Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Zastosowanie praktyczne

Zastosowanie praktyczne Pytania i porady

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 17.11.2011, 09:12   #21
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 24 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Rebel Zobacz post
Przy okazji dyskusji na temat oprogramowania Larka zapytam czy będzie on (Lark) obsługiwał mapy TOPO ? Zieloniutki jestem w temacie giepeesów więc proszę zachować powagę
OziExplorer do map rastrowych - OK. Mapa wektorowa Polska Topo
na Garmin XT też chodzi bez problemów... jeśli o to właśnie pytałeś...
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
Nie ufaj, nie proś, nie bój się!
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.11.2011, 12:36   #22
next22


Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Posty: 636
Motocykl: TA
next22 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 5 min 20 s
Domyślnie

jaka mapa ? Gdzie chodzi xt ? Proszę o rozwinięcie wypowiedzi.
next22 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.11.2011, 18:36   #23
Sławekk
 
Sławekk's Avatar


Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Posty: 1,732
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Sławekk jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 2 dni 11 godz 47 min 56 s
Domyślnie

Wgrywamy na Larka lub kartę SD dodatkowy program nawigacyjny OziExplorer lub Garmin XT albo co tam chcemy , potem dogrywamy odpowiednie mapy np. topo .


albo szukamy na forum Pana X , który pomoże wgrać to.... i dajemy mu na tacę za to, że się nauczył i mu się chciało


p.s
dobrze by było jak by koledzy pisali " panowie mam taką lub taką navi co się da z tym zrobić ? " ..... było by śmieszniej
Sławekk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.11.2011, 20:05   #24
Rebel
 
Rebel's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Posty: 125
Motocykl: DR 800
Rebel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 17 min 37 s
Domyślnie

Czyli wnioskuję, że będzie działał tak samo jak droższy Garmin CSx, tak?
Rebel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.11.2011, 00:03   #25
next22


Zarejestrowany: Aug 2009
Miasto: Polichno
Posty: 636
Motocykl: TA
next22 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 6 godz 5 min 20 s
Domyślnie

nie będzie
next22 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 18.11.2011, 00:54   #26
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 24 min 3 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał next22 Zobacz post
jaka mapa ? Gdzie chodzi xt ? Proszę o rozwinięcie wypowiedzi.
Garmin XT chodzi na Larku, więc obsługuje mapę Topo Polska (lub o podobnej nazwie).
A kolega pytał o mapy topo, więc podrzuciłem ten program
i przy okazji jeszcze Ozi, też do map topo, ale rastrowych.
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
Nie ufaj, nie proś, nie bój się!

Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 18.11.2011 o 01:07
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.01.2012, 17:52   #27
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 24 min 3 s
Domyślnie

NAVIGON na LARK 35AT
A propos poszukiwania programu na WinCE do map Garmina, krokiem w tym kierunku
wydaje się Navigon MotoNavigator, np. v.7.3.1. Działającą wersję do testowania na 35AT
można pobrać stąd: http://peb.pl/pozostale-programy-naw...ml#post1630086
Konfiguracja odbiornika GPS wg: http://peb.pl/pozostale-programy-naw...ml#post1652011
przy czym dla Lark 35AT dajemy:

<GPSPort>7</GPSPort>
<Baudrate>9600</Baudrate>


we wszystkich 4-ch opisanych tam plikach.

************************************************** ***
Dodano 29-01-2012:
Niestety, Navigon okazał się - w moim subiektywnym ujęciu - niewypałem.
Mapa i routowanie niczego sobie, ale brak możliwości zapisu czy odtwarzania
ścieżek (przynajmniej w tym sofciku, ktory miałem).
Bez żalu usunąłem z Larka, no bo po co mi kolejna AM
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
Nie ufaj, nie proś, nie bój się!

Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 29.01.2012 o 10:21 Powód: Nowsze doświadczenia z orpogramowaniem Navigon
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 08.01.2012, 20:13   #28
ArturS
 
ArturS's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Zabrze
Posty: 900
Motocykl: Yamaha XT600Z
Przebieg: 112tysi
ArturS jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 5 dni 21 godz 5 min 0
Domyślnie

Dodatkowo w pliku /Settings/ApplicationSettings.xml należy zmienić wiersz
<ExitBehaviour>1</ExitBehaviour>
na
<ExitBehaviour>4</ExitBehaviour>
wtedy przycisk wyjścia będzie wyłączać aplikację powracając do menu.
ArturS jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29.01.2012, 11:14   #29
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 24 min 3 s
Domyślnie

Wrzuciłem tutaj swoje preferencje co do oprogramowania na LARK 35 AT.
http://africatwin.com.pl/showthread....167#post218167
Zapraszam do dyskusji
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
Nie ufaj, nie proś, nie bój się!
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 29.01.2012, 21:57   #30
tombi


Zarejestrowany: Jan 2012
Posty: 4
Motocykl: RD15
tombi jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 godz 56 min 3 s
Domyślnie

Czy przed modyfikacją menu Larka Garmin XT też wam działał bez problemu? Nie mogę GPS'a uruchomić choćby i przez PortSpliter :-(

Czy modyfikując WinCE można tak ustawić urządzenie, aby po wciśnięciu przycisku "POWER" hibernowało się? Przyzwyczaiłem się do tego w starej Navii. Wciskam POWER, Navia jakby zrzuca aktualny stan urządzenia do pamięci i wygasza całkowicie ekran. Po "odmrożeniu" chwilę łapie FIX'a i działa dalej...
tombi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Lark FreeBird 35AT Guziec Hardware 639 19.02.2018 20:01
Mocowanie Lark 35AT ATomek Zastosowanie praktyczne 9 28.10.2013 18:04


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 02:17.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.