Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > NAT - Nowa (przyszła) Królowa > CRF 1000 L

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 28.03.2020, 21:38   #11
Galar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Warszawa
Posty: 165
Motocykl: SD06
Galar jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 50 min 10 s
Domyślnie

Ciekawe co na to Africa 2018 i w górę gdzie napisane
nu, nu, nu nie odpalać z kabli.
Galar jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.03.2020, 21:53   #12
Majster
 
Majster's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Nov 2019
Posty: 170
Motocykl: CRF1100
Majster jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 12 godz 59 min 14 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Galar Zobacz post
napisane nu, nu, nu nie odpalać z kabli.
Papier wszystko przyjmie.
Majster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 14:47   #13
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,576
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 6 godz 58 min 14 s
Domyślnie

Podepnę się, bo mi prostownik stary zdechł (dzięki ArtiZet za pomoc w diagnozie).
Wymyśliłem, że zamiast kupować prostownik, kupię taki właśnie jumpstarter z powerbankiem. Pomóżcie w decyzji:

1. Rozumiem, że oprócz startu z jumpstartera, moge tym normalnie ładować aku
2. Czy parametry, jak poniżej, są w ogóle możliwe (za całe 379 zł na alle):

SPECYFIKACJA:
pojemność baterii: 50800 mAh.
wejście: 12 V, 1A.
wyjście: 5 V/2A, 12 V/2A, 16 V/3.5A, 19 V/3.5A.
Napięcie wyjściowe w auto start: 12 V.
Napięcie wyjściowe na Laptopa: 19 V.
Wymiary: 165*75*40mm.
USB Wyjście: 5V-2A.
Tryb ładowania: CC/CV 15V-1A.
Start Prądu: 200A.
Szczytowy Prąd: 400A (3 S).
Cyklu ładowań: 3000 razy.
Dotyczy zakres temperatur:-20-60 Celsjusza.
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 19:03   #14
pałeł
gsm: 512242193
 
pałeł's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: racibórz
Posty: 4,104
Motocykl: RD11a
Przebieg: rośnie
Galeria: Zdjęcia
pałeł jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 37 min 26 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
Podepnę się, bo mi prostownik stary zdechł (dzięki ArtiZet za pomoc w diagnozie).
Wymyśliłem, że zamiast kupować prostownik, kupię taki właśnie jumpstarter z powerbankiem. Pomóżcie w decyzji:

1. Rozumiem, że oprócz startu z jumpstartera, moge tym normalnie ładować aku
2. Czy parametry, jak poniżej, są w ogóle możliwe (za całe 379 zł na alle):

SPECYFIKACJA:
pojemność baterii: 50800 mAh.
wejście: 12 V, 1A.
wyjście: 5 V/2A, 12 V/2A, 16 V/3.5A, 19 V/3.5A.
Napięcie wyjściowe w auto start: 12 V.
Napięcie wyjściowe na Laptopa: 19 V.
Wymiary: 165*75*40mm.
USB Wyjście: 5V-2A.
Tryb ładowania: CC/CV 15V-1A.
Start Prądu: 200A.
Szczytowy Prąd: 400A (3 S).
Cyklu ładowań: 3000 razy.
Dotyczy zakres temperatur:-20-60 Celsjusza.
Jaki aku chcesz ładować ? Każdy akumulator wymaga trochę innych napiec i innych prądów ja bym kupił zasilacz laboratoryjny.
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 19:23   #15
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,576
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 6 godz 58 min 14 s
Domyślnie

Normalny od NAT, samochodowemu nie grozi rozładowanie. Zakładam, ze 15V/1A raz na jakiś czas ołowiowego akumulatora nie zmasakruje.
Natomiast zastanawia mnie, czy realne jest z takiej wielkości 5,1 Ah? Bo to by rozwiązało na dłuższym wyjeździe temat ładowania telefonu.
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 19:27   #16
pałeł
gsm: 512242193
 
pałeł's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2006
Miasto: racibórz
Posty: 4,104
Motocykl: RD11a
Przebieg: rośnie
Galeria: Zdjęcia
pałeł jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 37 min 26 s
Domyślnie

Specjanie dla ciebie masz nowy watek http://africatwin.com.pl/showthread....587#post703587 U ciebie jest chyba AGM
pałeł jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 20:05   #17
dubel
 
dubel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Krzyż Wielkopolski / Hjørungavåg (norwegia)
Posty: 3,546
Motocykl: Była Africa,KAT990,GS1200Adv, jest 1190 Adv. R
Przebieg: rosnący
dubel jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 2 dni 18 godz 48 min 11 s
Domyślnie

Kup Ctek (np. Mxs5) i będzie Pan zadowolony
__________________
Nie boj sie jutra, niech jutro obawia sie Ciebie!!!
dubel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 21:06   #18
bukowski
sneer
 
bukowski's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2009
Miasto: Cro-magnon
Posty: 2,576
Motocykl: CRF1000L
Przebieg: 28000
bukowski jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 6 godz 58 min 14 s
Domyślnie

Te cteki drogie. Do okazjonalnego podładowania aku to chyba taki za 50 zł wystarczy?

O tym jump starterze to myślałem perpsektywicznie, właśnie jako awaryjny starter w trasie (bo to raz się zapomniało zapłon wyłączyć...) no i jako mocny powerbank.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
bukowski jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 21:24   #19
Galar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Nov 2018
Miasto: Warszawa
Posty: 165
Motocykl: SD06
Galar jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 50 min 10 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał bukowski Zobacz post
Te cteki drogie. Do okazjonalnego podładowania aku to chyba taki za 50 zł wystarczy?

O tym jump starterze to myślałem perpsektywicznie, właśnie jako awaryjny starter w trasie (bo to raz się zapomniało zapłon wyłączyć...) no i jako mocny powerbank.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
Gdybyś korzystał ze stacyjki a nie czerwonego guzika.....

I zaraz się zacznie
Galar jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.11.2020, 21:43   #20
mdxmd


Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Posty: 1,810
Motocykl: K100/R1100GS/R1150GS/ XRV/R1200GS/CRF1000 DCT
Przebieg: 100000
mdxmd jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 dni 5 godz 2 min 48 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Galar Zobacz post
Gdybyś korzystał ze stacyjki a nie czerwonego guzika.....

I zaraz się zacznie
mdxmd jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Tags
brak prądu , dct , jump starter

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
fox v3? suomy mr jump? arai just 1 ? blackhorse Kaski 9 11.03.2013 21:25
Starter nie kręci a prądy są SewO Układ elektryczny i zapłonowy 9 06.02.2009 21:50


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 10:10.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.