to od nas wszystkich zależy żebyśmy się na wzajem zawiadomili że ROZPOCZĘCIE SEZONU jest w Gietrzwałdzie.
Wolałbym, by prezydent przeniósł "swój bazar" np. do Olsztyna, tego koło Częstochowy :D
Albo jechać nie na bazar i występy, tylko świadomie w wiadomym celu (niekomercyjny zlot - NIE TAŃCZ, KUPUJ).
Cóż, ostra riposta ze strony organizatorów zlotu.
Prezydenci się zmieniają, a Częstochowa "duchową stolica Polski" będzie.
Miejmy nadzieje, że dla motocyklistów także i w przyszłych latach na Jasnej Górze rozpoczęcie sezonu się odbędzie.
(niekomercyjny zlot - NIE TAŃCZ, KUPUJ)
miało być NIE TAŃCZ, NIE KUPUJ :dizzy:
Wojtek_K
18.03.2012, 19:25
http://wpolityce.pl/wydarzenia/24899-motocyklisci-nie-otworza-sezonu-na-jasnej-gorze-decyzje-prezydenta-czestochowy-zmusily-ich-do-przeniesienia-sie-do-gietrzwaldu
Tomasz.C.Afrykanin.
19.03.2012, 16:40
JASNA GÓRA 2012 UWAGA UWAGA UWAGA!!! IX ZLOT MOTOCYKLOWY im. ks. Zdzisława Peszkowskiego zostaje przeniesiony i odbędzie się 14-15 kwietnia w Gietrzwałdzie tj. miedzy Ostródą a Olsztynem. TAK INFORMUJE ORGANIZATOR MMRK. Pozdrawiam
robertG7
19.03.2012, 17:30
JASNA GÓRA 2012 UWAGA UWAGA UWAGA!!! IX ZLOT MOTOCYKLOWY im. ks. Zdzisława Peszkowskiego zostaje przeniesiony i odbędzie się 14-15 kwietnia w Gietrzwałdzie tj. miedzy Ostródą a Olsztynem. TAK INFORMUJE ORGANIZATOR MMRK. Pozdrawiam
Ohooo, bystry :)
grucjano
19.03.2012, 19:15
Ohooo, bystry :)
Bardzo bystry :)
a ja ma takie info znalazłem :)))
http://www.c-b-w.pl/
Ciekawe wyniki głosowania- Jakim moto przyjedziesz ? :haha2:
A ja z tego co wiem to większość ludzi wali tradycyjnie do Czestochowy i maja w du.. czyjeś ambicje polityczne. W końcu to rozpoczęcie sezonu. Msza w Czestochowie tez ponoć ma być, może nie dajmy sie zwariować politycznym idea organizatorów, chyba chodzi o to żeby dobrze rozpocząć sezon a nie słuchać następnego kazania o Smolensku. Amen
Impreza przygotowana profesionalnie:Thumbs_Down:
Ciekawe kto odprawi msze w niedziele o 12-tej, może też Pan Prezydent:haha2:
piotreklodz
19.03.2012, 22:03
A czy sądzisz że tego dnia wszyscy z klasztoru wyruszą na mazury zostawiając kartkę na bramie "dziś nie czynne, jesteśmy w Getrzwałdzie, wrócimy wieczorem" ??
Tam sie nie jedzie dla Prezydenta. A msze sa co godzinę jakby co, wiec to chyba nie problem. Kazdy robi co uważa jak komuś po drodze na Jasna Góre pod Olsztyn to czemu nie, jego wola. Tylko ze Jansa Gora była od zawsze i będzie jedna i żadna polityka tego nie zmieni. I moim zdaniem nie jest na wyłączność ani pana Prezydenta ani Pana organizatora chyba jakoś na W. sie nazywa. To jest jeżdżenie na motocyklu a nie politykowanie i osobiście mowie takim zabawom stanowczo nie
Faxio, Ty chyba nie bardzo rozumiesz.
Jasna Góra jest jedna, ale.
Uroczyste Rozpoczęcie Sezonu im. Ks. Zdzisława Peszkowskiego organizował od samego początku Wiktor Węgrzyn Prezes Stowarzyszenia Międzynarodowy Motocyklowy Rajd Katyński. Pomysł na taki zlot wyszedł chyba od ks. Peszkowskiego , czy jak rozmawiali razem ze sobą. Nie wiem dokładnie. Ale na pewno jeden z nich lub wspólnie to wymyślili.
