Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Gadżety / wyposażenie

Gadżety / wyposażenie Dodatki, które możesz zamontować.

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 12.01.2021, 11:50   #11
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał paweldebkideb8 Zobacz post
Włączają się tylko przed uruchomieniem silnika 20210112_094532.jpg
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 12.01.2021, 17:43   #12
hak71


Zarejestrowany: Dec 2019
Miasto: Piaseczno
Posty: 51
Motocykl: CRF1100 DCT
Przebieg: Rośnie
hak71 jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 dni 2 godz 57 min 41 s
Domyślnie

No to faktycznie coś nie tak.
Musisz to jak najszybciej z serwisem wyjaśnić. Bo tak to nie powinno działać.
Nie odpowiedziałeś na pytanie ,gdzie ten serwis tak montuje. No chyba że to tajemnica.
Pozdrawiam i powodzenia.
hak71 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 14.01.2021, 12:58   #13
paweldebkideb8


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 6
Motocykl: RD03
paweldebkideb8 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 godz 53 min 24 s
Domyślnie

Salon ,serwis motocykle honda gdańsk
paweldebkideb8 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.01.2021, 19:20   #14
PanLii


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 4
Motocykl: RD03
PanLii jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 godz 49 min 55 s
Domyślnie

A czy ktoś widział dodatkowe halogeny do CRF1100 (nie oryginalne), które można wpiąć tak aby były obsługiwane z przycisku FN? Czy ktoś przerabiał ten temat.
PanLii jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.01.2021, 20:13   #15
nabrU
Stary nick: Radarman
 
nabrU's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jun 2017
Miasto: Hampshire, UK
Posty: 1,544
Motocykl: 2017 CRF1000L DCT
nabrU jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 6 dni 9 godz 18 min 52 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał PanLii Zobacz post
A czy ktoś widział dodatkowe halogeny do CRF1100 (nie oryginalne), które można wpiąć tak aby były obsługiwane z przycisku FN? Czy ktoś przerabiał ten temat.
A może jakieś "Dzień dobry" na wstępie? -> http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69
nabrU jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 21.01.2021, 21:09   #16
PanLii


Zarejestrowany: Jan 2021
Posty: 4
Motocykl: RD03
PanLii jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 godz 49 min 55 s
Domyślnie

Jasne nabrU Dzień Dobry
PanLii jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.03.2021, 19:20   #17
rafal11


Zarejestrowany: Dec 2020
Miasto: Wawa
Posty: 61
Motocykl: Africa AS 1100DCT
rafal11 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 23 godz 20 min 19 s
Domyślnie

Chcialbym załozyc halogeny z dodatkowym włącznikiem na kierownicy aby miec szybki dostep do uzycia. Jaki jest najlepszy sposob podłączenia?
Czy pod aku bezposrednio?
Czy pod oryginalna wiązke, dalej z wiazki do włacznika na kierownice? W tm przypadku uruchominie opcji halogenow w menu i włączenie na stałe poprzez Fn a sterownie dodatkowe na kierownicy.
W drugim przypadku potrzebne beda kostki do ori wiązki. Czy w serwisie sa takowe dostepne?
A może jakas inna droga podlaczenia?
Mysle o takich, tylko czy te 40w na kazda lampe to troche chyba duzy pobor?
https://allegro.pl/oferta/halogeny-l...ktm-9688169655

Ostatnio edytowane przez rafal11 : 28.03.2021 o 19:36 Powód: doprecyzownie
rafal11 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.03.2021, 20:30   #18
broda38


Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: mazury
Posty: 2
Motocykl: CRF 1000 Dct
broda38 jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 1 godz 49 min 33 s
Domyślnie

Cześć ,możesz pod aku , tylko do wysterowania przekaźnika trzeba by wziąść +12 v gdzieś za stacyjki i załanczać wyłanczać przełącznikiem przy łapie ,wg mnie to lepsze niż wyklikać żeby włączyć ,bez sensu. W tym zestawie będziesz miał sterowanie przekaźnika z akumulatora ,jak zapomnisz wyłączyć przełącznikiem świateł ,będzie bieda . Swoją drogą identyczny zestaw halogenów kupisz za 2 stówy na ali (ja tak kupiłem dla siebie ) ,tylko bez tej wątpliwej grawerki homologacji .
broda38 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.03.2021, 22:19   #19
Momo


Zarejestrowany: Feb 2021
Posty: 19
Motocykl: Crf 1100 Adventure sport
Momo jest na dystyngowanej drodze
Online: 13 godz 21 min 49 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał broda38 Zobacz post
Cześć ,możesz pod aku , tylko do wysterowania przekaźnika trzeba by wziąść +12 v gdzieś za stacyjki i załanczać wyłanczać przełącznikiem przy łapie ,wg mnie to lepsze niż wyklikać żeby włączyć ,bez sensu. W tym zestawie będziesz miał sterowanie przekaźnika z akumulatora ,jak zapomnisz wyłączyć przełącznikiem świateł ,będzie bieda . Swoją drogą identyczny zestaw halogenów kupisz za 2 stówy na ali (ja tak kupiłem dla siebie ) ,tylko bez tej wątpliwej grawerki homologacji .
No właśnie, bez homologacji. Trochę dziwne że dostałeś takie bez oznakowania E. Lepiej mieć niż nie mieć. Te akurat mają homologację e9 czyli teoretycznie dopuszczone przez Hiszpanię 😉 Prędzej przyczepi się policmajster nie mając tego znaczka. Lampy na prawdę dobrze świecą i co ciekawe nie oślepiają. Przypominam że prawo pozwala na używanie tego typu świateł w szczególnych warunkach. Te mają wiązkę światła skierowaną w dół świecą jasną i co ważne bardzo podobną barwą światła jak lampy crf 1100. Faktycznie na china stronach można je kupić za ponad 250 zł. Ja zmieniłem sobie obudowy, zostawiłem elektronikę i soczewkę. Wyglądają świetnie i co najważniejsze spełniają rolę do jakiej zostały stworzone. Na początku też miałem podłączone do dodatkowego wyłącznika dopóki nie dowiedziałem się że crf 1100 ma wyprowadzone fabrycznie wtyczki, dokupiłem na allegro wtyczki żeńskie sumitomo i pasi.

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnio edytowane przez Momo : 28.03.2021 o 23:30
Momo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.03.2021, 22:41   #20
Majster
 
Majster's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Nov 2019
Posty: 170
Motocykl: CRF1100
Majster jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 5 dni 11 godz 2 min 4 s
Domyślnie

Wtyczki: https://www.aliexpress.com/item/4000...27424c4dUA3T4L
__________________
Jeżeli czegoś nie da się zrobić, potrzebny jest ktoś, kto o tym nie wie – przyjdzie i to zrobi.
Majster jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
X-ADV czy Africa Twin?? ArkadiuszQ CRF 1000 L 23 04.12.2019 21:29
Africa czy BMW 1100 GS Michalk Inne tematy 46 11.05.2009 19:37
"Dlaczego Africa Twin nazywa się Africa Twin" Brie Inne tematy 12 27.10.2008 01:08


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 01:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.