Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Hyde Park

Hyde Park Poza dwoma kółkami

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05.08.2018, 12:25   #1
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,287
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 17 godz 36 min 16 s
Domyślnie Jaki router Wifi do LTE

Jak w temacie. Mam modem USB Huawei 3372.
Chce rozeslac sygnał po Wifi.
Jaki sprawdzony router wybrać aby obsługiwał LTE Orange.
Wiem że D-Linki są polecane ale podobno nie wszystkie obsługują LTE.
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.08.2018, 13:19   #2
szelas

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Nov 2017
Miasto: Warszawa
Posty: 57
Motocykl: CRF250 Rally
szelas jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 dni 17 godz 42 min 11 s
Domyślnie

Jakie masz warunki (sygnał). Generalnie jak ma być dobre to polecam produkty mikrotik (wAP LTE kit). Trudny w konfiguracji, ale ma dobrą dokumentację i miliony tutoriali.
szelas jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.08.2018, 13:27   #3
consigliero
 
consigliero's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Posty: 1,675
Motocykl: T4R V6
consigliero jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 29 min 28 s
Domyślnie

Na wsi mam taki


__________________
BMW Club Praha 001
1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości.
consigliero jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.08.2018, 13:34   #4
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,287
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 17 godz 36 min 16 s
Domyślnie

Sygnał jest idealny 300m do stacji i w osi sektora.
Chodzi mi sam router a nie kombajn bo mam już dongla USB (modem)
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.08.2018, 22:37   #5
piotrektt


Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: prawie Kielce
Posty: 54
Motocykl: Honda CRF250L
Przebieg: 9700
piotrektt jest na dystyngowanej drodze
Online: 19 godz 45 min 18 s
Domyślnie

ArtiZet piszesz że chcesz router ktory obsluguje LTE a potem piszesz ze chcesz sam router. Nie wiesz czego chcesz po prostu.
Chcesz zwykły router wifi - ale nie wiesz, że aby osiągnąć to co chcesz uzyskać to rzeczywiście potrzebujesz router wifi + modem LTE w jednym urządzeniu.
Można osiągnąć to o czym piszesz, ale żeby wysyłać sygnał urządzenie do którego masz wpięty "dongiel" musiałoby chodzić non stop a po jego wyłaczeniu traciłbyś internet. A także musiałoby być połączone po kablu (chociaż można by się bawić w nadajnik z karty wifi laptopa ale jare jare) z tym routerem wifi. Itd. Innymi słowy więcej zachodu i nikt tak nie robi.

Dlatego kup sobie takie coś:
https://allegro.pl/router-tp-link-tl...N2MwOTNlMmI%3D

wlóż tam karte sim, i podłącz się czym możesz a "dongiel" sprzedaj lub zastaw w lombardzie i nigdy się po niego nie zgłoś :P
piotrektt jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.08.2018, 23:10   #6
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,287
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 17 godz 36 min 16 s
Domyślnie

Piotrektt, wiem dobrze czego chce i to dostanę ;-)
Oczywiście że są routery Wifi które potrafią obsłużyć i modem USB i sieć LAN/WAN jako źródło sygnału i mają własne zasilanie więc nie ma potrzeby wykorzystywania urządzenia zewnętrznego jak piszesz.
Tu masz przykład
http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=6316704693
W moim pytaniu chodziło mi i konkretny model ktory obsłuży wszystkie pasma włącznie z LTE, bo niektóre mimo że sprzedawcy piszą że obsługują LTE to faktycznie max. Obsługują HSDPA....jest to kwestia firmware danego routera.
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 06.08.2018, 23:19   #7
piotrektt


Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: prawie Kielce
Posty: 54
Motocykl: Honda CRF250L
Przebieg: 9700
piotrektt jest na dystyngowanej drodze
Online: 19 godz 45 min 18 s
Domyślnie

Masz racje, są takie wynalazki z usb - zwracam honor. Za szybko oceniłem. Ale to nie jest super rozwiązanie. W ogóle ten "dongiel" nie jest super rozwiązaniem. Ale kto Ci zabroni eksperymentować, jak już się znudzisz i wykosztujesz (oby nie) to ten router co dałem w linku - polecam. I polecam antene zewnetrzną.