Teraz Pan Prezydent próbuje pogwałcić zasady panujące od samego początku i organizuje imprezę równoległą. Żeby zarobić i popsuć tą główną. Że tak jest wystarczy przeczytać harmonogram obu imprez . Podam tylko jeden przykład: o 21-tej Apel Jasnogórski , a tam koncert kapeli i sztuczne ognie.
Myślisz że to w porządku . Myślisz że to dobrze . Myślisz że to przypadkowe .
Faxio, każdy zlot czy impreza rządzi się swoimi prawami. Jeśli zostały one w tak perfidny sposób za 5 dwunasta pogwałcone , to dobrze że organizator nie chciał babrać się w tym gównie i przeniósł Rozpoczęcie Sezonu.
Faxio, może to złe porównanie i zły przykład ale. Jest Afrykańskie Rozpoczęcie Sezonu czy jakieś inne spotkanie i jak by ktoś z zewnątrz zaczoł Wam coś wprowadzać czego nigdy nie było i czego nie chcecie. Próbował zawładnąć zlot, podzielić Was, to co by zrobili organizatorzy i uczestnicy ?
Po mordzie mógłby dostać i na kopach wylecieć . Tak by się skończyło .
Faxio, jeśli się nie zgadzasz z tym co pisze i nie zdajesz sobie sprawy z prawdziwych intencji Pana Prezydenta to jedz na bazar Pana Prezydenta. Posłuchaj jego kazania.
Ja jadę na Gietrzwałd, bo chce godnie uczestniczyć we Mszy Świętej i słowa Bóg , Honor , Ojczyzna są dla mnie bardzo ważne.
Po pierwsze nie Faxio. Wiem to taka literówka ale jednak jakoś razi. Po drugie myślę ze większość z nas robi to co kocha czyli jeździ na motocyklu. I jesli gdzieś jedzie to po to żeby przeżyć coś osobistego co mu sprawia radość i przyjemność. Wiec niesadzeń żeby ktoś jechał na Jasna Gore dla Pana W czy jakiegoś innego świętego, oczywiście doceniając wkład organizatora w taka imprezę i tego nie należy podważać. Ale może nie wycierajmy sobie gęby hasłami bóg honor i ojczyzna bo ostatnio to takie modne że jedynie ludzie jedynej i słusznej opcji to patrioci a reszta to banda głupoli i sprzedawczyków, epitetów można wymyślać bezliku. A nikt nie ma prawa na wyłączność do Katynia czy Smolenska i dopisywania do tego ideologi. Historia Polski zna więcej wielkich tragedii narodowych. Jest takie słowo tolerancja które strasznie trudno zrozumieć niektórym i wtedy właśnie dzieją sie takie cuda jak teraz. Obrażanie i dzielenie nas motocyklistów na tych lepszych i gorszych (patriotów i nie ).A kto komu każe iśc na ten bazar , koncert czy sztuczne ognie? Może po porostu to olać, zbojkotować itp itd a nie dopisywać do tego ideologi i jeszcze mieszać w to Boga. Tak jak kolega piotreklodz wcześniej napisał na pewno jakiś braciszek jednak zostanie za furta i dla tych niepokornych odprawi msze. Jeśli kogoś obraziłem to przepraszam, wyraziłem swoje subiektywne zdanie i ponoszę pełna odpowiedzialność za nie. A tak apropo to nie przypominam sobie żeby ktokolwiek dostał w ryj na jakimkolwiek zlocie AT ale może nie pamiętam w końcu stary już jestem :) Zastanowiło mnie jeszcze jedno stwierdzenie "jesli ktoś z zewnątrz" to dla kogo do tej pory był organizowany ten zlot? dla słuchaczy radia M czy dla motocklistów całego świata? Wszystkich motocklistów i tych lepszych i tych trochę gorszych i tych co wierzą i tych co nie ale chcą się czasami zamyślić nad tym co przyniesie życie
Zwracałem się do Ciebie tak jak się nazwałeś.
Jak widzę dalsza dyskusja nie ma sensu . Dodatkowo nie jest nie potrzebna w tym miejscu.
Ty dalej mało rozumiesz , a ja jestem za głupi żeby tłumaczyć .
