Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Inne tematy

Inne tematy Motocyklowo

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 05.05.2010, 13:30   #1
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,618
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 7 godz 6 min 20 s
Domyślnie Garmin 76 CS

Witam
Czy na forum jest jakiś Czarnuch posiadający starego 76cs?
Czy w 76CS jest jakieś miejsce gdzie włącza, wyłącza mapę bazową świata.
Moim zdaniem mapa bazowa wgrana jest na stałe i nie można włączyć - wyłączyć
Znajomy forumowy , który wgrał mi kawałek Rumunii i Ukrainy
twierdzi jednak inaczej a zapomniało mu się bazową uruchomić ....
Niestety nie jestem orłem , nie mam instrukcji ( GPS wersja USA) i nie wiem gdzie nacisnąć...
POMOCY!!!
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 05.05.2010 o 13:44
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 14:21   #2
podos
 
podos's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Posty: 4,023
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
podos jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 16 min 30 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Niestety nie jestem orłem , nie mam instrukcji ( GPS wersja USA) i nie wiem gdzie nacisnąć...
POMOCY!!!
Ja nacisnąlem "kup teraz" na Garmin 60CSX i wszystko super zadziałało
__________________
pozdrawiam, podos
AT2003, RD07A
------------------
Moje dogmaty
0. O chorobach Afryki: (klik)
1. O Mikuni: Wywal to.
2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!!
3. O goretexie: Tylko GORE-TEX
4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów
5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu.
6. Lista im. podoska Załącznik 10655
7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem.
8. O KN: Wywal to.
9. O nowej Afripedii: (klik)
podos jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 14:49   #3
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,618
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 7 godz 6 min 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał podos Zobacz post
Ja nacisnąlem "kup teraz" na Garmin 60CSX i wszystko super zadziałało

Podosku, ale Ty robiłeś interes na allegro, ja natomiast na forum AT
gdzie poziom tych usług jest zdecydowanie inny
76 CS kiedyś też kupiłem na allegro i też działało.Próbuję ciągle zostawiać kasę w rodzinie czarnuchów ( gmole,oleje i inne szpeje). Po raz pierwszy mi się zdarza coś takiego....
FORUMOWY usługodawca nie zajmuje się takimi pierdołami jak poprawne
funkcjonowanie tego co zrobił...
Robiłem też Tu Zumo 550 i efekt był podobny

Odpowiedź mam taką
" Szanujmy swój czas.
Prosiłem o kontakt tylko via i mail. Nie mam czasu rozmawiać przez tel.

Co do Zumo to ja wgrywam tylko mapy. Nie znam menu urządzeń na pamieć. Wszystko jest w instrukcji od A do Z. U mnie zumo się nie wyłaczało. Ani mailem czy przez telefon Ci nie wytłumacze jak to włączyć. To jest wiedza elementarna. Wcześniej czy później czas się tego nauczyć. Wszystkie info jest w poprzednim mailach jakie mapy są w zumo

Jak się zbiorę do kupy , opiszę całą sytuację.PRAWDĘ MÓWIĆ DO TEJ PORY NIE MOGĘ OCHŁONĄĆ ,że mamy takich "czarnuchów" tu na forum
Myślę, że to są raczej Czarne Owce tego forum
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 05.05.2010 o 14:59
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 16:58   #4
Zoltan
 
Zoltan's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Chojnice/drogi Europy
Posty: 1,050
Motocykl: RD07a
Przebieg: hgw
Zoltan jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 1 godz 22 min 56 s
Domyślnie

Może sie przyda w tej sytuacji:

http://www.fixya.com/support/p237216...r/manual-14563

albo to:
https://buy.garmin.com/shop/store/ma...ID=252&ra=true
__________________
openSUSE.org

Ostatnio edytowane przez Zoltan : 05.05.2010 o 17:01
Zoltan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 19:32   #5
rambo
 
rambo's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Wrocław
Posty: 7,889
Motocykl: Nie mam już Afryki
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 dni 2 godz 30 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Franz Zobacz post
Podosku, ale Ty robiłeś interes na allegro, ja natomiast na forum AT
gdzie poziom tych usług jest zdecydowanie inny
76 CS kiedyś też kupiłem na allegro i też działało.Próbuję ciągle zostawiać kasę w rodzinie czarnuchów ( gmole,oleje i inne szpeje). Po raz pierwszy mi się zdarza coś takiego....
FORUMOWY usługodawca nie zajmuje się takimi pierdołami jak poprawne
funkcjonowanie tego co zrobił...
Robiłem też Tu Zumo 550 i efekt był podobny

Odpowiedź mam taką
" Szanujmy swój czas.
Prosiłem o kontakt tylko via i mail. Nie mam czasu rozmawiać przez tel.

