Zaloguj się

View Full Version : Komu jajka w deszcz nie mokną-czyli o spodniach rzecz..

BartekJ
23.07.2008, 20:26
Ekhm....Tego...NO zmokły mi...dzisiaj..znowu...Ale że przewiduję zanabycie w najbliższym czasie gatków z membraną to pytam, w czym kto jeździ i może polecić. Chcę kupić raz a dobre, więc nie szczędźcie swoich doświadczeń i klawiatur. Od razu dodam, że na cuda (cenowo) rukkopodobne se nie pozwolę, niestety.
A, do ERY mnie nie wysyłajcie; byłem i tam cudów tyż ni ma...:D :D

rambo
23.07.2008, 20:37
GORETEX to nie Era ale działa

ferdek
23.07.2008, 20:37
Z tego co się orientuję to dziewczynom nie mokną, musisz ich zapytać :haha2:

BartekJ
23.07.2008, 20:45
Mokną...ale od środka...jak ze mną jadą... i nie do końca to jajka są..:D:D:D:D:D

ramires
23.07.2008, 20:59
Bartek, a sprawdziłeś, czy Ty czasem nie popuściłeś ... i tak nagle wilgotno się zrobiło ... ?

:D

randal 76
23.07.2008, 21:10
zaraz tu wymyślicie pampersy z Gortexu:haha2:

e200g_
23.07.2008, 21:19
Ekhm....Tego...NO zmokły mi...dzisiaj..znowu...

Folia do paletowania:oldman: Cena około 40zl za rolkę, rolka 50cm szerokości, na rolce metrów od groma i trochę...jedynie, tak sobie myślę, bo sam nie probowałem, może być problem z odparowywaniem i oddychaniem materialu. No i jednorazowego użytku to będzie raczej:Sarcastic: No i tez nie wiem ile razy i jak byś sie musiał owinąć dla uzyskania pożądanego efektu?? Ale wszystko przed tobą !!! Przecieraj nowe szlaki :oldman:

wojtekm72
23.07.2008, 21:25
A może ----------, przepraszam -ale condony nie są złe

wieczny
23.07.2008, 21:27
A na poważnie - ja mam komplet BF Desert i nie pamiętam, żeby mi prącie z moszną zmokło od deszczu :). Raz mi baba wyjechała, a na takie zmoczenie membrana nie pomoże. No może kondon... tfu, co ja gadam :D.

hubert
23.07.2008, 21:30
Powtórzę to co Rambo. Tylko Goretex :Thumbs_Up:

e200g_
23.07.2008, 21:37
Powtórzę to co Rambo. Tylko Goretex :Thumbs_Up:
Zgadzam sie w całej rozciągłości. Gore RULEZ !!! Mam z Hein-Gericke, 3 godziny w ulewie i to takiej, jakby ktoś z wiadra lal na głowę i po dojechaniu do domu stwierdziłem, ze mam sucho i to nie tylko na jajkach :p

http://www.hein-gericke.co.uk/shop/product_info.php/cPath/1_2_99/products_id/441

hubert
23.07.2008, 21:57
He he mam dokładnie takie same spodnie :-) 600 PLN na motobajzlu ..

felkowski
23.07.2008, 22:05
A może ----------, przepraszam -ale condony nie są złe
Sorki może ja mam małe doświadczenie i ten tego, ale jajka w kondom mi się nie mieszczą :)

Dzieju
23.07.2008, 22:25
BF Desert , spodnie , nie wiem czy mają goretex ale potwierdzam : nie przemakają , oddychają ( mając wpiętą podpinkę i membranę przy ok 25* zachowany komfort termiczny, jak i przy ok 0-2* również)
i są wygodne.
Kurtka EVO, również 3 w 1 , nie przemaka , fajnie oddycha, komfort termiczny sprawdzony w zakresie 0-30* podobnie jak spodnie deserta.
Jeśli góra BF desert działa tez dobrze jak i spodnie to taki zestaw jest godny polecenia.