Każdy pojedzie tam gdzie chce. Gdzie mu bardziej pasuje.
Ja jadę do Gietrzwałdu z potrzeby serca i żeby pobyć wśród ludzi którzy czują tak samo.
Uroczyste Rozpoczęcie sezonu od samego początku jest impreza dla wszystkich motocyklistów którzy chcą przeżyć ten dzień w sposób wyjątkowy z poszanowaniem tej imprezy i jej uczestników.
Miras Sc
20.03.2012, 07:06
I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE :( "A miało być tak pięknie ..."
I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE :( "A miało być tak pięknie ..."
Czy nie myślisz że właśnie o to chodzi Panu Prezydentowi Częstochowy "dziel i rządż".
Jestem przeciwnikiem dzielenia Polaków, dlatego Panie Prezydencie nie przyjadę tego dnia do Częstochowy .
Do zobaczenia w Gietrzwałdzie.
Czy nie myślisz że właśnie o to chodzi Panu Prezydentowi Częstochowy "dziel i rządż".
Jestem przeciwnikiem dzielenia Polaków, dlatego Panie Prezydencie nie przyjadę tego dnia do Częstochowy .
Do zobaczenia w Gietrzwałdzie.
Jak tak czytam, co piszesz to raczej Ty na siłę chcesz tłumaczyć co jest dobre i słuszne. Moja propozycja jest taka, żeby zamknąć temat i niech każdy bez wylewania swoich złotych myśli sam podejmie decyzję.
Foxio. Przyznaj po prostu ze Cię szanowna żona nie puści na mazury :D :D
Toć przeca od samego początku było moim przesłaniem.
Żeby każdy ŚWIADOMIE wybrał miejsce dla siebie, które mu najbardziej odpowiada.
I tam się udał.
Graphia masz 100% racji :) i mam za mały bak w motorku i tak daleko nie zajedzie :)
Dla rozluźnienia atmosfery T.love o mieście "świętej wieży".
http://www.youtube.com/watch?v=CBRXamgcrj4
P.s.
Jeśli zaproszony zespół Acid Drinkers, jest aluzją do spożywania wina (każdego;)), to jako gość zagraniczny powinien wystąpić Bronski Beat lub Depeche Mode,co ?
Jeśli już, to posłuchałbym
http://www.youtube.com/watch?v=6B9I3nzi0Fo
I w ten oto sposób polityka i niezdrowe ambicje polityczno-religijne znowu podzieliły ludzi (tym razem motocyklistów). TO SMUTNE "A miało być tak pięknie ..."
Moja propozycja jest taka, żeby zamknąć temat i niech każdy bez wylewania swoich złotych myśli sam podejmie decyzję.
Nic nie muszę dodawać.Chyba tylko,że taki sposób dyskusji,to nie na to forum.
Czytać zasady działania tegoż.:mur:
robertG7
20.03.2012, 18:44
Chyba, że ktoś woli polski rap http://www.youtube.com/watch?v=iHil7koBSII
Msza Święta na Jasnej Górze o 13.00
Posłuchaj, co ma w tym temacie do powiedzenia bezpośredni organizator- Wiktor Węgrzyn.
Porównaj ze zmanipulowanym zamieszczonym tekstem.
http://www.radiownet.pl/sluchaj/#/pu...ogorskie-zloty
Doklejam:
Dla zainteresowanych, ostatni wywiad organizatora w tv, a w nim wiele szczegółów powodu zmiany miejsca Jasnogórskiego Rozpoczęcia Sezonu.
http://www.youtube.com/watch?v=QYAc2im7uJg&feature=player_embedded#
Jerzy z Oliwy
29.03.2012, 03:51
koledzy ,dzięka za wyczerpujące wiadomosci w temacie
Szkoda... Może w przyszłym roku zlot wróci na Jasna Górę, a braćja Paljaki przestana się kłócić...
Mówisz kolego rub1n- "szkoda". Coś Ci napiszę:
Jestem Marian. Dla znajomych- Maniek. Mieszkam na Malinówce.
Pozwólcie, że opowiem Wam fragment ze swojego życia.
Dziewięć lat temu byłem nikim. Żyłem jak wszyscy wokoło. Jednak znienacka dopadła mnie chęć zrobienia czegoś innego.
