Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat AfricaTwin > Silnik, sprzęgło, skrzynia

Silnik, sprzęgło, skrzynia Montaż i demontaż elementów silnika: sprzęgła i skrzyni , wymiana łańcuszków rozrządu, demontaż głowic i zaworów, pomiary kompresji, ciśnienia oleju, serwisowanie zaworów i gniazd, tłoków i pierścieni.

 
 
Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 27.07.2017, 10:52   #1
patck
 
patck's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2013
Miasto: Kielce
Posty: 69
Motocykl: RD07a
Przebieg: 85000
patck jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 dni 5 godz 46 min 44 s
Domyślnie Problem z luzem w XR 400

Cześć,

Wiem że temat nie dotyczy AT ale może ktoś pomoże.
W XR400 z 96r mam problem z wrzuceniem biegu jałowego na pracującym silniku.
Na zgaszonym nie ma problemu - luz wskakuje.
Na odpalonym silniku wskakuje jedynka lub dwójka, ciężko o luz.

Próbowałem wkręcić na obroty i wtedy wbić (tak czasem pomaga w AT) ale nic z tego.
Próbowałem wyregulować dźwignię sprzęgła (sprzęgło jest po wymianie) - nie pomogło.

Macie jakieś pomysły?
patck
patck jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
 

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Problem z CDP?! killjoy Przygotowania do wyjazdów 2 13.06.2014 10:56
Czy łożyska z luzem C3 nadają się do kół 7Greg Hamulce, kola, opony 15 28.04.2013 14:12
Problem z synchornizacją demon-x Regularne czynności serwisowe 10 10.03.2012 09:22
Mam problem Lewar Układ elektryczny i zapłonowy 48 11.03.2011 10:43


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 05:20.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.