View Full Version : Poszukiwana MICHELIN Sirac 90/90 - 21
Witam
czy ktoś ma pomysł gdzie mogę kupić oponkę
MICHELIN Sirac
90/90 - 21 54S TT
przeczesałem neta i wszędzie niedostępna, zakończyli produkcję czy coś w tym stylu????
z pomoc z góry dziękuję:bow:
pzdr
W.
Mirek Swirek
02.01.2012, 22:32
Jest taki gościu na forum, Hubert sie nazywa. Jego zapytaj. Prosze.
wysłałem maila czekam na odpowiedź ale może ktoś jeszcze ma pomysły????
Poszukaj w necie kiedyś ściągałem z jakiejś firmy wysyłkowej z Berlina. Wysłali mi od razu do serwisu :).
W zeszłym roku brałem od Huberta i jestem b.zadowolony :D
daj znać jeśli Hubert powie że nie ma...
Marcin-BB
03.01.2012, 08:20
A tu zaglądałeś:
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=11702
Spokojnie nie ma co wpadać w panikę, Sirac jest nadal produkowany. W tej chwili trudno mi powiedzieć kiedy będzie nowa dostawa bo firma, w której się zaopatruję w Michelina nie pracuje do 9 stycznia.
Trzeba się też liczyć z tym że chwilowo może być problem z dostępnością opon bo stare zapasy się kończą a importerzy czekają na to co będzie się działo z kursem euro. W tej chwili nikt nie będzie robił dużych dostaw bo może się okazać że zanim sezon się zacznie na dobre euro spadnie i zostaną z drogim towarem. Jeśli kurs euro nie spadnie trzeba się liczyć ze wzrostem cen około 10 %.
Witam
czy ktoś ma pomysł gdzie mogę kupić oponkę
MICHELIN Sirac
90/90 - 21 54S TT
przeczesałem neta i wszędzie niedostępna, zakończyli produkcję czy coś w tym stylu????
z pomoc z góry dziękuję:bow:
pzdr
W.
Po co Ci opona która nadaje się tylko do powieszenia nad kominkiem ???
Może chce ją powiesić nad kominkiem :haha2:
Rozwiń swoją myśl proszę :)
Na siracach jechali rajd maroka,więc nie tylko służy do wieszania nad kominkiem.
Sirac to jest bardzo fajna opona na asfalt i lekki szuterek. Zupełnie tak jak Trampek czy Afri. W innym przypadku proponuję zmienić opony na bardziej terenowe razem z motorem :D
Sirac czy anakee, która lepsza?. Cena prawien ta sama. Anakee w historii forum lepiej oceniane, mimo ze wyglada niby mniej offowo. Ja zrobiłem trochę błota na nich i nie narzekam. Ale ja cienki jestem :D
Mirek Swirek
05.01.2012, 00:20
Sirac to jest bardzo fajna opona na asfalt i lekki szuterek. Zupełnie tak jak Trampek czy Afri. W innym przypadku proponuję zmienić opony na bardziej terenowe razem z motorem :D
Brawo. Chyle czoła:bow:
Ja też poprosze o rozwijanie ;) Czyżby E07 była lepsiejsza Twoim zdaniem ?:D
Jak se zdejemne tego Siraca z felgów to se go powiesze nad kominkiem, wcześniej zaś wybuduje se sobie kominek, bo honorowe miejsce zajmnie tam opończa ta wraz z całą elytą opon zjeżdzonych przeze mnie.
Wiecej juz nic nie powiem, bo zgryźliwcem jestem (przepraszam ta pogoda jakoś tak na mnie działa a i brak warkotu motóra) a ' simi81 ', może się pokusi o wypowiedź, może jest coś o czym nie wiem, chętnie nauke wyniosę.