Myślałem o podróży, wyprawie na koniec świata... Ale ostudził mnie brak kasy. Jednak słowo 'wyprawa' we wszystkich odmianach powracało.
I wymyśliłem, że wyprawię sobie imieniny!
Imieniny inne, niż wszystkie! Przede wszystkim, bezalkoholowe!
Pierwszego roku zaprosiłem najbliższych i o dziwo, nikt krzywo nie spojrzał. Okazało się, że jest tak wiele tematów do rozmów... śpiewy też były, ale repertuar inny, niż dotychczas.
Z roku na rok przybywało mi gości. Impreza się rozrastała i coraz głośniej było o moich "MALINÓWKACH".
Ludzi przychodziło każdego roku więcej i więcej. Gospodarz domu nic nie miał do tłumów moich gości, bo wszystko było wzorowo, choć ochrona domu na wszelki wypadek czuwała.
Po pięciu latach już cała okolica czekała na dzień moich imienin. Nawet w gazecie napisali. Było w modzie pokazać się na mojej "MALINÓWCE".
Niestety, mimo ustalonych reguł, wciskali się na nie i okoliczni żule zwabieni ciepłym światłem z mojego mieszkania. Pojawiły się nawet toasty na moją cześć tym, co przynieśli w rękawie.
W kolejnych latach ludzi było tak dużo, że przestały do mnie docierać imieninowe prezenty! Znalazło się kilku nowych Marianów, którzy nie wzdrygali się ich przyjąć.
Na dokładkę zmieniła się ochrona i gospodarz domu, którego żona miała na dole sklep monopolowy. Swym garbatym, handlowym nosem zwietrzyła interes i dalej już poszło!
Nikt nie słuchał moich protestów, bo jak to- imieniny na sucho?
Słynne imieniny Mariana dostały nowe życie.
Dziś ludzie o mnie zapomnieli. Bez "MALINÓWKI" znowu jestem nikim.
Ostatnie swoje imieniny świętowaem z przyjaciółmi po sąsiedzku, w parku. Nie chcieliśmy patrzeć na rozświetlone kolorowym, migającym światłem okna mojego domu i słuchać, jak wszystko wkoło tętni w obcym rytmie.
Jak co rok w życzeniach przewijało się jedno:
"Zdrowia i realizacji wymarzonej wyprawy- Maniek!"
Ja tam jade do Czestchowy a na mzury moge sie wybrac w wakacje pozwiedzac.
robertG7
02.04.2012, 14:45
To samo można napisać w drugą stronę, więc po co takie wpisy? Tylko, że ten Zlot na mazurach nie ma w planach zwiedzania tej części Polski.
Jedź gdzie chcesz, wolny wybór
PS ATomek, proponuję już nie uświadamiać, bo jak widać ile głów, tyle rozumów.
:lobby::lobby::lobby::lobby::lobby:
Anioł z diabłem na huśtawce. Wymowny emotikon.
Częstochowa-Gietrzwałd :D
W Ostródzie ma nie padać :haha2:
http://www.twojapogoda.pl/polska/warminsko-mazurskie/ostroda/16dniowa
robertG7
02.04.2012, 15:00
W Ostródzie ma nie padać :haha2:
http://www.twojapogoda.pl/polska/warminsko-mazurskie/ostroda/16dniowa
Ooo Kolego, na tamtym portalu 2 tyg temu na Wielkanoc nadawali 23C i słońce
Kolego ATomek, ładna przypowieść-alegoria :) "bajkowo jak w biblii opisana historia zlotu gwiaździstego" :)
Fakt może i wiele w tymi racji, ze trzeba bronić pewnych zasad, wybierać tylko te "ziarna, które mają szanse paść na żyzną ziemię", liczyć na jakość nie ilość.
Dlatego mówiłem szkoda, ze nie Czestochowa , bo ja nie mogę poświęcić tyle czasu, brnąc na mszę przez pół Polski. Nie z powodu ze mi się nie chce, tylko wolę u siebie na wsi poświęcić moto, pomodlić się za dobry sezon, zmówić zdrowaske za kolegów motocyklistów po "tamtej stronie niebieskiej autostrady" a resztę dnia pobawić się z 2letnim synem...
No i przynajmniej nikt nie zmusi mnie do słuchania "politycznego kazania"-choć ksiadz ma do tego prawo...
