Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz
 
Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.07.2011, 12:06   #11
Sławekk
 
Sławekk's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Posty: 1,641
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Sławekk jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 16 min 46 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał zombi Zobacz post
To nie jest kwestia mapy, satelity są niewidoczne w menu ustawień GPS`a, tam jest coś takiego jak GPS test.
To jest kwestia oprogramowania nawigacji - larki przy automapie maja problemy z widzeniem satelit .
Jeśli orginalną nawi była MioMap to trza odpalić ją i zobaczyć czy satelity się pojawią . Jeśli zobaczy ... to wtedy ustawienia , jeśli nie ... jest jeszcze kilka możliwości .
Sławekk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 12:26   #12
zombi


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Posty: 1,171
Motocykl: exc 250 2T :)
zombi jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 10 godz 22 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Sławekk Zobacz post
To jest kwestia oprogramowania nawigacji - larki przy automapie maja problemy z widzeniem satelit .
Jeśli orginalną nawi była MioMap to trza odpalić ją i zobaczyć czy satelity się pojawią . Jeśli zobaczy ... to wtedy ustawienia , jeśli nie ... jest jeszcze kilka możliwości .
Widok o którym pisze jest przed ładowaniem mapy (czy to AM czy larka) taki test pietro niżej (pozim WCE). Dla pewności dodam, że na poziomie mapy sytuacja jest podobna podana jest informacja, że mapa widzi (komunikuje się) z odbiornikiem, ale odbiornik nie widzi satelit.

A można upgrade`ować firmware w takim Larku. Ewentualnie jakieś poprawki. Moim zdaniem zwalony jest soft obsługujący moduł GPS w windowsie.

U mnie jest to
System Ver:0.7DA.0276
HW C53F2P04G756_L26A v.1.2
compiled Aug 31 2010

Może ktoś sprawdzić czy w działa mu 35AT i ma takie wersje
zombi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 12:53   #13
Sławekk
 
Sławekk's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Jan 2009
Miasto: Strzelin
Posty: 1,641
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Sławekk jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 9 godz 16 min 46 s
Domyślnie

oj ..... nie znam szczegółów

wgranie niewłaściwego oprogramowania Garmina sprawia , że z poziomu WCE nie będzie widział satelit - w takim wypadku należy poszukać innego prog.

Jeśli to coś innego to opisów w sieci mnogo
Sławekk jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 13:53   #14
Kisiel
 
Kisiel's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: pod W-wą
Posty: 570
Motocykl: RD04
Kisiel jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 dzień 21 godz 50 min 49 s
Domyślnie

Heja,

Zrób reinstalkę softu, oczywiście sprzętowego nie nawigacyjnego . Jak to nie pomoże, pewnie masz trafiony sprzęt. Mój 35AT łapie fixa w czasie max ok. 1 minuty na zewnątrz, a i często bez problemu w budynkach. Sprawdzę moją kompilację i dam znać. A tak wogóle to navi całkiem całkiem, trochę ciężka ale za to batt trzyma długo.
__________________
pozdrawiam!
Kisiel
----
RD04 i 4 inne sprzęty
Kisiel jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 14:41   #15
Guziec
 
Guziec's Avatar


Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Pyskowice
Posty: 131
Motocykl: RD07a->R1150GS
Przebieg: za mały
Guziec jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 22 godz 50 min 47 s
Domyślnie

A może wymienią nawigację " od ręki " Spróbuj przeinstalować softa - na stronie Larka nic nie ma Ech, może się "u"

Pzdr_v2
Guziec jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 15:20   #16
Wegrzyn
 
Wegrzyn's Avatar


Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Radoszewice
Posty: 1,277
Motocykl: RD07
Przebieg: 32000
Wegrzyn jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 5 dni 1 godz 33 min 40 s
Domyślnie

Mój lark śmiga na automapie bez problemu, a fixa łapie po 40 - 50 sekundach. Także masz coś nie tak z urządzeniem najprawdopodobniej...
__________________
Wegrzyn jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 15:33   #17
Futrzak
 
Futrzak's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Święte chlewiki
Posty: 454
Motocykl: Żółty Kurczaczek
Futrzak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 14 godz 45 min 54 s
Domyślnie

To będziesz miał urlop bez nawigacji zresztą gdzie pojedziesz jak ciągle leje
Futrzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 01.07.2011, 16:08   #18
zombi


Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Gdańsk
Posty: 1,171
Motocykl: exc 250 2T :)
zombi jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 10 godz 22 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Futrzak Zobacz post
To będziesz miał urlop bez nawigacji zresztą gdzie pojedziesz jak ciągle leje
A jak znajdę najbliższy sklep z alkoholem
zombi jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.07.2011, 11:27   #19
Futrzak
 
Futrzak's Avatar


Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Święte chlewiki
Posty: 454
Motocykl: Żółty Kurczaczek
Futrzak jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 2 dni 14 godz 45 min 54 s
Domyślnie

Będziesz długo wspominał tą wycieczkę
Futrzak jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary 02.07.2011, 17:04   #20
wd60
 
wd60's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Zarejestrowany: Jun 2008
Miasto: Racibórz
Posty: 334
Motocykl: RD07
wd60 jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 tygodni 21 godz 35 min 28 s
Domyślnie

Ja też mam takie cudo Lark Freebird 35AT, ale na mapach europy z TomToma. Śmiga to bez żadnych zacięć i startuje bez problemu. A co najważniejsze to odnoszę wrażenie, że ma dużo jaśniejszy wyświetlacz od Goclevera.
wd60 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wył.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Mocowanie Lark 35AT ATomek Zastosowanie praktyczne 9 28.10.2013 18:04


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.