View Full Version : wypadanie 5 biegu ? ? ?
HEJ
ZDARZYLO SIE KILKA RAZY w odstepie czasowym kilku tygodni
jade na 5-tce i nagle ilnik wyje, lancuch szarpie - szybko sprzeglo, piatka i jade dalejjjjjjjjjj
nie jestem pewien ale moz przytrafia sie to od razu po wbiciu 5-tki, moze za slabo , moze młotkiem trzeba
czy ktos mial taki objaw, oczywiscie poza biegiem "2"
pozdrawiam
Marcin SF
11.07.2008, 18:34
2-3 razy mi się tak zdarzyło jak źle wbiłem bieg, nie dotyczy to tylko piątki ale w ogóle biegów
Zibi to już na tym syntetyku 10w50 Liquy Moly..
tez tam mam ale żaaaadko i raczej 2 lub 3 bieg.:Sarcastic:
tak tak na tym syntetyku !!
a toma do rzeczy cos czy na syntetyku czy innym ? :)
no cena wieksza, wiecej dodatkuff :)
HEJ
ZDARZYLO SIE KILKA RAZY w odstepie czasowym kilku tygodni
jade na 5-tce i nagle ilnik wyje, lancuch szarpie - szybko sprzeglo, piatka i jade dalejjjjjjjjjj
nie jestem pewien ale moz przytrafia sie to od razu po wbiciu 5-tki, moze za slabo , moze młotkiem trzeba
czy ktos mial taki objaw, oczywiscie poza biegiem "2"
pozdrawiam
mówiłem Ci to już jak byliśmy u Maćki że może być wyrobine sprzęgło kłowe na piątym biegu , ale narazie bym się tym nie przejmował . Problem będziesz miał jak ci ta piątka co chwila będzie wyskakiwać szczególnie przy przyśpieszaniu , wtedy regeneracja (jak wyda ) tj. tzw ostrzenie kłów lub wymiana dwóch zębatek i wodzika . Dziwne ,że to ci się dzieje na 5 ja zwykle tak zakatowywałem 3 i to na ostrych offach i zmiana biegów bez sprzęgła :p
motormaniak
15.07.2008, 15:55
5 bieg dość często siada w w 1 cylindrówkach jeżdzonych po asfalcie (notorycznie w XT), ale nie tylko, również w innych moto i autach sie zdarza. Siadają wspomniane kły , ale też zęby na trybach (wtedy piątka wyje), szczególnie jak ktoś jeździ na niskich obrotach..
Na razie również bym tego nie ruszał- naprawa będzie pracochłonna i na nowych częściach to droga..
ps. chyba że np. sam niechcący redukujesz bieg np protezą............:)
Zibiano, mówiłem że automatem nie można jeździc na zgaszonym silniku :haha2:dzieju i kazmir tez mówili to teraz masz :dizzy:
I widzisz śmigałbyś RD04 to nie miałbyś problemów..:Sarcastic:
a zachciało Ci się RD07...............Po kiego diabła sprzedawałeś?
hehehehe
nie jest to problem :) kilka razy sie zdarzylo i tyle.
narazie : DZIDAAAAAAA i do przodu ! ! !
No miejmy nadzieję, ale bywa że jak już coś zaistniało to się będzie powtarzać.
miałeś mówione żebyś silnik odpalił ruszając od Maćki :haha2:, a ty wolałeś się odpychać, to i pewnie ci wpadła piątka jak się mocniej zaparłeś startując z buta pod światłami ;)
A swoją drogą to posiadanie 07 zwłaszcza 07A dostarcza wielu wrażeń , jak nie regulator to pompa teraz biegi.....:dizzy: , ludzie co jest?
Już zaczynam się zastanawiać czym da się polatać długie lata, 03 czy 07?
Ehhh, co tu robić :confused:
:oldman: Rd 03 górą !!! chyba nie masz wątpliwości Dzieju ??
oj chłopy przestancie, jakby kazdy mial wybor kazdy wolalby nowszy itp......
pozdro !!!
Wiesz co Zbyszku, gdyby stanęły obok siebie 2 nówki 03 i 07 to wcale nie jest pewne że wybór by padł na 07 ...a nie na 03.