Aaa i czasem nie chce mi się iść na mszę w niedzielę, ale do Cz-wy jechałem dla magii tego miejsca zawsze z chęcią! A w tym roku jako stary niereformowalny grzesznik nawet komunie przyjac.... Ale poczekam...na następny rok.
A Mazury jak kolega Daroo odwiedzę żeby na zaglach popływać lub ponurkowac.
Tylko przeczytaj wcześniej regulamin .
http://www.c-b-w.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=15&Itemid=40&lang=pl
&2 i punkt 2 jest git majonez.
&3 też nic nie brakuje.
Wszystko zgodnie z "harmonogramem".
Wszyscy staną bak w bak, złapią się za ręce, otrzepując się z szybko topniejącego śniegu,
a Aicid drinkers
zagrają Et si tu n'existais pas.
http://www.youtube.com/watch?v=kqLp7g29bfk
No, to się szykuje :D
No i przynajmniej nikt nie zmusi mnie do słuchania "politycznego kazania"
A zmuszał Cię ktoś???
Może byście skończyli z osobistymi wycieczkami?
A zmuszał Cię ktoś???
Nie,nie zmuszal,ale mialem tak moto ustawione ze nie moglem wyjechac,bez przerywania innym mszy.... dlatego siedzialem dalej na bloniach i przestalem sluchac ksiedza... myslac o dalszej jezdzie na moto i innych niebieskich migdalach.
Poza tym w srode na badaniach lekarskich zaczalem rozmawiac z p. Doktor(laryngolog), ktora chciala mi wmowic by dziewczyny nie uzywaly antykoncepcji i ze nalezy glosowac na prawdziwych Polakow....(i podala jaka opcje wybrac).
To tak off topic... Kazdy wie o co chodzi... To po prostu zenada.
Szczęściem ty wiesz o co chodzi, gdzie żenada, a gdzie migdały...
Szerokości i pamiętaj, by być przewidującym ustawiając moto...
pozdrawiam
Rubin , to o czym mówił ksiądz w czasie kazania na Jasnej Górze jest poruszane w większości domach w Polsce .
Czy większość ludzi w Polsce jest żenujących bo chcą prawdy, wyjaśnienia i odpowiedzialności .
Kto tu jest żenujący .
Ps: Ostatnio zatrzymał mnie policjant z drogówki . Złamałem przepisy . Mówi do mnie że będzie mandat . Ja mu na to że nikt nie odpowiada że spadł samolot z Prezydentem i innymi osobami to i ja chyba uniknę kary .
Po krótkiej lużnej rozmowie oddał mi dokumenty . Czy dlatego że byłem żenujący .
Daro tylko ze tez mowa byla o zdradzie...i chyba zamachu o ile pamietam... (nie chodzi mi o to ze jestem za jakaś opcja polityczna,mam gdzies polityke i politykow PoPis Sld chwdp i innych-wszyscy sa siebie warci),ale jedziemy zeby sie pomodlic,poprosic o dobry sezon,a nie sluchac o polityce,zdradzie,sprzedaniu Polski w 99%,TYLKO O TO mi chodzi.Nic o bezpieczenstwie moto,np. Albo o tym ze grzechem jest ryzykowna jazda :)
A swoja droga masz racje panstwo sie nie popisalo..."szefostwo" schowalo glowe w piach.
@Wojteak nastepnym razem bede bardziej "roztropny" ;)
Może byście skończyli z osobistymi wycieczkami?
A może byście skończyli z jakimiś ogólnymi dywagacjami nie dość, że nie na temat, to prowadzące na grząski grunt polityczno / światopoglądowy?
A może byście skończyli z jakimiś ogólnymi dywagacjami nie dość, że nie na temat, to prowadzące na grząski grunt polityczno / światopoglądowy?
Racja, jesli komus uchybilem to przepraszam.
Pozdrawiam i zdrowia zycze.
:Thumbs_Up:
Dokładnie Daddy wielu jedzie tam z braku laku, maja gdzieś co to jest za Miejsce a tylko ciagle gadaja głupoty ale spoko spoko w tym roku bedzie gadanie że piwo było rozcieczane bo Msza i cel tego zlotu sie dla nich nie liczy!!