BartekJ
23.07.2008, 22:29
zaraz tu wymyślicie pampersy z Gortexu:haha2:

I tak dobrze, że nie....kondomy..:D:D:D:D:D

A wracając do jajek..meritum, znaczy. Kolejne pochwały na Heiny słyszę.
I coś mi mówi, że taki napis będę miał na kolanie/udzie/dupie/czy gdzie tam jeszcze :D.
Ale bez krępacji, piszta jeszcze...pośmiać się można, gdy żabami z nieba wali :). O spodniach także...

podos
23.07.2008, 23:02
Zgadzam sie w całej rozciągłości. Gore RULEZ !!! Mam z Hein-Gericke, 3 godziny w ulewie i to takiej, jakby ktoś z wiadra lal na głowę i po dojechaniu do domu stwierdziłem, ze mam sucho i to nie tylko na jajkach :p

http://www.hein-gericke.co.uk/shop/product_info.php/cPath/1_2_99/products_id/441

cóż, nic dodać nic ująć. Do goretexu sie nie wlewa. ani za godzine ani za 10.
Ostatnio wykryłem ze do wedkarstwa muchowego uzawa sie spodniobutów wlasnie z goretexu. CZYLI STOI SIE W WODZIE PO PAS KILKA GODZIN - jakby ktos nie wiedzial co to wedkarstwo muchowe.

e200g_
23.07.2008, 23:20
- jakby ktos nie wiedzial co to wedkarstwo muchowe.
Ja raz sie dałem namówić na wędkarstwo ogólne, ze sie tak wyrażę i było...no właśnie, nie wiem jak było:drif:. Weekend wyjęty z życiorysu, mam jakieś przebłyski niewyraźne, jakaś motorówka, pomost czy jakieś molo, chyba nawet wędka, spodniobutow z Gore to chyba raczej nikt nie używał, tak wiec w tej materii nie będę sie wypowiadał. Jedno wiem po wydarzeniach tamtych dni: Wędkarstwo, czy to muchowe, czy spinningowe, czy nawet spławikowe, TO SPORT DLA TWARDZIELI :rules: !!!!!!!!!!!!!!!!!

rambo
23.07.2008, 23:57
miałem takie spodnie jakie mial Hubi i E200g. kupione na bajlzu za 570zł. mailem rok. nie moge nic im zarzucic. klasa. niestety silny marketing w PL modeki i retbike robi swoje, cusz. moze i dobrze :)

ferdek
24.07.2008, 20:22
Chłopy, nie uwierzycie co mnie dziś spotkało!?! Wracam sobie do domu, złapał mnie deszcz. Miałem na sobie dżinsy i to nie byle jakie, bo oryginalne big stary. I wiecie co?? Zgadnijcie! .... Przemokły :vis:

Ja już nie wiem jakie te ciuchy kupować, a może by tak w samych gaciach jeździć? No i w przypadku dzwona uniknęłoby się wydatków na nowe spodnie. Oczywiście gacie musiałyby być w technologii rejli.
:fool2:

czosnek
24.07.2008, 20:27
http://www.allegro.pl/item402425284_oryginalna_kurtka_gore_tex_bw_rozmia r_s_44_46_.html

http://www.allegro.pl/item402423659_nowe_spodnie_gore_tex_bw_rozmiar_xl_ 56_58_.html

A może coś takiego??
Niemiecka armia robi porządne rzeczy :)
Mam taką kurtkę. Długa, z wysokim kołnierzem. Nie wiem jak się sprawdza na motocyklu ale w cywilu nic jej nie brakuje... no może więcej kieszeni by się przydało.

No i cena....

majo
24.07.2008, 20:52
Moim skromnym zdaniem jezeli kupować rzeczy militarne z gore-texu to tylko brytyjski lub amerykanskie, niemieckie sa mniej praktyczne w uzytkowaniu,samo szycie mniej zadowalające.

rambo
24.07.2008, 20:56
mój takie jeden znajomy mówi ze najlepsze membrana to nie goretex tylko gołotex :haha2:

ferdek
24.07.2008, 21:03
Polskie też są dobre bo polskie! Poważnie, polski wojskowy gore-tex daje radę, nie sprawdzałem jeszcze na moto ale ogólnie jest dobry, tylko może niektórym kamuflaż nie pasować, nie każdy chce wyglądać jak żołnierz no i ciężko go dostać.

czosnek
24.07.2008, 21:30
Ja wybrałem niemiecki głównie ze względu na znikomą ilość miejsca jaką zajmuje po zwinięciu. Fakt, że nie ma żadnych podszewek czy innych siateczek no ale coś za coś.
A polski to proszę bardzo tutaj :)

http://allegro.pl/item403376060_nowy_mundur_polowy_ubranie_ochronne_ gore_tex.html