Co do Zumo to ja wgrywam tylko mapy. Nie znam menu urządzeń na pamieć. Wszystko jest w instrukcji od A do Z. U mnie zumo się nie wyłaczało. Ani mailem czy przez telefon Ci nie wytłumacze jak to włączyć. To jest wiedza elementarna. Wcześniej czy później czas się tego nauczyć. Wszystkie info jest w poprzednim mailach jakie mapy są w zumo

Jak się zbiorę do kupy , opiszę całą sytuację.PRAWDĘ MÓWIĆ DO TEJ PORY NIE MOGĘ OCHŁONĄĆ ,że mamy takich "czarnuchów" tu na forum
Myślę, że to są raczej Czarne Owce tego forum
Franz, zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz podobnego. Każdy kto tu jest jakiś czas, wie kto się na forum zajmuje GPS i do kogo pijesz.
Nie wiem pod wpływem czego wypisujesz takie brednie.

PS:To nie jest forum garmina, a forum AFRICA TWIN.
rambo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 19:35   #6
plakiet


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Wielkopolska
Posty: 189
Motocykl: nie mam AT jeszcze
plakiet jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 3 dni 21 godz 51 min 22 s
Domyślnie

Nie wiem jak wygląda menu w 76cs, ale może spróbuj tak jak w 60cx:
menu -> ustawienia mapy -> menu -> ukryj/pokaż mapę bazową
plakiet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 19:37   #7
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,618
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 7 godz 6 min 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał rambo Zobacz post
Franz, zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz podobnego. Każdy kto tu jest jakiś czas, wie kto się na forum zajmuje GPS i do kogo pijesz.
Nie wiem pod wpływem czego wypisujesz takie brednie.

PS:To nie jest forum garmina, a forum AFRICA TWIN.

Skoro przyjąłeś zlecenie i wziąłeś kasę to zrób jak należy. Masz przecież w dostawcach wykonywanie usług GPS
http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=2914

Druga rzecz.
Skoro nie udaje się załatwić rzeczy na priwa wywlekam całość korenspondencji dla ogółu

Zapłata za usługę + wysyłka towaru
27-04-2010, 12:36
Franz
Stary (P)iernik

Franz Awatar

Zapłaciłem składkę Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 1,153
Motocykl: RD07A
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 6 godz 29 min 36 s

Domyślnie Odp: tel
Paczka poszła. W środku masz zumo w pokrowcu> w pokrowcu jest również 300 zł.
Nie wiem na ile to starczy, pamięć , usługa, wysyłka.Jak braknie do doślę
Pozdrawiam




rambo
Tszoda

rambo Awatar

Zapłaciłem składkę Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Babilon koryto city
Posty: 3,961
Motocykl: Siódemka HRC
Przebieg: 30000km
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 12 godz 31 min 16 s
Send Message via Gadu Gadu to rambo

Domyślnie Odp: tel
Sie robi szefie


Zamówienie usługi
Cytat:
Napisał Franz
Cytat:
Napisał rambo

76cs- najważniejsze
rumunia ,ukraina) gora + ogólna mapa świata
orócz indi.ameryk,australi ;-))
tam gdzie motocyklem dojadę
Jeśli można wyrzucić mapy stanów

Zumo 550 - europa+polska
dokupić pojemność , wgrać co masz najlepszego

podaj adres
w poniedziałek zamawiam kuriera
we wtorek zapewne wyleci
Pozdrawiam
__________________

Wykonanie usługi

rambo
Tszoda

rambo Awatar

Zapłaciłem składkę Dział PiD

Zarejestrowany: Mar 2005
Miasto: Babilon koryto city
Posty: 3,961
Motocykl: Siódemka HRC
Przebieg: 30000km
rambo jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 12 godz 31 min 16 s
Send Message via Gadu Gadu to rambo

Domyślnie Odp: tel
Cześć,
Zumo zrobione.
Masz najnowszą europe i polskie gp mape. Udało mi się to upchnąć bez kupowania karty. Karte zawsze można jeszcze dokupić i pchać na nią nowe kolejne mapy.
Co do 76cs to sama rumunia i ukraina waży 200MB a pojemności jest 115MB.
Coś muszę uciąć z tej mapy rumuni i ukrainy. Polske wyjebałem bo wogóle nic by nie weszło.
Mapy USA nie da się tak łatwo wyjebać. Mam gościa co by to zrobił ale to po 10 maja dopiero, ino nie wiem czy warto.


Wczoraj dostałem zumo i zgłaszam reklamację .



