Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Hyde Park > Elektoronika - poza motocyklowa

Zamknięty Temat
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 30.01.2018, 16:57   #1
jorge
Sprzątacz.
 
jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 2,001
Motocykl: Tesco
Przebieg: 42 222
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 16 godz 59 min 11 s
Domyślnie Macbook mid 2014

Hej - potrzebuję szybkiej porady. Warto to kupować jeszcze Mam do odkupienia z firmy Macbook Pro, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, ale nie pracowałem na tym systemie. Mam telefon i tablet tej marki. Wiem, że nie można np. rozbudować tego sprzętu. Potrzebuje do obróbki zdjęć i filmów domowych - obecnie mam Windowsa 17", i7, 4 GB RAM, 1TB+8 GB SSD z końca 2015, więc przesiadka znacząca.

PS

Nie chodzi o gównoburzę zwolenników danych marek. Chodzi o praktyczne zastosowanie na następne 4 lata.
__________________
This is your life and it's ending one minute at a time.

Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.

]
jorge jest offline  
Stary 30.01.2018, 17:12   #2
tyran
Kiedyś R.T70
 
tyran's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Częstochowa
Posty: 746
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
tyran jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 23 godz 8 min 46 s
Domyślnie

Jak byś się nie zdecydował to może ja przytulę.
__________________
Crosstourer, XChallenge, Fantic301, pół gara bigosu.
tyran jest offline  
Stary 30.01.2018, 17:36   #3
Emek
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 2,835
Motocykl: CRF1000L+CRF450X+DR650+SR500
Przebieg: 35000
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 godz 24 min 6 s
Domyślnie

Mam i7 i daje radę do zwykłego zastosowania ale do obróbki filmów to obawiam się.że za słaba wydajność. Mój już ledwo zipie przy takich pracach.
__________________
CRF 450X/ Yamaha SR 500/DR 650 - Dziadek
Emek jest offline  
Stary 30.01.2018, 17:49   #4
jorge
Sprzątacz.
 
jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 2,001
Motocykl: Tesco
Przebieg: 42 222
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 16 godz 59 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Mam i7 i daje radę do zwykłego zastosowania ale do obróbki filmów to obawiam się.że za słaba wydajność. Mój już ledwo zipie przy takich pracach.
Maca ?
__________________
This is your life and it's ending one minute at a time.

Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.

]
jorge jest offline  
Stary 30.01.2018, 17:49   #5
jorge
Sprzątacz.
 
jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 2,001
Motocykl: Tesco
Przebieg: 42 222
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 16 godz 59 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał r.t70 Zobacz post
Jak byś się nie zdecydował to może ja przytulę.
Koszt to 2,5 tys.
__________________
This is your life and it's ending one minute at a time.

Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.

]
jorge jest offline  
Stary 30.01.2018, 18:05   #6
Emek
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 2,835
Motocykl: CRF1000L+CRF450X+DR650+SR500
Przebieg: 35000
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 godz 24 min 6 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał jorge Zobacz post
Maca ?
Mac Book pro i7 2,66 co prawda mam tyko 4GB RAMu i cały dysk 500GB zabity . Otwarcie dużej galerii trwa długo a przy filmach to już mi się nie chce. Muli i tyle.
__________________
CRF 450X/ Yamaha SR 500/DR 650 - Dziadek
Emek jest offline  
Stary 30.01.2018, 18:13   #7
tyran
Kiedyś R.T70
 
tyran's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: May 2014
Miasto: Częstochowa
Posty: 746
Motocykl: Była RD04
Przebieg: 120000+
tyran jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 23 godz 8 min 46 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał jorge Zobacz post
Koszt to 2,5 tys.
Jakby co to wstępnie jestem chętny. (To jest Retina 13”?)
__________________
Crosstourer, XChallenge, Fantic301, pół gara bigosu.
tyran jest offline  
Stary 30.01.2018, 18:13   #8
jorge
Sprzątacz.
 
jorge's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Wawa
Posty: 2,001
Motocykl: Tesco
Przebieg: 42 222
jorge jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 16 godz 59 min 11 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
Mac Book pro i7 2,66 co prawda mam tyko 4GB RAMu i cały dysk 500GB zabity . Otwarcie dużej galerii trwa długo a przy filmach to już mi się nie chce. Muli i tyle.
500 - ssd toć to Pani motóra można kupić ...
__________________
This is your life and it's ending one minute at a time.

Chromolę Afrykę wolę ...Hobbysta Afrykański.

]
jorge jest offline  
Stary 30.01.2018, 18:47   #9
Emek
 
Emek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Aug 2015
Miasto: Scyzortown
Posty: 2,835
Motocykl: CRF1000L+CRF450X+DR650+SR500
Przebieg: 35000
Emek jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 3 tygodni 6 godz 24 min 6 s
Domyślnie

SSD to bym chciał ale mam niestety talerz.
__________________
CRF 450X/ Yamaha SR 500/DR 650 - Dziadek
Emek jest offline  
Stary 30.01.2018, 19:03   #10
Neo
Moderator
 
Neo's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: May 2012
Miasto: Łódź
Posty: 760
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Neo jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 1 dzień 5 godz 10 min 17 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Emek Zobacz post
SSD to bym chciał ale mam niestety talerz.
To model z 2010 roku, tak? Dwurdzeniowy i7? Odpowiedzią na fatalną pracę jest, tak jak Jorge pisze, jakiś dysk SSD. Talerzowe dyski montowane przez długi czas przez Apple były i są powolne jak... jak ja na autostradzie Jeśli jednak montujesz materiał 4K, to rzeczywiście lepszy komputer byłby bardziej odpowiedni.

Cytat:
Napisał jorge Zobacz post
Hej - potrzebuję szybkiej porady. Warto to kupować jeszcze Mam do odkupienia z firmy Macbook Pro, i5, 8 GB RAM, 256 SSD, ale nie pracowałem na tym systemie.
Jorge: a z jakiej kamery masz materiał? To będzie decydowało bo i dysk nie grzeszy wielkością, a także wydajność procesora może nie być odpowiednia. Ja bym spróbował na nim cokolwiek zmontować z tego co masz i zobaczył czy tempo pracy odpowiada. Optymalne do testów będzie iMovie, zobacz może już jest zainstalowana.
Jeśli nie można potestować przed kupnem, to go kup, sprawdź, a jak nie będzie Ci odpowiadał to nie powinieneś mieć problemu ze sprzedażą. Straty nie będzie.
__________________
Pomykam pomarańczowym Junakiem 123 z wysoką szybą więc bez problemu rozpoznasz mnie na trasie - wielki chłop na małym motocyklu Kontakt w razie pilnej potrzeby: pięć - jeden - trzy - 8siedem5 -1trzy2 (Paweł)lub PW.

Ostatnio edytowane przez Neo : 30.01.2018 o 19:08
Neo jest offline  
Zamknięty Temat

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Macbook Air pytania Michal Hyde Park 55 10.12.2014 12:51
Polanow 2014 dubel Imprezy forum AT i zloty ogólne 1 03.07.2014 12:00
Macbook Pro - prośba o opinię. piotr_3miasto Hyde Park 16 08.05.2014 09:16


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 22:21.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.