Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Zastosowanie praktyczne

Zastosowanie praktyczne Pytania i porady

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 25.06.2012, 09:08   #11
Louis
 
Louis's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Międzyzdroje
Posty: 483
Motocykl: KTM 690/990
Louis jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 14 godz 50 min 10 s
Domyślnie

Cena softu TwoNav została obniżona z 50 euro do 30 euro (licencja na 3 urządzenia). Dodatkowo wprowadzono wersję darmową, która zawiera wiekszosc użytecznych funkcji. Wersja ta jest nieograniczona czasowo, zawiera natomiast pasek reklam.

__________________
Louis, motocyklista niedoskonały.
Louis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.06.2012, 23:02   #12
Marcin.111
 
Marcin.111's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Posty: 417
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Marcin.111 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 5 godz 12 min 43 s
Domyślnie

Próbowałem walczyc z TwoNav i jednak sam sie potrafię rozwiązać problemu. Instaluje wersję "Setup_TwoNavPocket_2.5.2" ze stronki CompeGPS. Pacjent ma Windows 5.0 CE. Instalacja kończy się pomyślnie. Po próbie odpalenia wyskakuje błąd. "Cannot find "TwoNav_Packet'' or one if its components.....
Odpaliłem Dependency Walker i pokazuje mi że brakuje mi bibliotek CORE.DLL; EFSADU.DLL; IESHIMS.DLL; WER.DLL. Niestety nie mogę ich znaleźć w wersji ARM. Jak ktoś ma takie na swojej nawigacji to chętnie przygarnę. Co ciekawe program pokazuje że tylko trzy biblioteki w folderze TwoNav są w wersji ARM a pozostałe 95% w wersji x86. Z desperacji ściągnąłem brakujące biblioteki w wersji x86 ale nie pomogło. Jak ktoś ma jakieś doświadczenie w odpalaniu tego programu albo ma jakąś wersję która u niego działa to przygarnę.
Marcin.111 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 28.06.2012, 23:20   #13
Arkadius
 
Arkadius's Avatar


Zarejestrowany: Jun 2012
Miasto: RZ/RBR
Posty: 368
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
Arkadius jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 6 dni 6 godz 50 min 50 s
Domyślnie

Marcin jak byś chciał kupic sam soft to ja tez bym sie pisał.
Jak cos ogarniesz to daj znac, tez cos chetnie bym przygarną
Arkadius jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 30.06.2012, 01:33   #14
Marcin.111
 
Marcin.111's Avatar


Zarejestrowany: Sep 2010
Miasto: Podkarpacie
Posty: 417
Motocykl: raczej juz nie bede mial
Marcin.111 jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 tygodni 5 godz 12 min 43 s
Domyślnie

Jak ktoś chce licencje to piszcie do "kaktus RD04" powinien mieć jeszcze na zbyciu. Przed zakupem proponuje zainstalować wersję próbną i upewnić się że działa.
Marcin.111 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 03.07.2012, 20:49   #15
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,274
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 23 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Pobrałem wersję testową i z grubsza już ogarniam temat. Mam problem z pobraniem mapy Polski topo. Pierwszy plik pobrałem i drugi się udało, ale kolejnych nie mogę, bo cały czas wyświetla się plik wcześniej pobrany. Chodzi mi o zapis na dysk, bo zainstalować nie mogę, ponieważ po wykryciu urządzenia pokazuje brak miejsca na karcie pamięci, chociaż mam miejsca 2 Gb. Ktoś coś może podpowiedzieć
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.07.2012, 06:47   #16
cheniek
 
cheniek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Posty: 722
Motocykl: Helga & XR650L
Przebieg: 30237
cheniek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 12 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Hej. Też się z tym męczyłem. Stronka do ściągania jest niedopracowana. Próbowałem kilka(naście) razy aż w końcu wskakiwał właściwy link do pobrania. Niestety nie znalazłem żadnego sprytnego sposobu na ten babol (byćmoże użycie downloadera od compe rozwiązuje ten problem...)
cheniek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 07.07.2012, 08:05   #17
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,274
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 23 godz 39 min 26 s
Domyślnie

Nie popisali się z tym za bardzo. Przecież wiadomo, że jak ktoś ściągnie program na próbę to najpierw pobiera właśnie te mapy ...
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2012, 12:04   #18
cheniek
 
cheniek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Posty: 722
Motocykl: Helga & XR650L
Przebieg: 30237
cheniek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 12 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Koledzy - czy ktoś pomógł by mi rozkminić kalibrację map w Land 7.

Dla przykładu taka mapka

http://mapy.mk.cvut.cz/show/data/Ukr...4/M-34-119.jpg

Układ PULKOVO 1942 (to udało mi się odnaleźć ), jednak jakieś bzdury wychodzą mi po próbie wpisania koordynat w okolicach rogów mapy.

Jak to kurcze zrobić (potrzebuje "wędkę" - jeden przykład, najlepiej na mapce z linka, "rybkę" sam sobie złowie )

Z góry dzięki
cheniek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2012, 14:26   #19
Louis
 
Louis's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Międzyzdroje
Posty: 483
Motocykl: KTM 690/990
Louis jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 14 godz 50 min 10 s
Domyślnie

Zdefiniuj te bzdury. Na czym one polegają? Spróbuj wpisać koordynaty 3 rogów zamiast dwóch.
__________________
Louis, motocyklista niedoskonały.
Louis jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.08.2012, 22:25   #20
cheniek
 
cheniek's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Pszczyna
Posty: 722
Motocykl: Helga & XR650L
Przebieg: 30237
cheniek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 12 godz 42 min 22 s
Domyślnie

Więc tak ustawiam:

Projekcja: Lat/Long
I odniesienia: Pulkovo 1942

I teraz kalibracja (tutaj pewnie źle wpisuje współrzędne) ...
O ile punkt 1 jest jeszcze OK, to punkt 2 (prawy dolny róg mapy) totalnie bez sensu. Oczywiście program nie przyjmuje tych danych (nawet ja wiem, że minuta nie powinna mieć więcej niż 60 sekund). Kwestia tego jak przeliczać dane z siatki na mapie ...
Załączone Grafiki
Typ pliku: jpg Punkt_1.jpg (189.9 KB, 7 wyświetleń)
Typ pliku: jpg Punkt_2.jpg (345.7 KB, 6 wyświetleń)
cheniek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Twonav delta nawigacja uniwersalna? Nalewa Hardware 7 02.04.2014 21:04
TwoNav Sportiva i mapy do tegoż. naomi_dahmer Mapy 0 23.08.2012 18:01


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 04:58.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.