Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Zastosowanie praktyczne

Zastosowanie praktyczne Pytania i porady

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 15.10.2011, 13:56   #11
sajmonwww
 
sajmonwww's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Mysłowice
Posty: 30
Motocykl: Transalp 650
sajmonwww jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 dzień 18 godz 58 min 28 s
Domyślnie

może ktoś opanował problem działania "nowego menu" w tle... chodzi mi o sytuację gdy wychodzę z "nowego menu" do menu larka i chcę do niego powrócić... naciskam nawigacja i tylko mignie i dalej widzę larkowe menu...
czyli nowe menu działa mi tylko w autostarcie...
sajmonwww jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.10.2011, 13:15   #12
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,307
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 12 godz 47 min 23 s
Domyślnie

A to coś dziwnego. U mnie działa normalnie. Włączam i wyłączam ile razy chce.
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.10.2011, 21:23   #13
przeszczep
 
przeszczep's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: warszawa
Posty: 40
Motocykl: xl600v
przeszczep jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 12 godz 14 min 26 s
Domyślnie

u mnie się już tego nowego nie da w ogóle włączyć.
@ razy się włączało, a potem lipa - cały czas mam tylko larkowe...
przeszczep jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.10.2011, 18:34   #14
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,307
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 12 godz 47 min 23 s
Domyślnie

Może skasuje i wgraj ponownie przez ActiveSync.
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.10.2011, 12:07   #15
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 22 min 33 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Wegrzyn Zobacz post
Bardzo fajne menu, instaluje się i działa prawie bez kłopotów.
Kilka modyfikacji, przydatnych moim zdaniem na motocyklu (np. z powodu obsługi w rękawicach):

1. Po uruchomieniu skryptu musimy ,,przebić się'' przez dwa ekrany, zanim dojdziemy do wyboru nawigacji:
Proponuję zmienić wpis w pliku SysInfoSettings.ini
z
ini\Default\Info.ini
na
ini\Default\Nawigacje.ini
wówczas po uruchomieniu skryptu włącza się od razu wybór nawigacji

2. Okno wyboru nawigacji może mieć złe ścieżki do naszych programów.
Zmieniamy wówczas wpisy w pliku ini\default\Nawigacje.ini, np.
z
\NANDNCARD\OziExplorerCE\IGO8.exe
na
\SDMMC\OziExplorerCE\OziExplorer.exe

3. Ikonki wyboru poszczególnych nawigacji warto rozrzucić po całym ekranie równomiernie (zobacz załącznik)
wpisując odpowiednie współrzędne x i y w pliku ini\default\Nawigacje.ini, np.

ICONXPBUTTON
x = 60
y = 60

NewIni = \SDMMC\OziExplorerCE\OziExplorer.exe
SizeNormal = 48 ..................

Można też dorzucić własne ikonki do katalogu IKONY, zmieniając następnie wpis w pliku nawigacje.ini
z
ICONXPBUTTON
conNormal = ..\..\Ikony\DrakoNailo.ico
Add = 0
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\..\Ikony\DrakoNailo-on.ico

na
ICONXPBUTTON
conNormal = ..\..\Ikony\MOJA_IKONA.ico
Add = 0
ScaleAlpha = 100
IconPushed = ..\..\Ikony\MOJA_IKONA_ON.ico



4. Laskę z pliku grafiki\default\tlo.bmp można podmienić na lepszą,
zachowując nazwę pliku wciąż tlo.bmp
Ewentualnie podłożyć własne tło w ścieżce:
BackgroundBitmap = ..\..\Grafiki\Default\lepsza_laska.bmp
w plikach nawigacje.ini oraz menu.ini, oczywiście wgrywając plik lepsza_laska.bmp do katalogu grafiki\default\
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg Photo0020.jpg (19.5 KB, 404 wyświetleń)
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
W plecaku miał swój cały świat, kamieni kilka, chleb i wina dzban...

Ostatnio edytowane przez sowizdrzal : 27.10.2011 o 12:19
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 27.10.2011, 15:44   #16
kudlaty
 
kudlaty's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Offtock :-)
Posty: 95
Motocykl: Quasimodo XL700
kudlaty jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 tygodni 1 dzień 10 godz 27 min 5 s
Domyślnie

To nowe menu dziala tylko na 35AT czy da sie moze je zaszczepic w innych navi LARK-a (np. 42.1)
kudlaty jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.11.2011, 13:42   #17
sowizdrzal
Turysta DualSport
 
sowizdrzal's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2011
Miasto: Chorzów
Posty: 632
Motocykl: KTM 1250 6T
Galeria: Zdjęcia
sowizdrzal is an unknown quantity at this point
Online: 2 tygodni 2 dni 1 godz 22 min 33 s
Domyślnie LARK 35 AT - problem z ładowarką.

Jakie są oryginalne parametry pracy ładowarki motocyklowej do LARK 35 AT? U mnie dziala
na tyle słabo, że bateria traci się, zamiast doładowywać...
Zmierzone napięcie wynosi 4.6 V Pewnie prąd ładowania ma za mało mA... Mieliście podobne problemy?
__________________
Sowizdrzał
KTM 1250 6T
W plecaku miał swój cały świat, kamieni kilka, chleb i wina dzban...
sowizdrzal jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 16.11.2011, 15:58   #18
Sławekk
 
Sławekk's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Posty: 1,700
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Sławekk jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 55 min 34 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał kudlaty Zobacz post
To nowe menu dziala tylko na 35AT czy da sie moze je zaszczepic w innych navi LARK-a (np. 42.1)

Działa na wszystkich Larkach , trzeba zapakować menu pod swój model . Czasem pasują od modeli pokrewnych .

Ja po zabawach z różnorakimi menu dałem sobie spokój , to jest naprawdę zbędne . Zmiana programu navi to tylko pierwszy ruch , a ustawianie celu podróży w trakcie jazdy
Sławekk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.11.2011, 04:46   #19
zombi


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Posty: 1,171
Motocykl: exc 250 2T :)
zombi jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 11 godz 30 min 56 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Sławekk Zobacz post
.....
Ja po zabawach z różnorakimi menu dałem sobie spokój , to jest naprawdę zbędne . Zmiana programu navi to tylko pierwszy ruch , a ustawianie celu podróży w trakcie jazdy
Też doszedłem do tego wniosku. Na karcie mam kilka map i przed jazdą wiem jaką mi potrzeba (zmiana mapy przed jazdą to chwila).

A dodatkowe menu wpływa negatywnie na wydajność Larka - takie mam odczucia.
zombi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 17.11.2011, 05:06   #20
Rebel
 
Rebel's Avatar


Zarejestrowany: Feb 2009
Miasto: Słupno
Posty: 125
Motocykl: DR 800
Rebel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 17 min 37 s
Domyślnie

Przy okazji dyskusji na temat oprogramowania Larka zapytam czy będzie on (Lark) obsługiwał mapy TOPO ? Zieloniutki jestem w temacie giepeesów więc proszę zachować powagę
Rebel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Lark FreeBird 35AT Guziec Hardware 637 Dzisiaj 14:04
Mocowanie Lark 35AT ATomek Zastosowanie praktyczne 9 28.10.2013 19:04


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.