Amerykańskie kurtki gore dość fajnie podrabia polski Helikon

czosnek
24.07.2008, 21:31
Ferdek. Ty sądząc po avatarze powinieneś mieć raczej sentyment do francuskiej armii ;)

ferdek
24.07.2008, 21:49
eeee tam francuska armia :vis:
Jak się nazywa 10 tys ludzi z rękoma w górze?? -armia francuska
a ilu potrzeba ludzi, żeby obronić Paryż? -nie wiadomo, nigdy tego nie próbowano :haha2:
Avatar mam taki, bo jest w mundurze i z karabinem (a to, że mundur byle jaki i karabin też złom to już trudno, innego nie było hehe)
P.S. A to polskie goro na manekinie wygląda śmiesznie, ale w rzeczywistości jest fajne, wygodne, ma dużo praktycznych kieszeni, też zajmuje mało miejsca, można od spodu wpiąć polarek no i najważniejsze: DZIAŁA

hubert
24.07.2008, 22:07
Ile biegów ma francuski czołg ?

Pięć ... jeden do jazdy do przodu i cztery do tyłu :D

Zastanawiam się gdybym jeździł w polskim goreteksie, czy nie zatrzymywałaby mnie żandarmeria ;)

czosnek
24.07.2008, 22:11
I

Zastanawiam się gdybym jeździł w polskim goreteksie, czy nie zatrzymywałaby mnie żandarmeria ;)

Teoretycznie bardziej jesteś narażony na zastrzelenie w obcym goretexie jako zwiad wroga ;)
Swojego czasu słyszałem, że nielegalne jest noszenie polskich flag na mundurze jeśli się nie jest żołnierzem :vis:

ferdek
24.07.2008, 22:13
Hubert, bez obaw, nie zatrzymywałaby Cię. Trzeba tylko jeździć bez flag na ramionach no i obiło mi się o uszy, że metki w środku należy wyciąć, jeśli jest to kama lub tym bardziej, jeśli jest na nich napisane MON.
Przecież teraz goro można kupić nawet na bazarze :Thumbs_Up:

BartekJ
24.07.2008, 23:09
Te miemieckie texy nawet względne. Ale czemu to ku..a tak daleko??! Mam jednak potężną potrzebę przymiarki ciucha. Jak z RETBIKIEM - niby kurtka to kurtka, ale jakoś nie leżała i to nie było to.

czosnek
24.07.2008, 23:17
Mam jednak potężną potrzebę przymiarki ciucha.

Zajrzyj do pierwszego z brzegu sklepu z militariami, powinni mieć. Ja swój kupiłem w Krakowie na Starowiślnej.

krystek
30.07.2008, 17:00
kiedyś kupiłem rekawice z gore texem polarowe The North face za 25 zł myślalem,że to okazja, i przemokły odrazu.
nie chce mi sie wierzyć, że dobry gore kosztuje 50 zł
Gore, tak zgadzam sie z przedmówcami, ale raczej nie uzywany, w butach dają gwarancje na rok. Najcenniejsze są ciuchy z wypinana membrana ponieważ jak nie leje to po co ci gore, wiec sie nie zużywa.
Nawet gumiaki wodery jak bedziesz zwijał lub składal tak samo to sie w gumie dziura zrobi, z gore jest tak samo.
Mam spodnie HG, miałem orgazm jak sobie ja kupiłem i nie jadlem przez 3 dni bo miałem dość katecholamin we krwi, natomiast pojezdzilem sobie w nich 2 lata i nie trafilem na ulewę, wiec myślałem, że są topowe,aż wreszcie w drodze ze skawiny do krakowa złapał mnie taki deszcz, że wykrecałem jajka przez 3 dni, myśle że czas i zginanie zrobiło swoje.

Babel
30.07.2008, 19:16
http://www.allegro.pl/item402425284_oryginalna_kurtka_gore_tex_bw_rozmia r_s_44_46_.html

http://www.allegro.pl/item402423659_nowe_spodnie_gore_tex_bw_rozmiar_xl_ 56_58_.html

A może coś takiego??
Niemiecka armia robi porządne rzeczy :)
Mam taką kurtkę. Długa, z wysokim kołnierzem. Nie wiem jak się sprawdza na motocyklu ale w cywilu nic jej nie brakuje... no może więcej kieszeni by się przydało.