Ps: Ostatnio zatrzymał mnie policjant z drogówki . Złamałem przepisy . Mówi do mnie że będzie mandat . Ja mu na to że nikt nie odpowiada że spadł samolot z Prezydentem i innymi osobami to i ja chyba uniknę kary .
Po krótkiej lużnej rozmowie oddał mi dokumenty . Czy dlatego że byłem żenujący .
Masz ochotę pojechać na mszę to jedziesz .
Na innym forum też uprawiałeś politykowanie aż Paweł zablokował temat , teraz tu chcesz zabłysnąć ?
Szanuj mających inne od Twoich poglądy , a będziesz szanowany .
Po co strzępić jęzor ?
Mam ochotę i jadę . Nikogo nie namawiam . Wręcz namawiam żeby nie jechał jeśli nie wie gdzie jedzie i po co .
To nie jest uprawianie polityki . Daleki jestem od chęci błyszczenia .
Nie strzępie jęzora .
Odpowiadam na zamieszczone posty i wypowiadam własne zdanie które mam .
Nie jaki "Paweł" zablokował temat i wykasował zamieszczony przeze mnie link , wywiad z organizatorem Wiktorem Węgrzynem .
Moje wpisy na tym forum dotyczyły tylko informacji o zlocie i że nie jest to zlot przymusowy . Że każdy może jechać tam gdzie chce lub zostać w domu .
Tak jak i tu .
Poczytaj sobie ze zrozumieniem http://www.bmwmotoklub.pl/forum/index.php?sid=41fb83364f0a8918ec2f89a8a98761f0 w dziale Imprezy , Hyde Park - CZĘSTOCHOWA 2012 i dopiero wydaj sąd , kto kogo nie szanuje i jakich poglądów .
Zamieść jakąś relację z wyjazdu , to chętnie poczytam , oglądnę fotki i podyskutuje . Każdy ma prawo do wyrażania swych poglądów , na różne tematy , ale tematy polityczne i wiary prowadzą do srania po igalakch . Ja na forum bmw nie wkładam kija w mrowisko , wiec zrób tak samo tutaj .
Pace e' Amore .
Przygotowania pełna parą. Może zdążą :D
Jednak będzie jak co roku :Thumbs_Up:
robertG7
11.04.2012, 14:04
Jednak będzie jak co roku :Thumbs_Up:
Niby jak co roku, a jednak inaczej...
wasilczuk
12.04.2012, 08:26
Witajcie. To jak? Robimy jakąś afrykańską ustawkę w Gietrzwałdzie? Wybieram się w sobotę na wieczór.
robertG7
12.04.2012, 09:49
Witajcie. To jak? Robimy jakąś afrykańską ustawkę w Gietrzwałdzie? Wybieram się w sobotę na wieczór.
Ja planuję w sobotę z rana wyjechać
Wyjadę w sobotę wcześnie rano. W Gietrzwałdzie będę koło 16. Poszukam jakiego miejsca na namioty i ognisko, nie za daleko i nie za blisko :)
wasilczuk
12.04.2012, 14:04
Czyli mam rozumieć Atomku, że zarezerwujesz taśmą najlepszy kawał gruntu dla MC XRV oraz wszystko przygotujesz dla swoich braci?
p.s. kiełbaskę lubię pieczoną długo na lekkim ogniu.
Mówiąc poważnie to nie pytam Was czy jedziecie bo to wiem ale czy na miejscu się spotkamy i będziemy w kupie czy jednak wymieszamy się z resztą. Ja w tym sezonie nie wybieram się na imprezy forumowe, więc chętnie zobaczyłbym choć kilka twarzy. podaję namiar do siebie 502775512. Robert podeślij mi na priv swój nr. może się zgadamy i polecimy razem.
"• godz. 18.00 – spotkanie motocyklistów połączone z koncertem pieśni patriotycznych w wykonaniu Lecha Makowieckiego i wspólnym śpiewaniem. Podzielimy sie jajkiem.
• godz. 21.00 – Apel Jasnogórski"
Dobrze byłoby postawić pałatki wcześniej. Patrząc na inne lata nie spodziewam się zbyt wielu chętnych na taki nocleg, tak, że znajdziemy się! Rozglądajcie się wysoko za czarną afrykańską banderą :)
Najpewniejszym czasem na spotkanie to po apelu. Przygotuję miejsce na ogień i nasz czas do rana. Może z rana na rozgrzewkę zrobimy jakąś wspólną traskę?