Jedyny istniejący minus 03 to to że nie ma już takich "nówek" jak np 07 z 2002.
I przez to możliwość wyboru jest ograniczona :(
Trzeba Zbyszka trochę podłamać.......
Generalnie to w RD 03 nic się nie dzieje wRD 04 padają wałki pod zębatkę zdawczą, a w RD 07 padają wałki, pada V bieg i regulatory napięcia bo w tym modelu księgowy ma swój znaczący udział :haha2::haha2::haha2:
Nie ma co psuć Zbyszkowi słodyczy nabycia nowego motocykla. Gdybać też ni ma co. Każdy ma swoją, a każda swoja jest swojsza od inszej, przez co bardziejsza od całej reszty.
Ależ oczywiście, ma świeży motorek , silnik na dotarciu , chodzi ścisło i cicho..... :Thumbs_Up:
Co do księgowych to ich udział w PSUCIU pojazdów trwale odbił się w końcówce lat 90 a już po 2000-2004 to jest katastrofa, ale cóż jak dyspozycje idą z góry, żeby jak najwięcej zarobić , jak najmniej zainwestować....no i złapać jak najwięcej klientów a potem ich wycyckać na serwisie.....
Mnie na przykład 6 nie wchodzi i nie robię z tego sensacji.
:D
Mnie na przykład 6 nie wchodzi i nie robię z tego sensacji.
:D
szóstka Ci wejdzie jak stuknie Ci 100 000km. przed tym przebiegiem jest electroniczna blokada :p
hwhehhehehehe
dobre dobre
to widać liczniki nie przekrecone bo 6-tki nie ma :)
Zibiano a może masz tak mały przebieg że ta piątka dopiero Ci zaczyna wchodzić :)
chyba tego sie bede trzymał :)
Szykuj części - w zimę nie mam co robić :haha2:
po co komu szóstka jak afri na 4rce idzie 180kmh :oldman:
na piątce tez, ale mniej sie trzęsie :)
Jak to...? Czyli 5 to jest nadbieg? Coś jak 6tka w GS500?
Jak to...? Czyli 5 to jest nadbieg? Coś jak 6tka w GS500?
nie raczej 5 w gs500 to juz nadbieg ;) a szóstka jest podbieg by moto zwalniało pod wiatr i paliło 10Lna100km :p
Pozwolę sobie zwrócić uwagę na pewne prawa fizyki.....a wszystko odn. , mocy , przełożeń , oporów , zużycia paliwa w stosunku do poprzednich wartości czy wreszcie ekonomiki ...stanie się jasne
nie chcę się powtarzać ale naprawdę w AT napęd do silnika jest optymalnie dostosowany.
na 6-kę czy mniejsze tylne zębatki zabraknie mocy co skutkuje większym spalaniem
Ryba założył 44 (jeden mniej) a ja zakładam 46 bo jakis czas temu jakis ktm wyprzedził ze swiateł co go nie zauwazyłem :vis::cold::confused::(:mad:
zróbmy gdzies jakies testy afri na 400 metrów. kazdy ma juz inne przełożenie wydech i jakies pierdoły :Thumbs_Up:
no ale pozostaje różnica w obsłudze, każdy może inaczej ruszać ....
ale zakładając że każdy będzie chciał być pierwszy to może być ciekawe porównanie...
Ja tam się boję takich testów bo okaże się że moja Afri jest do dupy a po co mi to :D
randal 76
27.07.2008, 18:32
Ja tam się boję takich testów bo okaże się że moja Afri jest do dupy a po co mi to :D
nie ma takiej opcji AT do dupy :umowa:
Po prostu jeśli któraś będzie wolniejsza to jest proste wytłumaczenie " a bo widocznie mojej Królowej dzisiaj nie chciało się ścigać":haha2:
i tyle, każda jest dobra, chodzi tylko o wykazanie z grubsza różnic między seryjnymi zębatkami a tymi co maja inną ilość zębów...
Eee ja mam jeszcze prostsze wytłumaczenie w razie czego :) Ja ważę w sumie tyle co średniej postury kierowca + plecaczek :lol8:
tym bardziej bym założył 46 ;) ja waże tylko tyle co Ola + plecaczek ;):p
vBulletin v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.