Sirac czy anakee, która lepsza?. Cena prawien ta sama. Anakee w historii forum lepiej oceniane, mimo ze wyglada niby mniej offowo. Ja zrobiłem trochę błota na nich i nie narzekam. Ale ja cienki jestem :D
Anakee-a miałem na bokserce, Sirac-a na Xrv. CycATą niemką przez chwile w wilgotności miałem ciężko, na utwardzonej polnej drodze i czarnym, klasa :Thumbs_Up: Na Afrze, po suchym z Suchym ganiałem wszędzie, bez kopnego piachu, super. Schodzenie opony to indywidualna sprawa, więc daruje sobie, zależy kto ile pary ma w garści i w użytku hebli. Oponki dwie polece śmiało każdemu bez wzgledu na stopień zaawansowania w jeździe bardziejjj, niż kuszące dobrą cenką plajsticzki. Bez urazy dla fanów poszczególnych marek. A tak w ogole to też słaby jestem :D
Co prawda przejechałem dopiero 98 kkm na trampku, a na siracu 14 kkm,ale więcej tego nie założę i będę odradzał wszystkim. No chyba, że wozi się motocykl na lawecie :D
Sirack jest śliski na mokrym, a w terenie się zapycha, nawet duże prędkości go nie czyszczą.
Lepiej kupić anaki, na asfalcie miodzio w terenie waleczność porównywalna do siraków (jedne i drugie nie mają kostek po bokach).
Na e07 byłem na elefancie(co prawda śnieg nie dopisał) i w Maroko i pojadę jeszcze na nich na Kolski . MOIM SUBIEKTYWNYM zdaniem ta opona jest najlepsza dla mojego stylu jazdy.
To wszystko, zamiast nabijania postów wolę nawijać kilometry:D
http://www.youtube.com/watch?v=DtYkO1oh1z4
balem sie ze rozpocznie sie dyskusja o oponach...
mam sirac z tylu i jestem baaaardzo zadowolony dlatego poszukuje calego kompletu
odezwe sie hubercie w przyszlym tygodniu, ale jak bedziesz mial w tym rozmiarze to biore w ciemno, sorry za brak polskich liter ale pisze z niemieckiej klawiatury
pzdr
może interesowały by Ciebie uzywki kupione nowe w tamtym roku i z ok 5tys przebiegiem?? jak zainteresuje Cie temat to podesle Ci fotki .Jakby co pisz na priv .Cena za obie 300zl.
dzięki walek ale nie skorzystam :)
kupię nówki od Huberta :) (jak już będą dostępne)
Mirek Swirek
09.01.2012, 12:48
Co prawda przejechałem dopiero 98 kkm na trampku, a na siracu 14 kkm,ale więcej tego nie założę i będę odradzał wszystkim. No chyba, że wozi się motocykl na lawecie :D
Sirack jest śliski na mokrym, a w terenie się zapycha, nawet duże prędkości go nie czyszczą.
Lepiej kupić anaki, na asfalcie miodzio w terenie waleczność porównywalna do siraków (jedne i drugie nie mają kostek po bokach).
http://www.youtube.com/watch?v=DtYkO1oh1z4
Simi81 nie pisz głupot. Lepiej faktycznie nawijaj te kilometry.
Która opona nie jest śliska na mokrym? To raz.
Dwa. Opony użytkuje się zgodnie z przeznaczeniem.
Trzy. Nie napisałeś nic o Twoim przebiegu na Anakach, więc skąd porównanie i ta waleczność niby?
Jeśli odezwie się Hubert to powie Tobie, że w zasadzie Anakee i Sirac to bardzo podobne opony.
Na koniec powiedz mi, że 07 się nie zapycha :haha2:. Chwalisz ją bo jest twarda i tania i robisz na niej przebiegi. Jest dwa razy śliższa ze wzgledu na mieszanke gumy i kształt protektora od Sirac-a, mówie o czarnym. W błocie obie są do bani.
Tyle w temacie i NIE TWORZYĆ MITÓW. pozdro.
Na anakach zrobiłem 6 kkm.
E07 naprawdę dobrze się czyści,
Co do waleczności w błocie możesz zapytać Artura::haha2:
https://picasaweb.google.com/transalp1995/Wilga042009#5330212622815613394
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.