No i cena....
Te ciuchy z Budeswery moim koledzy od motorków z koszem uzywaja - bardzo chwalą w różnych warunkach.

Mroq
30.07.2008, 20:12
Panowie, trzeba wozić ze sobą kondon p/deszczowy jedno lub 2 częściowy, ja używam z louisia za 12 jurków, bajrasz zanabył w sklepie wędkarskim za 30 zet 2 częściowy, ostatnio moczył go 3 tyg. w skansynawii i spoko..

-RaF-
30.07.2008, 22:03
Panowie, trzeba wozić ze sobą kondon p/deszczowy jedno lub 2 częściowy, ja używam z louisia za 12 jurków, bajrasz zanabył w sklepie wędkarskim za 30 zet 2 częściowy, ostatnio moczył go 3 tyg. w skansynawii i spoko..

Po mojej ostatniej lipcowej wyprawie "prawie dookoła Polski" zaliczyłem 5h w ulewnym deszczu w drodze z Bieszczad na Mazury - bez kondona! :mur:, była niezła walka ze sobą. Przemoknięte rękawice (po 20 minutach - Modeka Racer) i przeszywający ból od dłoni dał się we znaki - do dzisiaj czuję w palcach.
Na dupie maiłem Spodnie Modeka Melville z wpiętą membraną - jajeczka suche pomimo tego pogodowego horroru :)

MaRP
31.07.2008, 09:22
Przemakające rzeczy to jedno.
Kiedyś na trasie Lyon - Karshlue deszcz, ale jechałem sobie w kondoniku z gore, przy czym trzeba zaznaczyć, że to było gore jakie używa się w ubraniach dla zawodowców, zresztą szyte w Polsce:oldman:), było sucho i normalnie.
Ostatni burzowy weekend, od Radomska do wrocka w deszczu, kurtka nie puściła wody, kondona nie miałem, ale było tak cholernie zimno, że z motoru pod domem ledwo się zwlokłem.
Podsumowując: kondon nie tylko chroni przed wodą, ale też przed utratą ciepła.
Hough!:oldman:

JareG
31.07.2008, 09:28
Przemakające rzeczy to jedno.
(..)
Podsumowując: kondon nie tylko chroni przed wodą, ale też przed utratą ciepła.
Hough!:oldman:
Dobrze jest miec grzane manetki, i zabezpieczyc czyms* przed wiatrem miesien piwny - jest w bebolu bedziesz mial cieplo, to reszta opakowania wytrzyma :):Thumbs_Up:

U mnie najgorzej jest ze stopami - mimo ze mam dobre goretexowe trepy, to leci na nie woda spod kola, wieje etc., i trace czucie - ale na szczescie wiele go tam nie potrzeba :D

* chocby stary patent - gazety

ferdek
31.07.2008, 20:47
Właśnie sobie przypomniałem o jednym wynalazku: po przeczytaniu ostatniego posta: skarpety goretexowe, ciężko je dostać a szukać trzeba w dobrych sklepach turystycznych, są drogie ale koledzy sprawdzili je w porach jesienno-zimowych i wiosennych w Bieszczadach (z buta a nie na moto) i nie mogą wyjść z zachwytu. Buty prawie się rozłożyły na nogach, a stopa sucha.

yowisch
31.07.2008, 22:27
a ja używam czegoś takiego:
http://www.polo-motorrad.de/group/1041/product/139697/dmc_mb3_search_pi1.page/1/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.2/%281041%29+Regen-+%26+Thermobekleidung/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.1/%281018%29+Herren/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.0/%281016%29+Bekleidung/Produktdetail.productdetails.0.html
co prawda jedno mi się podarło w Skandynawii, ale mam drugie:)
a na rączki i nóżki sprawdzają się takie patenty, nawet w zimne dni:
http://www.polo-motorrad.de/group/1041/product/139762/dmc_mb3_search_pi1.num/12/dmc_mb3_search_pi1.page/2/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.0/%281016%29+Bekleidung/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.1/%281018%29+Herren/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.2/%281041%29+Regen-+%26+Thermobekleidung/Produktdetail.productdetails.0.html
http://www.polo-motorrad.de/group/1041/product/139928/dmc_mb3_search_pi1.num/12/dmc_mb3_search_pi1.page/3/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.2/%281041%29+Regen-+%26+Thermobekleidung/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.1/%281018%29+Herren/dmc_mb3_search_pi1.filter.GROUP_PATH.0/%281016%29+Bekleidung/Produktdetail.productdetails.0.html