Coś się wymyśli.
Ja w tym sezonie nie wybieram się na imprezy forumowe
szkoda, miałem nadzieję na poznanie w białej słynnego kresowego trzodozagończyka:-)
pozdrawiam
Mam dojechać w niedzielę rano ale może się uda jakoś wieczorem dolecieć !
Wasilczuk - jak byś leciał przez Zambrów i miał ochotę na coffe to zapraszam.
603 203 700 ;)
A nóż widelec będę już gotowy i polecimy razem ...
grucjano
15.04.2012, 18:42
Kto był w częstochowie ? !! Przyznawać się :d
bo widziałem 4x RD07 i kilka RD04
rejestracje: SY, STA, SLU, SC, SCZ .... i coś tam !!
Czyli nie widziałeś EPJ i EPI ;)
simon1977
15.04.2012, 20:34
STA jeśli nie ja, a ja nie, to Andrzej. Może się sam przyzna :D
STA jeśli nie ja, a ja nie, to Andrzej. Może się sam przyzna :D
nie żebym kapował, ale SY - :at: RD04 też z nim był :)
grucjano
15.04.2012, 21:10
SLU to Łukasz pewnie tak widziałem bo kolega ma takie malowanie jak moja maszina...
Szkoda ze naszego typu maszyny nie zebrały się w jednym miejscu...
Szkoda ze jak robiłem obchód nikogo nie było przy maszynie ;/
andrzej 76
15.04.2012, 21:45
STA jeśli nie ja, a ja nie, to Andrzej. Może się sam przyzna
- no to się przyznaję:)
grucjano
15.04.2012, 21:57
- no to się przyznaję:)
To Ty stałeś na parkingu gdzie samochody stały ? z taką Afryśką z Bytomia?
grucjano
16.04.2012, 00:06
A generalnie jaką macie opinie na temat tego rozpoczęcia?
Bo jak dla mnie to było pierwsze ale wspominał go za bardzo dobrze nie będę ;D
Marcin-BB
16.04.2012, 15:37
A generalnie jaką macie opinie na temat tego rozpoczęcia?
No właśnie- napiszcie coś- i jedni i drudzy??
W robocie byłem i nic nie wiem bo nawet wiadomości nie obejrzałem:(
robertG7
16.04.2012, 16:30
?
Możesz rozwinąć myśl?
lukasz_vip
16.04.2012, 17:12
Byłem w Częstochowie.
Widziałem kilka Afryk: jedna taka jak moja, dwie HRC RD07a, jedna RD04 HRC, jedna z tabliczką Robert.
Co do rozpoczęcia to brawa dla Policji za pilnowanie wszystkiego bo naprawdę było ich widać i wszystko ładnie przejechało przez miasto.
Było bardzo mało moto w porównaniu do poprzednich lat. Wszyscy spokojnie na chodnikach na błoniach by się zmieścili i nikt nie musiałby na trawę wjeżdżać ;]
Msza była w bazylice a nie na błoniach jak zapowiadali... o to troszkę się wszyscy wnerwili.
Pogoda nie dopisała i cały czas było zimno i padała mrzawka.
PS: Grucjano jak ja szedłem koło twojej to też cię nie widziałem ;]
Stałeś koło skrzyżowania na dole? Szyba MRA, stelaż GIVI, brak gmoli, na liczniku coś ponad 50tys km?
Byłem w Częstochowie.
Widziałem kilka Afryk: jedna taka jak moja, dwie HRC RD07a, jedna RD04 HRC, jedna z tabliczką Robert.
Co do rozpoczęcia to brawa dla Policji za pilnowanie wszystkiego bo naprawdę było ich widać i wszystko ładnie przejechało przez miasto.
Było bardzo mało moto w porównaniu do poprzednich lat. Wszyscy spokojnie na chodnikach na błoniach by się zmieścili i nikt nie musiałby na trawę wjeżdżać ;]
Msza była w bazylice a nie na błoniach jak zapowiadali... o to troszkę się wszyscy wnerwili.
Pogoda nie dopisała i cały czas było zimno i padała mrzawka.
Stałeś koło skrzyżowania na dole? Szyba MRA, stelaż GIVI, brak gmoli, na liczniku coś ponad 50tys km?
