Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Układ chlodzenia

Układ chlodzenia Montaż i demontaż elementów układu chłodzenia: termostat, pompa wodna, wiatraki, chłodnice, prowadzenie przewodów

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 06.10.2012, 21:31   #1
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,155
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 6 min 24 s
Domyślnie Wysoka temperatura.

Witam.
Czy taka temperatura jest normalna śmigając po szutrach na 1, 2 biegu

Potem nawet doszło do czerwonego pola.
Raz się włączył wentylator podczas jazdy ale jak przytrzymałem na manetce.
Płyn w zbiorniczku jest na max.
Co tu przejrzeć?
Tomas_XRV jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 21:46   #2
rubin
Wcześniej rub1n
 
rubin's Avatar


Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Bytom
Posty: 703
Motocykl: RD04
Przebieg: 93+42
rubin jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 4 dni 5 godz 49 min 40 s
Domyślnie

są szutry i SZUTRY, jaka temp. zewnętrzna otoczenia, poza tym jak śmigasz wolniej na takich biegach to normalne, że gorzej z chłodzeniem
__________________
Jazda na (Afryce) jest jak chodzenie po bagnach - bardzo wciąga.
rubin jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 21:53   #3
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,155
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 6 min 24 s
Domyślnie

Na dworze ok 15°. W samochodzie to wiem ze nawet cisnac na maxa teromostat i wentylatory nie dadza podniesc się temperaturze. A tu widać skoki wskaźnika nawet do czerwonego pola.
A i do wysokiej temperatury dochodziło tylko na postoju.

Ostatnio edytowane przez Tomas_XRV : 06.10.2012 o 21:56
Tomas_XRV jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 22:26   #4
Włóczykij
 
Włóczykij's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Posty: 205
Motocykl: RD07a
Włóczykij jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 8 godz 46 min 21 s
Domyślnie

Wentylator powinien włączać się JUŻ na wysokości wskazówki jaką masz na fotce, no może ciutkę wyżej
Powiedz do ilu ją kręcisz na tych biegach? bo jak do odcinki to nie ma co się dziwić
__________________
Afri to zdecydowanie miłość
Włóczykij jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 22:45   #5
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,155
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 6 min 24 s
Domyślnie

Nie nie max do 5tyś.
I właśnie się nie włącza przy tej a nawet wyższej.
Tylko jak wyskoczyłem na asfalt i przycisnąłem bardziej żeby dostał wiatru to się włączył.
Ale na postoju stał w miejscu.
Tomas_XRV jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 22:54   #6
Misza
22.10.2006, DTN :)
 
Misza's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Kąty Wrocławskie
Posty: 3,442
Motocykl: RD07
Przebieg: IIszlif
Galeria: Zdjęcia
Misza jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 1 tydzień 6 dni 3 godz 18 min 48 s
Domyślnie

Raczej nienormalne, zobacz termostat czy nie zawieszony na krótkim obiegu
__________________
Real adventure starts where road ends...

-AT RD07 Big Bore 'Troll Bagnisty, ziejący ogniem z regulatora Diabeł Pustynny'


http://www.youtube.com/user/Miszapoland
Misza jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 22:57   #7
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,155
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 6 min 24 s
Domyślnie

Termostat idzie na pierwszy ogień.

Ktoś handluje na forum częściami czy alledrogo?
Tomas_XRV jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 23:10   #8
Włóczykij
 
Włóczykij's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Kędzierzyn-Koźle
Posty: 205
Motocykl: RD07a
Włóczykij jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 8 godz 46 min 21 s
Domyślnie

termostat o ile pamiętam pasuje z tico gdzieś tu był wątek na ten temat

o! proszę! http://africatwin.com.pl/showthread....highlight=tico nawet montaż jest! miłego wieczoru w garażu
__________________
Afri to zdecydowanie miłość
Włóczykij jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 23:20   #9
Tomas_XRV
 
Tomas_XRV's Avatar


Zarejestrowany: Aug 2012
Miasto: Toruń
Posty: 1,155
Motocykl: RD04
Przebieg: kto wie
Tomas_XRV jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 2 godz 6 min 24 s
Domyślnie

To forum wymiata
Dzięki czarnuchy.
Tomas_XRV jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.10.2012, 23:53   #10
don_Pedro
 
don_Pedro's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: EL
Posty: 102
Motocykl: RD04
Przebieg: 4równik
don_Pedro jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 13 godz 31 min 2 s
Domyślnie

Ja bym nie negował poprawności działania układu chłodzenia. Moja RD04 ma podobnie i uważam że jest OK. Termostat już kiedyś wymieniałem, nie zauważyłem istotnej różnicy w działaniu. 1- 2-bieg przy 5000rpm to nie są warunki przy których chłodzenie jest wydajne. Nawet zimą można zagrzać. I z samochodem bym nie porównywał.
__________________
I 3500 rpm
don_Pedro jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Temperatura a praca silnika MARTINEZ Układ chlodzenia 7 01.03.2012 14:35
Problem z temperaturą. 7Greg Inne tematy 43 24.01.2011 21:25


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.