bajrasz
01.08.2008, 18:07
mam portki, które nie przeciekają, ale jak Marp dobrze zauważył, może jest sucho, ale zimno. Jakikolwiek kondon, chroni przed wodą, a przede wszystkim przed wiatrem.
Wróciłem właśnie z Norwegii, gdzie nas pogoda nie rozpieszczała, a zestaw za 30pln,
pozwalał się delektować okolicznym pięknem.

http://img403.imageshack.us/img403/5756/dsc00651bn2.jpg (http://img403.imageshack.us/img403/5756/dsc00651bn2.jpg)

można to kupić w każdym wędkarskim sklepie.(na zdjęciu ten po lewej)
A z racji, że ostatnio jakoś zbyt ciepło jest, to rada jak sie nie ugotować
w tych wszystkich cordurach: zlać się wodą i przez godzinę ma się święty spokój

panto
21.04.2009, 15:01
Koledzy poradzcie jakie firmy trzeba brać pod uwagę przy zakupie ubrań nie mam nic a jutro kupuję moto rd04 słyszłem że modeco jest niezłe

hubert
21.04.2009, 15:24
Nie modeco tylko Modeka a czy są niezłe to sprawa dyskusyjna :) Ja bym polował na Hein Gericke z goretexem na bajzlach ...

wieczny
21.04.2009, 21:32
Jakie by nie były to pewnie prędzej czy później przez tę kanapę pęknie membrana, prosto na jajach...

podos
22.04.2009, 08:48
Wieczny, nic nie jest wieczne ;)

wieczny
22.04.2009, 09:04
Łoj descyku, podos i podos... ;)

:webers:

rambo
22.04.2009, 10:29
:haha2::haha2::haha2:

zombi
22.04.2009, 22:04
Mam Hein Gericke + podpinka gore. A na górę zakładam kurtkę BF przeciw deszczową (długość kurtki - poniżej pasa). Sucho i ciepło :)

AnubisXRV
23.04.2009, 22:36
A ja wychodzę z założenia, że co ma wisieć, nie utonie :oldman:

puntek
24.04.2009, 09:35
wczoraj mnie zmoczyło .... zanabyłem swego czasu Tshull a i niestety spodnie nie dały rady :( inna sprawa że żadnych membran nie mają tylko foliowaną tkaninę - nawet w nieprzemakalnych kieszeniach miałem wodę :)
Kurtka tshulla dała radę tylko na rękach do połowy łokcia miałem mokro :(

Fakty takie że w małym deszczyku było ok - około 15 km z prędkością 50 km/h byłem suchy ( przynajmniej nie odczuwałem zimna z wody :)

Przy lejącym deszczu i po 20 km poczyłem zimno nie tylko w spodniach...

Buty przemokły chyba od razu, ale dopiero po 40 km w domu zobaczyłem że mam kompletnie mokre nogi - znaczy zimno nie miałem (diadora mud).

W gore nie jeździłem nie wiem ... kondoma bym sobie kupił ale cienki musi być i żeby go łatwo skłądać można było :) no i tani

Blady Hassel
27.05.2009, 22:51
trochę reklamą zaleci ale kupiłem komplet ze stanów kurta i spodnie firmy Fieldsheer. Mało albo i wcale u nas znane ale jakoś tak wyszło, że wiekszosc ciuchów mam zza oceanu. Spodnie dokładnie takie jak te z allegro http://moto.allegro.pl/item641749218_fieldsheer_podrozne_z_membrana_i_pro tektor_xxl.htmlna razie trafił się tylko jeden dzień deszczowy od kiedy ją mam i akurat byłem w nich na moto ale za to niemal cały czas lało. Mnóstwo spraw do pozałatwiania ale mimo deszczu zdecydowałem się że będę nie miętki. Praktycznie miasto, korki i potem trochę trasy za tirami. Miałem trochę niepewności patrząc na zamki i ich umiejscowienie i byłem pewien, że tamtędy poleci woda ale jakos tak sam nie wiem jak to działa, że nic się nie dostało. Kurtka może jest trochę za sztywna ale jest pancerna i przed zakupem trafiłem na opis gościa, który w tym komplecie alaskę zaliczył łącznie ze śniegiem i mrozem i ponoć przeżył, bo w końcu pisał o tym:) Buty mam wysokie z Gore ale i tak spodnie idą na wierzch więc poniekąd podwójną ochronę mam na częsci butów. Swoją drogą czym pielęgnujecie buty skórzane? jakieś zwykłe środki czy coś specjalnego do motobutów? Pozdro