...tia.Po wielokropku powinieneś napisać kto.Jeśli ci od C-...-W to sprawdz co jest napisane na ich plakacie.ŚWIADOMA z premedytacją przeprowadzona manipulacja tymi którzy czytają tylko nagłówki...
grucjano
16.04.2012, 18:11
No właśnie- napiszcie coś- i jedni i drudzy??
W robocie byłem i nic nie wiem bo nawet wiadomości nie obejrzałem:(
Możesz rozwinąć myśl?
Generalnie w moich oczach to wypadło całkiem całkiem słabo :( liczyłem ze będzie całkiem nas sporo a było nie wiem motocykli. Do tego jeszcze właśnie deszcz ale to nie niczyja wina. Kolejnym czynnikiem jeszcze było według mnie zamieszanie z tą organizacją ;/ i wszystko dało mizerny efekt :( Msza jak sie okazało później nie było na błoniach, a przecież większość tylko po to tam jedzie ( przynajmniej tak myślę ).
Tak stałem w tym dokładnie miejscu :) Dokładnie to była moja ŚLIWKOWA AFRYKA TWIN :)
A Ty stałeś pod samym wałem :D od strony wejścia na klasztor :D Kurde właśnie najgorsze to ze nikogo nie spotkałem! BYŁO NAS TAM KILKA OSÓB ale nikogo przy moto :( generalnie cała ta wycieczka szybko się skończyła bo jak powiedzieli Mszy nie ma to wszyscy w większości wskoczyli na maszyny i pędzel do domu !
Tutaj link do relacji jaką dziś znalazłem:
http://www.motogen.pl/artykuly/relacje/rozpoczecie-sezonu-czestochowa-pusto-mokro-i-z-niesmakiem,art200.html
lukasz_vip
16.04.2012, 19:09
Czarnuchy gdzieś krążyły bo faktycznie nikogo nie wiedziałem ;]
Tak ja stałem koło wałów od strony wejścia na JG.
grucjano
16.04.2012, 20:15
chciałem chociaż chwile z kimś pogadać a wszyscy lotali nie wiadomo gdzie...
widziałem Twoją też ! :D z białą owiewką :D
chciałem chociaż chwile z kimś pogadać a wszyscy lotali nie wiadomo gdzie...
widziałem Twoją też ! :D z białą owiewką :D
Prosta sprawa,Czarnuchy to podróżniki, więc po Jasnej Gorze dreptali :)
Może następnym razem trzeba punkt zborny na konkretna godzine umowic :)
grucjano
16.04.2012, 21:06
Prosta sprawa,Czarnuchy to podróżniki, więc po Jasnej Gorze dreptali :)
Może następnym razem trzeba punkt zborny na konkretna godzine umowic :)
właśnie :) albo do Moto po wiązać :D
W GIETRZWAŁCIE byłem i modlitewników Wasylczuka i ATomka widziałem
pozdrawiam RAKIET
Sobotni wieczór na placu Biegańskiego :)
30044
grucjano
17.04.2012, 15:53
pozdrawiam RAKIET
Właśnie niech ktoś coś zarzuci z Gietrzwałdu ? ? ? ?
andrzej 76
17.04.2012, 23:12
To Ty stałeś na parkingu gdzie samochody stały ? z taką Afryśką z Bytomia?
- toż to pisał rubin SY, że ze mną był STA:)
grucjano
18.04.2012, 07:34
- toż to pisał rubin SY, że ze mną był STA:)
Myślałem ze był jeszcze ktoś :D kurde ja kompletnie nikogo jeszcze nie znam wiec sorry za takie pomyłki :D:dizzy:
pozdrawiam RAKIET
Właśnie - pozdrawiam ATomka plus Lepszą Połówkę, miło kogoś spotkać z naszych i pogadać, a Wasyl tylko mi mignął także pzdr.
wasilczuk
18.04.2012, 13:33
Fajno było. Dziękuję tym co byli i spotkałem. Nie spotkałem chyba tylko właściciela afry w malowaniu tesco z tablicami RZ.
Dziękuje również. Wyjątkowi ludzie , wyjątkowe miejsce , wyjątkowa atmosfera .
Ciesze się że poznałem w końcu Rolnika kaskadera .
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.