![]() |
|
Hyde Park Poza dwoma kółkami |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Taka ciekawostka, jak w temacie, niech mnie ktos oswieci i wytlumaczy dla czego niektore firmy robia nas w ... .
Sprawa wyglada tak, razem z zona i corka postanowilismy wybrac sie znima na tygodniowy odpoczynek, padlo na popularne kanary. Po porownaniu ofert wlosy mi deba stanely a oczy nie chcialy wierzyc w to co widza. Firma TUI, pobyt 7dni, przelot + hotel, opcja ALL, wszytko to samo, lacznie z terminem i uwaga: TUI Norge , cena 11 300nok = 5085pln https://www.tui.no/feriereiser/spani...1B0oQJBnmJQBag TUI Polska, cena 13 070pln = 29 044nok https://www.tui.pl/wypoczynek/wyspy-...rdkJeSURCMldVA WTF? Pokoj ten sam, termin ten sam, hotel ten sam, cena 150% wyzsza w Polsce ![]() cena NO 5085pln - cena PL 13070pln ![]() ![]() ![]() Czy jest mi ktos to w stanie rozsadnie wytlumaczyc ![]() Podobnie bywa z wieloma sprawami, przykladowo ten sam termin na StenaLine.no potrafi byc duzo tanszy niz na StenaLine.pl
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
W PL jest drożej bo masz inny termin a on gwarantuje że wyjechali już drący mordę na cały regulator Niemcy i właśnie wpadła nowa dostawa kulturalnych cichutkich, grzecznych Norwegów.
Norwegowie płacą mniej bo muszą przez kilka dni znosić Niemców, których na przybycie Polaków już nie ma. Czego tu nie kumasz. Wszystko gra ![]()
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Z mojego miasta samoloty zima do Las Palmas wylatuja w soboty , z Warszawy w wtorki z tad roznica w terminie. Cena jest obliczona na wylot z NO 26.01.2019 a z PL na 29.01.2019.
Dodam jeszcze tylko ze cena polska z warszawy to 13 070pln ale juz z Kattowic to 14 000pln ![]()
![]() |
#4 |
Zwykły człowiek
![]() |
![]()
To smutne, że właśnie tak jawnie Polak, Polaka chce dymać i to na każdym kroku.
Na temat wycieczek już kiedyś się naoglądałem w niemieckiej telewizji, porównywali właśnie z Polską... Dokładnie to samo, co piszesz. Podam Tobie inny przykład, nawet dwa. Kupiłem w de zegarek Casio z mnóstwem ustawień. Do specyficznych słów technicznych nadal wolę używać języka ojczystego, więc zacząłem poszukiwania instrukcji obsługi w języku polskim. AWYKONALNE! Ale np. na stronie www Casio są do pobrania w różnych, różnistych, lecz niestety nie w języku polskim. Dystrybutor (wyłączny i jedyny) Casio na Polskę nie wyśle ani nie udostępni, bo nie kupiłeś u niego (sic!) Dzisiaj otrzymałem po półrocznym oczekiwaniu i kilku mailach, odpowiedź z prośbą o instrukcję do interkomu Cardo. Odpowiedź dokładnie taka jak w przypadku Casio! Na stronie Cardo można instrukcję pobrać w dziesięciu językach, nawet w żydowskim. Ale nie w polskim.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Popapracie!
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 6 godz 8 min 3 s
|
![]()
nowy zbiornik do Honda VTX1300:
Honda Polska: 9200pln Honda USA: 2800pln amen
![]() |
#6 |
Banned
Motocykl: RD03
![]() Online: 22 min 31 s
|
![]()
No cóż w wielu przypadkach to wygląda podobnie i nic z tym nie zrobisz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2017
Miasto: Koszalin
Motocykl: Frędzel; Advenczur
![]() Online: 1 tydzień 2 dni 13 godz 15 min 44 s
|
![]()
Rozsądne wytłumaczenie:
Jedyne co mi przychodzi do głowy, to fakt, że waluty nie rozróżniają. W Norwegii liczą w tysiącach,to w PL też. Mniej więcej jeden do jednego. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin/Berlin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 20k+
![]() Online: 6 dni 8 godz 29 min 0
|
![]() Cytat:
pozdrawiam trolik |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Przyklad numer dwa:
TUI PL https://www.tui.pl/wypoczynek/wyspy-...RcTWA_tEgN6oAE TUI NO: https://www.tui.no/feriereiser/spani...5z47TNbCz6do0I TUI PL: 22 750pln TUI NO: 21 997nok = 9898pln
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Może dlatego, że Polacy zjadaja wszystko ze stołów i wypijaja wszystko co jest w barze a Norweg ledwo skubnie coś jak wróbelek a pije tylko wodę z cytryna i bez gazu ;-)
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Niech mnie ktos przytuli czyli pierwszy wlasny "off" i kilka pytań | tupek | Inne tematy | 96 | 04.08.2017 01:51 |
Pozdrowienia motocyklistów-a dokładniej dlaczego niektórzy tego nie robią | dubel | Inne tematy | 94 | 11.04.2013 11:38 |
Kto bez prawka, niech się spieszy | 7Greg | Inne tematy | 14 | 08.02.2009 15:06 |