Witam
Jak mam włączyć w zumo europę
niemcy itp.Czy jest jakieś obejście?
W menu tego nie ma.
Dlaczego zumo samo się wylącza przy zmniejszabniu mapy
Jak właczyć w 76cs mapę bazową
Czekam na pomoc.
Po jutrze muszę jechać do niemiec i nie mam Mapy europy

Dlaczego nie odbierasz telefonu mimo ze piszesz posty na forum[/QUOTE]

W zumo nie wchodzi europa a 76cs nie ma mapy bazowej


Odpowiedź rambo

Szanujmy swój czas.
Prosiłem o kontakt tylko via i mail. Nie mam czasu rozmawiać przez tel.

Co do Zumo to ja wgrywam tylko mapy. Nie znam menu urządzeń na pamieć. Wszystko jest w instrukcji od A do Z. U mnie zumo się nie wyłaczało. Ani mailem czy przez telefon Ci nie wytłumacze jak to włączyć. To jest wiedza elementarna. Wcześniej czy później czas się tego nauczyć. Wszystkie info jest w poprzednim mailach jakie mapy są w zumo i 76.
MENU/USTAWIENIA/MAPY SZCZEGÓŁOWE. ODZNACZ GPMAPE A ZAZNACZ CITY NAWIGATOR 2011.

Nie wklejam tu całej korenspondencji ,bo się można nie połapać a i niektóre są zbyt tłuste i z epitetami bo nie wytrzymałem....


Rambo napisał :
Franz, zastanów się 3 razy zanim coś napiszesz podobnego. Każdy kto tu jest jakiś czas, wie kto się na forum zajmuje GPS i do kogo pijesz.
Nie wiem pod wpływem czego wypisujesz takie brednie.

PS:To nie jest forum garmina, a forum AFRICA TWIN.


Te brednie są pod wpływem tego co powyżej, i usługa również z tego forum ,nie z forum Garmina








__________________
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 05.05.2010 o 21:00
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 20:39   #8
laska
Administrator


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Poznań
Posty: 1,262
Motocykl: RD07a
laska jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 6 dni 7 godz 14 min 0
Domyślnie

Panowie, to nie jest dobre miejsce na podawanie takich informacji, pozwolę sobie usunąć prywatne dane z postów. Rozważcie czy warto tu prowadzić dyskusję czy mogę usunąć wątek. Franz udało ci się rozwiązać problem?
pozdr,
laska
laska jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 20:48   #9
Franz
Stary (P)iernik
 
Franz's Avatar


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Świeradów Zdrój
Posty: 3,618
Motocykl: XR400 , XR650L XL600V
Franz jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 2 tygodni 7 godz 6 min 20 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał laska Zobacz post
Panowie, to nie jest dobre miejsce na podawanie takich informacji, pozwolę sobie usunąć prywatne dane z postów. Rozważcie czy warto tu prowadzić dyskusję czy mogę usunąć wątek. Franz udało ci się rozwiązać problem?
pozdr,
laska
Tak - w zumo
nie - w 76 cs

Słusznie.Prywatnych danych nie powinno być

Skoro meilowo i telefonicznie nie można rozwiązać problemu to gdzie ?
Na ogólnym i publicznym
__________________
<font color=#ffff00><b>.<font color=#000000>Tylko dwie rzeczy są nieskończone</font></b><font color=#000000>: <b>Wszechświat oraz ludzka głupota</b>, <b>choć nie jestem pewien co do tej pierwszej</b>. </font><b><font color=#000000>...  ( A.E)</font></b></font>

Ostatnio edytowane przez Franz : 05.05.2010 o 20:53
Franz jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 05.05.2010, 20:58   #10
Zoltan
 
Zoltan's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Chojnice/drogi Europy
Posty: 1,050
Motocykl: RD07a
Przebieg: hgw
Zoltan jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 2 dni 1 godz 22 min 56 s
Domyślnie

Poszukałem trochę w necie i znalazłem info, że mapa bazowa w wersji amerykańskiej pokazuje w PL pustkę. Rozwiązaniem podobno ma być wgranie do ustrojstwa mapy bazowej z tej stronki:

http://gpsmaniak.com/new/download-garmin-basemap.htm

edit: Zastrzegam, że z garmina to jestem zielony, jak listki na brzozie za płotem !!
__________________
openSUSE.org

Ostatnio edytowane przez Zoltan : 05.05.2010 o 21:03
Zoltan jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Garmin 60 csx NUROFEN Zastosowanie praktyczne 25 07.05.2013 16:00
Garmin 62s vs. 78s zimny Hardware 16 07.02.2012 20:40


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.