Nora na wsi Tmobile bez limitu. Zasięgu mam 3 kreski/5. Transfer na miesiąc w granicach 300GB pobranych.

Ostatnio edytowane przez piotrektt : 06.08.2018 o 23:25
piotrektt jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 00:02   #8
ArtiZet
 
ArtiZet's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: Wa-wa
Posty: 1,287
Motocykl: była 7-ka, jest 3-ka
Przebieg: 90+
ArtiZet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 6 dni 17 godz 36 min 16 s
Domyślnie

Ja mam Orangutana praktycznie za free i no limit a stacje w zasięgu wzroku; nie chcą mi zrobić VDSLa bo podwieszenie kabla od szafy wyszli za drogo- Sasiedzi mają ale brakuje wolnych par...no o Światłowodzie mogę pomarzyć więc net musi być radiowo.
ArtiZet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 10:06   #9
piotrektt


Zarejestrowany: Aug 2017
Miasto: prawie Kielce
Posty: 54
Motocykl: Honda CRF250L
Przebieg: 9700
piotrektt jest na dystyngowanej drodze
Online: 19 godz 45 min 18 s
Domyślnie

No z dobrym modemem i anteną na zewnątrz to jest tak, że nie tylko sama prędkość się liczy. Chodzi też o to żeby łącze było stabilne. Ja praktycznie kabla nie potrzebuje bo ten net co mam jest tak stabilny że nie odczuwam że to jest sygnał radiowy (najbliży nadajnik jakies 3 km w lini prostej a antene mam ustawioną na jeszcze inny bardziej oddalony) - poza pingiem w okolicach 30ms, jak widać na obrazku.
Jeżeli na stabilność nie narzekasz i masz nadajniki w zasięgu wzroku to może i ten usb działa ci całkiem nieźle, ale czy wyciągasz najlepsze parametry połączenia - to tego już bym nie był taki pewny.
piotrektt jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.08.2018, 11:11   #10
majkowski1

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: CK
Posty: 73
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: do AE
majkowski1 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 1 dzień 22 godz 51 min 21 s
Domyślnie

Cena to największy problem... Jak Cię stać i nie chcesz mieć przez najbliższe 10lat problemów z ustawieniami czy kupowaniem nowych i tego typu sparwami to Asus 4G-AC55U wyczesany jest bardzo. Wielu użytkowników napisze pewnie, że gupik jestem, ale jak ostatnio robiłem to 3 piętra obsługuje (pierwsze z prędkością 69Mbps i dwa piętra niżej spadło o 10), a obsługa 18 urządzeń! "Kombajn", do którego można wszystko już podłączyć. Ustawić się da co gdzie i jak przesyłane z limitami wszelkiego typu.

Można też pobawić się TP-LINK TL-MR6400 LTE N300 - Prędkość dużo niższa i gorsze zarządzanie, ale do domu wystarczy. Też ma już wejście na SIM i dość stabilny.

UUU pisać można h-nami, musisz dobrać do własnych potrzeb i wielkości sieci jaką chcesz osiągnąć..
majkowski1 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Tankbag - jaki macie, jaki polecacie Novy NAT - Wyposażenie / Gadżety 34 21.01.2018 21:24
Kamera wifi do wewnątrz Rychu72 Hyde Park 20 22.11.2017 13:19
Internet WiFi - Karta SIM 7Greg Hyde Park 16 19.05.2017 08:03
Modem/router na kartę SIM - co polecacie i jak to rozkminić? Sub Hyde Park 18 05.05.2015 09:46
Jaki przekaźnik? amnonim Układ elektryczny i zapłonowy 3 04.11.2009 14:42


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:32.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.