rafcio
27.05.2009, 23:42
do butów -olej silnikowy

Blady Hassel
28.05.2009, 01:13
do butów -olej silnikowy

a na buty? :p

Dzieju
29.05.2009, 08:28
:haha2:...widać że spodnie amerycańskie bo i rozcięcie na bokach mają jak
kiedyś kowboje na koniach używali

Kotrrin
05.06.2009, 08:59
Wczoraj po południu przelciałem Krakowską od 17 stycznia do Yanek i co MOKRO..... (dokładnie ja w tytule wątku) Modeka jest do D.. a może nie tylko do kosza.
Dodam, że mam szybkę z krótkich ale to było z 10 minut między puszkami i mokro...
Prtki były bez membrany ale 10minut bez prędkości....
lipa

rambo
05.06.2009, 10:19
Nie no zaraz, modeka jest do kosza ;) ale bez membrany tez jeździłem wczoraj i miałem jaja 4 razy przemoczone :)

nie ma bata

Marcin SF
05.06.2009, 11:33
ja z kurtki modeki jestem zadowolony, pomijając fakt "oddychających materiałów" które są raczej oddychające inaczej ;)

Natomiast mój brat mam spodnie modeki które co miesiąc praktycznie oddaje do reklamacji bo mu się rozjeżdżają na szwach.

Generalnie uważam, że nie ma co porównywać ciuchów Modeki za 1000 - 1200 komplet do ciuchów HG/BMW czy nawet innych słabszych ale z półki cenowej 2000 - 4000 komplet ogólnie rynek się trochę ustabilizował i cuda sie skończyły. Kupno sprzętu high-end za cenę klasy średniej już się nie zdarza, no chyba że komuś się palec omsknął jak wystawiał na aledrogo

Okazje w stylu kurtka HG na bajzlu za 400 (bez podpinki i membrany) no dla mnie to żadna okazja bo na co komu kurtka bez membrany i podpinki :) za takie pieniądze podonych kurtek jest dużo

PARYS
05.06.2009, 12:29
Okazje w stylu kurtka HG na bajzlu za 400 (bez podpinki i membrany) no dla mnie to żadna okazja bo na co komu kurtka bez membrany i podpinki :) za takie pieniądze podonych kurtek jest dużo

Dobrze gadasz!! Dać mu vutki!! :zdrufko:

W temacie ja mam spodnie buse te droższ jakieś z katalogu i kurna jestem mocno zadowolony.
Raz jechałem w ulewie konkretnej i nic! Znaczy się jeśli chodzi o wodę na cojones.

Ja jeszcze tylko jedno dodam motto: "Nie jestem na tyle bogaty, żeby kupować tanie rzeczy".

Mat
05.06.2009, 12:54

Czasami można trafić ciuch za fajną kasę. Na ostatnim bajzlu kupiłem gacie HG - osobno gore i podpinka za 450 zeta :rules:

rambo
05.06.2009, 18:02
szkoda tylko że rozmiar 62 :haha2: bo był łyknął :)

Dzieju
07.06.2009, 21:27
Czasami można trafić ciuch za fajną kasę. Na ostatnim bajzlu kupiłem gacie HG - osobno gore i podpinka za 450 zeta :rules:
oczywiście że to możliwe,sam takie widziałem.
Obserwowałem sobie na ostatnim bajzlu przez prawie 5 godzin zaintetresowania klienteli i powiem że ogólnie spadło.
Ktoś coś tam kupuje ale większość tylko ogląda i spaceruje.
Także i ceny muszą spaść żeby coś sprzedać.

skarp
24.09.2012, 21:34
odświeżam temat, właśnie na jajkach puściła membrana, jakieś pomysły do naprawy, nie wiem czy to się szyje czy co ..., odpada zakup nowych, spodnie to sinisalo enduro,